Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Qui controla el passat, controla el futur... qui controla el present, controla el passat"
George Orwell
NOTICIES » 26-08-2014  |  PROJECTE SOBRE LA CENSURA I LA MANIPULACIó
9240 lectures

Entrevista a l'Albert Codinas a la revista LA FADA de Sarrià

"Castella, que era ben poc rellevant en la història del món occidental fins a la descoberta d'Amèrica, ha xuclat i sabotejat la història dels altres per justificar la seva autoritat"

Albert Codinas

Albert Codinas és empresari i llicenciat en Història Contemporània, vicepresident de la Fundació Catalunya Estat, president de l’Institut Nova Història, secretari de l'Associació Catalunya 2014, vocal de l’executiva de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Esport i la Cultura, co-fundador de la PDD i exvocal de l'executiva del CCN.

Com es compagina tanta activitat empresarial i social?

Ser empresari m’ha permès dedicar temps i recursos a d’altres àmbits. Entenc que si es té capacitat d'alterar l'horari i certa capacitat de finançament, val la pena aplicar-ho a la societat. Me'n faig creus que hi hagi qui pugui fer-ho i no ho faci.

En un món cada cop més global i competitiu l'empresari ha d'incorporar la consciència social?

Això intentem. Al setembre, com a empresa, impulsem un concepte que té molt de futur. És el "Benefici amb causa".

En pots fer cinc cèntims?

Traslladar part del benefici lícit de l’empresa cap a la societat, utilitzant el màrqueting causal com a element de transmissió de valors, pensant especialment en infants i la gent gran, i els més desvalguts.

Estem parlant d'una qüestió ètica?

Exacte. Dins les opcions empresarials hi ha la beneficència, l'almoina, la caritat, el patrocini i el màrqueting amb causa. Si jo parteixo del benefici amb causa com a element de consciència que s’ha de guanyar molt, èticament parlant, és evident que per poder retornar-ne una part estic canalitzant aquest guany cap a la societat.

Posa'm un exemple.

La Fundació Catalunya Estat. És una entitat privada que agrupa empresaris i professionals que vàrem decidir fer recerca de dades de l’àmbit econòmic i social, i així plantejar la necessitat que Catalunya es constituís com a Estat: el País i la societat hi guanyen.

I què feu actualment?

Recerca i promoció de les dades a partir de conferències, llibres, debats i la relació amb el món empresarial i polític.

Quanta gent sou?

Vint patrons i una munió d'adherits.

La Fundació està vinculada a l'Institut Nova Història (INH)?

No, però li dóna suport, a nivell econòmic i a nivell de promoció. L’INH també fa recerca a partir de dades i elements, demostrant la manipulació de la versió oficial allà on no quadra.

A quines altres entitats similars doneu suport?

A nivell de xerrades, debats i accions col·laborem amb l'ANC i donem suport al Clauer, que és una entitat que agrupa entitats de l'àmbit sobiranista coordinada per en Salvador Cardús i on participa Òmnium, l'ANC, Plataforma ProSeleccions, CIEMEN...

Enmig d'aquestes entitats com situes l'INH?

Hauria de ser una entitat típica de recerca i de promoció de les conclusions a què arriba, però l'entorn polític i cultural del país el fa punta de llança de la recuperació del passat per demostrar que des de l'Espanya castellana s'ha manipulat la nostra història.

Fins a quin punt Castella ha manipulat la història?

Ha utilitzat l'art de reescriure la història per situar Catalunya dins un espai que no li correspondria si es conegués la realitat històrica. O sigui, el relat de la història que ens regala Castella facilita la supeditació de Catalunya a l’Espanya castellana.

Es pot dir que fer història de Catalunya és fer política?

Per mi no. Jo reivindico que la recerca de la història no vagi més enllà, però entenc que se'ns situï en terreny polític pel moment que vivim. L'interès bàsic que em mou a donar suport a INH és repassar i analitzar els fets del passat que ens marquen aquest present.

Deu ser complicat obrir relats històrics que han estat deconstruïts.

És fascinant. I trist a mesura que coneixes la realitat amagada.

Com va començar l'INH?

L'inici de l'actual equip el situo amb en Jordi Bilbeny, quan fa anys, ajudat per en Carles Camp, van fundar la Fundació Estudis Històrics de Catalunya, HISTOCAT. Poc després va sorgir INH on s’hi van anar agrupant i sumant persones interessades que han afermat les investigacions d'en Jordi fins a l’actualitat. L’equip, actualment, s’acosta a les 30 persones.

Quines són les seves principals línies d'investigació?

En Jordi Bilbeny és l’impulsor de la teoria de la manipulació del relat històric, centrant-lo en En Colom i la descoberta catalana d’Amèrica. Actualment s'està treballant especialment en el projecte Servent i les Lletres Catalanes, el mal conegut 'Siglo de Oro', i també en el projecte Lleonard i Catalunya a Itàlia.

Com es pot entendre una història amb tants relats que no ho expliquen tot?

Hi ha la història real, les interpretacions i el relat de la història manipulada.

Aquesta visió és compartida als cercles universitaris, acadèmics i professionals especialitzats?

Encara el punt de referència és l’acadèmia legal (la universitat) i amb el temps pot acceptar la resituació dels fets en funció de la consistència de les proves i el relat cohesionat.

I què passa quan es contradiu obertament la historiografia institucionalitzada?

La història pot ser utilitzada com a poder per l’autoritat i això dificulta acceptar, per exemple, que la partida de baptisme d'En Cervantes a Alcalà és falsa, quan s'ha demostrat que ho és. O bé el Mapa Mundi d'En Domingo Teixeira del 1573, on divideix el món amb banderes portugueses i banderes catalanes.

Banderes catalanes?

Sí, exclusivament. El regne de Catalunya és el que domina la confederació catalano-aragonesa.

Com es pot parlar d'una confederació catalano-aragonesa si la història ha deixat escrita la Corona d'Aragó?

Al pacte de vassallatge del rei d’Aragó Ramir II al comte Ramon Berenguer de Barcelona lliura aquesta corona i la sobirania reial al poder dels comtats catalans. La casa de Barcelona posseïa tres corones regies (Mallorca, Sicília i Aragó). Jaume I ja a la seva crònica ens recorda el “Regne de Catalunya”: el fet que Catalunya fos un "regne" es recolza (entre d'altres) en els set manuscrits (fins al s. XV) del "Llibre dels feits del rei En Jacme", com a documents oficials que acrediten aquesta denominació. És més: Pere el Cerimoniós (IV d'Aragó), s'anomena a si mateix, en els documents, "Pere terç d'Aragó".

Fins on creus que arribarà la vostra nova història?

No hi ha aturador pel fet que, tal i com demostrem, bona part del relat que es coneix està adulterat, i cal restituir-lo. Castella, que era ben poc rellevant en la història del món occidental fins la descoberta d'Amèrica, per justificar la seva autoritat ha xuclat i sabotejat la història dels altres. Crec que l’acadèmia acceptarà les proves.

I com actua l'INH per donar a conèixer aquest relat sabotejat?

Fem el "Simposi sobre la Descoberta catalana d’Amèrica" a la tardor, a Arenys de Munt; cicles i conferències, i editem llibres i pel·lícules. També la Universitat d’Estiu –bianual–. Estem falcant i ampliant les investigacions, l’equip d’investigadors i seguidors. Actualment estem negociant col·laboracions amb la universitat i influint en les institucions polítiques sobre la necessitat d’obrir el debat.

I hi hagi o no consulta, quin és el teu pronòstic sobre la consciència històrica de la catalanitat?

Situar Catalunya a la història de la democràcia a nivell mundial.

I a la història d’Europa?

Ser un exemple de respecte i llibertat.

I, finalment, quin es el teu pronòstic sobre la consulta?

Amb la fermesa de la majoria es farà el referèndum, tard o d’hora, i àmpliament es treballa perquè sigui el 9N.Andreu Marfull i Pujadas


Enllaç a la publicació La Fada de Sarrià - Juny 2014:
http://lafadadesarria.com/fadapdf/lafadajuny14w.pdf
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Xavier
  23-09-2014 19:44

  No clar, una cultura molt potent no.

  D'alguna forma estàs donant-me la raó, no? Potser ara ens entens una mica més.

 2. superfluo y antietico
  22-09-2014 08:09

  Una cultura muy potente no necesita habalr de si misma todo el rato. Ombligitis cronica. Hay 100.000 culturas que se expanden muchisimo mas. y? que delirio

 3. Xavier
  12-09-2014 19:40

  Hahahaaa, Superfluo. Encara que te la pelin les nacions, etc, etc., la realitat és que pertanys a una cultura molt potent i amb una llengua que no minva, sinó que s'expandeix cada vegada més. És realment dificultós per a tu entendreu...

 4. superfluo y antietico
  11-09-2014 23:40

  ya me conoceis algunos en este foro, y aunque no es el tema, mi pregunta es sencilla, y no es malintencionada. Yo nunca me he sentido nacionalista, soy de navarra, pero me la pela absolutamente todo lo relacionado con la idea de nacion, ni española ni nada. Y solo siento apego por la gente que conozco por donde paso. No digo que no haya que no disfrutar la cultura de al zona donde se está, o donde se nacio. Pero de ahí, a, por solo este hecho, considerarla algo.. como lo mejor, no creo que tenga ningun sentido. Mucho me lamento que no va a haber modo de que me lo hagais entender, pero bueno, supongo que a la inversa tampoco. Un saludo

 5. Xavier
  08-09-2014 19:46

  La Casa del Cordó. (la imatge es pot fer més gran)

  http://www.agefotostock.com/en/Stock-Images/Rights-Managed/C46-1421918

  Sap algú que representen les dues altres meitats d'ambdós escuts?
  El de la esquerra semblen dos braços sostenint una mena de canya amb un collar a l'extrem.
  El de la dreta, coloms, ànecs, cignes...

 6. Xavier
  08-09-2014 13:55

  Ei, Guerau, genial això de Daytona, si ho haguéssim tingut més a prop, ens passa pel damunt!


  "Molt bé X", no puc obrir l'enllaç que deixes.


  Certament, l'epitafi del Góngora al dels "Baçans" quadra molt millor en català. Si el fem en català, cosa gens dificultosa -quadra perfectament-, a banda d'agafar musicalitat immediatament, se'ns mostra tot clar i cristal·lí.
  Superfluo, si no tens inconvenient, posarem al Góngora del llistat de Castellans/espanyols il·lustres entre un parèntesi de quarantena. Encara no sé ben bé de quina malaltia està afectat, si és el cas, si del lleuger virus del "castellànodestacable" (per a mi) o, per contra, ens trobem al davant del agressiu virus del "nocastellà".

  Vale.

