Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Un poble deixa de ser analfabet quan aprèn a llegir i escriure ...la pròpia història"
Paulo Freire
ARTICLES » 20-08-2021  |  MEMòRIA HISTòRICA
4921

Els Rocafull i els Rockefeller, el vincle perdut entre totes dues famílies

Conferència d'En Jordi Àlvarez pronunciada diumenge 1 d'agost en el marc de la 8a universitat Nova Història. ¿Els magnats del petroli Rockefeller procedeixen d'una senzilla família pagesa d'Alemanya o bé d'una poderosíssima família noble d'Occitània amb branques a Alemanya, Anglaterra, Aquitània i Catalunya? En Pol Bragulat ens fa arribar el parer d'En Jordi Àlvarez.

Escut de Neuwied

En Jordi Àlvarez ha informat els oients, en la seva conferència impartida el dia 1 d’agost des de 2/4 de 5 a les 6 de la tarda, sobre l’actual estat de la qüestió a l’entorn dels orígens de la família Rockefeller, la nissaga dels famosos magnats americans del petroli.

A França i a Estats Units és on més s’ha debatut sobre el possible origen de la poderosa família. En tots dos països sempre s’ha cregut que provenen d’una branca dels Rocafuèlh occitans. La família Rockefeller, coneixedora d’aquesta hipòtesi, va llogar quatre historiadors per treure’n l’entrellat, els quals van arribar a la conclusió que no hi ha cap lligam. D’aquesta manera els magnats s’han mantingut públicament en la tesi més oficialista segons la qual els seus avantpassats procedirien de Neuwied, una ciutat alemanya de land Rhenània-Palatinat, situada a la vora del riu Rin, al nord de Coblença. Neuwied hauria crescut arran de la immigració de milers d’hugonots francesos. D’altra banda s’haurien cognomenat, allí, Rockenfeld i, a més a més, haurien estat de senzilla condició pagesa. Els Rockenfeld, tan bon punt van arribar a Nova York, haurien adaptat aquest cognom alemany a l’actual Rockefeller anglès.

Ara bé, la versió més estesa potser amagaria quelcom de cert. La nissaga Rockenfeld no va néixer pròpiament a Neuwied, sinó que, com s'ha dit, s’hi va traslladar des de França. En concret, des d’un lloc anomenat Roquefuèlh, o Roquefeuil en francès, lloc que els primers membres del clan van fer servir per autodenominar-se. Així, el cognom Roquefuèlh o Roquefeuil  seria transformat en el llinatge Rockenfeld i sempre en el marc de la fugida dels hugonots francesos al país teutó. També cal tenir en compte que ben a prop de Neuwied, a només 10 km., trobem la ciutat de Coblença. I Coblença va ser la seu de l’Orde Teutònica del Temple, la qual, al seu torn va ser una mena de delegació de la seu central de l’Orde del Temple situada  a la Roerga occitana, feu dels Rocafuèlh. De tota manera En Jordi Àlvarez és escèptic davant les línies generals d’aquesta explicació, car no s’entén perquè els Rocafuèlh/Roquefeuil havien de fugir, perquè els trobarem sempre al darrere dels grans esdeveniments de la història de França.

I és que en efecte, uns avantpassats d’aquesta família són importants perquè van fundar el Comtat de Tolosa, el qual és representat per la figura d’una ginesta pilosa, també anomenada «plantagenest», de la qual en va sorgir, al seu torn, el cognom Plantegenest/Plantapilosa. I en aquest sentit un dels pocs fets que es consideren històrics de la vida de Guifré el Pilós és que els seus ascendents són els comtes de Tolosa i que el llinatge Plantapilosa és a la base del seu renom «Pilós». D’altra banda, la família Plantagenest va ser elevada a nissaga reial d'Anglaterra i ducal d’Aquitània.

Pel que fa a nosaltres, cal recordar que els cronistes catalans sempre van fer referència als Rocafuèlh sota la denominació Rocafull. Hi hagué d’haver, doncs, una branca catalana. Així, veiem que En Guillem i l’Arnau de Rocafull eren a Muret amb el Rei Pere I "el Catòlic", van ser testimonis del testament de Maria de Montpeller i van acompanyar Jaume I durant bona part de la seva vida. Recordem que Jaume I era un templari com els Rocafull mateix. Resseguint la biografia d’ambdós Rocafull, bandejats per la historiografia catalana, destaquen accions força eloqüents: seran els grans beneficiats en el repartiment de València i Mallorca. Alhora, l'un finançarà guerres a Albatera, terra de frontera, i l’altre se’n tornarà a la Roerga a batre moneda. També ha quedat registrada una relació consanguínia extensa entre els Rocafull catalans i el llinatge Urgell ―a banda de la citada relació amb els Plantagenest anglesos i ducs d’Aquitània i amb els Bel·lònides, és a dir, amb Guifré Pilós i la resta de membres de la casa reial catalana. Abans, havien lluitat amb els càtars, però després contra ells. Quan Jaume I va renunciar als interessos occitans pel Tractat de Corbeil, aquest va ser signat per l’esmentat Guillem de Rocafull.

