Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La llengua i la història són el botí més preuat a l'hora de sotmetre un poble"
Àngel Guimerà
ARTICLES » 14-11-2016  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
5876

El 16è Simposi sobre la «Història Censurada de Catalunya» ja és a punt

Els propers divendres i dissabte, dies 18 i 19 de novembre, s'escaurà el 16è Simposi d'Arenys de Munt sobre la «Història Censurada de Catalunya».

Els dies 18 i 19 de novembre tindrà lloc la setzena edició del Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya. Es tracta d’una cita anual que organitza l’Institut Nova Història al municipi d’Arenys de Munt (el Maresme). Si bé en les darreres edicions el títol de la trobada era “Simposi sobre la Descoberta Catalana d’Amèrica”, enguany, l’organització ha ampliat els límits de les recerques a tota la història censurada de la Nació Catalana. Més de quaranta investigadors i ponents donaran forma a aquest acte multitudinari que, any rere any, aplega un major nombre de visitants. En l’edició del 2015 van passar per la Sala Municipal més de dues-centes persones.

Divendres serà la inauguració i en destaquem la presència de diverses personalitats del món de la política i la cultura com: l’Albert Codinas (historiador i president de l’INH), Jordi Bilbeny (escriptor, investigador i cap de recerca de l’INH), Joan Rabasseda (batlle d’Arenys de Munt), Rafa Burgos (historiador, periodista i escriptor) i el cubà Ernesto Álvarez Blanco (historiador i museòleg).

Dissabte s’esdevindran un total de trenta-nou ponències protagonitzades pel filòsof Pau Castellví, l’empresari Joan Canadell, l’historiador Victor Cucurull o el filòleg Pau Vidal. També es llegirà el manifest “Obrim l’Escola a les noves aportacions sobre la història de Catalunya”, redactat per l’historiador i professor Jordi Indiano. Les temàtiques de les ponències recorren àmbits ben diversos, com podreu veure al programa que us adjuntem en aquest enllaç:

https://www.inh.cat/agenda/16e-Simposi-sobre-la-Historia-Censurada-de-Catalunya

No som davant d’una simple revisió d’un aspecte determinat i puntual del nostre passat, sinó que ens afrontem a una revisió global de la nostra història. Més enllà de la censura apareixen rastres d’un passat insospitat que cal anar incorporant de mica en mica a la nostra memòria i portar-lo al nostre present.

Per això mateix us convidem a assistir-hi i a fer-vos protagonistes d’aquesta restauració de la nostra memòria esborrada assistint al simposi i fent-ne el màxim ressò social possible.

Per més informació, entrevistes o acreditacions, sisplau, contacteu amb:

Gemma Bufias │ Daniel S. Bello

Departament Comunicació

Institut Nova Història



Autor: Gemma Bufias i Daniel S. Bello




versió per imprimir

  1. Frede
    18-11-2016 09:16

    Aquest any no podré assistir. Això de l'streaming sería fantàstic. Entenc que és complicat i hi ha d'haver algún voluntari que ho faci. Gràcies.

  2. Judith Bassols
    16-11-2016 17:53

    Teniu previst fer el simpòsium en streaming?

    O penjar-lo i visionable pay per view?

    gràcies

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34987
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Segona Part: La restauració de la...[+]
No deixa de ser soprenent que el terme anglès “marine” s’assembli tant al mot català “mariner” i que...[+]
L'any 1519 Barcelona era la capital del monarca més poderós de la...[+]
L’historiador aragonès Jerónimo Çurita ja va certificar que l’anomenada Franja de Ponent formava part...[+]