 7. Molt bé Xavier.
 8. superfluo y antietico
  07-09-2014 06:36

  "el instituto de la nova historia defiende que Hitler era indio, pues la esbastica aparece en los templos induistas"

 9. Guerau
  06-09-2014 15:40

  I segurament el topònim a la Florida Daytona és en realtat D'Aytona prova de la presécia dels montcada a la conquesta d'amèrica

 10. Xavier
  06-09-2014 13:59

  l'Alvaro del Basan, 1r. marqués de Santa Cruz té com a escut d'armes un tauler d'escacs. Els Montcada, marquesos d'Aytona, al seu escuts, a més dels "basans", tenen dos taulers d'escacs.

  http://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81lvaro_de_Baz%C3%A1n

  http://www.heraldaria.com/armorial.php

 11. Xavier
  06-09-2014 13:19

  Perdonin, en català oriental, encara serien més calcats; Baçans / Basans o Baçan / Basan

 12. Xavier
  06-09-2014 13:08

  En català encara s'assemblen més els mots i en el català oriental, calcats: Baçans / Basants

 13. Guerau
  06-09-2014 13:07

  Cert, els altres grans mentiders de la història... els francesos, que han utilitzat el sistematisme màtemàtic per fer que tot haja estat creat a Paris. I això te a veure en el fet que els reis francesos (del nord) s'inventaren el catolicisme.

 14. Xavier
  06-09-2014 13:02

  Sí, Guerau, de cop i volta tota la mediterrània es plena de navegants castellans, als catalans se'ns oblida navegar...

  Acabo d'adonar-me, veient l'epitafi que Góngora li va fer al Bazán -per cert, molt sucós, " esculpirá tus hechos en vano", "espada del olvido"- d'on vé el nom de los Bazanes. És "los Bezantes", l'escut dels montcada, "Oh católico Sol de los Bezantes".

  No en bronces, que caducan, mortal mano,
  Oh católico Sol de los Bazanes
  Que ya entre gloriosos capitanes
  Eres deidad armada, Marte humano,
  Esculpirá tus hechos, sino en vano,
  Cuando descubrir quiera tus afanes
  Y los bien reportados tafetanes
  Del turco, del inglés, del lusitano.
  El un mar de tus velas coronado,
  De tus remos el otro encanecido,
  Tablas serán de cosas tan extrañas.
  De la inmortalidad el no cansado
  Pincel las logre, y sean tus hazañas
  Alma del tiempo, espada del olvido.

 15. Pere Blavet
  06-09-2014 02:02

  Hola Superfluzo,

  no m'esforçaré massa més a replicar els teus eixelebrats, desbocats i rabiosos comentaris plens de violència i mala educació, però no em puc estar de fer-te un aclariment:

  No es tracta de cap superioritat dels catalans envers els castellans, és tracta de que la historiografia oficial diu just el contrari, que els catalans no hi erem, que no hem fet res i que teniem uns veïns collonuts que van inventar fins i tot el fil de tallar la mantega...

  I es tracta de que no només és improbable, sino de que estem podent demostrar que és una falsedat sistematitzada i institucionalitzada.

  Una cosa se us ha de reconèixer: En quan a la força bruta, la manca de tolerància i la obsessió per la imposició (totes tres característiques d'aquells qui pateixen un greu complexe d'inferioritat), amb tot això, SOU ELS MESTRES! Només et diria que us superen els francesos, bàsicament perquè són una miqueta germànics en quan a la determinació i metodologia, només una miqueta... però lo suficient per ser més eficients que vosaltres.

  Per cert Superfluzo, el Delorean també el vau inventar vosaltres els castellans? Per allà a les grans fàbriques de tecnologia de la meseta? Cuna del conocimiento y de los grandes avances de la humanidaz?

 16. Guerau
  06-09-2014 01:01

  Intuisc que el que han fet és suprimir la part de la història catalana en la batalla de Lepant i traspassar-la tota al costat castellà. Dos pardals d'un tret. Neguen Catalunya-Aragó i engrandeixen Castella a costa dels catalans.

 17. Guerau
  06-09-2014 00:56

  Molt bona troballa Xavier, brillant... clar, si admetem que la flota de la Batalla de Lepant va salpar tota de Sevilla, admetrem la existència del tal Bazán, de terra endins com a gran marí. Senzilla no casa la cosa. El problema no es que s'inventen la història, el que han fet és destruir la història de la nació catalana

 18. Xavier
  05-09-2014 20:06

  Voldria que constés aquí que la intuïció que vaig tenir al relacionar als Bazán amb els Montcada va agafant cos. Amb el que he anat mirant, jo ja no tinc cap dubte: els Bazán, marquesos de Santa Cruz substitueixen i es confeccionen a partir dels Montcada, marquesos de Aytona. Com a mostra fàcil de veure, compareu les cases que s'hi van afegint a les descendències de les dues nissagues i que adjunto a sota.
  Si agafem el primer enllaç, el dels Bazán, ja veiem que després del 2n. Marqués peguen un gran bot fins a la 8a. Marquesa (més avall surt el 5è. Marqués però desplaçat, no saben ben bé on ubicar-lo), cosa que ja ens indica la impossibilitat de resseguir als Bazan.
  Si ara obrim el segon enllaç, el dels Montcada, barons de Xiva i marquesos d'Aytona i els comparem, com he dit abans, veurem com van afegint-se les mateixes famílies a partir d'aquest tall cronològic.

  Veiem-ho:
  1.- Des de Manuela, 8a. marq., són ALAGÓN / des de Francesc II són d'ALAGÓ.
  2.- Des de Pedro Artal, 9è. marq. són SILVA / des de Guillem Ramon IV són SILVA
  3.- Des de Francisco de Bazán, 5è. marq. són BENAVIDES / des de Guillem Ramon V són BENAVIDES

  En hi han més relacions -i molt obscurantisme- si s'endinseu en cada u d'ells, per exemple, si cliqueu damunt el 5è. marqués, Francisco de Bazan y Benavides, ens hi apareix com a pare, Enrique de Benavides y Bazán, marqués de BAYONA, que clar, substitueix a AYTONA (el marquesat de Bayona no existeix, existeix el comtat de Bayona i tan sols des del 1875).

  http://geneall.net/es/title/13405/marqueses-de-santa-cruz/

  http://www.enciclopedia.cat/enciclop%C3%A8dies/gran-enciclop%C3%A8dia-catalana/EC-GEC-0043623.xml?s.q=Montcada#.VAn5dMV_sR4

 19. superfluo y antietico
  05-09-2014 02:02

  uf sisi pere, los paranoicos son los castellanos. No los que dicen que Santa claus, santa teresa de avila, san juan de la cruz, erasmo, cortes, pizarro, son catalanes. Esos son equanimes y muy cuerdos. Y como prueba, pues mis cullons. Si es que, como he estado tan ciego. Demuestra algo ya psicologico, mirar a la " propia"( es que lo de que la historia sea de alguien , no me va) historia, no encontrar lo que se quiere, y por tanto, a inventarse una. Con un par, si señor. Y aun encima a inventarse que los demas son unos cafres. Si es que los catalanes son superlativos y superiores. En eso, es en lo que se basa en el fondo todo lo que se dice. "yo soy superior." Patetico, y mentira, como en cualquier grupo que se piense esa memez

 20. Pere Blavet
  05-09-2014 00:14

  Perdó, on he dit Holligan volia dir hooligan

 21. Pere Blavet
  05-09-2014 00:12

  A veure Superflúor. Aquí la qüestió no és si unbisbat té arxius secrets o el presidente de la escalera desfalca el resibo del jardinero que ase 4 meses que no arranca las malas ierbas....


  Aquí la qüestió és que dos presidents de dos partits que ambdós han tingut responsabilitat de govern en una "suposada" democràcia que s'atreveix constantment a donar lliçons de tota mena als pobres catalanets ignorants que no saben fer res per compte propi es reuneixen d'amagatotis, amb la connivència dels seus ministres i del monarca per fer una sèrie de decrets que no trascendeixen a cap mitjà de comunicació (almenys no en el precís moment de fer-se) i que tenen com a finalitat ocultar informació que fins ara no havia estat oculta... i tot això passa paral·lelament a que hi ha uns petits grups de persones, la majoria catalans i per tant manifestament no castellanòfils, que qüestionen obertament i amb argumentacions en comptes de dogmes tota la rondalla panahistòrica i panahistèrica de les grans gestes castellanes i espanyoles arreu del món.

  I per si no fós suficient, fan la llei quan un és president, i quan n'és l'altre, es tornen a reunir per acabar-la de rematar i assegurar que ningú li tallarà la tita a ningú, que per davant de tot està la perpetuació del relato nacional, peti qui peti.

  Si no entens això és que ets un nen.

  I, com que si que ho entens, et comportes com un nen.

  I retiro lo de que ets el Troll, no tens prou categoria ni com a alter ego Holligan del Jordi Cañas Troll.

 22. Lluís
  04-09-2014 18:00

  Això que dius estaria molt bé si la història no estigués plena d'intents de genocidis i guerres d'un poble contra un altre. Per mi, no és ni mica el cas que ens ocupa.

 23. superfluo y antietico
  04-09-2014 17:37

  las teorias conspirativas me parecen igual de inofensivas para el publico que los sudokus. Si se fundamentan en el odio y calumnia a un tercero,( que el INH necesita particularmente hacia castilla) sufriré por todo al que se le ataque. Igual que pararé a fachosos que empiezan a decir memeces contra cataluña, por principio. Y a cualquiera que pretenda brillar con el unico recurso de enmierdar al resto.

 24. Lluís
  04-09-2014 17:14

  Tu explica la teva història i nosaltres expliquem la nostra, i si la teva és tan més bona que la nostra, no has de patir per res.

 25. superfluo y antietico
  04-09-2014 17:10

  Alquien que esconde no declara nada. Es de logica, alguien que declara que restringe, está "no escondiendo " la existencia de documentos. Sisi, efectivamente no podemos comprobar si en un archivo creado en el siglo XVIII, en el que no hay constancia de traslados, se han podido meter documentos de 3 siglos atras, que no estan en el cuadro de fondos. Pero no pasa nada hombre, por poder pode ser. Yo voy a montarme una teoria basandome en documentos que no estan en ese cuadro de fondos, de ese archivo restingido. Que quieres que me invente? Una invasion alienigena?

 26. Lluís
  04-09-2014 16:53

  Sí, la meva també és una opció personal, i tant. Per mi, el que fa un acte de fe en els que declaradament t'amaguen les coses ets tu. Però tu t'imagines que jo sóc un paranoic. Però no podem comprovar qui té raó perquè declaradament ens amaguen els documents en qüestió.

 27. superfluo y antietico
  04-09-2014 15:57

  Ah, y la tuya no es personal? a ver si lo he entendido, si yo restringo algo, es que estoy declarando que hay cosas que no todo el mundo puede consultar, me estas diciendo que no es mucho mas practico dar a entender que todo sigue igual y ni enlistar lo que se oculta? En conclusion. Tu dices que el cuadro de fondos no es real, porque el archivo es restringido. Muy bien, muchas menos sospsechas despertaria un archivo no restringido, en el que el cuadro de fondos publicado no fuese completo. Por tanto, por esa regla de tres, tiene muchas mas posibilidades de no publicar su cuadro de fondos, los archivos que no estan bajo polemica o presion, por ser no restringidos. Es muy del INH, yo pienso una cosa, y claro, lo que no encuentro y no hay pruebas de que esta en ningun lado, es porque me lo ocultan. Que no exista, ... no hombre no, esa posiblidad no existe. Es mejor pensar que porque un archivo retiene asuntos de politica exterior y tiene documentacion casi absolutamente solo desde 1800, tiene informacion exclusiva sobre la preeminencia de cataluya, porque a mi me sale de los cullons. Lo dicho, tenen tambien pinturas rupestres. No pasa nada, hombre, unos nos creemos los cuadros de fondos, y otros se creen que cada archivo restringido tiene unas cajas como las de Indiana jones, con el arca de la alianza. Eso si, solo los restringidos, los otros, cuyo acceso al archivo solo tiene el archivero, y cuyo cuadro de fondos solo conoce la admministracion del mismo haciendo el censo, lo que no son restringidos, aunque el cuadro de fondos solo los conozcan un puñado de personas, son totalmente ciertos. Es que es de traca. No pasa nada hombre, los documetos del sigloXV se teleportaron a un archivo del sigo XVIII, todo en secreto, y no esta en el cuadro de fondos, y es asi, por mis santos cojones, de españa que nos roba la historia. HIlarante.

