Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Si la història l'escriuen els que guanyen, això vol dir que hi ha una altra història."
Litto Nebbia
ARTICLES » 31-07-2020  |  PROJECTE SOBRE LA CENSURA I LA MANIPULACIó
3515 lectures

Engega la 7a Universitat Nova Història, a Montblanc, amb més suports que mai

Malgrat la campanya de desprestigi i difamació perpetrada per professors d'Història, la revista Sàpiens i mitjans informatius públics i privats, una part important de la societat catalana, lliurepensadora i lúcida, ens ha donat un suport valuosíssim.

Cliqueu-hi damunt per ampliar la imatge

Aquest dissabte 1r d'agost engega la setena edició de la universitat estiuenca de l'Institut Nova Història, la sisena a Montblanc. I ho fa, tot i la retirada de l'Ajuntament d'aquesta vila en les tasques d'organització i suport econòmic, amb més suports d'entitats i empreses que mai.

És de tothom sabuda la campanya de desprestigi i difamació perpetrada per certs professors d'Història Moderna del món universitari català, que ha comptat amb el suport incondicional de la revista Sàpiens i d'una bona colla de mitjans informatius, públics i privats. Però, tot i amb això, una part important de la societat catalana, lliurepensadora i lúcida, que veu el nostre passat des d'una perspectiva ben diversa de la del relat inquisitorial, no ha volgut caure en aquest joc de persecució intel·lectual i ens ha donat un suport valuosíssim.

Així, partits com Reagrupament, Solidaridat o Directe 68 han mantingut el suport. Com també ho han fet entitats de relleu com Llengua Nacional, Cercle Català de Negocis, l'Organització per l'Alliberament de Catalunya, el Centre d'Estudis Joan Bardina, Pel Dret a la Història de Catalunya, Catalunya Acció, la Fundació Reeixida, l'Associació de Practicants de la Psicoestètica, Fusic, Fundació Catalunya Estat, La Gota Catalana, Indrets del Record, la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs, les publicacions Nova Conca i El Vallenc i d'altres de més locals com Rius de Llibertat, l'Ateneu Independentista d'Arenys de Munt i l'Associació de Veïns Cappont de Lleida.

Conformement, a les empreses Ser/Per, Intergrid, Iddix i al restaurant l'Orwell, s'hi han afegit Pilar Montoliu Produccions, Beyond Barcelona, CCT Producció, l'Escola de Ioga de Reus, l'Aula de Música Tradicional de Salt, la revista digital Respostes i les editorials Librooks i Llibres de l'Índex. I a més a més, hem ampliat els suports al País Valencià, on l'hem rebut del Casal Jaume I d'Elx, de la Franja de Ponent, que ens el dóna el Casal Jaume I de Fraga, de Lleida, amb el de l'Ateneu Popular de Ponent de Lleida, i de la Catalunya Nord, on Enraonem i el Centre Cultural Català del Vallespir s'han sumat a fer-nos costat. I als partits polítics esmentats, de caràcter nacional, s'hi ha afegit amb un caràcter estrictament municipal Primàries Canet de Mar.

Per primer cop també ens donen suport el gran moviment coral Poble que Canta, l'ADAC de Girona, el Santuari Ecològic de Gallifa, el bloc La Història Usurpada, el Centre d'Estudis Mitològics de Catalunya i l'escuderia de motos clàssiques Fafnirius Team.

Com podeu observar, el suport per l'Institut Nova Història no para de créixer i l'interès per la seva actitud de recerca i investigació per recuperar el nostre passat nacional esborrat, cada vegada es fa més visible arreu de la Nació.

Fins i tot, enguany, En Miquel-Àngel Soriano-Montagut, president de l'Ateneu Popular de Ponent de Lleida, ha fet públic un manifest «En defensa de la llibertat acadèmica, de recerca i difusió i debat històric», on estimula tothom a participar en aquesta darrera edició de la nostra universitat (https://www.inh.cat/articles/En-defensa-de-la-llibertat-academica,-de-recerca,-difusio-i-debat-historic), convençut com està que les versions heterodoxes són imprescindibles per avançar en el coneixement de la nostra història.

Car, com deia la Dolors Marín, impulsora i codirectora de la primera Universitat Nova Història, esdevinguda a Crespià de l'1 al 4 d'agost del 2013, «guanyant consciència guanyarem l'hegemonia. La personalitat de la nació catalana és rica i forta. Ha resistit la pressió de les forces adverses de l'estat opressor. La batalla es lliura en els nostres cors i esperits. Estem guanyant consciència que el relat històric és una part rellevant de la propaganda. I observem que no hi ha voluntat de clarificar i resoldre el conflicte científic sobre el relat històric que ara per ara religitima les elits d'un estat en plena crisi de règim i legitimitat, que lluita per seguir mantenint el sistema i no perdre'n l'hegemonia. La història és la història. Són les estructures del poder les que agafen i fan i desfan el relat i el converteixen en propaganda: una construcció deliberada d'ignorància, fent que els seus comissaris rebin honors i els qui en són dissidents siguin insultats i represos per iniquitat».Esperem, doncs, que l'edició d'aquesta 7a Universitat Nova Història continuï posant el seu gra de sorra en la recuperació del nostre passat usurpat. I esperem que els suports creixin d'any en any fins que l'insult i la difamació deixin de ser una normalitat i esdevinguin un taca execrable en el comportament ètic de tot ésser humà, mentre fem que prevalgui realment la llibertat d'estudi i de recerca com a únic objectiu de tot debat científic.

Institut Nova Història
versió per imprimir

Comentaris publicats

  Afegeix-hi un comentari:

  Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


    EDITORIAL
  L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
  30334 lectures

  9a-UNH

  Víctor Cucurull - Gelmir, el misteriós bisbe fundador de Santiago de Compostel·la
  Montse Camps - La primera carta d’En Colom demostra que era català
  SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
  Subscriviu-vos al nostre butlletí
  Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
  Es diuen Malvines les Illes Falkland perquè uns francesos els van posar aquest nom en record del port de...[+]
  La pregària hebrea del segle XV Ein K'Eloheinu té grans similituds musicals amb l'himne nacional...[+]
  La façana de l'ajuntament d'Ulmn ens aporta una prova més de l'existència i reconeixement de Catalunya com a...[+]