Accediu  |  Registreu-vos-hi
"..el que realment va passar és només una petita part de tot el que va passar.
Tot en la història segueix sent incert, els esdeveniments més grans, així com la menor incidència."
Goethe

Inquisició i Decadència

Orígens del genocidi lingüístic i cultural a la Catalunya del segle XVI

Quin sentit té que, en el moment de màxima expansió de la llengua i la cultura catalanes, enel moment més esplendorós de l'encimbellament nacional, desapareguin totes les obres de prestigi escrites en català i tothom es passi al castellà?

Va ser una solució voluntària, perquè tothom veia en la llengua castellana una sortida professional millor, o hi van haver d'altres causes?

Com s'explica la desaparició de biblioteques privades, la confiscació d'edicions catalanes,el canvi de nom de llurs autors i la seva sistemàtica traducció al castellà?

Es va tractar d'una simple qüestió d'oferta i demanda? O hi va tenir alguna cosa a veurela censura d'Estat i la Inquisició?

Què hi van dir els autors coetanis de tot plegat?  A qui culpabilitzaven de les traduccions forçades, la desaparició de l'obra? I el canvi de l'autoria? En tenim testimonis? I tant. El llibre recull el seu parer i el contextualitza i posa de relleu el paper dels censors i dels inquisidors en tot aquell període de temps anomenat Decadència.

Una visió nova, inèdita i reveladora d'un dels moments més fascinants de la història de la nostra llengua, de la nostra cultura i de la nostra Nació.

Sigue'n protagonista. I ajuda a tirar endavant el projecte.


Aconseguits 7110€
de 3500€
203.14285714286% aconseguit
Queden -243 dies

Aporta al projecte queden -243 dies per fer-ho

 

Aporta al projecte queden -243 dies per fer-ho