Accediu  |  Registreu-vos-hi
"No tot el que se'ns presenta com la història realment ha passat,
i el que realment va succeir en realitat no va succeir de la manera que se'ns presenta..."
Goethe
ARTICLES » 24-10-2022  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
2161

Si voleu una Catalunya independent, feu-vos de l’Institut Nova Història

En Toni Torà torna a reflexionar sobre quina és la millor manera per preparar-nos per la independència, i torna a concloure que és apuntant-se a l’Institut Nova Història.

Foto de Toni Torà.

A ran de la manifestació convocada el passat 11 de Setembre per l’ANC, penso que, sense menystenir-la, és foc d’encenalls. Un foc d’encenalls que fa, com totes les manifestacions, tan sols pessigolles a l’Estat espanyol.

Les manifestacions, la penjada de llaços, les banderes, van fer conèixer al món el problema català. Però és important entendre que estan tolerades i «protegides» per la Constitució espanyola. I això és així perquè no fan mal.

En canvi, les paraules del Molt Honorable President Carles Puigdemont o de Na Clara Ponsatí al Parlament Europeu, o les estratègies jurídiques fora d’Espanya, dutes a terme per En Gonzalo Boye i altres advocats, sí que fan mal al govern espanyol. Per contra, les paraules de Na Dolors Feliu, presidenta de l’ANC, per més d’acord que hi estiguem, no fan cap mal.

I com es nota el que fa mal i el que no? Doncs, molt senzill: els actes que només fan pessigolles a Espanya surten a tots els telenotícies. Però el que fa mal a Espanya de debò no surt a cap mitjà de comunicació.

Deixeu-me que us en posi un exemple. És l’entrevista que li va fer Javier Caraballo al Confidencial a l’exconseller Santi Vila, i que podeu llegir sencera aquí:

https://www.elconfidencial.com/espana/cataluna/2022-09-10/diada-entrevista-santi-vila-choque-independentismo_3488529/

Doncs, bé: sense haver-hi explícitament cap menció a l’ANC, només fa una breu al·lusió a la darrera manifestació de l’11S. I en diu: «Las calles y las manifestaciones las carga en diablo, como sabemos bien».

En canvi, dedica 160 paraules a carregar-se l’Institut Nova Història. A la pregunta d’En Caraballo «Una última cuestión. Usted es historiador. ¿Y eso de que algunos colegas suyos digan que Cervantes, Colón, Santa Teresa de Jesús y hasta Leonardo Da Vinci eran catalanes?», En Santi Vila respon:

«¡Ah! Esto es muy cachondo. A ver, yo restrinjo a la esfera privada todo lo referente a los asuntos identitarios. Lo importante es que nos una el patriotismo constitucional. Por lo tanto, en lo privado, que cada cual piense lo que quiera. ¿Es historia? No, hombre, nada académico, eso es un cachondeo, ruido irrelevante que forma parte del folclore de cada tribu y, por lo tanto, no hay que prestarle más atención a esos libros de caballería».

En conseqüència, dedueixo, sense menysprear en absolut l’ANC, que si una entitat amb un pressupost milionari té una menció mínima a l’entrevista i a una entitat com l’INHac, amb un pressupost irrisori, En Vila hi dedica 160 paraules, és que el que realment fa mal als constitucionalistes espanyols és l’Institut Nova Història.

Jo sóc del parer que, si volem aconseguir la independència de Catalunya, hem de dedicar esforços a allò que fa mal a Espanya. Els referèndums populars per la independència, el primer dels quals va ser a Arenys de Munt, també n’és un exemple claríssim. Tallar carrers, autopistes, etc., són actes legítims, i tant. Com són legítimes les marxes de torxes. Fa poc vaig participar en una. Va ser molt emotiu. Molt. I me’n vaig tornar a casa content. No us enganyo. Però cal dir també que no va tenir cap efecte tangible i concret en l’alliberament català d’Espanya. Amb els talls als aeroports i a les autopistes passa el mateix: si no es fan tallant-ho tot i sense aturador, no serveixen de gran cosa i poden comportar, com hem vist, judicis i penes molt dures. Mentre que, d’altra banda, recolzar l’INHac o el Consell per la República, només comporta els diners que hi poses. I els resultats són d’un abast psicològic incommensurable.

Si el Consell tingués 500.000 inscrits, la Generalitat del 155 no tindria cap força, ni la institució ni els seus vassalls polítics, siguin del color que siguin. En podríem prescindir perfectament. Un Consell amb 500.000 afiliats faria obrir les portes a moltes institucions d’Europa i faria molt, molt de mal a l’Estat espanyol.

Així mateix, he calculat que les 700.000 persones que varen assistir a la darrera manifestació de l’11 de Setembre, es deurien gastar cada una, de mitjana, uns 30€ per anar-hi. El que vol dir uns 21 milions d’euros. Si tots aquests milions es donessin al Consell i a l’INHac, tindríem la independència en dos dies. I només posant-hi 30€!

Per això, a tots els qui creieu en la independència de Catalunya, jo us convido, per tal de fer-la efectiva com més aviat millor, a donar suport a l’Institut Nova Història i fer-vos-en adherits. Pagant molt pocs diners l’any, ja veureu la feina que som capaços de fer. I ja veureu com els resultats canviaran la nostra mentalitat submisa i estarem en condicions de plantar cara a Espanya i alliberar-nos-en definitivament.

 

Toni Torà



Autor: Toni Torà




versió per imprimir

    Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
      EDITORIAL
    L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
    34988
    Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
    Catalunya i el Mediterrani
    SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
    Subscriviu-vos al nostre butlletí
    Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
    Magazín d'entreteniment i actualitat de les comarques gironines. El programa pretén acostar tots els temes que...[+]
    Canal 9 informa dels estudis de Jordi Bilbeny i Francisco...[+]
    La pregària hebrea del segle XV Ein K'Eloheinu té grans similituds musicals amb l'himne nacional...[+]