Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història s'assembla a un sord que contesta preguntes que ningú fa."
Lleó Tolstoi

CRISTÒFOR COLOM, PRÍNCEP DE CATALUNYA

Nova edició a càrrec de l'editorial Librooks Barcelona

Quins són els orígens d'En Colom? La versió més divulgada ens diu que era un llaner genovès, sorgit de les fondàries del misteri i del no-res, sense carrera política ni militar, ni estudis de dret ni de fiscalitat. Aquesta mateixa història també ens assegura que va ser nomenat pels Reis Catòlics --amb l'acceptació de la Cort i la conformimtat de les lleis i les institutcions-- virrei, almirall, governador i capità general del nou regne de les Índies.

Però, ¿és concebible que un estranger i plebeu rebés uns títols reservats només als membres de la casa reial?

A més a més, sabem que a Barcelona hi havia una família cognomenada Colom, els membres de la qual tenien títols i càrrecs molt semblants o idèntics als que van exercir els Colom americans. ¿Com pot ser que, tot i també tenir els mateixos noms i cognoms, i les mateixes armes familiars, i servir ambdues nissagues el rei Reiner d'Anjou quan fou rei dels catalans, cap historiador seriós no hi hagi dedicat el més mínim interès a escatir la possibilitat que En Colom fos català? I, en canvi, per què s'han dedicat tants esforços i recursos a menystenir, obliterar i ridiculitzar a tots els qui ho han intentat?

Sabies que En Colom, encara al segle XVIII, és esmentat en una llista entre els Reis d'Aragó i els Prínceps de Catalunya? Sabies que va crear una dinastia virregnal a l'altre costat de l'Atllàntic paral·lela a la dels reis catalans? ¿Quan has sentit parlar d'una dinastia de llaners?

Efectivament: hi ha hagut una raó d'Estat que ha permès que els Colom s'esborressin de la història i no es poguessin relacionar mai més amb Catalunya i els diversos estats de la Nació Catalana.

Quin paper hi han jugat les institucions catalanes i el món acadèmic en aquest silencimanet vergonyant i pervers?

Ara En Jordi Bilbeny intenta explicar la veritable naturalesa política i nacional d'En Colom amb la nova edició d'un llibre que feia molts anys que estava exhaurit i descatalogat. I està convençut que els arguments, les raons, les proves i la documentació que hi exposa no et deixaran indiferent.

Si creus en el projecte meravellós de restaurar el nostre passat segrestat i esborrat per la censura d'Estat, aquest llibre no pot mancar de cap de les maneres a la teva biblioteca ni a la biblioteca d'algun amic o parent teu.

No te'l deixis perdre. Renuncia a ser un pur observador, un indiferent més, i sigues protagonista d'aquest nou projecte. Ajuda'ns a tirar-lo endavant!
Aconseguits 3570€
de 4000€
89.25% aconseguit
Queden -121 dies

Aporta al projecte queden -121 dies per fer-ho

 
 • 52 MECENES
  Llibre gratuït, signat personalment per l'autor.
  A recollir el dia de la presentació o amb tramesa
  posterior a domicili inclosa.
 • 14 MECENES
  Llibre gratuït signat per l'autor.
  + sortir als agraïments de la següent edició.
  A recollir el dia de la presentació o amb tramesa
  posterior a domicili inclosa.
 • 6 MECENES

  100€ o més

  Llibre gratuït signat per l'autor
  + sortir als agraïments de la següent edició.
  A recollir el dia de la presentació o amb tramesa
  posteiror a domicili inclosa
  + una Ruta per dues persones (a triar entre les rutes
  ofertades per en Jordi Bilbeny).

Aporta al projecte queden -121 dies per fer-ho