Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Per estimar el país cal sentir que té un passat, però no cal estimar l’embolcall històric d’aquest passat.
Cal estimar la seva part muda, anònima, desapareguda"
Simone Weil
PUBLICACIONS » 21-04-2019  |  COLOM, CATALà
11813 lectures

Cristòfor Colom, Príncep de Catalunya

Pròleg d’En Jordi Bilbeny a la redició del seu llibre «Colom, Príncep de Catalunya» per si us feia venir ganes de llegir-lo.

Títol: Cristòfor Colom, Príncep de Catalunya
Autor: Jordi Bilbeny
Any de publicació: 2019
Editorial: Librooks
Pàgines: 350
Format: Rústica
ISBN: 9788494957871
Idioma: Català

La identitat de Cristòfor Colom segueix sent un gran enigma. Una espessa boira de misteris, interessos i contradiccions envolta la figura del navegant. Ni tan sols la tesi més divulgada, i generalment acceptada, del llaner genovès d'origen plebeu aconsegueix donar una resposta convincent a la incògnita de qui era, en veritat, Cristòfor Colom. Contràriament, s'obren noves llacunes entorn de la seva biografia: és plausible creure que els Reis Catòlics concedissin a un estranger mediocre, sense carrera política ni militar, ni estudis de dret ni de fiscalitat, els càrrecs d'almirall, virrei, governador i capità general del Nou Món, quan aquests títols eren reservats només als membres de la casa reial? Podria haver existit una censura conscientment dissenyada per part del poder polític per difuminar l'origen de Colom, les seves connexions familiars i la seva catalanitat? Després d'uns quants anys descatalogat, per fi els lectors tenen ara l'oportunitat de gaudir de nou o, per primera vegada, de la reedició d'aquest llibre, que és resultat d'un treball de recerca fonamentat, convalidat i exhaustiu que durà gairebé vint anys. L'autor, Jordi Bilbeny, construeix un relat que fa trontollar el discurs oficial i proposa una nova mirada al passat del Descobridor, que es projecta i agafa forma en un Colom català, instruït, de família de mercaders i navegants, d'ascendència noble, vinculat amb la reialesa i, en definitiva, en un príncep, el príncep de Catalunya.Autor: Jordi Bilbeny
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Lluís Brines
  15-03-2022 22:56

  Que sapigueu tots que en Baydalet, que és com ací anomenem en Vicent Baydal, principal impulsor d'aquesta pseudohistòria i obsessionat contra l'INH des de fa temps, NO HA TRET UNA PLAÇA EN LA UJI DE CASTELLÓ QUE JA DONAVA PER SEUA.
  Serà que aquest xic no és tan bo com diu? Serà que al final tots acaben fartant-se de la seua petulància i cregudisme?
  Vos convide a tots a fer-vos un whisket a la seua salut ha ha ha

 2. Franquinspain
  29-11-2021 13:23

  es veritat sóc molt erudit, gràcies.

  Finalment ho admets.

  tu ets bastant tonto!

 3. Franquinspain
  29-11-2021 13:22

  Es

 4. Guillem Caralt
  19-11-2021 20:51

  Ets molt erudiiiiiit!

 5. Franquinspain
  19-11-2021 19:21

  Collons, aquest Queralt no descansa.

  Quin tros de boig.


  Tot lo dia AMORRAT als nostres darreres. Si que som importants.

  I no t'ofenguis tant Queraltet, que et digui amistosament olora culs!!

  Com vols que descrigui graficament una persona obsedida a Amorrar-se dia i nit en aquest espai????

  Un queraltet que necessita fins a altres hores de la matinada deixar la (vigila que torno a fer una metàfora, no t'enfadis)última pixarrada per marcar territori??

  Perquè...no m'espantis, suposo que queralt no t'agrada olorar culs lieteralment?? Oi?  En Queralt, desprecia, menysté, insulta :


  a Catedràtics,


  a Universitats,


  a col.laboradors i comentaristes de l'INH, (decentrant-se, i inventant-se el que li rota),

  i ho fa amb frases i mamarratxades sovint sense sentit,

  desviant-se completament del tema, (repasseu les seves intervencions els darrers mesos amb Martina, Lluis Lluis o altres)

  i tot això ho fa,


  dia i nit, fins a altes hores de la matinada AMORRAT AQUI DARRERA.