 28. Lluís
  04-09-2014 15:22

  Superflu: per què et penses que saps què hi ha a l'arxiu? Una cosa és el que et diuen que hi ha, i l'altra el que hi ha. Per altra banda, alguns d'aquests documents eren d'accés permès abans de 2012/2013 (historiadors els havien obtingut amb èxit), i el que van fer amb la llei secreta és prohibir-hi l'accés. Ara bé, si tu et creus el que t'expliquen els que t'hi prohibeixen l'accés, endavant. És una opció personal. Segurament t'aplaudiran, amb aquesta actitud.

 29. superfluo y antietico
  04-09-2014 14:34

  Muchos archivos parroquiales son restringidos, ingluso tiene derecho de admision, como el de san pablo de Zaragoza, es important? pues no. A ver si estudias mas. Muchos archivos, como te digo los religiosos, son restringidos, y hay que pedir permiso, son importantes? No especialmente, son celosos y se creen que solo algunos pueden tener acceso a lo que "posee", muy de la iglesia. Asi que antes de calificar alguna cosa de " tonta", ponte a pensar si es que no tienes ni puta idea de nada. En El ministerio de asuntos exteriores, de reciente creacion, con un pobre o xasi inexistente cuadro de fondos referente al siglo XVI, algo de 1530, quiza un legajo. El gran grueso de documentos es de 1800. Hay cosas importantes, claro que si, pero a partir de esta fecha. Puesto que es de reciente creacion, y no ha habido traslados de documentos de esos siglos anteriores al archivo, por tanto, que leches me estas contando, penita. Por cierto, os habie spreguntado si quiza estan ocultando pinturas rupestres en el ministerio de asuntos exteriores? Tambien puede que tengan grabados de Neandertales, o arte del neolítico. Tambien ruinas romanas y visigodas. Hay que ser memo

 30. superfluo y antietico
  04-09-2014 14:29

  Sisi, pere, y el tuyo es " Si lo restringen, es importante". sabes la cantidad de archivos religiosos de acceso restringido en este pais? Son importantes? pues no. SI es que os agarrais a todo lo que podeis, aunque en el cuadro de fondos no haya casi nada de los siglos XV XVI XVII, y ni siquiera nada sustancial del XVIII, y se formor tarde el archivo, pero ente aqui que ha ido a parar informacion vital de esos siglos. Anda por favor, si es que es un nivel.., lo quehay ahi es desd 1800 la inmensa mayoria. " huy es que hay algo importante" "huy es que nos ocultan la edad media y el renacimiento", que merluzos, o algo peor

 31. Pere Blavet
  04-09-2014 12:22

  Desde cuando crees que porque algo es reestringido es importante? No es para nada una relaccion directa.

  molt bé superflabio! Deus parlar per la teva intel·ligència, oi? Restringida... sí, important, no tant.

 32. superfluo y antietico
  03-09-2014 22:12

  Desde cuando crees que porque algo es reestringido es importante? No es para nada una relaccion directa.

 33. superfluo y antietico
  03-09-2014 22:11

  Leete el cuadro de fondos, no es importante en los siglos XVI y XV

 34. Lluís
  03-09-2014 22:01

  Clar, l'arxiu del ministeri no té res d'important! I perquè just aquest arxiu és d'accés prohibit als historiadors? Suposo que perquè no té ni quasi cap document, ni gens important. Merci Superflu, la teva lògica sempre ens il·lumina. Sort que ens ho has fet entendre.

 35. superfluo y antietico
  03-09-2014 21:23

  Desde luego las declaraciones iluminadas del instituto en ese articulo son muy representativas de la esquizofrenia imperialista recurrente que afecta a sus miembros

 36. superfluo y antietico
  03-09-2014 20:35

  En el archivo de ministerio de asuntos exteriores? Pero si no hay casi nada. Mucho mas hay en los que mencione antes. Una cosa es que guarden informacion de los asuntos que he dicho, y otra de mezclar las churras con las merinas y decir que en el archivo del ministerio de asuntos exteriores se guarda informacion vital de todas las epocas. cosa que es una memez. Los documentos mas importantes estan donde estan. En los respectivos archivos de las cortes de castilla y aragon. Y funcionan perfectamente. Que guarden cosas para no saber lo que paso el 23f, pues vale, incluso puede que alguna cosa de las primeras republicas. Ahi no hay nada mas.

 37. Josep
  03-09-2014 19:31

  Ah, gràcies, no l'havia llegit aquest encara, d'article.

  Bé, l'informe que menciono és més complet, però, veig. S'inclou la transcripció del comunicat d'H-Spain, els noms d'individus i entitas involucrats en la moguda, i més coses, i tots els links. Ja cal que el llegeixin uns quants comentaristes.

  p.s. Com s'introdueixen links clicables?

 38. Lluís
  03-09-2014 17:01

  N'hem parlat algun cop en aquest web: http://www.inh.cat/articles/De-que-te-por-l%27estat-espanyol-">article. El bloqueig des del segle XV és a l'arxiu del Ministeri d'Afers Exteriors, no pas arreu.

 39. Josep
  03-09-2014 16:29

  Bon dia, soc lector habitual del lloc. Només voldria fer la petita aportació d'aquest informe quant als documents militars i diplomàtics als quals es prohibeix l'accés. Havent vist els comentaris al respecte, m'he interessat per cercar-ho, i m'he trobat això, que aquí ho deixo per si serveix per aclarir res.

  http://plural-21.org/wp-content/uploads/2014/04/300-historiadors-denuncien-al-Govern-espanyol-per-censura-de-documents-diplom%C3%A0tics-del-XV-al-XX-DOSSIER-Plural-21-38-pg.pdf

 40. Definiclas
  02-09-2014 12:10

  Prof. Edwards... de Connecticut?: Si es usted psicólogo, yo soy el Espíritu Santo. Cualquiera sabria que el complejo de superioridad está focalizado en un profundo complejo de inferioridad, ¡menos usted! ¡Seguro que es usted un gran profesional en el mundo de la Psicología! Keep on working, dude! C ya!

 41. superfluo y antietico
  02-09-2014 07:28

  El desglose de documentos no permitido se restringe a aspectos de politica muy recientes, como el 23 f etc. MIentes al decir que existe alguna clase de restriccion en cualquier otra clase de asunto. Pero ya veo lo que pretendes hacer. Solo que mientes. Descaradamente.

 42. Superfluo y antietico
  02-09-2014 05:20

  Pero que chorradas dices Pere. La politica exterior esta en el archivo de la corona de aragon, y se puede consultar perfectamente en lo que cabe a la corona de aragon, y lo mismo pasa con los archivos del congreso, de simancas o de las indias. No se a que puñetas te refieres y puede que tu tampoco. Una cosa es que se prohiba en lo referente al ultimo siglo. o algo asi. que no se como va. pero te aseguro que mas atras NO SE PROHIBE. porque yo he investigado en todos asi que no me cuentes tonterias. Mientes. Desconozco si esa estupida decision llego a plantearse, pero lo que aseguro es que la realidad no es esa, y jamas se aplicó en el caso remotísimo y solo referido por ti, de que eso esa verdad. Que no creo.

 43. Aragonés bis
  02-09-2014 00:39

  Xarnego de la mitja lluna, andaluz de tercera, no insulta quien quiere sino quien puede.

 44. albert
  01-09-2014 23:32

  Diria que la Neus sembla haver intentat una dissecció parapsicològica d'una nació sotmesa, reprimida, i esquarterada, confonent-la com a culpable de ser el que som, perdedors provisionals. Per cert, escrius: "?Esperem que els castellans no vegin aquesta pàgina web, si no volem ser la riota d'Espanya.?? Doncs si això no és complexe d'inferioritat, i de símptome d'Estocolm.... Neus, amb tot el que manifesteu de contrapunt sobre el que mostrem, us falta un punt clau: Com podia Castella gestionar el relat dels fets per acabar engalipant al món sencer? Doncs perquè si ells tenien la força, l'habilitat, la sort, i la dèria, aquí xuclen el que hi havia: la cancelleria, la gent de les lletres, la gestió, i les lleis. O sigui, un cop derrotats, ens van fer com si fóssim ells. Per exemple, com quan els nacionalfalangistes entren per la Diagonal al gener del 39.

 45. Pere Blavet
  01-09-2014 22:01

  Podem i podeu esar discutint i discrepant i insultant i ironitzant durant dies, mesos, setmanes, anys...

  PERÒ HI HA UN SIMPLE FET QUE HO RESUMEIX TOT I NOMÉS UNA PERSONA AMB UN ALT GRAU D'ESTUPIDESA NO EN POT ADMETRE L'EVIDÈNCIA:

  El President del PSOE i del Gobierno del Reino de España Jose Luis Rodriguez Zapatero va pactar amb el President del PP i del Gobierno del Reino de España Mariano Rajoy la prohibició expressa i explícita a poder consultar els arxius històrics de la política exterior del Reino de España des del segle XV fins al final del Franquismo.

  Després quan en Ratjoy va ser President van signar conjuntament un segon pacte que encara restringia via decreto encara més aquestes restriccions.

  TOT EN NOM DE LA SEGURIDAD NACIONAL

  Neus, Troll, Taga, Superflúor.. qui està acomplexat? Qui té coses a amagar? Qui no diu tota la veritat? Qui no posa mitjans per demostrar equívoques les teories publicades al INH?

  Ja podeu parlar tot el què volgueu que els únics que teniu merda a l'esperdenya sou els tirans castellans.

  Per tant, tota la resta, les vostres filosofades, els vostres insults, els vostres desplegaments de fantasies imperialistes... queden en no res.

  Bon vent i barca nova. Nosaltres marxem. Vosaltres us quedeu. En un lloc on ningú voldria quedar-se i que la majoria no teniu collons d'abandonar perquè mai a la vida no heu aspirat a res més que a ser una gran nación... i us heu quedat amb això, amb la aspiració, com el Marichalar quan aspirava...

 46. Superfluo y antietico
  01-09-2014 21:56

  No esta mal, una buena lista de escritores. Pero me parece bien Xavier, y no estoy de coña

 47. Pere Blavet
  01-09-2014 21:50

  Neus,

  si no volem ser la riota d\'Espanya.


  Concretament, quina mena de catalans són els acomplexats?


  Per cert, el President dels EUA Barack Hussein Obama té el premi Nobel per la Pau...


  No cal dir res més, oi?

