Accediu  |  Registreu-vos-hi
"..el que realment va passar és només una petita part de tot el que va passar.
Tot en la història segueix sent incert, els esdeveniments més grans, així com la menor incidència."
Goethe

CRISTÒFOR COLOM, PRÍNCEP DE CATALUNYA

Nova edició a càrrec de l'editorial Librooks Barcelona

Quins són els orígens d'En Colom? La versió més divulgada ens diu que era un llaner genovès, sorgit de les fondàries del misteri i del no-res, sense carrera política ni militar, ni estudis de dret ni de fiscalitat. Aquesta mateixa història també ens assegura que va ser nomenat pels Reis Catòlics --amb l'acceptació de la Cort i la conformimtat de les lleis i les institutcions-- virrei, almirall, governador i capità general del nou regne de les Índies.

Però, ¿és concebible que un estranger i plebeu rebés uns títols reservats només als membres de la casa reial?

A més a més, sabem que a Barcelona hi havia una família cognomenada Colom, els membres de la qual tenien títols i càrrecs molt semblants o idèntics als que van exercir els Colom americans. ¿Com pot ser que, tot i també tenir els mateixos noms i cognoms, i les mateixes armes familiars, i servir ambdues nissagues el rei Reiner d'Anjou quan fou rei dels catalans, cap historiador seriós no hi hagi dedicat el més mínim interès a escatir la possibilitat que En Colom fos català? I, en canvi, per què s'han dedicat tants esforços i recursos a menystenir, obliterar i ridiculitzar a tots els qui ho han intentat?

Sabies que En Colom, encara al segle XVIII, és esmentat en una llista entre els Reis d'Aragó i els Prínceps de Catalunya? Sabies que va crear una dinastia virregnal a l'altre costat de l'Atllàntic paral·lela a la dels reis catalans? ¿Quan has sentit parlar d'una dinastia de llaners?

Efectivament: hi ha hagut una raó d'Estat que ha permès que els Colom s'esborressin de la història i no es poguessin relacionar mai més amb Catalunya i els diversos estats de la Nació Catalana.

Quin paper hi han jugat les institucions catalanes i el món acadèmic en aquest silencimanet vergonyant i pervers?

Ara En Jordi Bilbeny intenta explicar la veritable naturalesa política i nacional d'En Colom amb la nova edició d'un llibre que feia molts anys que estava exhaurit i descatalogat. I està convençut que els arguments, les raons, les proves i la documentació que hi exposa no et deixaran indiferent.

Si creus en el projecte meravellós de restaurar el nostre passat segrestat i esborrat per la censura d'Estat, aquest llibre no pot mancar de cap de les maneres a la teva biblioteca ni a la biblioteca d'algun amic o parent teu.

No te'l deixis perdre. Renuncia a ser un pur observador, un indiferent més, i sigues protagonista d'aquest nou projecte. Ajuda'ns a tirar-lo endavant!
no
Aconseguits 3570€
de 4000€
89.25% aconseguit
Campanya finalitzada

Aporta al projecte queden 0 dies per fer-ho

 
 • 52 MECENES
  Llibre gratuït, signat personalment per l'autor.
  A recollir el dia de la presentació o amb tramesa
  posterior a domicili inclosa.
 • 14 MECENES
  Llibre gratuït signat per l'autor.
  + sortir als agraïments de la següent edició.
  A recollir el dia de la presentació o amb tramesa
  posterior a domicili inclosa.
 • 6 MECENES

  100€ o més

  Llibre gratuït signat per l'autor
  + sortir als agraïments de la següent edició.
  A recollir el dia de la presentació o amb tramesa
  posteiror a domicili inclosa
  + una Ruta per dues persones (a triar entre les rutes
  ofertades per en Jordi Bilbeny).

Aporta al projecte queden 0 dies per fer-ho possible