Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Història és, per descomptat, exactament el que es va escriure, però ignorem si és exactament el que va succeir"
Enrique Jardiel Poncela (1901-1952) Escriptor
ARTICLES » 13-11-2023  |  MITOLOGIA CATALANA
1791 lectures

Entrevista a Llogari Pujol a Ràdio Montblanc

Na Gemma Bufias entrevista En Llogari Pujol a Ràdio Montblanc sobre el paper de la cultura egípcia en la formació del cristianisme, després que passés a conferenciar per la 9a Universitat Nova Història, a l'agost del 2022.

Fotografia de Llogari Pujol.
versió per imprimir

Comentaris publicats

  1. Almogàver.cat
    19-11-2023 07:36

    M'imagino Sr. Pujol l'estupefacció que havia de produir entre erudits doctors en Demòtic. Quan va exposar la seva tesi vers la Bíblia i Nou Testament que fou elaborat a Egipte. (Tenint en compte que a part de doctor en Demòtic; és voste, Teòleg i (crec que llicenciat en psicologia comparada?) Apart d'haver set ordenat sacerdot,Els seus vastos coneixements li permet ajuntar molts temes i caires diferents. Segons el Pare Pons (el meu mestre), Jesús deia: "Amen, Amen" dues vegades Amen) Això vol dir segons els Rabins, que Jesús no parla d'ell, sinó ...com els profetes, de... Jeova. Quan es diu Amén Amen, equival a dir " Ell és fort, Poderós Ell... (Jeova va dir) o la paraula de Jeova ve a mi, dient..." És a dir Si Jesús, digué... "Amen Amen" (dues vegades) vol dir, que: És el Senyor, que diu ser: Camí. Veritat i Vida.. Vers la Bíblia també hi ha hagut interpolacions. (Segons el meu mestre). Per exemple el que vostè ens conta del: Nàufrag,Hi ha un profeta que la paraula del Senyor, li va venir, dient; (més o menys, parlo de memòria) "Per què em sacrifiqueu animals si meu, és tot el Món? Si tingués fam no us ho demaria. El que heu de fer és seguir la llei i nomenar-me el Dia de l'Aflicció"(mort) Altres diuen que és un salm d'en David, Sí, ja està al Nàufrag, no per això, el poble hebreu no ha existit mai, ok? Simplement seria una interpolació. De la mateixa manera, possiblement Jesús, va existir, encara que d'una història hebrea i per jueus, encara que el seu missatge s'hagi ornat i reornat i més, re-re-ornat encara, d'una manera, que a Jesús, possiblement, no li faria gaire gràcia., El meu coneixement de teologia és nul. (a part de lo què ens va ensenyar el Pare Pons, ni puc de llegir; Demòtic ni Hieràtic ni Jeroglífic egipcis. Però el meu interès per Jesús, està arrelat dins al cor, Les seves dissertacions Sr. Pujol, són de vertigen i d'alta tensio. i tinc que reconèixer que fins que no vaig escoltar a vostè, sempre havia pensat que "Sinoe l'Egipci" era una novel·la de Mika Waltari. Llastima que no els veiem per TV3 ni Catràdio. No diu el Senyor, que... La Veritat Ens Farà Lliures? Potser a ER i PS, no pensen igual.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35543 lectures
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Amb una cura i una precisió inusitades, En Paolo Pellegrino rellegeix la biografia d’En Lleonard, la contrasta...[+]
Tots els estudiosos reconeixen que tota la cartografia mediterrània fins al segle XVI era feta per cosmògrafs...[+]
Els historiadors oficials espanyols ens asseguren que Catalunya no era un regne i que ni tan sols no existia: que...[+]
Prop de 30.000 manifestants occitans han recorregut els carrers de Carcassona. Els carrers han estat bloquejats...[+]