Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Fins i tot el passat es pot modificar; els historiadors no paren de demostrar-ho."
Jean Paul Sartre (1905-1980) Filòsof i escriptor francès
ARTICLES » 04-08-2014  |  LLEONARD I LA CORONA CATALANA
9962

Jordi Bilbeny «Desmuntant Leonardo» a El Punt Avui TV

Jordi Bilbeny ens parla sobre el documental «Desmuntant Leonardo», estrenat als Cinemes Girona de Barcelona, al programa "L'Illa de Robinson" de El Punt Avui TV el 30-07-2014



Data de publicació: 01/08/2014




versió per imprimir

  1. Juanfra Lozano
    07-11-2015 17:44

    Menuda panda de analfabetos.
    Son un puñado de advenedizos que con tal de justificar a los sinvergüenzas que les dirigen serían capaces de decir que Dios, también era catalán.
    Menos mal que no representan a la mayoría del pueblo catalán, que son, esos sí, trabajadores, inteligentes y capaces.
    Un abrazo para la gente normal de Cataluña, que son la mayoría.

  2. Francesc
    08-08-2014 01:18

    Perdona, si no és molèstia... Què has refutat? És que de debò no ho sé.

  3. Francesc
    08-08-2014 01:15

    Amb critiques globals no anem enlloc, Troll. No és científic. Cal anar al detall. I en efecte el senyor Kamen va participar en la pel.lícula "Enigma Cervantes".

  4. albert fortuny
    07-08-2014 20:05

    Henry Kamen va participar en un video de l'INH sobre en Colom, crec que al DVD "L'apropiació del descobriment d'Amèrica: una conspiració d'estat?"

  5. Berenguer
    07-08-2014 17:08

    Trol sempre fas off-tòpics. El fet de sortir de Pals i no de Barcelona, no té perquè ser un problema, també tindria sentit. El port de Pals podria garantir l'aïllament i tranquil·litat necessària per preparar l'expedició, mentre que a Barcelona això podria ser més difícil d'aconseguir per la conglomeració de gent i tràfic del mateix port. Aquí et deixo les 37 proves que va recollir en Jordi Bilbeny l'any 2004 que evidencien que Pals molt probablement podria haver estat el port de sortida: http://www.inh.cat/articles/Raons-i-proves-per-la-identificacio-de-Palos-de-Moguer-amb-Pals-de-l'Emporda">http://www.inh.cat/articles/Raons-i-proves-per-la-identificacio-de-Palos-de-Moguer-amb-Pals-de-l'Emporda

  6. Francesc
    06-08-2014 23:31

    Per què, Troll, aquesta grollera desqualificació total? Vols dir que no és per perjudici nacionalista? Si afirmes que pots contra tots, has de demostrar, que anem errats.. i no ho demostres. Ets impotent en demostracions. Si més no, ara per ara. Fixa't que prens les afirmacions d'una part de la comunitat científica com a dogma de fe. I precisament aquesta actitud és la més anticientífica que hi ha. Ja n'ets conscient? De debò et penses que així s'avança en el coneixement? Buff....

  7. Pujolet
    06-08-2014 09:55

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  8. Francesc
    05-08-2014 23:41

    Dius que la Sorbona, va ser; creada el s. XIII, amb l'objectiu d'ensenyar teologia als més pobres. La pregunta és: d'on provenien -de quin estrat social- els ensenyants? No deu ser de les classes altes? Un Eiximenis, un Vicent Ferrer. a quina classe pertanyien?

    Dius que la gent s'ho sua quan no té res per encabir a la boca. Es clar, això es pura supervivència. I el que fan aquestes persones és lluitar per sobreviure a la manera d'en Llàtzer de Tormos, i no pas per esdevenir enginyer, pintor, arquitecte com en Leonardo. A més, si Leomardo o Lleonart tenia un escut és segur que era noble. I si resulta que aquest escut era compost de tres pals vermells damunt de camper d'or és que pertanyia a la casa reial catalana tot curt o bé a la seva branca napolitana. ¿Per què no em poses cinc exemples de personalitats que van viure abans del segle XIX i que van excel.lir essent de classe baixa.?