  Jo crec que cobra. Ja que podria pensar que només és un malalt sense família, tanmateix em costa d'assumir aital bogeria.

 6. Guillem Caralt
  19-11-2021 14:14

  Que rar...  Ara millor, espero...  1. "De veritat? tots? Si que coneixes gent?"  Si t'haguessin ensenyat a pensar, sabries que per rebutjar una generalitzacio' s'ha de posar un contra-exemple.  O sigui, si dic "Tots els mosquits tenen sis potes", i no estas d'acord, has de mostrar-me un mosquit que tingui mes (o menys) que sis. No es la meva responsabilitat mostrar-te tots els insectes del mon.  (El problema, obviament, es que si t'haguessin ensenyat a pensar no series de l'INH....)
  2. "que jo tinc altre feina."  Apa! Les ovelles no s'ordenyen soles!

 7. Guillem Caralt
  19-11-2021 14:12

  1. "De veritat? tots? Si que coneixes gent?"  Si t'haguessin ensenyat a pensar, sabries que per rebutjar una generalitzacio' s'ha de posar un contra-exemple.  2. "que jo tinc altre feina."  Apa! Les ovelles no s'ordenyen soles!

  O sigui, si dic "Tots els mosquits tenen sis potes", i no estas d'acord, has de mostrar-me un mosquit que tingui mes (o menys) que sis. No es la meva responsabilitat mostrar-te tots els insectes del mon.  (El problema, obviament, es que si t'haguessin ensenyat a pensar no series de l'INH....)  2.

 8. Edmund Cooke
  19-11-2021 10:28

  … sí!…. Segueix amorrat i continua bordant… a cada jamec que fas puja i puja el nombre de visites al xat….gràcies per la teva ignorancia highface!

 9. Franquinspain
  19-11-2021 09:02

  Dorm QUERALT, dorm de tant en tant.

  No estiguis fins a altes hores de la matinada AMORRAT en aquest espai "blanc dels insults" del món univesitari. (Per cert, ets tú que desprecies i menytens a univesitaris, catedràtics i universitats, no pas jo)

  No t'inventis generalitzacions. Concreta. Centra't.

  Dius: "Tots els....".


  De veritat? tots? Si que coneixes gent?


  Segueix AMORRAT, que jo tinc altre feina.

 10. Guillem Caralt
  18-11-2021 14:17

  Pobre. Et sents millor?  Els professors universitaris dieun que sou uns ignorants. Res mes. Cap expert en humanitats del mon us recolza.
  El fet que veus alguna cosa positiva quan un professor diu que Vives va escriure el Lazarillo en castella' es la prova de la teva malaltia mental.

 11. Franquinspain
  18-11-2021 14:03

  El insomne Queral. Malalt de rabia contra tot i tothom diu:

  "Has demostrat tot amb estudis de professors universitaris (que no tenien res a veure amb res, pero' obviament els pastors no tenen un nivell molt alt de comprensio' lectora.) "

  De veritat Queralt, no entenc que vols dir. No s'enten gens ni mica que collons dius. Frena i ves a frases curtes i entenedores.

  Per tant he de tirar de la intuició que provoquen les teves "anades", (per properes intervencions, mira de primer dormir una mica), i mirar de contesatar:

  Jo no he demostrat res, queralt boig, només he expossat que "Prestigiosos" especialistes miren de demostrar amb proves(i bona part me les he llegides), que la obra Llatzaret llatzerat la va escriure en Vives. I que la obra de Cervantes també rebossa de taranna "vives". Res més.

  I tu contestaves insultant a en Francisco Calero, i unes quantes univesitats de pas.

  Qui és el boig? Creus realment les tonteries que dius?

  Si no saps construir frases que s'entenguin,
  a qui vols donar lliçons?

  Si la gent de muntanya i de sota bosc, poden parlar poc, però es fan entendre mil vegades més que tú, i entendrien perfectament les frases que s'estilen per aqui. Tanmateix, crec que les teves,...no gaire.

