Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Quan llegeixis una biografia, tingues present que la veritat mai és publicable."
George Bernard Shaw
ARTICLES » 13-11-2023  |  MITOLOGIA CATALANA
884 lectures

Entrevista a Llogari Pujol a Ràdio Montblanc

Na Gemma Bufias entrevista En Llogari Pujol a Ràdio Montblanc sobre el paper de la cultura egípcia en la formació del cristianisme, després que passés a conferenciar per la 9a Universitat Nova Història, a l'agost del 2022.

Fotografia de Llogari Pujol.
versió per imprimir

Comentaris publicats

  1. Almogàver.cat
    19-11-2023 07:36

    M'imagino Sr. Pujol l'estupefacció que havia de produir entre erudits doctors en Demòtic. Quan va exposar la seva tesi vers la Bíblia i Nou Testament que fou elaborat a Egipte. (Tenint en compte que a part de doctor en Demòtic; és voste, Teòleg i (crec que llicenciat en psicologia comparada?) Apart d'haver set ordenat sacerdot,Els seus vastos coneixements li permet ajuntar molts temes i caires diferents. Segons el Pare Pons (el meu mestre), Jesús deia: "Amen, Amen" dues vegades Amen) Això vol dir segons els Rabins, que Jesús no parla d'ell, sinó ...com els profetes, de... Jeova. Quan es diu Amén Amen, equival a dir " Ell és fort, Poderós Ell... (Jeova va dir) o la paraula de Jeova ve a mi, dient..." És a dir Si Jesús, digué... "Amen Amen" (dues vegades) vol dir, que: És el Senyor, que diu ser: Camí. Veritat i Vida.. Vers la Bíblia també hi ha hagut interpolacions. (Segons el meu mestre). Per exemple el que vostè ens conta del: Nàufrag,Hi ha un profeta que la paraula del Senyor, li va venir, dient; (més o menys, parlo de memòria) "Per què em sacrifiqueu animals si meu, és tot el Món? Si tingués fam no us ho demaria. El que heu de fer és seguir la llei i nomenar-me el Dia de l'Aflicció"(mort) Altres diuen que és un salm d'en David, Sí, ja està al Nàufrag, no per això, el poble hebreu no ha existit mai, ok? Simplement seria una interpolació. De la mateixa manera, possiblement Jesús, va existir, encara que d'una història hebrea i per jueus, encara que el seu missatge s'hagi ornat i reornat i més, re-re-ornat encara, d'una manera, que a Jesús, possiblement, no li faria gaire gràcia., El meu coneixement de teologia és nul. (a part de lo què ens va ensenyar el Pare Pons, ni puc de llegir; Demòtic ni Hieràtic ni Jeroglífic egipcis. Però el meu interès per Jesús, està arrelat dins al cor, Les seves dissertacions Sr. Pujol, són de vertigen i d'alta tensio. i tinc que reconèixer que fins que no vaig escoltar a vostè, sempre havia pensat que "Sinoe l'Egipci" era una novel·la de Mika Waltari. Llastima que no els veiem per TV3 ni Catràdio. No diu el Senyor, que... La Veritat Ens Farà Lliures? Potser a ER i PS, no pensen igual.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34011 lectures
22è Simposi - Presentació
Francesc Robusté - Cap a una Història científica
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Un intent de desfalsificació i restauració...[+]
L'historiador Jordi Bilbeny reivindica la catalanitat del descobridor d'Amèrica amb una ruta per...[+]
Recuperem aquest article d'En Jordi Bilbeny, aparegut al 1994, que identifica com a "llegua catalana" la "llegua...[+]
L'Albert Ferrer descobreix en un viatge a l'illa Aitutaki de Nova Zelanda que els seus habitants condimenten les...[+]