 48. Xavier
  01-09-2014 21:29

  Llistat:

  - "Los tres"
  - Juan Ramón Jiménez
  - A. Machado
  - J. Guillén
  - F. García Lorca
  - V. Aleixandre
  - L. Cernuda
  - Ortega
  - Giner de los Ríos i
  - Góngora

  Content?

 49. Neus Manresa
  01-09-2014 21:16

  Professor Edwards:

  complex d'inferioritat: Complex produït per un conflicte entre l'impuls d'imposar-se o d'ésser acceptat i el temor d'una frustració repetidament experimentada en situacions similars, i que se sol resoldre en una conducta inconscient agressiva i més o menys compensatòria. Alguns dels símptomes del complex són:
  - Donar la culpa als altres
  - No reconèixer el teu entorn
  - Que tot et afecti de manera exagerada.
  - Senten enveja cap als demá
  - Tendeixen a apartar-se i fugir (independència)

  Quan es té aquest complex i no es controla, la reacció pot ser l'apropiació indeguda dels èxits dels altres, com es pot veure en aquesta pàgina dels èxits de castellans i valencians.

  El complex d'inferioritat de Catalunya és un exemple de manual de psicologia i no he observat aquest complex en cap altre poble d'Espanya, ni tan sols a Extremadura, Andalusia. Múrcia o Aragó.

  Necessitem superar aquest complex i la solució, és clar, no és fugir.

 50. Superfluo y antietico
  01-09-2014 21:12

  Ah, unos tienen pastos y ganado, y cultivan, o tros invaden tierras matando, y luego negociando por mar con lo que se llevan. A mi parece que lo segundo es ser mas borrego. Pero ... a cada uno lo que le mola.

 51. Superfluo y antietico
  01-09-2014 21:08

  ICH, Instituto de Caricaturas de la Historia, donde no hay blanco ni negro, solo existe el oprimido que es superior, y el que reprime que es inferior. Donde la genialidad esta de un lado, donde la bondad está tambien de un lado. Donde la valided personal esta de un lado, y reconocerle algo al " enemigo" es sacrilegio.

 52. Superfluo y antietico
  01-09-2014 21:03

  Ya veo ya. Totalmente incapazes, lo que haceis es una caricatura de la sociedad y de la historia, en que sois incapaces de enlistar lo que he mencionado.

 53. Professor Edwards, Connecticut
  01-09-2014 20:52

  Castellano positivos, es difícil. Los castellanos dependen de los catalanes. Se sienten amenazados, esto es, no tolerar algunas cosas porque nos sentimos amenazados, miedosos. En el tema catalán, puedes encontrar a algún castellanos simpático y a castellanos tolerantes que viven en Cataluña, pero fuera de Cataluña es difícil. se sienten amenazados por la superioridad catalana. Yo viví un par de meses en Salamanca durante el tema de los archivos y en esa ciudad, nadie se atrevió a decir que los reclamantes tal vez podían tener razón. Ni personas cultas. La sociedad castellana es una sociedad que vive a la defensiva de la sociedad catalana

 54. Brunilda de Casp
  01-09-2014 20:42

  És que Castella ho ha fet quasi tot aprofitant-se dels demés. Te, efectivament, a més de deu personatges importants, a molts més però, la seva història és una faula, d'això no hi ha cap dubte. Allà pels anys 1000 de la nostra era, segur que hi havia un comtat o regne que es deia Castella i tenia com a cap al tal comte o rei, però aquests mandataris no eren més que pastors de ramats i que possiblement, com a privilegi, estaven exempts d'esquilar a les ovelles.

 55. Superfluo y antietico
  01-09-2014 20:24

  Haber, tampoco yo queria ahora entrar en cuantos an recibido o dejado de recibir el premio nobel. Hay catalanes muy importantes y multitud. Igual que de castilla, y de aragon mallorca, y baleares y valencia. Simplemente he lanzado el reto de que un catalan de los que defiende las teorias del INH sea capaz de enlistar a personajes castellanos muy importantes. Y veo que no ha sido asi. La persona que lo ha hecho, no defendia las tesis del INH. Es que por definicion, no hay personajes castellanos importantes positivos. Ahi esta la incapacidad manifiesta, de casi todos los que se apoyan en la teorias conspirativas, la total incapacidad de reconocer nada, hasta el ridiculo. Os sale urticaria. Ya se ve quien es imparcial

 56. Xavier
  01-09-2014 20:01

  A l'estiu s'obrin els ventalls: temps de rialles, festes i balls.

 57. Professor Edwards, Connecticut
  01-09-2014 19:27

  Neus Manresa. Ud sufre una distorsión cognitiva a un juicio impreciso, también llamada interpretación ilógica. Los que tienen complejo de inferioridad son los que no se atreven a decir lo que piensan. Los catalanes precisamente no tienen complejo de inferioridad. En esta página hay nivel. Yo la veo de vez en cuando.

  Definiclas es el típico ejemplo de persona acomplejada que necessita exibir premios y galardones para augmentar su autoestima (sabiendo que estos premios la mayoria de las veces son comprados, por ejemplo los Nobel).

  Usted discurre al revés señora Neus Manresa. Los aragoneses si que tiene complejo de inferioridad y ven a los catalanes muy superiores, por eso son más fáciles de dirigir. La sociedad catalana es muy plural. Trabajé en Barcelona y en Barbastro como psicólogo y no hay color entre la mentalidad catalana y la mentalidad aragonesa.

 58. Lluís
  01-09-2014 18:55

  Deficiencias: suposo que el que et diu un acadèmic suec dels Nobel t'és igual. Bé, sobre gustos no hi ha res escrit. Endavant i sort, a veure si en trobes que et segueixin la veta.

 59. Definiclas
  01-09-2014 18:14

  Estimado Lluís: imagino que sabrás que Echegaray contó con una campaña de desprestigio por parte de "Los Tres": Maeztu, Baroja, y Azorín. ¿En qué escribía esta gente? ¿En tagalo? No perdamos el tiempo buscando oscuras conspiraciones fácilmente de desmontar.
  La pregunta es: ¿quién tiene o deja de tener "Nobeles"? ¿Castilla o Cataluña?

 60. Lluís
  01-09-2014 18:09

  Deficiència: el tema dels Nobel catalans està debatut a bastament a l'article del Conde Lucanor. Per a fer-te'n cinc cèntims, cito d'un http://elpais.com/diario/2008/10/09/cultura/1223503202_850215.html">article d'El País: "El catalán Àngel Guimerà, candidato en 1919, fue rechazado para no ofender a los castellanohablantes.". El 1904 va rebre el Nobel Mistral, però va haver de ser conjunt amb un castellà: José Echegaray. Fixa't que l'article ni menciona Mistral. "Las lenguas minoritarias siempre han sido un tema peliagudo". Si vols, et pots comprar el llibre. I Neus, si confies més en els funcionaris de l'estat que es dediquen a "estudiar" la història que no pas amb la informació que exposem aquí, tu mateixa. Entenc que no vols pas entrar en arguments.

 61. Neus Manresa
  01-09-2014 17:31

  El complex d'inferioritat de bona part de la societat catalana respecte de Castella és molt preocupant, un bon exemple és aquest article. Mai he entès perquè els catalans estem acomplexats pels èxits dels castellans. Mentre no superem aquest complex no veig possibilitat de progrés. Esperem que els castellans no vegin aquesta pàgina web, si no volem ser la riota d'Espanya.

 62. Definiclas
  01-09-2014 16:56

  En la Edad Media, podría citar a unos cuantos:
  Gonzalo de Berceo (la Rioja, hasta la CE del 78, siempre fue Castilla); Alfonso X, el Sabio; Guzmán, el Bueno; Isabel I de Castilla (la Católica).
  En la Edad Moderna, a otros tantos:
  Miguel de Cervantes; Lope de Vega, Luís de Góngora, Francisco de Quevedo.
  En la Edad Contemporánea, pienso en:
  José de Echegaray (Premio Nobel); Jacinto Benavente (Premio Nobel) -¿los castellanos pueden tener premios nobeles?-; y Gregorio Marañón.
  Todo aquel que pretenda insinuar que Castilla es una tierra de zafios, ¡miente! ¿Cuántos catalanes han obtenido el Premio Nobel? ¿Cuántos? ¡Ah! Ahora lo entiendo todo...

 63. Superfluo y antietico
  01-09-2014 14:47

  La mayoria de aqui es totalmente incapaz de hacer una lista de personajes castellanos importantes ( y positivos), de cualquier epoca. Y los hay con la misma frecuencia que en cualquier territorio. Hay alguien que tenga los huevos de escribir una lista de los digamos los 10 castellanos mas importantes de la historia? O entrais en un sincope que deniega todo por principio? Incapazes, la mayoria, he dicho.

 64. Superfluo y antietico
  01-09-2014 14:44

  Si,si. Caballero de la media luna. Cuando alguien habla muy bien de alguien, aunque no pueda ser objetivo, pase. Cuando alguen necesita ademas dejar " ver" que el resto no esta a la altura, ya denota mucho mas. Haz una lista de castellanos importantes. No puedes verdad? Te sale urticaria? Yo puedo hacer una de aragoneses, de mallorquines y de catalanes importantes. Eres capaz de hacer una lista ? no verdad? Sabes por que?

 65. Ivan Gimenez
  01-09-2014 13:15

  Tagareno: Si ens creiem el comte de fades que ens en relatat, on dius;

  ¿ que conquistas o batallas navales libraron?. Antes de que Ramon Berenger IV fuera princeps de Aragón,solo consta el apoyo a los pisanos de RB III contra la taifa de Menorca junto al conde de Ampurias. Conquista que se vuelve a revertir en seguida¿

  Els comtes de Barcelona es van centrar en temes peninsulars i més enllà dels pirineus.

  .Cuanto se había expandido dicho condado militarmente hacia el sur a costa de Al Andalus?, ¿Cuantas grandes ciudades andalusies habían tomado?

  De memòria, que jo sàpiga, Ramon Berenguer I (1023-1076), dit el Vell, fou denominat com subjugador d'Hispania i defensor del mur cristià, ja que rebia paries de tots (12) els reis moros.

  Que yo sepa la conquista de Tarragona tuvo que ser consolidada por Normandos. ¿ No puede haber influido la unión del ejercito condal al muy experimentado ejercito nobiliario aragonés, en la sucesiva actividad conquistadora que despliega Ramón Berenguer IV tras proclamarse Principe de Aragon?.

  El tema de Tarragona és el comte de Barcelona que proclama a Robert, normand com bé dius, príncep de Tarragona amb vassallatge al comte. I uns anys després retornà aquesta dignitat, per la força, a Ramon Berenguer IV. La curiositat, com ja vaig dir en un altre comentari, és que gairebé coincideix en el temps la proclamació oficial (1143) com a príncep ? aragonenses " amb la de prínceps " tarraconenses " .

  ¿Creéis que una nobleza así (l'aragonesa) se habría dejado perder sus privilegios a manos de un conde?

  Em pots xifra quin contingent armat tindria Aragó per ell mateix i quina noblesa aragonesa hi hauria, recordem, sense Navarra? Crec que molt reduït.

