Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Els pobles que obliden la seva història estan condemnats a repetir-la"
Nicolás Avellaneda (1837-1885)
ARTICLES » 05-03-2022  |  MEMòRIA HISTòRICA
2110

‘Alcarràs’ ‘vs’ ‘Uncharged’

Arran de l’Ós d’Or per al film català 'Alcarràs', a Alemanya es fan ressò del fet que "Espanya s'aprofita dels èxits dels catalans". Article d'En Lleonard Garcia Solà a El Punt-Avui+ del 27 de febrer del 2022.

Cliqueu-hi damunt per ampliar la imatge

Els de Der Tagess­pi­e­gel, amb relació a l’Os d’Or per a Alcarràs, diuen el següent: “Espa­nya s’apro­pia dels èxits dels cata­lans”, després que Sánchez la titllés d’“espa­nyola” sense esmen­tar-ne l’auto­ria cata­lana. Afe­gei­xen: “Espa­nya fa molt temps que s’apro­pia dels èxits dels cata­lans per anul·lar i assi­mi­lar la comu­ni­tat.” Però fa segles que es repe­teix; ja des de la des­co­berta de les Índies esbor­rant tot ras­tre del pro­ta­go­nisme català, pas­sant per l’apro­pi­ació de mèrits espor­tius, científics (com Mada­ri­aga con­tra el Nobel al Dr. Tru­eta), etc. Ara mateix, amb la pel·lícula Unc­har­ged, on, en un rètol de BCN, amb només l’ense­nya espa­nyola, se sent de fons una peça de fla­menc. Al guio­nista Judkins el devia acon­se­llar el copro­ta­go­nista Ban­de­ras, cone­gut per la seva empa­tia amb Cata­lu­nya. No surt, tam­poc, que la volta de Maga­lla­nes es va orga­nit­zar a Bar­ce­lona (Epísto­les, d’Ang­hi­era) ni que el basc Elkano en rea­li­tat sig­nava “Del Canós”. Tant llei­datà com Agra­munt i Joan Pons (Ter­ra­nova i Flo­rida).

LLEONARD GARCIA SOLÀ

OPINIÓ

27 febrer 2022

Enllaç: 

https://www.elpuntavui.cat/opinio/article/23-lectorescriu/2104636-alcarras-vs-uncharged.html



Autor: Lleonard Garcia Solà




versió per imprimir

  1. Edmund Cooke
    14-03-2022 20:02

    Abat Caralt Frances, estàs molt fotut si només per dir "Visca Der Tagess­pi­e­gel ! " i "Despero Ferro!" veus i interpretes coses que jo no he dit....la paranoia anti INH que sempre llueixes, fa estralls als teus processos cognitius i perceptius....Mira vailet, t'explico....l'article dels berlinesos diu el que diu, i l'article de l'avui diu el que diu....la teva comprensió doncs, ni és lectora, ni és comprensió, car la comprensió va molt més enllá de la simple i pura lectura senyor erudit....de fet, en llegir, moltes vegades és més rellevant per la comprensió allò que no està escrit a l'escrit, que el que hi està escrit....ho entens??

    Es cert que no sóc cap expert en alemany, però sí en se prou com per poder llegir que el premi golden bär es per mèrit català....Tampoc el català és la meva llengua....

    En resum, abat caralt, no n'encertes ni una!....ets tot un eminent campió!!...

    Salut!

  2. Antoni Abat
    14-03-2022 15:20

    "NO SURT, tam­poc, que la volta de Maga­lla­nes es va orga­nit­zar a Bar­ce­lona (Epísto­les, d'Ang­hi­era) ni que el basc Elkano en rea­li­tat sig­nava "Del Canós”. Tant llei­datà com Agra­munt i Joan Pons (Ter­ra­nova i Flo­rida)."

    En alemán igual eres una eminencia, pero parece obvio que tienes problemas de comprensión lectora en tu propia lengua.

  3. Edmund Cooke
    09-03-2022 21:18

    Article contundent!…. Em pregunto què pensaran, i sobre tot, què diran Caralts, Abats, Franceços, Maries, Ramiros, etc….i l'Arturo, després de llegir-lo…?

    Visca Der Tagess­pi­e­gel !

    DESPERTA FERRO!!!

  4. Frede
    09-03-2022 21:08

    Tots sabem que això no és nou. Només cal passejar-se per la Wikipedia. Cerqueu qualsevol nom català, Gaudí, Dalí, Monturiol, i un llarg etc., o els més recents i mediàtics, Rosalia, Piquè, la peli Alcarràs... busqueu el que sigui, actors, escriptors, inventors, periodistes, etc., etc., etc., sempre els trobareu com a espanyols i ni tan sols esmenten que son espanyols de Catalunya, al menys. Això només succeeix en pàgines estrangeres de la mateixa Wikipedia on sí que ho indiquen. Amb independència de la màxima "esto es España" cal inferir que hi ha un greu complexe d'inferioritat, perquè sinó costa tant de dir que un personatge, una obra, una situació és catalana? Fins i tot accepto català d'Espanya, al cap i la fi, és la realitat. Però ni això son capaços. En conclusió, complexe d'inferioritat, raó d'Estat i reescriptura del relat amb l'objectiu final d'esborrar Catalunya, llengua, cultura i història i als catalans. Com va dir aquell, res de nou sota el sol.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35122
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Quantes persones vivien a cada casa a la Catalunya del segle XV? Quatre? Cinc? Els còmputs oficials s’acostumen...[+]
L'Isidre Casajoana, en un viatge per alemanya, troba uns escuts amb els quatre pals i ens ho comenta en aquesta...[+]
Josep Maria Vall Comaposada ens parla sobre l'origen de la bandera...[+]
L’historiador aragonès Jerónimo Çurita ja va certificar que l’anomenada Franja de Ponent formava part...[+]