Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La gent està atrapada en la història, i la història està atrapada a la gent."
James Baldwin
NOTICIES » 31-07-2015
7297

Tot a punt per l'inici de la segona Universitat Nova Història

Tot a punt per l'inici, demà dissabte a les 10h, de la segona Universitat Nova Història que enguany celebrarem a Montblanc entre els dies 1 i 4 d'agost.

 

Una vegada més, l'Institut Nova Història (INH) ens ofereix la possibilitat de viure un estiu amb història i aquesta vegada ho fa en un dels escenaris més bonics de Catalunya, al bell mig de la Conca de Barberà.

Dissabte, a les 12h, el batlle de Montblanc, el Sr Josep Andreu, obrirà la presentació de la Universitat, seguit del Sr Francesc Benet, Vicepresident 1r del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, del Sr Albert Codinas, President de l'INH i de Dolors Marín, codirectora de la 1a UNH.
La conferència inaugural, anirà a càrrec de l'investigador Ramon Vinyes, titulada "Recerca, experiència i rigor: el cas de les primeres poblacions de la Baixa Califòrnia". Al llarg de la jornada de dissabte les diverses ponències tractaran temes relatius a la descoberta catalana d'amèrica, com la catalanitat d''El Quixot'  o la falsificació del 'Siglo de Oro' castellà. Acte seguit, a les 16h tindrà lloc la presentació del llibre "El Quijote va esborrar el Quixot", a càrrec del seu autor, l'investigador Lluís Maria Mandado.
En Jordi Bilbeny, Cap de Recerca de l'INH, explicarà a les 16:30h "Com s'ha falsificat la història de Catalunya. 1. La descoberta catalana d'Amèrica". Per la seva banda, l'estudiós Àlex Sendra, presentarà a les 18.30h la xerrada "El Siglo de Oro castellà va ser escrit en català" i a les 21.30h tindrà lloc la presentació del llibre d'Enric Mitjana de las Doblas "Els Colom de Barcelona i les seves aliances" a càrrec de J.M.Orteu i Reinald Benet de Caparà. Finalment, a les 10 de la nit es projectarà el film documental "L'apropiació del Descobriment d'Amèrica: una conspiració d'Estat?", dirigit per En David Grau i produït per Pilar Montoliu i debat poestrior amb David Grau i Jordi Bilbeny.

L'activitat de l'UNH consisteix en un curs sobre la falsificació i restauració de la Història de Catalunya, en un entorn històric privilegiat on, a més a més d'aprendre història i compartir idees, podrem passar-hi uns dies de descans i aprofitar per fer alguna visita cultural al centre històric de Montblanc. El contingut del curs està organitzat amb 10 ponències a càrrec de destacats investigadors de l'Institut Nova Història com són Jordi Bilbeny, Àlex Sendra, Albert Fortuny, Pep Comajuncosa, Ivan Giménez, Pere Alzina, Joanjo Albinyana, Paolo Pellegrino, Pep Mayolas i Manel Capdevila. A més hi haurà actes públics, taules rodones, cinefòrum cada vespre i un concert la nit del dilluns.

 

Per a fer la vostra inscripció:
Per a consultar el programa complert (del 1 al 4 d'agost 2015)




versió per imprimir

  1. De Pere.
    08-08-2015 18:49

    Benvolgut José Manuel Genzor: en el mon hi ha altres gents, inclòs grans col-lectius antifeixistes que donen suport als homes que escriuen aquestos articles de investigació.
    Esta vostè convidat a vore alguna de les pel·lícules de Star Trek, la nova generació, on podrà vostè vore activitat solidaria i de homenatje amb el primer investigador del inh.
    També si vostè pot vore la reposicio de la ultima pel·lícula de la saga podrà observar que la primera escena son cuatre barres en elevació.
    El futur li fara vore una realitat diferent, cuides vostè de no quedar de Mortadelo i Filemon en eixe temps.

  2. Quixot
    06-08-2015 13:31

    Quines bordades, marededéu! I ja hi va escriure un tal Sirvent als tombants del XVII: "Borden? Senyal que cavalquem!"

  3. José Manuel Genzor
    05-08-2015 20:27

    Oigan, de verdad, no culpen a nadie de nada. Ustedes solos, con artículos como los que contiene este portal se sobran y se bastan para que el resto del mundo tome a risa sus pretensiones independentistas. Y la historia que cuentan aquí es digna de Mortadelo y Filemón.
    Así pues me da por pensar que son infiltrados del CNI y que trabajan para el Estado Español porque otra cosa no se entiende, de verdad.

  4. De Pere.
    05-08-2015 19:35

    Star Trek La Nova generació, a falta de Spok, Gjordi investigant.
    Força avui... que ja sonriurem demà.

  5. Francisco Pena
    05-08-2015 19:10

    Ante todo pido disculpas por no hablar catalán.
    Lo siento profundamente, pero la vida me ha llevado por otros caminos geográficos, culturales y profesionales.
    Tan sólo soy un humilde letrado gallego con casi 30 años de ejercicio profesional y profesor de derecho civil que ha tenido la "mala suerte" de no haber nacido en "Catalunya".
    Pero, con independencia de mi opinión con respecto a las suyas, resulta muy significativo el título "Institut NOVA Història".
    Con eso ya se definen.
    Al menos, concédanos el beneficio de la duda de que, al llegar los USA a la Luna, ya había un afilador.

  6. Antonio Jimenez
    05-08-2015 17:46

    Que risa de Garito pseudouniversitario! La Nueva Historia, la que os salga de los cojones inventaros!! Di que sí hombre!!

  7. dede
    04-08-2015 23:06

    joder qué risas me he echado en un minuto, gracias.

  8. Pater Noster
    03-08-2015 18:48

    NOU DESCOBRIMENT: JORDI PUJOL ÈS CASTELLÀ.
    JOR-DI-PU-JOL es la contracción y eliminaciòn lingüística de Jorge Domingo -(Diumenge)- Puñetas Jolines nacido en Corral de Almaguer -(Corral de Almogavers) en el 1 d.C.

  9. Josep Amunt Valencia
    03-08-2015 18:01

    Llamarla Universidad es como llamar Universo al techo del Ajuntament de mi pueblo.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34995
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
L'any 1519 Barcelona era la capital del regnes de les Espanyes, quan Carles I va ser proclamat, el mes de Novembre...[+]
Va tenir Castella els 8 milions d’habitants que ens diuen que va tenir, constituint així el motor i el nexe...[+]
Per l'Esteve Renom, hi podria haver hagut una relació directa entre En Servet i En Servent. Una relació ocultada...[+]
Els Borja i els Della Rovere eren junts a la Cort Pontifícia de Roma. Però abans que s'enfrontessin a mort...[+]