Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història s'assembla a un sord que contesta preguntes que ningú fa."
Lleó Tolstoi
NOTICIES » 31-10-2010
5446

Avancem

Repassem els últims moments de l'INH i ens projectem cap al futur, que gràcies al vostre suport és cada vegada més fructífer.

Declaració d'intencions a Reus, el proppassat 23 d'octubre.

Amics i amigues, els passats dies 30 de setembre i 21 d'octubre, i en el marc dels sopars mensuals al Centre Comarcal Lleidatà, en Jordi Bilbeny, cap de recerca de l'INH, va impartir dues conferències acompanyades de projeccions a les quals van assistir un total de 103 persones. En aquesta ocasió ens va mostrar l'estat en què ens trobem en matèria d'investigació. Després d'uns quants anys de recerca, els exemples i les proves de manipulació i adulteració de la nostra història s'amunteguen. Això sí, amb el silenci i el menyspreu de la major part de l'oficialitat del país i de l'anomenada classe intel·lectual i universitària.

La primera conferència aportava tot un seguit de proves del procés d'adulteració en els llibres oficials de l'Espanya castellanitzada en les quals es veia clarament que allà on hi havia escrit un nom, a la següent edició n'apareixia un altre. Per això afirmem que la literatura catalana dels segles XV, XVI i XVII va ser atribuïda a autors castellans. O no és cert que la partida de naixement del seu "Miguel de Cervantes" és falsa i es refereix a un "Carvantes"? O no és cert que l'edició de 1511 a Valladolid del Tirant lo Blanc va aparèixer com a anònima? I si Shakespeare o Molière van escriure una trentena d'obres de teatre, pot un inquisidor com en Lope de Vega tenir l'autoria de més de vuit-centes obres? Bé, en definitiva, aquí ho teniu per als qui ho vulgueu conèixer.

A la segona conferència va fer un resum gràfic de l'abast de l'obra del censor en diferents àmbits i espais, fins a apropar-nos a la península itàlica, on les sorpreses no han fet més que començar. Així mateix, dissabte 23 vam fer el dinar de presentació de l'INH a la ciutat de Reus, amb l'assistència de 43 persones. Gràcies, en aquest cas, al nostre amic i col·laborador Jordi Huguet, l'obra de l'INH s'estén. Afegiu-hi encara l'acte a Manresa amb més de 130 assistents a la xerrada "La història esborrada de la Catalunya imperial (s. XVI)", després de la qual vam sortir corrent cap a la Seu d'Urgell a presentar en cinefòrum "L'apropiació del descobriment d'Amèrica: una conspiració d'estat?", de David Grau i Pilar Montoliu. I, encara, aquest divendres a Berga per presentar el darrer llibre d'en Bilbeny, "El Dit d'En Colom", del qual Llibres de l'Índex ja ha tret la segona edició.

Finalment us recordem que divendres 19 i dissabte 20 de novembre, a la Sala Municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, tindrà lloc la X edició del Simposi d'Amèrica, on us esperem per escoltar les més de vint aportacions en recerca sobre la catalanitat de la descoberta d'Amèrica i per veure la nova pel·lícula Cristòfor Colom, príncep de Catalunya.

Redacció INH




versió per imprimir

    Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
      EDITORIAL
    L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
    35162
    Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
    Catalunya i el Mediterrani
    SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
    Subscriviu-vos al nostre butlletí
    Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
    Sabies que la dona del gran compositor rus Seguei Prokófiev va ser la catalana Carolina Codina? En Bartomeu...[+]
    L'any 1519 Barcelona era la capital del monarca més poderós de la...[+]
    l'Estat creat pels catalans -durant els segles en què la Nació Catalana va tenir una existència plena- mai no...[+]
    Durant molt de temps s’ha cregut que Lucrècia Borja, la filla del Papa Alexandre VI, parlava tan sols en...[+]