  D'altra banda, faré algunes qüestions a veure si me les pots contestar:

  Elecció de Ramir II el Monjo; com pot ser que Ramir II, estant en un convent ,l'alcen com a rei (sense ser reconegut pel Papa) sense ell voler, es casà amb Agnès, procreen una única nena, que basant-nos amb l'estadística de mortalitat infantil sobreviu, i a més a més aquesta nena (Peronella/Urraca), que és criada com hostatge a Castella fins els 15 anys, aprèn el català? Que s'hi parlava català a Castella?

  Unió matrimonial RB IV i Peronella/Urraca: Quina casualitat que sense cap compromís de RB IV de casar-se amb Peronella/Urraca s'hi acabés unint matrimonialment. Fins i tot posant en risc tota la descendència del casal de Barcelona, ja que es casà amb 38/39 anys i no tingué el primer descendent fins els 40/41. No se l'hi reconeixen fills il?legítims anteriors.

  Per no allargar més el comentari ho deixaré en aquí.

  Salut!

 66. Guerau
  31-08-2014 22:43

  les grans preguntes que es fan sempre: On estan els documents de les fàbriques d'armes de ripoll que estaven per tota catalunya. Ningú ho sap, un misteri, però la primera que datada el 1546 és a Madrid, allà sense tenir cap estudi..
  http://americansocietyofarmscollectors.org/wp-content/uploads/2013/05/B025_Lavin.pdf

 67. tagareno
  31-08-2014 20:46

  Super : Efectivamente los aragoneses sitiaron Medina Larida , e incluso llegaron a construir una fortaleza para hostigarla en Gardeny. Fue la llegada de Ramon Berenguer III que cobraba parias de Lerida, lo que hizo dejarla para otra ocasión. De hecho la batalla de Fraga fue una batalla por la conquista de las dos ciudades . Por que si caía Fraga ,caía Lerida como asi fue cuando las tomo a la vez Ramon Berenguer IV como conde de Barcelona y Principe de Aragón. En el testamento de Alfonso I el batallador se especifica para quien iban a ser Lerida y Tortosa cuando se tomaran.
  Y en Zaragoza el poder de convocatoria del rey de Aragón fue muy grande. Ademas de los aragoneses y navarros, estuvieron el conde de Tolosa y nobles occitanos , los condes de Urgell y de Pallars como feudatarios suyos, Gaston IV de Bearn , Huestes del Duque de Aquitania y el conde Normando Rotrou de la Perche entre otros muchos cruzados Alfonso I tuvo la habilidad para conseguir que fuera declarada guerra santa . Lo cierto es que tampoco supuso una gran batalla . Aunque allí se usaron maquinas de guerra nunca antes vistas en la península usadas en las cuzadas. Al final Zaragoza capitulo bajo la promesa de que a que todo aquel que quisiera irse le seria respetada su vida y sus bienes muebles, como así fue. La autentica batalla campal por Zaragoza fue Cutanda en 1120( dos años después) cuando los almorávides mandaron un `poderoso ejercito para recuperarla y fueron aniquilados. Y allí ya no había tanta gente, solo aragoneses , navarros y Gillermo IX el trovador duque de Aquitania.

 68. Lluís
  31-08-2014 18:13

  Jo sóc del parer que, un cop els europeus van veure que les noves possessions catalanes eren tan bèsties (Amèrica), van decidir que la manera de repartir-se-les era repartint-se els catalans. I la reescriptura de la història ja s'aniria fent. Per altra banda, pels interessats en els vuit milions d'habitants de Castella, aquí teniu aquest article d'en Pep Mayolas sobre el tema: http://www.inh.cat/articles/Castella,-el-regne-mes-pobre-d%27Europa-a-final-del-segle-XV">Castella, el regne més pobre d'Europa a final del segle XV

 69. Guerau
  31-08-2014 17:59

  És molt simple d'entendre, Castella es va apropiar d'Amèrica de la mateixa manera que Castella es va apropiar de les possessions catalanes al mediterrani, el Regne de Nàpols, Sicilia i Sardenya, també van acabar ser controlats per members de la noblesa castellana i van introduir el castellà a aquests regnes, allà abans el castellà no era oficial n'era el català junt amb el napolità i sicilià i sard. donsc a Amèrica igual... a través de la ran noblesa castellana des de Madrid, la novíssima capital feta a partir del no-res.

 70. Lluís
  31-08-2014 17:25

  Sobre la densitat de població de Catalunya, llegeixo al "Chrisi de Cataluña", 1685, d'en P. Manuel Marcillo: "es Cataluña tierra grande, y de muy muchas poblaciones, apenas ay legua sin lugar, y en algunas tres, y quatro, tanto, que no parecen muchos lugares, sino que toda Cataluña es una Ciudad continuada." Talment com les descripcions que hem vist de Castella. Només vull dir que a ran de la manipulació documental castellanitzadora, trobarem documents per tots els gustos. Per tant, hem de fer servir més el cap que no pas simplement creure'ns el que trobem escrit.

 71. Pere Blavet
  31-08-2014 13:08

  Taga,

  les teves paraules supuren odi per tots els orificis... però amb una cosa t'haig de donar la raó, de fet no la única, però aquesta m'ha cridat l'atenció:

  Hoy en día declararte simplemente español en España es sinónimo de ser un facha

  Per la resta del què em dius ja et contestaré cap al vespre després de veure el derbi dels països catalans... ni m'he llegit tota la teva interessantíssima parrafada ni em faig a la idea de pel poc que he llegit puguis fer tant estranyes i malaltísses interpretacions de les meves paraules...

  Si una cosa he vist clara aqui al INH és que vosaltres uns sentiu en dret de discrepar de tot, tant dels continguts dels articles com de la realitat social en general però a la vegada opineu que els que no estem del costat de Franco ens hem d'ajustar a les opinions estrictament acadèmiques i ho hem de demostrar tot fil per randa.

  A més deixa'm que t'acusi de narcisista egocèntric si interpretes les meves constatacions sobre la submissió volutària dels aragonesos com a insults personals, això és o bé que tens un ego nacionalista molt preocupant o que la teva comprensió lectora és la pròpia d'un estudiant de primària de la comunidad andaluza (informe PISA 2011).

  I saps què, que la segona possiblitat ja la tinc descartada perquè em consta que d'inculte no n'ets.

  M'en vaig a dinar autèntics canelons catalans nacionals dels països catalans que mai los castellans varen saber copiar i des nostras vocablas nos vàren robar!

 72. super
  31-08-2014 12:27

  tagareno... la croada piso-catalana va ser una expedició de càstig... per si no ho sabies... saragossa va ser presa amb ajuda occitana... no sé si també ho sabies... aragó per si sol, sense el comtat de Barcelona vull dir, tampoc va poder conquerir ni Lleida ni Tortosa, i provar-ho o va provar... no sé si ho sabies també...

 73. Caballero de la media luna
  31-08-2014 10:53

  Superfluo, y , o, Tangareno. Alguien ha dicho por estos foros que los aragoneses sois castellanos de segunda. Es cierto. Entiendo perfectamente que la tergiversación histórica, la gran mentira castellana que consiste en apropiarse de una historia que no les corresponde empieza convenciendo a unos ingenuos, ilusos y cándidos aragoneses incapaces de contrastar un dato,entendiendo que su amo castellano no se equivoca. Afortunadamente existen los catalanes
  Aquí tienes la prueba. En esta página que aporta el tertuliano aragonés -Superfluo- (que mucho me temo que es el mismo tertuliano llamado -Tangareno- ) se dice que a mitad del S. XV el Reino de Castilla tenía el tripe de superficie que la Corona de Aragón.
  -El bueno de superfluo se lo traga-, porque si lo dice su amo castellano tiene que ser cierto.
  Superfluo aún va más lejos y da ha entender en sus comentarios que la Castilla de pastores de ovejas era más avanzada que la Corona marinera. Solo hay que mirar un mapa y observar el litoral del que dispone la Corona y la potencia naval que se necesitaba para controlar ese territorio.

  Superfluo ha aportado este dato que dice todo lo contrario que los mapas

  http://books.google.es/books?id=Wwo0KKFn3FsC&pg=PA16&dq=corona+d%27arag%C3%B3+superf%C3%ADcie&hl=ca&sa=X&ei=_6NaUrOpMc3y7AbwgoGIBA&ved=0CD0Q6AEwAjgK#v=onepage&q=corona%20d%27arag%C3%B3%20superf%C3%ADcie&f=false

  http://ca.wikipedia.org/wiki/Corona_d%27Arag%C3%B3#cite_note-4  Ir a pag. Corona de Aragón Wikipedia y comparar la superficie de la Corona con Castilla
  A mediados del S. XV la Corona era la potencia más importante del mediterráneo, pero en el año 1492 Castilla descubrió América, ja,ja,ja.
  La historia oficial castellana está escrita para ignorantes

 74. Tagareno
  31-08-2014 04:01

  Pere Blavet. Es cierto que contigo he recurrido al insulto personal y no voy a pedir perdón por ello. No me gusta recurrir a ello pero en tu caso lo considero necesario y plenamente justificado . Ya que contigo es inútil razonar de nada. En este hilo todavía no te he visto aportar nada, solo insultos y menosprecio. La diferencia entre tu y yo es que mientras yo te insulto solo a tí. Tu te has dedicado a insultar a todos los aragoneses, todos los castellanos y por extensión a todos los españoles. Supongo que incluidos los que están es las guarderías. Para ti ser aragonés , ser castellano o español es una tara genética y un estigma. Tu confundes la parte con el todo y simplificas todas tus fobias en un enemigo único y simple para así poder focalizar todo tu odio en un solo punto ( eres así de simple) "LOS CASTELLANOS" y sus palanganeros los aragoneses.= ESPAÑA .Un enemigo a la vez concreto y abstracto por que simplemente es un enemigo inventado al que poderle echar la culpa de todo lo malo que pasa en Cataluña: Que Abertis os frie a peajes , la culpa: España. Que la Generalitat se dedica a enterrar cientos de millones en impulsar "el pruses" y actividades de "construció nacional" y no hay dinero para sanidad; la culpa : España. Que la familia Pujol ha explotado Cataluña como si fuera SU masía; la culpa : España. Que me ha salido una almorrana y no me puedo sentar; la culpa España. "Si no lleváramos 300 años siendo expoliados por España, a día de hoy seriamos la primera potencia económica del mundo" etc.
  Lo cierto es que te envidio. No hay vida mas fácil que la de un nacionalista. Yo nunca tengo la culpa de mis problemas, la culpa siempre es de otro : España, el judaismo internacional, la conspiración judeo masonica. Bueno si que la hay: la de político nacionalista ya que mientras tienes a tus votantes mirando a España, tu te llenas los bolsillos.
  Tu hablas de nacionalistas españoles. Te equivocas la gran tragedia de España no es ya el escaso numero de nacionalistas (eso es una bendición) es que en España no hay ni patriotas casi. Esto es el resultado de un enorme complejo psicológico, fruto de una dictadura ultranacionalista. Hoy en día declararte simplemente español en España es sinónimo de ser un facha en muchos circulos y no precisamente solo catalanes o vascos . Por eso cualquier nazi como tú puede ir diciendo lo que quiera y nadie se atreve a rebatirle nada(no me vayan pensar que soy un fascista. Vosotros que eso lo sabéis.Y no perdéis ni un segundo en llamar facha a cualquiera que ose llevaros la contraria ,aunque sea comunista de toda la vida y los grises le hubieran inflado a hostias en su juventud. Pero en realidad los fascistas sois vosotros , los que no entendéis una Cataluña, ni una España diversa y plural sois vosotros , los que si pudierais exterminarnos, lo haríais sois algunos de vosotros , tu seguro . Tu debes tener la bandera negra penjada al balcó. No me cabe duda que ello.
  Ahora si quieres insúltame , pero insúltame a mi , no insultes al camarero que pone copas en el tubo o al agricultor que araña la tierra en los monegros. Como yo no insulto a Cataluña ni a los catalanes. Solo a algunos . Solo a los que vais a llevar a Cataluña . La misma ruina que llevaron los nacionalismos exacerbados a la Europa del siglo XX .
  Pero si vas a volver a decir sandeces sobre bocadillos de calamares o lo sucio que está el Ebro , mejor te callas. Nosotros no tenemos la culpa de que en Flix haya toneladas de mercurio y metales pesados bajo el agua.Eso lo habéis hecho vosotros solos. La mierda nuestra se para en Mequinenza y como somos un país pre- industrial contaminamos poco , solo el aceite de freír los calamares.

