Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La llengua i la història són el botí més preuat a l'hora de sotmetre un poble"
Àngel Guimerà
NOTICIES » 29-09-2011
32326

Segons dos investigadors italians els Borbó regnen a Espanya gràcies a un testament fals

Tal com ja havien denunciat els catalans del s. XVIII, ara s'ha demostrat que el testament de Carles II, en què es deixen els estats de la corona d'Espanya a favor de Felip V, és totalment fals. Aquí us oferim la notícia que va aparèixer a la premsa a l'octubre del 2004.

Protesta independentista contra la visita dels Borbons a Lleida (2011)

Dos periodistes italians sostenen que la signatura de Carles II en el seu testament a favor de Felip d'Anjou, amb el qual es va entronitzar a Espanya la dinastia Borbó, és fals. Es basen per a això en el peritatge efectuat per dos expert judicials en grafologia (Marina Tonini, del Tribunal de Verona, i Andrea Faiello, del Tribunal de Nàpols). Segons aquestes dades, el fals document hauria estat fabricat per emissaris del rei Lluís XIV després de la mort de Carles II per tal d'evitar que el tron ​​passés a la família Habsburg.

L'obra, que porta el títol Secretum i que serà presentat a França i Holanda en pocs mesos, va ser escrita per Rita Monaldi i Francesco Sortie. Aquest llibre es basa en documents històrics descoberts en els arxius de la cancelleria francesa Quai d'Orsay i a la biblioteca Marucelliana de Florència, va precisar Francesco Sortie. Ambdós investigadors van ser els autors el 2001 del reeixit Imprimatur, sobre les intrigues de Lluís XIV al Vaticà.

Les proves pericials, va precisar Sortie, han estat dipositades davant un notari vienès, de tal manera que puguin ser consultades per totes aquelles persones que ho desitgin. Secretum sortirà a Holanda i després a França en pocs dies. "No serà publicat a Itàlia perquè vam ser víctimes d'un sabotatge per part del Vaticà després d'haver llançat Imprimatur", va admetre Sortie. "Vam decidir deixar de publicar a Itàlia", van assegurar els autors, els quals resideixen de forma estable a Viena. També van assenyalar que el manuscrit no ha estat ofert encara a Espanya, on només s'han plantejat buscar editor després que sortís a Holanda i França.

Circumstàncies històriques

Carles II, fill de Felip IV i Mariana d'Àustria, el regnat del qual va ser un veritable desastre, no va tenir descendència. I a la seva mort li va succeir el 1700 Felip V -nét del rei francès Lluís XIV-, encara que al tron ​​espanyol li li va sortir un altre pretendent: l'arxiduc Carles d'Àustria, descendent també d'una princesa espanyola.

Aquest enfrontament dinàstic va donar lloc a una contesa general a Europa, coneguda com a guerra de Successió, en què França va donar suport a Felip V, i Anglaterra, Holanda, Àustria, Portugal, Savoia i part de la Corona d'Aragó es van alinear amb l'arxiduc Carles.

Sostenen els autors que "si Carles II hagués escollit un Habsburg -com pensava-, Joan Carles de Borbó no seria avui dia en el tron ​​d'Espanya".

A Secretum, segons va explicar Sortie, s'elucubra que el suposat fals testament el van "arreglar" emissaris de Lluís XIV per impedir l'accés al tron d'un Habsburg austríac, amb la col·laboració de la italiana Maria Mancini, néta del cardenal Mazzarino, que Lluís XIV havia pretès antigament.

Rebelión / Agències - 2004.10.30

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=6935

 



Redacció: Rebelión/Agencias




versió per imprimir

  1. jhon sir
    16-01-2016 01:41

    Abans del cop d´estat el pare de Joan Carles va anar a visitar a Mohamed el Gadafi.
    La vanguardia uns dos mesos abans...

  2. miquel ballester
    15-01-2016 21:48

    Estic d'acord amb el Ricard Roch. Quin sentit te avui ser Rei ?

  3. FINA
    29-04-2014 23:46

    Apa a jubilar-se -que ve de Júbilo- Ells contents... i nosaltres més.

  4. Frederic
    17-02-2014 18:59

    No és que vulgui entronitzar la monarquia catalana, però fa uns anys va sortir una informació sobre l'últim descendent, encara viu, de la branca dels Urgell.

