Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Hi ha dues maneres d'enganyar-se. La primera consisteix en creure el que no és veritat; la segona, a negar-se a creure el que és veritat."
Søren Kierkegaard
ARTICLES » 28-01-2019  |  PROJECTE IMPERI UNIVERSAL CATALà
663

Els orígens del melodrama

"Jordi Bilbeny es va presentar al Bar del Rick amb el seu llibre «Inquisició i Decadència», que parla dels orígens de l'intent d'extermini cultural i lingüístic de Catalunya. En Roger Mallola es va afegir a la conversa i entre tots dos li vam fer una entrevista". Entrevista ràdiofònica.

Llibre «Inquisició i decadència»

L'entrevista comença als 0,42. És molt extensa i exhaustiva: dura una hora i disset minuts. La va realitzar IVOOX a En jordi Bilbeny el 23 de gener del 2019. Heus ací l'enllaç:

https://www.ivoox.com/els-origens-del-melodrama-audios-mp3_rf_31706711_1.html 

Imatge de portada: auto de fe presidit per Sant Domènec de Guzmán, pintat per En Pere Berruguet (Museu del Prado). versió per imprimir

  1. Guerau
    06-02-2019 12:13

    Es poc de fiar el que pensen espanyols, francesos o catalans, perquè filtren el seu pesament a través del catolicisme romà, en canvi es més suggerent i intel.ligent el que pensen els anglesos, o danesos o nacions que han qüestionat el catolicisme romà. És més de fiar el que diuen els anglesos sobre els catalans que el que diuen els mateixos catalans sobre ells mateixos. I per entendre el segle XV i XVI a Catalunya i Aragó és molt encertat el que proposen: Hi va haver un atac i descomposició de l'estat català i l'autoritat reial per part de la burgesia catalana que va erosionar tots els recursos i les institucions de poder que són els possibles per continuar sent un estat independent. I ací ho deixe.

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
Article editorial d'En Jordi Bilbeny arran de les intencions de la CUP Barcelona d’enretirar el monument a En Cristòfor Colom de la ciutat comtal.
24653
2018 S INH Josep Prats
2018 S INH Maria Badia
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Us presentem una novetat per aquest Sant Jordi. Es tracta "Del Ter al Túria", un llibre escrit conjuntament per...[+]
En Marc Terrades ens fa arribar unes imatges d'unes naus d'armades espanyoles del segle XVI, que, curiosament,...[+]
La història oficial ens diu que les Capitulacions que van pactar els Reis i En Colom per anar a descobrir les...[+]