 75. Tagareno
  31-08-2014 02:49

  Hace varios días que no volvía por aquí. Imposible dar la replica a todos los que aquí escriben.Solo quiero dejar unas preguntas en el aire. Si los condes de Barcelona tenían tantos barcos de guerra ¿para que los emplearon?¿ que conquistas o batallas navales libraron?. Antes de que Ramon Berenger IV fuera princeps de Aragón,solo consta el apoyo a los pisanos de RB III contra la taifa de Menorca junto al conde de Ampurias. Conquista que se vuelve a revertir en seguida¿.Cuanto se había expandido dicho condado militarmente hacia el sur a costa de Al Andalus?, ¿Cuantas grandes ciudades andalusies habían tomado?. Que yo sepa la conquista de Tarragona tuvo que ser consolidada por Normandos. ¿ No puede haber influido la unión del ejercito condal al muy experimentado ejercito nobiliario aragonés, en la sucesiva actividad conquistadora que despliega Ramón Berenguer IV tras proclamarse Principe de Aragon?. Un ejercito que aunque mermado por el desastre de Fraga había conquistado entre otros lugares Huesca, y Zaragoza .La cual era la principal ciudad del andalusí del norte peninsular ,tenia una muralla romana recubierta de alabastro de 6 metros de ancho y albergaba unas 30000 almas. Un ejercito que había derrotado a los almorávides en Cutanda, que efectuó una expedición de castigo sobre Granada y que había vencido a los castellanos en todas las batallas que libró etc, etc. Algo sobre la guerra debían saber aquellos nobles aunque solo fuera por que la guerra era su único negocio. Unos nobles con tanta determinación como para pasarse el testamento de Alfonso I por la entrepierna, sacar a su hermano del convento, casarlo y hacerle procrear un hijo a fin de continuar la dinastía y mantener su estatus. ¿Creéis que una nobleza así se habría dejado perder sus privilegios a manos de un conde?. Fueron ellos los que impusieron las condiciones que blindaban sus privilegios y que daban un papel preponderante, al menos sobre el papel, al reino de Aragón, a fin de asegurarse un papel primordial en futuras conquistas.Haberlos relegado le habría supuesto a RB IV una guerra.

 76. Caballero de la media luna
  30-08-2014 13:56

  Superfluo. Castilla tiene 1/3 de la superficie de la Corona de Aragón a mediados del siglo XV. Solo tienes que mirar un mapa oficial, Por ejemplo escribe Corona de Aragón en Wikipedia y observarás que si en la Península Ibérica restas a Portugal, el Reino de Granada y Navarra, entonces Castilla tiene una superficie muy pequeña, a ojo más o menos 1/3 comparado con la Corona. Entonces el dato que tu aportas y que se refiere a mediados del S. XV ha sido tergiversado. Han sustituido los habitantes y la superficie de la Corona de Aragón por Castilla. Al revés. Y tu como eres un iluso te los has creido.

  Tu has aportado este dato:

  http://books.google.es/books?id=Wwo0KKFn3FsC&pg=PA16&dq=corona+d%27arag%C3%B3+superf%C3%ADcie&hl=ca&sa=X&ei=_6NaUrOpMc3y7AbwgoGIBA&ved=0CD0Q6AEwAjgK#v=onepage&q=corona%20d%27arag%C3%B3%20superf%C3%ADcie&f=false

  http://ca.wikipedia.org/wiki/Corona_d%27Arag%C3%B3#cite_note-4

  que justamente habla de de España mediados del s. XV. A mediados del S. XV Nápoles era de la Corona.
  La historia oficial castellana está escrita para ignorantes:

  Por lo tanto queda:

  Corona de Aragón: 355.000 m2; 4.200.000 habitantes
  Castilla: 110.000 m2; 850.000 habitantes.

  Te han engañado superfluo. Pero a ti te da igual

 77. Ivan Gimenez
  30-08-2014 13:49

  Curiós: Una vegada observat que el naixement de Jaume I, amb una certesa gairebé total, és un relat inventat, a continuació aplicarem el patró numèric:

  Jaume I neix l'any 1208 i finà al 1276, si fem l'operació següent: sumem a l'any de naixença el seu mateix any de defunció; 1208+76= 1284 dóna com a resultat, curiosament, l'any de defunció d'Alfons X.

  A continuació donarem un cop d'ull als governants europeus:

  França:

  Lluís el Sant, rei de França, neix l'any 1214 i traspassà al 1270. Fixem-nos que està dintre de l'interval de vida de Jaume I desplaçat alhora de néixer i morir en sis anys. Fent l'operació corresponent de sumar a l'any de naixença el de la seva defunció: 1214+70=1284 altre vegada el resultat coincideix amb l'any de traspàs d'Alfons X de Castella.

  Ducat de Borgonya:

  Hug IV, duc de Borgonya, neix l'any 1212 i finà al 1272. Tornem a observar que està dins de l'interval de vida de Jaume I en quatre anys al néixer i morir. Altre vegada fent la suma de l'any de naixença amb la de defunció: 1212+72=1284 simptomàticament dóna com a resultat, igual que abans, l'any de defunció d'Alfons X.

  El relat històric relacionant tots quatre personatges ho deixarem estar fins el seu respectiu article, seria molt llarg ara. Amb tot això, realment no tinc ni idea que significa. Tinc les meves opinions personals, però, el que si que està clar és que ho han fet a consciència. Per exemple, si agafem (jo ho he fet) l'interval de temps que va des del 1850, aproximadament, fins els nostres temps, totes aquestes coincidències numèriques, de relat històric etc... desapareixen, no passen. És com si a partir d'un punt del segle XIX ja ho deixen de fer.

  Salut!

 78. curiós
  30-08-2014 02:32

  Ivan, és que em pensava que tenies a punt alguna de les teves deduccions originals. Aquest cop has dit el que tots pensem.

 79. Pere Blavet
  29-08-2014 22:02

  Ivan Giménez,

  el teu exemple de la Constitució Espanyola i el contrast amb la realitat és perfecte.

  No cal dir res més. Hi ha qui profesa el dogma i hi ha qui s'ho pregunta tot.

  El nacionalisme Castellà és dels primers. Els hi surt el nacionalisme per les orelles i és impossible fer-los entrar en raó. De fet, a part d'integristes, són uns buscaraons. No els hi cal més.

  Per això de vegades cal abandonar, amb ells no es pot debatre, només es pot perdre i no paren fins que ho aconsegueixen, ja sigui perquè alguna vegada puguin tenir raó, ja sigui perquè la majoria t'isnulten, et degraden, et sotmeten i t'agradeixen, i si per alguna raó no poden fer tot això es passaran tota la seva vida retreient i culpant de la seva derrota a algu altre abans d'admetre que potser, simplement, estaven errats, enganyats, encegats, espanyolitzats.

  Per això aEspanya no hi fem res, perquè no es pot conviure amb ells, només es pot viure sotmès a ells. És com entenen la vida, sotmetent als seus semblants.

 80. Ivan Gimenez
  29-08-2014 21:09

  Curiós: No és creïble perquè ens expliquen que Pere el Catòlic i Maria de Montpeller, pares de Jaume I, feia anys que no anaven al llit junts, ja que Pere el Catòlic no volia pas a Maria de Montpeller. Aleshores Maria, amb l'ajut d'una persona pròxima a Pere, enteranyinà un pla el qual Pere enganyat aniria a l'habitació on suposadament hi hauria una dama d'una bellesa imponent, però realment hi seria Maria de Montpeller. Pere el Catòlic entrà a l'estància a fosques, per no adonar-se que realment era Maria, i mantingué relacions amb la dama. A l'endemà pel matí foren els servents a despertar al rei i en obrir el porticons i les finestres digueren (més menys): Oh, senyor rei vos i la reina han procreat un nadó! Aplicant la lògica no és creïble. Salut!

 81. curiós
  29-08-2014 20:51

  Ivan, per què el naixement de Jaume I no és creïble?

 82. Guerau
  29-08-2014 20:17

  a la wipedia italiana a la Corona d'Aragó li dona 250.000 km2, bé, però ací cal afegir la part de berberia, granada, canàries, i les antilles americanes, el 1516. perquè Ferran el catòlic dóna a Castella la meitat d'amèrica, la meitat de les canàries i la meitat de Granada. si Ho dona a Castella però sols la meitat.. i e aquesta cessió està el problema, Perquè dona Ferran el catòlic la meitat d'allò que ell mateix va conquerir com a rei de la Corona de Catalunya i aragó i no pas la seua dona?

 83. Ivan Gimenez
  29-08-2014 19:02

  Un amigo: No estic dient que el teu no tingui validesa i el meu si, el que dic és que s'ha de contrastar els documents. El que esta clar que si hi ha un, dos, tres ... documents dient coses diferents serà difícil de saber quin està en la certesa. Hi ha altres casos, com aquest dels habitants, aplicant la lògica ja es veu que no quadra. Per exemple, ara em ve a la memòria el naixement de Jaume I el Conqueridor, aplicant la lògica també, un se'n adona que no és creïble. Ostres! Que ara seré espanyolista per dir això. Salut!

 84. Un amigo
  29-08-2014 18:42

  Estamos en lo de siempre: el documento que tú presentas no tiene validez porque el que yo presento dice lo contrario. Entonces el que tú presentas para desmentir el mío tampoco tiene validez porque el que yo he presentado antes dice lo contrario que el tuyo.
  ¿Ese es el método científico que utilizais para sacar las "brillantes" conclusiones que sacais?.
  Entonces me quedan claras muchas cosas.

 85. Ivan Gimenez
  29-08-2014 18:27

  Enganxo missatge d'ahir. Veig que finalment es contrasta la informació.

