Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Fins i tot el passat es pot modificar; els historiadors no paren de demostrar-ho."
Jean Paul Sartre (1905-1980) Filòsof i escriptor francès
ARTICLES » 14-11-2016  |  PROJECTE SOBRE LA CENSURA I LA MANIPULACIó
5259 lectures

El 16è Simposi sobre la «Història Censurada de Catalunya» ja és a punt

Els propers divendres i dissabte, dies 18 i 19 de novembre, s'escaurà el 16è Simposi d'Arenys de Munt sobre la «Història Censurada de Catalunya».

Els dies 18 i 19 de novembre tindrà lloc la setzena edició del Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya. Es tracta d’una cita anual que organitza l’Institut Nova Història al municipi d’Arenys de Munt (el Maresme). Si bé en les darreres edicions el títol de la trobada era “Simposi sobre la Descoberta Catalana d’Amèrica”, enguany, l’organització ha ampliat els límits de les recerques a tota la història censurada de la Nació Catalana. Més de quaranta investigadors i ponents donaran forma a aquest acte multitudinari que, any rere any, aplega un major nombre de visitants. En l’edició del 2015 van passar per la Sala Municipal més de dues-centes persones.

Divendres serà la inauguració i en destaquem la presència de diverses personalitats del món de la política i la cultura com: l’Albert Codinas (historiador i president de l’INH), Jordi Bilbeny (escriptor, investigador i cap de recerca de l’INH), Joan Rabasseda (batlle d’Arenys de Munt), Rafa Burgos (historiador, periodista i escriptor) i el cubà Ernesto Álvarez Blanco (historiador i museòleg).

Dissabte s’esdevindran un total de trenta-nou ponències protagonitzades pel filòsof Pau Castellví, l’empresari Joan Canadell, l’historiador Victor Cucurull o el filòleg Pau Vidal. També es llegirà el manifest “Obrim l’Escola a les noves aportacions sobre la història de Catalunya”, redactat per l’historiador i professor Jordi Indiano. Les temàtiques de les ponències recorren àmbits ben diversos, com podreu veure al programa que us adjuntem en aquest enllaç:

https://www.inh.cat/agenda/16e-Simposi-sobre-la-Historia-Censurada-de-Catalunya

No som davant d’una simple revisió d’un aspecte determinat i puntual del nostre passat, sinó que ens afrontem a una revisió global de la nostra història. Més enllà de la censura apareixen rastres d’un passat insospitat que cal anar incorporant de mica en mica a la nostra memòria i portar-lo al nostre present.

Per això mateix us convidem a assistir-hi i a fer-vos protagonistes d’aquesta restauració de la nostra memòria esborrada assistint al simposi i fent-ne el màxim ressò social possible.

Per més informació, entrevistes o acreditacions, sisplau, contacteu amb:

Gemma Bufias │ Daniel S. Bello

Departament Comunicació

Institut Nova Història
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Frede
  18-11-2016 09:16

  Aquest any no podré assistir. Això de l'streaming sería fantàstic. Entenc que és complicat i hi ha d'haver algún voluntari que ho faci. Gràcies.

 2. Judith Bassols
  16-11-2016 17:53

  Teniu previst fer el simpòsium en streaming?

  O penjar-lo i visionable pay per view?

  gràcies

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
30334 lectures

9a-UNH

Víctor Cucurull - Gelmir, el misteriós bisbe fundador de Santiago de Compostel·la
Montse Camps - La primera carta d’En Colom demostra que era català
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Van ser traduïts els autors catalans dels segles XVI i XVII sistemàticament al castellà? Ho van ser alguns de...[+]
Per què el canvi de Toledo per Madrid? No era una ciutat prou castellana, Toledo? No hi havia ja l'estructura del...[+]
Quondam vol dir difunt? Sí, és clar: i s’aplica quan algú és un difunt biològic. Però també s'utilitza...[+]