  5. Ricard Roch
    24-12-2013 18:34

    Senyors, l'historia és el qu'és i no podem fer rès pel passat i si molt pel futur. Deixem de buscar legitimitats en el passat, perquè a la peninsula Iberica tots el nobles i reis un diua o altre van començar per un assasinat i/o un descendent bastard, i d'aixùo no d'en salbva ni la catolica Isabel ni l'actual duquesa d'Alba. Voem una Catalunya soberana i republicana fundada en els principis dels drèts de l'home, acollidora i plural on tothom trobi el seu lloc i la seva representació al parlament. Amb això en tenim prou, per anar cap en devant i lo demés son romanços. No necesitem haber sigut regna per ser poble i nació.

  6. teresa
    18-08-2013 17:57

    Una altra ilegitimitat: Joan Carles va regnar ilegitimament en morir el dictador. No ho podia fer perque el seu pare a qui tocaba regnar, encara no habia abdicat. Ho va fer pocs anys abans de morir. Un regnat ple d´irregularitats i darrerament de corrupció. Algú sap la comissió que s´emporta el Borbó per cada barril de petroli que entra a Espanya? Com han de prosperar aquí les energies renovables?.

  7. Malestruc
    19-11-2012 11:46

    Em sap greu, però us haurieu d'informar una mica més: és tracta d'una novel·la històrica dins una sèrie, no pas un llibre d'història. Podeu veure publicades en castellà la parts anteriors.

  8. manela
    05-12-2011 17:27

    Fals o no el testament, què fem nosaltres per treure-n's de sobre una monarquia imposada per un dictador? Què fan els borbons que no posen remei a aquesta situació dramàtica que viu el poble? No fem RES, no fan RES!

  9. Javi
    24-11-2011 21:52

    Claro, si Carlos II era discapacitado mental ¿Cómo iba ser capaz de redactar un testamento? Aunque fuera de su puño y letra serí completamente ilegítimo ya que sería alguien quien habría manipuldo su voluntad, ¿Alguien ve alguna novedad en esto?

  10. CHEMA
    25-10-2011 19:40

    Desde León quiero señalar que desde aquí al igual que en el Pais Vasco y Cataluña hay una corriente fuerte en contra de los Bobones, para mí, nos han jodido siempre y son Gabachos, además que por cuestiones sentimentales y ancestrales deseo que se vayan de España. Deseo una REPUBLICA, creo que el papel de pacificador del Bobón ya está caducado. Por lo cuál tenemos que unirnos y hacer fuerza para que Felipe no llegue a Gobernar, además cada vez son más y nos cuestan mucha mosca. Un saludo Adeu a tot´s y disculpar por no escribiros en vuestra lengua, la entiendo pero no la escribo Un saludo desde las Montañas de León

  11. Jordi
    18-10-2011 23:41

    Sempre he trobat sospitosíssim que el rei en Martí morís justament el dia abans del en què estava previst legitimar a en Frederic. I que després, no només que el papa se'n desdigués, sinó que tots els vots del braç eclesiàstic al Compromís anessin per en Fernando. És a dir, el concepte "intriga vaticana" no se'm mostra tan clar fins a la sobtadíssima mort de Joan Pau I.

  12. El teu nom
    13-10-2011 16:38

    Juan Carlos, pensa, però, que el pare de Joan Carles s'havia quedat amb el títol de Comte de Barcelona, el qual títol, finalment, retornà al seu fill, si no vaig errat. D'altra banda, Juan Carlos la convenció diu que si un nou rei vol regnar de manera legítima, cal que l'antecessor testi a favor de l'aspirant. Ara sabem que Carles II de Castellà i Catalunya no va testar a favor de Felip V. Per tant és un rei il.legítim segons les convencions nobiliàries. El tractat d'Utrech no va fer sinó pactar un estat de coses. Però la nova dinastia no és legítima i, en canvi, ens l'han venut com a legítima. Una altra tergiversació.