  Superfluo y antietico: Respecte al que dius que "lees los documentos? i posa 4.200.000 a tota la corona de Castella i 850.000 habitants a la Corona d'Aragó. També posa en un altre document anomenat Constitució Espanyola que tothom te dret a un habitatge i un treball digne. D'aquí 300 anys qui llegeixi la constitució dirà: tothom tenia treball digne i vivenda, que bé! Però quan algú contrastes el que posa en el document amb les dades d'atur (6 milions d'aturats) i les dades de desnonaments, arribaria a la conclusió que el que posa en aquell document no és del tot cert. Poder m'estic anant per les branques, però la qüestió: si tu et creus fermament el que posa en els documents endavant, ja t'he dit que no seria jo qui et contestés, però és totalment ètic que d'altres es qüestionin si allò que posa en tals documents es correspon amb la realitat, sense que això signifiqui que es creguin superiors ni res per l'estil. Per exemple, si en un document es diu que els porcs volen, tu t'ho creuries, ja que et creus tot el que diuen els documents, però un altre faria la corresponent comprovació i després d'estampar alguns porcs des d'un gratacels a l'asfalt, s'adonaria que aquell document és fals. Perdo per si m'he anat però crec que s'entén el transfons.

  Salut!

 86. Superfluo y antietico
  29-08-2014 18:15

  ah, y castilla tenia canarias. 7.9

 87. Superfluo y antietico
  29-08-2014 18:13

  Ves, eso es lo que no entiendo. Que obsesion por decir que los castellanos son una cosa u otra. Hacer lo mejor que podais por exaltar veustras figuras y cultura, lo que me parece bien. Pero dejad de tratar a la gente como so fuese enemiga, o una mierda, porque no es asi. Es esta clase de discurso que ya no se sabe ni lo que se dice. " la catalanidad" " los castellanos eran unos cazurros"... etc. Es patetico. pero bueno, haya vosotros. Ya se que la mayoria de los catalanes no piensan asi.

 88. Superfluo y antietico
  29-08-2014 18:10

  como no me fio, lo estoy calculando yo , el reino de napoles
  http://www.freemaptools.com/area-calculator.htm

 89. Lluís
  29-08-2014 18:03

  Ho he mirat així ràpid, i em surt que la Corona Catalano-aragonesa té 220.000km2 (Catalunya, Aragó, València, Balears, Nàpols, Sicília) i Castella (Península Ibèrica menys la part de Corona Catalano-aragonsa i Portugal) 420.000km2. Molt a l'engròs, clar. http://www.mapdevelopers.com/area_finder.php Com ho heu calculat els altres? Pel tema de densitats de població... només cal mirar diaris de viatgers estrangers que van per la península. De Castella diuen que és tot ben erm, i ni negocis, ni indústria, ni res de res. Ara bé, fonts peninsulars diuen el contrari, clar. Que curiós. :)

 90. Superfluo y antietico
  29-08-2014 18:02

  + Baleares 5.000.
  En fin. Supongo que en algun sitio estara hecha la suma bien.

 91. Superfluo y antietico
  29-08-2014 17:57

  Aragon no son 100.000 son 47.000 km cuadradgos, cataluña 32, y valencia 23, sicilia 25, cerdeña 24. El de napoles ni encuentro dato, puede que 100? 251+ neopatria y atenas. Por que no a calculado esto nadie bien.

  Mi posicion ya la conoces. No creo en teorias conspirativas, sino en la inutilidad de la gente. Y si parece que aqui hay mucho inutil. Incluso entre los de la wikipedia catalana que no se han no dignado a hacer la suma.

  Esta bien caballero, te doy la razon en que aunque no creo que alcance a la corona de castilla, puede que se aproxime la extension, quiza 290, o 300.000, no lo se. Habra que ver que se ha sumado en las poblaciones.

  En cualquier caso, quiero tambien que sepas que no comparto para nada tus comentarios sobre la superioridad de ningun colectivo.

  Lo que es alucinante es que nadie, ni incluso ningun catalan, haya hecho la cuenta hasta ahora bien. O eso, o nos estamos equivocando en algo.


 92. Caballero de la media luna
  29-08-2014 17:27

  Superfluo --> 110.000 m2 + 110.000 m2 + 110.000 m2 = 330.000 m2.
  Por lo que 110.000 m2 de superficie (superficie de Aragón oficial) es menos de 1/3 de 355.000 m2 de la superficie oficial de Castilla. Vuelve a mirar el mapa. Empiezas a darme pena

 93. Superfluo y antietico
  29-08-2014 17:14

  ya sabia yo que no lo ivas a entender. Aqui todo el mundo callado y yo discutiendo con un retrasado. Habeis visto la pelicula " la Niebla" donde la loca se hace la dueña del supemercado? Ahora voy a tener que explicar que las areas van al cuadrado? Mira Caballero, lo mejor va a ser que vayas tu y le digas a Joseph Perezque lo refiere en su libro, ( a lo mejor es gallego), y a los que han calculado el dato por satelite que a a ti a ojo no te cuadran las cosas. Y entonces vas y lo cambias de la wikipedia catalana, que lo han manipulado los censores.

 94. Caballero de la media luna
  29-08-2014 16:55

  Superfluo. Mira cualquier mapa de la Corona de Aragón. Escribe Corona de Aragón si quieres en Wikipedia y mira el mapa y compáralo con Castilla. Ni de broma la Corona de Aragón es 1/3 la de Castilla. El tonto eres tu porque lees demasiada história oficial. Eres un quijote, eso si es verdad

 95. Caballero de la media luna
  29-08-2014 16:49

  Superfluo. Es que a mi no me da que la superficie de la Corona de Aragón fuera 1/3 de la superficie de la Corona de Castilla (dicen Corona de Castilla). He leido calculos de islas - " no menos de 100 leguas hacia arriba o hacia abajo". La notación moderna m2 no la utilizaban. No te salgas por la tangente. Mi pregunta es que territorios añadieron al cálculo a mediados del s. XVI.

 96. Superfluo y antietico
  29-08-2014 16:37

  Me parece que no lo has entendido aun. Basicamente, lo que hace falta es saber los territorios en los que estuvo la corona de aragon, y se seleccionan geometricamente en imagenes por satelite, se calcula el area por ordenador, se suman, y eso da 110.000km cuadrados. Con la de castilla es igual.
  Se entiende el fascinante proceso, de donde procede la cifra?
  Complicado.

 97. Superfluo y antietico
  29-08-2014 16:33

  No me lo puedo de creer. Esto es una broma? Hay metodos para calcular superficies en la antiguedad , y muy buenos, que no vienen al caso , y que veo que no te podria llegar a hacer ni empezar a entender. Parece que no te das cuenta de que ese punto es totalmente irrelevante. Porque la superficie no ha variado. Y se puede prescindir de cualquier calculo anterior a este siglo. La medida que tienes, sera logicamente una medida corroborada y calculada en el siglo XX, con medios muy precisos. El pequeño detalle que no pareces ver, y que me deja atonito. Es que la superficie es la misma ahora que antes, dentro de un mismo territorio. Y se ha utilizado la adición " ( es una suma directa), y seguramente el calculo a traves de algoritmos avanzados y imagenes por satelite, de ese. Pero bueno, que igual tienes razon tu y el area de por ejemplo la provincia de Gerona era el doble, pero con el viento que hay por ahi, se ha ido contrayendo.

 98. Caballero de la media luna
  29-08-2014 16:31

  Me parece que no has contestado a mi pregunta. ¿No sabes la respuesta?

 99. Superfluo y antietico
  29-08-2014 16:26

  Seguiremos buscando el satelite " Meteosad".Deberias haber sido cartografo. Por tus conocimientos supinos de calculo de areas, proyecciones planares, cilidricas equidistantes, geodesicas y proyecciones de mercator.

 100. Caballero de la media luna
  29-08-2014 16:25

  Ya que soy tonto explícame que superficie utilizaron para calacular la Corona de Aragón.

 101. Superfluo y antietico
  29-08-2014 16:18

  Estaremos de acuerdo con que el Caballero de la media neurona es tonto y no lo sabe no? Al margen de lo que penseis de mi. jaja Si caballero, las superficies se calcularon en el siglo XVI, y no ahora, por ejemplo, porque todo el mundo sabe que las placas tectonicas y los procesos geofisicos son supersignificativos en 500 años. Si si, castilla vivia de las ovejas mientras nosotros los de la otra corona teniamos como ya he dicho una tegnología comparada a los de los Celestiales de Marvel, y viviamos de invadir y matar fuera de nuestro territorio. Cuentame las paridas que quieras, despues de demostrar delante de todos que es que ya no tienes ni sentido comun, con el primer punto que has lanzado.

 102. Caballero de la media luna
  29-08-2014 16:09

  Superfluo, no deberías leer tanta historia oficial. Así que la Corona de Castilla 355.000m2. (dice Corona de Castilla, no van a ser menos). Corona de Aragón 110.000 m2. Que precisión calculando superficies a mediados del S. XVI. ¿Existía el Satélite Meteosad?. Curiosamente no utilizan leguas.
  Continua diciendo: Cabe advertir que la corona de Castilla con un 60% total de superficie y un 65% total de su població..... bla, bla, bla. Portugal tenía más habitantes que la Corona de Aragón (joder que poca densidad que teniais). Yo pregunto: ¿De que vivían en la corona de Castilla a mediados del s. XVI?. De las ovejas.
  La Corona de Aragón en cambio tenían una industria naval internacional de primer órden, desde siempre. Cualquier ciudad, cualquier pueblo marítimo tenía astilleros, y estoy hablando de un litoral marítimo inmenso. Tal vez el satélite meteosad nos dice que la Corona de Castilla tenía más litoral maritímo que la Corona de Aragón.
  Ya lo entiendo, como Castilla había descubierto América tenían concentrados los 4.000.000 i pico de su población en Sevilla con los navegantes extremeños y castellanos allí reunidos.

 103. Superfluo y antietico
  29-08-2014 15:39

  Xavier, te sorprende porque no has estudidado demografia medieval. Entra en consonancia con la poca poblacion que había. Luego el crecimiento se acelera bastante en el siglo XVI.

 104. Superfluo y antietico
  29-08-2014 15:32

  Ay, mis amigos Les Censors.

  " ¿ Quieres saber que defectos tienes? Dime cuales ves en los demas. " Seneca
  "Nunca se tendrá un mundo tranquilo hasta que se extirpe el patriotismo en la raza humana"
  G.B. Shaw

  " Patriotism is the virtue of the vicious" O. Wilde

  Ya me daba asco cuando dabamos historia local, o de la ciudad, o del barrio. Y por que no " mi habitacion" "mi ventana" o "mi ombligo".

  No nos vamos a entender..

 105. Superfluo y antietico
  29-08-2014 15:23

  que si, que si que me cuentes las paridas que quieras. en vuestra propia wikipedia. Pero digo corred corred a cambiarlo. Que el censo de 1541 y los del 28-36, no los vais a poder cambiar, ni los fogajes del siglo XVI de la corona de aragon. Sabeis que habia un estudio de hace 3 años daba como resultado que aquellos que son proclives a ser maquiavelicos y a generar o creer teorias conspirativas, son mas proclives tambien a ser colaboradores en la ocultacion? http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.2044-8309.2010.02018.x/abstract;jsessionid=72CF2F3B874243FF13876394E63007F7.f04t04

  Pues ala, a ocultar. Que ya sabemos quienes son los "censors." , los que siempre han sido, a los que se les ocurre la idea, es a los que les ha ocurrido que ese planteamiento es posible, porque ellos mismos reconocen esa intencion. Es como los curas con el sexo, siempre alerta.

