Accediu  |  Registreu-vos-hi
"No saber el que ha succeït abans de nosaltres és com ser nens per sempre"
Ciceró (106 AC-43 AC) Escriptor, orador i polític
ARTICLES » 23-07-2015  |  PROJECTE SOBRE LA CENSURA I LA MANIPULACIó
3720 lectures

Ràdio i Televisió Arenys de Munt, la nostra

Recuperem un article d’opinió d’En Josep Manel Ximenis sobre el 2n Simposi d’Arenys de Munt, aparegut a la revista Batec al febrer del 2003, que tracta del paper dels mitjans de comunicació locals en el tractament del Simposi, però que també es pot llegir, avui dia, en clau nacional, atès el silenciament informatiu amb què es continua tractant el Simposi.

Josep Manel Ximenis (foto: Bernat Senespleda, e-notícies)

El passat dia 30 de novembre es va celebrar a la nostra població el 2n Simposi sobre la Descoberta Catalana d’Amèrica. Aquest Simposi és de vital importància per rescabalar la veritat i la història que ens ha estat ocultada.

Que es realitzi a Arenys de Munt un acte cultural d’aquesta transcendència hauria de ser motiu suficient per mobilitzar totes les persones que estem relacionades amb el món de la cultura com a mínim, i especialment els de la nostra població.

Els historiadors i investigadors que hi van participar, de reconegut prestigi, ens van presentar una sèrie d’evidències que haurien de fer plantejar tot aquest tema històric que ja podem qualificar com “la gran mentida del mil·lenni”.

Que hi hagi historiadors que no vulguin reconèixer totes aquestes dades, no ens ha d’estranyar. Al cap i a la fi, d’única cosa que fan és defensar, de forma corporativista, la seva feina i la d’altres historiadors, anteriors a ells, que s’han limitat a reproduir el que algú altre havia escrit abans, sense aprofundir-ho, ni molt menys replantejar-ho.

El que sí que hauríem de fer els vilatans és exigir a la nostra premsa, als nostres mitjans, que ens informin de forma real i fidedigna dels esdeveniments que succeeixen a la nostra població i que no els menystinguin, especialment ara que ha aparegut l’informe dels Periodistes sense Fronteres, que situa a aquest país a la cua de la classificació, juntament amb Itàlia, per la seva llibertat de premsa, dret democràtic pel qual tots hauríem de lluitar.

Malauradament, els arenyencs no hem pogut gaudir de cap entrevista als ponents ni de les conclusions del Simposi, ja que no hi va haver presència de cap reporter, ni de Ràdio Arenys de Munt, ni de Televisió Arenys de Munt.

Aquest no ha estat un tema aïllat, atès que a la nostra població s’han realitzat altres actes en què han participat persones rellevants del món cultural, social i polític que no han rebut l’adequada cobertura informativa.

Evidentment, aquesta no és una mancança que s’hagi d’imputar a les persones que estan tirant endavant els mitjans locals de forma desinteressada i amb un gran esforç intel·lectual, fet que tots els hi hauríem d’agrair, ja que gràcies a ells tenim uns mitjans de comunicació locals dignes.

Les carències que puguin tenir els nostres mitjans de comunicació públics són una qüestió que s’hauria de resoldre amb un plantejament global i s’hauria d’encetar un debat obert a tothom, on hauríem de determinar què volem, què esperem, què exigim dels nostres mitjans informatius locals i quins recursos destinem per aconseguir aquests objectius.

Josep Manel Ximenis
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Simpatizante del INH
  23-07-2015 23:39

  Entiendo vuestra frustración, pero hay que tener en cuenta el dilema de los medios de comunicación.

  Si no os hacen caso, un suceso cultural importantísimo pasa desapercibido.

  Si os hacen caso, todo el mundo les pregunta por qué hacen caso a un grupo de chalados que no tienen ni puta idea de cómo investigar y siempre explican tonterías.

  Un problema, quizá, es que los "descubrimientos" del INH nunca son noticias porque siempre son iguales. No podéis descubrir algo diferente? "Los hermanos Wright eran norteamericanos." No podéis encontrar pruebas?

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
30335 lectures

9a-UNH

Víctor Cucurull - Gelmir, el misteriós bisbe fundador de Santiago de Compostel·la
Montse Camps - La primera carta d’En Colom demostra que era català
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
La Biblioteca Nacional de la capital francesa conserva un exemplar complet del text del segle xv del qual es creia...[+]
La història oficial ens pinta el geni més gran de tots els genis del Renaixement com un fill analfabet d'una...[+]
El català Joan Colom, va haver d'acatar el tractat d'Alcàçovas signat pel seu Rei, que prohibia als catalans...[+]
Va tenir alguna cosa a veure En Narcís Monturiol i el seu submarí Ictineu amb el projecte literari de Jules...[+]