En Jordi Àlvarez acaba la seva conferència considerant que és altament revelador el fet que els Rockefeller fessin construir a Manhattan (Nova York) el Museu dels Claustres o Metropolitan the Cloisters o més abreujat The met cloisters. Aquest museu està confegit amb peces de diversos monestirs: entre d’altres, els claustres de Sant Miquel de Cuixà, Bonafònt de Commenges i el de Sant Guilhèm del Desert de Montpeller. L’edifici s’articula gràcies a dos claustres principals: el de Sant Miquel de Cuixà i el de Sant Guillem del Desert. Aquest darrer és sabut que era la joia dels Rocafull. Casualitat? Altres possessions del museu remeten al mateix passat, com les úniques tombes que tenen dels comtes d’Urgell o alguna obra del Mestre de Pedret, amb una simbologia que l’ull entrenat de seguida sabrà reconèixer.


Obra del mestre de Pedret

Als anys 50 del segle passat, mentre el règim franquista negociava amb En David Rockefeller el blanquejament de la dictadura, Franco va traslladar en solemne processó les despulles del rei Jaume I des de la Catedral de Tarragona fins al Monestir de Poblet, fet que potser permet la hipòtesi d’un homenatge a un dels membres més destacats de la nissaga del finançador americà.

Aquest breu resum d’una investigació molt més densa, permet mantenir viva, a parer d’En Jordi Àlvarez, la hipòtesi de l’origen dels Rockefeller americans a partir dels Rocafull occitans.

En definitiva, sembla ser, doncs, que la família Rockefeller té ben present la memòria del seu llinatge i que els catalans tenim una ben fonamentada raó per visitar aquest museu.

Pol Bragulat



Autor: Pol Bragulat




versió per imprimir

  1. Hola Pepsicola
    28-08-2021 22:45

    Yo ni me aguanto ni me callo, creo que es evidente.

  2. Edmund Cooke
    28-08-2021 17:48

    Pep si no era tan difícil!…. Oi?….De totes les rucades i vegenades, falsetats i manipulacions, insults i menyspreus, als que ens tens acostumats, per fi estic d'acord amb el que escrius, ni que sigui al final de la teva absurda parrafada….vosaltres a callar i a aguantar!

  3. Hola Pepsicola
    25-08-2021 20:47

    Joder que es una frase hecha, o no sabes lo que es un refrán. Qué finita tenemos la piel para unas cosas, pero para llamarnos charnegos, colonos, atrasados, genocidas, fascistas, vagos, ladrones y todo lo que os da la puñetera gana eso barra libre, y nosotros a callar y a aguantar.

  4. Edmund Cooke
    25-08-2021 18:18

    Pep, si tothom sap que això és un insult menys tu i la gent del teu poble, com vols que ningu us prengui seriosament i doni credibilitat al que dius si no sabeu diferenciar un insult d' una dita?..... caldria realizar un estudi sociopatologic al teu poble per saber que us esta afectant la percepcio tan severament.... desmostra d' una vegada que no ets carn de frenopàtic i facilta dades, dates, noms i no fantasies quixotesques esquisofreniques iniculades pels castillanos tocats de l'ala!

  5. Hola Pepsicola
    25-08-2021 14:46

    No es un insulto hombre, es un dicho castellano tal cual, búscalo en internet si quieres. Yo nunca insulto a nadie.

  6. Edmund Cooke
    25-08-2021 13:23

    Pep si no t'enteres de res, no opinis ni insultis com a unic argument i defensa…aporta dades, noms, dates i deixa de vomitar fantasies i doctrina franquista tros de soca….Vas mes perdut que en Ramiro el viatger rodamon…. Aneu el dos juntets i espereu a veure-les venir marrecs!.

  7. Hola Pepsicola
    25-08-2021 09:37

    Oh, claro, Franco desde los gots catalans (lo que signifique eso). Anda que no os gusta a los catalanes victimizaros, y el victimismo es síntoma de cobardía. Y ese 24 de octubre qué es, ¿la fecha del nuevo butifarrendum? Bueno, como dicen en my pueblo de ilusiones viven los tontos de los cojones.