  9. Lluís
    05-08-2014 20:13

    Del tema Josep Pla, no sé perquè l'espanyolisme més caspós sempre s'hi aferra, i volen que la gent ho interpreti com que s'estimen catalunya i el català. Em ve al cap l'Esperanza Aguirre, gent de Ciutadans, i altres de les mateixes esferes. Jo només m'ho explicp pel fet que va donar suport a Franco i el seu règim, així com li va fer d'espia.

  10. Jorge Puyol
    05-08-2014 19:17

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  11. super
    05-08-2014 19:11

    al giotto, segons la llegenda, el van descubrir de casualitat mentre pintava avorrit un xai amb un guix sobre una pedra ... que bonic... sort que per allà passava l'iniciador de l'escola florentina del "trecento",sino el pobre giotto s'hagués passat la vida fent de pastoret... quina casualitat... ja ho diuen a Italia... "genis sota les pedres"... Q U E B O N I C... en fi...

  12. Francesc
    05-08-2014 17:00

    No, els més nacionalistes no..igual de nacionalistes. Jo no crec que els catalans siguin superiors als castellans, ni a l'inrevés.. Som iguals. Però cadascú té tendència a mirar el món des del seu grup. Així funciona la ment humana.... D¡altra banda, per què Pla és l'únic autor de la primera meitat del segle XX que val la pena? No n'hi ha més? Els has llegit tots? Tots? No t'has deixat un sintagma que digui "a parer meu"? I si te l'has deixat, què ho fa que te l'hagis deixat?

  13. Pere Blavet
    05-08-2014 16:36

    I bones vacanes també pels "no nacionalistes", en especial l'artista abans conegut com a Trol.

    Descansa i aprofita el temps per comprar-te uan bona estelada, o te la fas de ganxets en algun d'aquests aplecs de venerables ancianes puntaires.

    Trol, aquest setembre ja és l'hora que et treguis la pell de serpota que ja et va estreta, és evident que si no ets indepe et falta ja ben poc, els teus argumentaris han caigut en tirabuixó en els últims mesos, has recuperat aquella visceralitat vulgar de les teves primeres aparicions i ja ni ens fas riure ni plorar...

    Primer vaig pensar que podia ser que estéssis en excedència i un compañero t'hagi agafat el relleu, però, sincerament, dubto que al CNI tinguin més d'una persona amb el teu nivell i que a més entengui el català més enllà del Google Translator, per tant penso que el què abans et motivava i divertia, apart del sou mil·lionari que t'estem pagant entre tots a través del CNI, ara ja no et motiva tant perquè les evidències t'esgoten i t'estan fent portar cap a la raó.

    Potser no creuràs mai amb l'esperit d'en Guifré el Pilós, però de ben segur que el teu mite de la raça Hispànica ja se t'ha fet bocins.


    Ben segur.


    Bones vacances rojigualdiques recordant velles glòries com la final de Sudàfrica o les gestes dle Mio Cid... les dues efemèrides més ben documentades del vostre conte de fades i dracs.

  14. Marc
    04-08-2014 15:48

    Per cert, sembla que a Itàlia es feien molts gravats del Montserrat per encàrrec. Això ho vaig veure en una exposició sobre la pintura del Barroc a la Perdrera. Em sap greu però no en puc donar més clarícies.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35158
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Es confirma, a nivell pràctic, la tesi que els catalans eren coneguts o confosos per...[+]
Per què el catalanisme explica de dues maneres irreconciliables la destrucció de l’esplèndid Castell-Palau...[+]
En Manel Capdevila ens explica la importància de diferenciar entre el terme "regne d'Aragó" i el terme "Corona...[+]