Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Cal tractar amb cura les històries velles; s'assemblen a roses marcides que es desfullen al mínim contacte."
Selma Lagerlof

PROJECTE BIBLIOTECA
DE L'INSTITUT NOVA HISTÒRIA

Un nou espai per la biblioteca de l'Institut Nova HistòriaBenvolguts i benvolgudes,

Fa més de 12 anys que l'Institut Nova Història va iniciar la seva tasca de recerca històrica i recuperació del nostre passat. Vam començar cinc patrons que teníem un objectiu comú: restaurar la nostra història i fer-ne la màxima difusió, de forma desinteressada. Durant aquests anys hem anat creixent en nombre d'investigadors/es i d'adherits/es sense tenir una seu social ni un espai on ubicar el nostre arxiu-biblioteca.

Els 3.000 llibres inicials s'han convertit en quasi 12.000 i sempre han estat estatjats al domicili particular del nostre cap de recerca i escriptor reconegut Jordi Bilbeny.

Per un imprevist sobtat amb la casa on viu i treballa, en Bilbeny es veu obligat a canviar de llar amb la seva família. El fet en si no li suposaria cap problema si no fos que amb ells ha de viatjar aquesta enorme biblioteca que li ha permès escriure el que ha escrit i que encara fa servir per anar enllestint els llibres que té en curs. El lloguer d'una nova llar que pugui contenir aquest espai immens els és del tot inabastable. A més a més, l'accés fàcil i diari d'en Jordi a aquest material d'estudi és del tot necessari per tal que la recerca continuï i pugui seguir servint de material de consulta per a qui li calgui.

Aquest fons bibliogràfic, patrimoni de l'Institut Nova Història, ha estat material de consulta per molts dels investigadors i investigadores que han col·laborat i col·laboren amb la nostra recerca. I volem que continuï sent així.

És per aquest motiu que ens adrecem a tots vosaltres, a fi de demanar el vostre ajut per poder sufragar el cost del lloguer addicional, manteniment i digitalització que suposa la creació d'aquesta nova biblioteca.

Com que aquest cost serà mensual, els ingressos també haurien de ser mensuals.

Amb aquest objectiu hem organitzat aquesta campanya de micromecenatge amb què pretenem assolir la quantitat mensual estimada de 500€: un total de 6.000€ anuals que suposa la creació, manteniment i modernització de la biblioteca.


El projecte inclou les següents tasques:

  • Poder assumir el lloguer de l'espai per a la biblioteca
  • Equipament de la nova biblioteca: infraestructura (prestatgeries, taules, ordinadors, connexió wi-fi).
  • Catalogació i indexació dels més de 12.000 llibres del fons bibliogràfic de l'INH.
  • Digitalització de tot el material perquè sigui consultable virtualment.
  • Creació d'un nou servei al web de l'INH d'aquest catàleg de consulta.
  • Nou servei de consultes in situ a la biblioteca, amb cita prèvia i segons horari establert.
  • Possibilitat d'assessorament presencial amb en Jordi Bilbeny.
  • Manteniment (costos fixes mensuals i tasques informàtiques).

JUNTS HO PODEM FER POSSIBLE!

Què pots fer per ajudar-nos?


T'oferim 3 maneres de participar i fer-te mecenes del projecte:Adherir-te a l'Institut Nova Història és la millor manera de donar-nos suport.  Gràcies a les quotes dels adherits podem mantenir les nostres activitats i infraestructura.
Si creus que la nostra tasca val la pena, no t'ho rumiïs més. Pots col·laborar amb la quantitat que et vagi millor.

En cas que ja estiguis adherit a l'Institut Nova Història i vulguis ser mecenes d'aquest projecte, hi ha la opció a incrementar la teva quota actual:Tot i que la biblioteca serà un servei amb unes despeses fixes que caldrà afrontar, si ho prefereixes pots ajudar-nos amb una aportació puntual per donar-nos un impuls en la fase inicial de creació de la biblioteca.

Biblioteca de l'Institut Nova Història

Una biblioteca per a tothom i de tothom


Moltes gràcies per endavant per la vostra atenció i consideració.Projecte Biblioteca
Aconseguits 5930€
98.833333333333% aconseguit
Campanya finalitzada

Aporta al projecte queden 0 dies per fer-ho

 
  • 5930€ aconseguits (de 6000€)

Aporta al projecte queden 0 dies per fer-ho possible