Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Qui controla el passat, controla el futur... qui controla el present, controla el passat"
George Orwell
PUBLICACIONS » 01-05-2010
10222

Totes les Preguntes sobre Cristòfor Colom. David Bassa entrevista Jordi Bilbeny.

David Bassa
Editorial: Llibres de l'Índex

Data primera edició: 2003

Si el descobridor d'Amèrica, Cristòfor Colom, és de la família Colom de Barcelona; si Pals és la vila de l'Empordà des d'on se surt cap a Amèrica; si la primera administració americana va ser feta exclusivament per catalans; si els Pinçon eren portuguesos establerts a l'Empordà, en l'època que el Conestable de Portugal era rei de Catalunya; si el nom d'Amèrica ve d'Americ o Aimeric, un parent dels Colom barcelonins; si Jamaica ve de Jacme o Jama, el nom del germà de Cristòfor Colom; si Fray Bartolomé de las Casas era Bertomeu de Cases; si la censura de tot el descobriment i primera administració d'Amèrica feta per Ferran el Catòlic i els seus successors, per què la Monarquia no va voler complir els acords econòmics i patrimonials de les Capitulacions de Santa Fe amb la família Colom per això, diem que el mite del Colom desconegut o d'orígens diversos no té sentit. Tot això explicat per Jordi Bilbeny, que fa d'advocat del Descobridor, i per David Bassa, que fa de Fiscal de totes les altres possibilitats. L'investigador Jordi Bilbeny ha aportat desenes de proves del que diu i ara són els altres els qui hauran de portar la prova en contra de les seves afirmacions i en contra de la família Colom de Barcelona.

David Bassa

David Bassa (Granollers, 1971), llicenciat en periodisme per la UAB, actualment treballa com a redactor d'Informatius a televisió de Catalunya. També ha treballat a TVE, fent de reporter al magazín Catalunya Avui, i durant prop de deu anys va ser redactor al periòdic comarcal El 9 Nou. La seva tasca periodística a la premsa ha estat guardonada diverses vegades i ha escrit diversos llibres d'assaig periodístic, d'entre els quals destaquem L'Operació Garzón, Un balanç de barcelona'92 (Llibres de l'Índex, 1977).




versió per imprimir

    Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
      EDITORIAL
    L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
    35122
    Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
    Catalunya i el Mediterrani
    SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
    Subscriviu-vos al nostre butlletí
    Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
    Es diuen Malvines les Illes Falkland perquè uns francesos els van posar aquest nom en record del port de...[+]
    En Pau Mora ens aporta informació d'un frare agustí català anomenat Erasme, a qui se li perd la pista a...[+]