  8. Edmund Cooke
    24-08-2021 17:26

    Pepsi, deixa de fer el ridicul….Inquisició, Borbó i Franco són la Santa Trinitat Castellana…. La trinitat que ha enfonçat Catalunya des del temps del gots catalans, fins avui…. Els catalans no volem santitats, ja en tenim prou de sants, infinitat mes que els castillanos, però de res ha servit a Catalunya…No volem miracles…. Simplement esperem que tot torni a lloc i poguem recuperar la nostra identitat i patria arrebessades mitjançant genocidi perpetrart per la Trinitat Castella ….

    ….2029, octubre, dia 24, el llaurer reverdirà….

    Desperta Ferro!

  9. Hola Pepsicola
    23-08-2021 10:50

    Oh, la inquisición, los Borbones, Franco... pobrecitos, si esque os tenían que hacer santos a todos los catalanes después de tanto martirio oohhhh

  10. Edmund Cooke
    22-08-2021 20:21

    Però que en sou de pocasoltes!…. Aneu a jara y sedal o a tendido cero…. Segur que allà no fareu el ridicul i us trobareu com a casa…..De vers penseu que, despres de la inquisición, els regims absolutistes borbonics i la dictadura franquista, amb tots els aparells de l'estat durant 500 anys genocidant catalunya, ara vosaltres amb els vostres acudits barroers i puerils aconseguireu doblegar-nos ?…
    Desperta Ferro!

  11. Hola Pepsicola
    22-08-2021 16:23

    Grande Ramiro repartiendo estopa.

  12. Ramiro Romero
    22-08-2021 14:17

    Presión murciana, dice el chavalin,,,, de risa,,,,, todo de risa,,,,, por que no dejáis que las gentes de orihuela tengan el sentimiento que les salga de los cojo,,,,,,,,,,,,,,, nes,,,,,,,???, que sentimiento quieres que tengan??? De Gerona???,,,, ja ja ja,,,,,, orihuela es de Valencia, chaval, anda, viaja, amargado de la vida, y disfruta!!!!

  13. Guerau
    18-08-2021 21:43

    Per cert, els Rocafull són els que teòricament defensaven Oriola davant la pressió murciana, i avui Oriola és una ciutat amb sentiment murcià. No és cap orgull que els Rockefeller tinguen antecedents occitans/ catalans. Als EUA són la família més odiada.

  14. Guerau
    18-08-2021 17:05

    Infiltració en comptes d'invasió

  15. Guerau
    18-08-2021 17:04

    Ara s'entén la submissió i extermini de la nació catalana durant 500 anys. La màfia de la càbala ha tingut un capítol esplendorós a la nostra nació, els Rocafull-elits catalanes i els jesuïtes.

  16. Edmund Cooke
    18-08-2021 10:04

    Companys, si ja n'erem conscients de la manipulacio i usurpacio que ha patit la historia de la nacio catalana, ara tenim la clau mestre que permet desxifrar-ho tot dins un encaix historic global…..Gràcies Andreu, gràcies Jordi, gràcies Pol…. Gràcies a tots els lliurepensadors….
    Desperta Ferro!

  17. Andreu Marfull
    15-08-2021 10:43

    Brillant, en Jordi Àlvarez. I molt bona la síntesi d'en Pol Bragulat. Gràcies!!
    També es pot afegir que els Rocafull de temps de Jaume I foren els legítims hereus del testament de la mare d'en Jaume, Maria, la filla de l'emperadriu Eudòxia Comnena. És a dir, són llinatge imperial, i reial. Poca broma. Sí, pels que no ho sabeu, Eudòxia és anomenada emperadriu als documents (en especial al testament de Maria), i és Comnena, quan els Comnè governen a Constantinoble, oficialment. I també es pot ressaltar que un Perellós Rocafull, misteriós, apareix com el darrer Gran Mestre de l'Orde de Malta, català (mallorquí), en temps de la Guerra de Successió Espanyola, el 1714. Després desapareixen i els Rockefeller neixen als EUA.

    Però, per als més lliures, als més observadors, un darrer apunt. Si en Jordi Àlvarez té raó al dir que els Rocafull són en la fundació del Comtat de Tolosa això vol dir que són darrera del poder jueu exilarca de Babilònia, i això explica el seu llinatge sagrat, reial. Qui vulgui entendre-ho, de veritat, que es miri el fil exilarca de la història d'Europa Occidental, que la manipulació de la història ha cristianitzat. http://chronologia.org/catalan/articles/colom_el_poder_hebreu_cristianitzat.html

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35124
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Per què no s'ha recordat la gran victòria catalana contra els francesos a Grècia el 13 de març 1311? Quim...[+]
Tothom assegura que Jeronimus Bosch era un pintor flamenc, però en Pau Mora ha trobat una referència que ens fa...[+]
En Pep Mayolas és un mestre del detall i de la feina ben feta, tant que sempre ens sorprèn amb una visió...[+]
És cert que el primer viatge de descoberta al Nou Món el va pagar la reina de Castella? A final del s. XIX...[+]