  13. Juan Carlos
    12-10-2011 14:26

    Los títulos que ostentaba el Conde de Barcelona, fueron cedidos a sus descendientes cuando Ramón Berenguer IV se casó con la heredera de la Corona de Aragón (Petronila). El descendiente y heredero de este matrimonio, es Fernando I EL Católico, que ya ostentaba los titulos Catalanes por herencia Real, y así sucesivamente con los Reyes que han ido gobernando en España, ya que ellos recopilan todos los títulos Nobiliarios que estaban en poder de antiguos Gobernantes. Por eso, el Rey de España es también Conde de Barcelona, por herencia Real.

  14. Juan Carlos
    12-10-2011 14:20

    No creo que esto sea ninguna novedad, si los Borbones están reinando en España, es porque después de la guerra se firmó el Tradado de Utrech y allí se aceptaba a los Borbones como legítimos sucesores a la corona Española, y no porque hubiese un testamento, falso o verdadero.

  15. Carles
    12-10-2011 08:13

    Hi ha una novela prou distreta que toca el tema: Ànima trencada. Val la pena llegir-la. www.animatrencada.cat.

  16. Jaume
    03-10-2011 23:41

    Pel que sembla hi havia un acord entre Benet XIII i Martí I per establir la legitimació Frederic de Luna, fill de Martí el Jove, l'1 de juny de 1410. Com tots sabeu, Martí I va morir un dia abans i el Papa es va fer enrera.

  17. Francesc.
    01-10-2011 21:53

    No cal anar tan enrere.Als Borbons ja el varem engegar a fer punyetes democràticament a la segona república, i en Franco els va fer seure altre cop a la cadira, d'una manera fraudulenta i poc democràtica.Que jo sàpiga , a dia d'avui encara no s'ha votat si volem realment a la monarquia.ens l'han tornat a endollar pel morro.Tanmateix, venvinguda sigui la noticia.

  18. Jose
    30-09-2011 21:04

    Gustau: Jo creia que Martí I s'havia mort sense testamentar, tot i què, segurament, acaronava la idea de deixar els seus estats al fill ilegitim de Martí el Jove. Quina prova documental hi ha perquè hagis afirmat aixó? Ho dic per curiositat car no és pas cap tema banal.

  19. Gustau
    29-09-2011 22:30

    El títol de Comte de Barcelona, Rei de València i de Mallorques no pertany als Bobons car van incomplir les lleis catalanes i les Generalitats d'aleshores ja els els van retirar, per pasar-los a Carles IV, últim rei dels catalans, doncs seria d'agrair presentar els Bobons com són, reis de Castella i prou. Talment passa amb altres títols nobiliaris catalans. Nogensmenys, també hom hauria de trobar les raons dels Trastamaras com reis dels catalans, perquè Martí I va deixar ben clar qui era l'hereu: Frederic I; encara que com que les Corts Parlamentàries de la Confederació Catalana van elegir Ferran I, es va acceptar el canvi de dinastia.

  20. El teu nom
    29-09-2011 19:09

    Ja fa temps que penso seriosament, que el Parlament de Catalunya, hauria de materialitzar el fi de contracte que es va produir amb Felip V quan va passar-se pel forro les obligacions, drets i deures que feien digne al Comte de Barcelona. Els nostres avantpassats ja van fer el que havien de fer i van perdre la guerra. Igualment els Borbons actuals, com a descendents i pel que sembla després d'haver llegit que no són legítims...... els hauriem de prendre aquest títol i conservar-lo de manera simbòlica al nostre parlament. Ja que la nostra família de comtes va extingir-se pq no els va donar la gana de reconèixer i fer rei al fill de Martí el Jove..... el podríem deixar com a símbol del que han significat els valors i les grans coses que van fer tots aquells monarques pel seu poble. A mi em fa personalment molt de fàstic que els borbons continuïn portant el nostre títol i a més a més que l'utilitzin de manera escandalosa, com va succeir amb el pare del Rei que li va deixar ni més ni menys un títol sobirà. És a dir, pq ens entenguem............van governar dos sobirans: Joan Carles I i Joan de Borbó. Sònia/al_soeinstein155@hotmail.com

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35160
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
El cronista Bernáldez ens assegura que En Colom va morir “in senectute bona” a l’edat de 70 anys. A partir...[+]
Era mort En Joan Colom al 1484 com insisteixen a demostrar des del Centre d'Estudis Colombins, perquè així...[+]
Segons la història oficial, Isabel de Castella va rebre Elx i Crevillent com a dot pel seu casament amb Ferran...[+]