  També continues amb el teu deliri, fruit de restar AMORRAT DIA I NIT, en aquest espais dient:

  "I sabem, abans que tot, que tots els professors universitaris son ignorants, perque' no saben tant com tu, i mai fan cas a les proves aportades per l'INH"

  La meva resposta és...dorm fill meu dorm. Quan he dit jo res semblant? Tio!!

  Descansa! em fas patir i no ho dic de broma!

  Descansa. Dorm. centra't i després intenta tornar a participar.

  Però entén si us plau que:

  Inventar-te coses que jo no he dit, per atacar-me,

  fer-ho de manera que ningú t'entén,

  i a més a més, creure't que ho estàs fent des d'una posició superior,

  i a més a més, insultar a catedràtics oficialistes i universitats,

  no són prou per tu com per repantejar-te que estas fent.

  NO hauries de deixar d' "olorant-nos els darreres" amb aquesta superbia?

  I primer aixecar el cap. I aixecar el nas que dus dia i nit AMORRAT per aqui.


 12. Guillem Caralt
  18-11-2021 13:00

  I tant, Franqui!  Has demostrat tot amb estudis de professors universitaris (que no tenien res a veure amb res, pero' obviament els pastors no tenen un nivell molt alt de comprensio' lectora.)  I sabem, abans que tot, que tots els professors universitaris son ignorants, perque' no saben tant com tu, i mai fan cas a les proves aportades per l'INH.  I es clar, no podria ser que les vostres "proves" no valen res, i que vosaltres sou uns malalts mentals....

 13. Guillem Caralt
  18-11-2021 12:56

  Doncs no vols llegir. Val.

 14. Edmund Cooke
  18-11-2021 09:31

  … delirant es aportar un twiter "Arturo”per rebatre les conclusions del Dr. Graboïs…. El mateix twiter sempre que parlem del nostre Descobridor….twiter de sis linees…. Twitter que aborreix i es simptoma de la paranoia esquisofrènica que patrixen tots aquells que el fan servir com argument del no res…twitter que versa la mateixa mentida covada i reiterada fa segles a la que s'agafen tots els catalanofòbics…. Ara ens toca aquest sòmines d'en highface, …. Ahir eren un tal Job, frances, colacoca, rodamon, etc….. tots uns ignorants incapaços d'afrontar i superar la realitat dels fets històrics….Catalunya és l'origen i matriu de les Espanyes, i per tant, de la gran castella….

 15. Franquinspain
  18-11-2021 08:20

  Delirant? Pêrdona Queralt, el que delires ets tú, AMORRAT ALS nostres darreres, dient tonteries. Ja et vaig demostrar que hi ha un munt d'estudis "UNIVERSITARIS", que es contradiuen, donant una prova A per demostrar B, i seguidament una prova contraA per seguir demostrant B. No passa res, relaxat. Tot i que serà dificil que ho puguis fer, després de fer aquesta penosa intervenció t'has quedat amorrat fins prop de les tres de la matinada per fer en un altre article, un nou i penós comentari. Ets un boig nano!!!

 16. Guillem Caralt
  17-11-2021 22:38

  Aixo' no ofereix cap prova de res, no respon al fil de l'Arturo, contradiu la conjectura bilbenyesca i esta' ple de tonteries de "cronologia alternativa".  Delirant tot plegat.

 17. Edmund Cooke
 18. Guillem Caralt
 19. Edmund Cooke
  18-07-2021 12:51

  Article molt, però que molt interessant de l'Andreu Marfull, massa llarg pels llimacs, sobre la tesi del professor Aryhe Grabois de la Universitat de Haifa, sobre els origens del nostre Princep esborrat, i usurpat pel fals Principat d'Asturies borbonic….

  https://andreumarfull.files.wordpress.com/2021/07/kalonymus.jpg?w=768&h=629&crop=1

  Desperta Ferro!

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35379 lectures
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Catalunya és un dels països ón s’han cremat o expoliat més arxius-biblioteques, dels importants coneguts:...[+]
L'obra d'En Servent està condicionada per la censura i pel control ideològic? O és només una distracció...[+]
Salvador Dalí va manifestar que el filòsof i estudiós de la ciència Giambattista della Porta era català....[+]
Els Gualba són una nissaga de polítics i homes de lletra prou importants de la Catalunya dels segles XV i XVI....[+]