  Os voy a llamar a partir de ahora ( a los cuatro gatos que defendeis, perdon que leches defender, si es que se que la mitad ni os lo creeis , a los que proferis) " CENSORS"

 106. Superfluo y antietico
  29-08-2014 15:14

  En la wikipedia catalana..., estan los datos de poblacion que he dicho. en 1479 1492, corred, corred a cambiarlo! http://books.google.es/books?id=Wwo0KKFn3FsC&pg=PA16&dq=corona+d%27arag%C3%B3+superf%C3%ADcie&hl=ca&sa=X&ei=_6NaUrOpMc3y7AbwgoGIBA&ved=0CD0Q6AEwAjgK#v=onepage&q=corona%20d%27arag%C3%B3%20superf%C3%ADcie&f=false

  http://ca.wikipedia.org/wiki/Corona_d%27Arag%C3%B3#cite_note-4

  A ver si es que lo habeis manipulado vosotros solos..., el sabojate de la historia. Hay qye ser merluzo.

 107. Guerau
  29-08-2014 14:26

  Si, Aragó i Navarra va dur repoblació al Regne de València, però qui volia castellanitzar València no eren aquests regnes sinó Castella amb la presa de Xàtiva per part dels castellans al segle XIII, els cognoms aragonesos (que en aquella època eren en gran part cognoms catalans de la franja de ponent, del comtat de Ribagorça, d'Alcanyís i Casp i el maestrat aragonés de parla catalana), la resta es van catalanitzar, igual que hi han molts gallecs i lleonesos i bascos que van repoblar Andalusia i van castellanitzar els seus cognoms. Però ja ho sabem que Castella mossega allà on pot per fer-ho tot castellà.

 108. Otro del Otro Lado
  29-08-2014 13:25

  En fin, viendo algunos comentarios se entiende por qué nunca volverá la vieja Corona de Aragón. Menosprecio, racismo, insultos, adulteración de la historia... No entiendo por qué os fastidia (por no decir otra palabra) haber compartido con Aragón una historia común, sinceramente no lo entiendo. No, si al final es verdad eso que se dice que "catalán sólo lo es, el que no puede ser otra cosa".

 109. super
  29-08-2014 13:10

  un amigo... no es pot probar que bofarull manipulés a base de gargots el llibre de repartiments... com tampoc se sap la raó per la qual es ratllessin noms... podría ser tan simple com indicar que al final els esmentats no s'acollissin al repartiment... el que si sabem és que s'ha fet servir aquest llibre per negar el repoblament català i a partir d'aquí arribar a la conclusió que el català i el valencià no són la mateixa llengua...

 110. Un amigo
  29-08-2014 12:39

  Cesc, veo que seguís en vuestra línea. Si sois capaces de encontrar un sólo texto, aunque sea de un exaltado de Bardallur, que hable de catalanismo o anti-catalanismo, le dais más valor que a cualquier otro texto. Eso es lo que yo llamo rigor científico de todo a cien, y aquí abunda.

 111. Xavier
  29-08-2014 12:26

  Superfluo, ets Increible! El mapa de densitat que mostres és Increïble: Palencia i Àvila amb més densitat que Barcelona i Tarragona, això no t'ho creus ni tu!!!

  Dades, dades, dades. La Corona Catalana tenia, segur, més població que Castella, ja que la ciutat més poblada d'occident, en temps d'Alfons el Magnànim, pertanyia a aquesta corona (1) i al voltans del 1600, només aquesta ciutat contava amb uns 400.000 hab.(2)

  Et demano que siguis més rigorós i com que em caus bé i per a que vegis que no et vull cap mal, et deixaré que em facis una bona mamada.;-)))

  1.- http://it.wikipedia.org/wiki/Napoli

  2.- http://it.wikipedia.org/wiki/Peste_del_1656

 112. Cesc
  29-08-2014 12:16

  Primer: No l'haauries d'anomenar Mr. tipex, perquè el típex no existia en aquell temps.
  Segon: Veig que heu trobat un cap de turc, un culpable.

  Bardallur; domingo, 8 de septiembre de 2013

  PRÓSPERO DE BOFARULL, "EL MANIPULADOR"
  La exaltación del nacionalismo catalanista la comenzó Próspero de Bofarull en 1847, el día en que eliminó de un libro medieval apellidos aragoneses, navarros y castellanos en la conquista del reino de Valencia.

  ja, ja, ja. Se os ve el plumero

  De formación jurídica, estudió en las universidades de Cervera y de Huesca. Liberal moderado y persona meticulosa.

  Amigo; molt em temo que és una acusació falsa.
  Si més no, si que és cert que l'arxiu de Simancas reescriu encara textos sistemàticament. Els historiadors anglesos ho saben perfectament i mai s'han queixat de l'Arxiu Reial de Barcelona

 113. Un amigo
  29-08-2014 11:44

  Próspero de Bofarull y Mascaró fue un historiador y archivista español nacido en Reus en 1777, archivero y director del Archivo General de la Corona de Aragón entre 1814-1840 y 1844-1849.
  Están vinculados con su época la desaparición del testamento del rey Jaime I, en el legajo 758, y ciertas correcciones en el "Libre del Repartiment del Regne de València" de 1238, actualmente en el Archivo de la Corona de Aragón.

 114. Cesc
  29-08-2014 11:39

  Qui és el Sr. Bofarull?. El llibre de repartiment de València era al Arxiu Reial de Barcelona?

 115. Cesc
  29-08-2014 10:59

  Amigo. A l'Arxiu Reial de Barcelona que tu anomenes ACA no hi ha arxius reescrits. Reescriure arxius ha estat una pràctica sistemàtica de Simancas.

  Els britànics, que són bastant rigorosos, quan adquireixen un document reescrit de l'arxiu de Simancas tenen l'honradesa de penjar-lo a la xarxa amb l'advertència: "Modern copy of Simancas".
  Els britànics tenen munts de documents de Simancas, molts de Ferran II, amb l'advertiment que és una còpia moderna de Simancas.
  No comparis com es tracta la informació a Barcelona amb Simancas. No hi ha cap mr. tipex a l'Arxiu Reial de Barcelona (nom original de l'arxiu). Lo de mr. tipex és un invent teu.
  Si demanes un document a Simancas que tingui a veure amb Ferran II et lliuraran una còpia arreglada.

  Exemple:

  MAI to CHARLES V.
  * * *
  I have not a thing to produce in the cause of England. I have written to Spain many a time; and from England I am disappointed that they can send nothing. I beg you will write to Spain about it. Rome, 13 Nov. 1530.
  Sp., pp. 10. Modern copy from Simancas.

  MAI to the COMMENDADOR MAYOR.
  Touching the duke of Albany and Italian politics. (fn. 1) ***Rome, 14 Nov. 1530.
  Sp., pp 7. Modern copy from the archives of Simancas.

 116. Esopo
  29-08-2014 10:44

  ¿Conoceis el cuento de la lechera?
  Iba una noia paseando por las Ramblas y pensaba:
  España nos autorizará la consulta, saldrá que si y España nos concedera la independencia. La unión europea nos acogerá con los brazos abiertos y seguiremos en el Euro. Las multinacionales que tienen su sucursal para España en Cataluña se quedarán, las empresas españolas afincadas en Cataluña se harán catalanas y todos tendremos trabajo porque los que votaron no se irán a España. La Generalitat nos bajará los impuestos porque ya no tendremos que tirar de España. Y cuando España se arruine sin Cataluña y se convierta en un erial, subirán los norteafricanos y la invadirán, pero a nosotros no nos harán nada porque seremos una superpotencia....
  ... y el tiempo nos dirá como acaba el cuento.

 117. Un amigo
  29-08-2014 09:56

  Lluis, no cabe duda de que se han manipulado documentos. Pero los documentos no son como las manzanas, un documento manipulado no invalida los demás. Porque si así fuera, el ACA no serviría de nada tras el paso de D. Próspero de Bofarull (mister Tippex).

 118. Guerau
  29-08-2014 03:09

  El món anglosaxó quan intenta reflexionar sobre els antecedents de l'expansió marítima dels Reis Catòlics d'Aragó i Castella troba l'expansió marítima catalana a Nàpols, Sicilia, Sardenya, Grècia, i 150 consolats de mar marítims per poder entendre la seva política d'expansió marítima. De Castella només troba l'afany de la Reconquista pero no gestes marítimes d'expansió. La corona d'Aragó tindria entre 4 i 6 milions d'habitans, Castella potser aribaria als 3,5 milions a tot estirar.Tot i aix,í Portugal que era un regne petit si que va fer un imperi mundial marítim. el mateix Holanda anys més tard.

 119. Superfluo y antietico
  29-08-2014 01:01

  El censo de quintanilla no se conoce, se perdio. Por eso he usado el recuento de 1541. Que si que existe, y se puede ver el documento que yo he visto. O es que no te enteras de nada. Se tiene el documento. El de quintanilla estaba exagerado, como es notorio. Si no tienes ni p idea, nada. Ah espera, es que no sabes donde esta el censo de 1541 no?

 120. albert
  29-08-2014 00:42

  El web de l'INH intenta mostrar, bàsicament, les incongruències que estampa la història oficial, història extreta de documents que, evidentment, contenen les contradiccions que denunciem, i les evidències dels relats i les conclusions que desmuntem gradualment, sense ànim de lucre. Ja ho hem repetit diverses vegades. de ft, la majoria de nosaltres, preferiríem fruir de bon cava glaçat amb banys d'aigua marítima neta o muntanyes frwques i regalades. Si una majoria ciutadana decideix que Aragó absorbeix-controla-dirigeix el regne de Catalunya, o que Castella està superpoblada, súpertecnologitzada, súperculturitzada, dons endavant les destrals. I si es nega per vici, o per dirigisme, la manipulació, doncs cap més problema que això: visca els reis mags, el ratoncito Pérez, i l'Espanya democràtica.

 121. Caballero de la media luna
  28-08-2014 23:42

  Superfluo. Quien hizo el recuento en 1541. ¿El instituto nacional de estadística?,¿ el inexistente instituto Cervantes? ¿o te estás refiriendo al empadronamiento?. Hay que ser iluso para creerse el recuento de 1541 publicado dos o tres siglos después.
  Ah! ya lo entiendo te refieres al censo de Quintanilla o censo de 1482, según la fecha que le asignó Tomás González al dar la primera noticia de él en 1829. Ya lo ves el censo de Quintanilla de 1482 se publicó en 1829. Hay que ser más riguroso y no tragarse todo lo que escribieron los censores. Sería mejor que los aragoneses apagarais el chip anti catalán. Nunca Castilla podía tener más habitantes que Cataluña, Valencia, Aragón, Baleares, Sicilia, Cerdeña, Nápoles el Rosellón y más. A ver si vajáis del árbol

 122. Lluís
  28-08-2014 23:30

  Sobre l'adulteració contemporània, i tant que hi és. Cal contrastar la informació. Sobre l'adulteració del passat és encara més accentuat, perquè s'hi sumen tots els que suposadament han arxivat els documents. Quan de la Biblioteca Nacional de Madrid et diuen al segle XX: oh, acabem de trobar un document del segle XVI que diu que bla bla bla. Ves a saber d'on ha sortit. Si creus que hi ha mètodes infalibles per verificar-ne l'autenticitat, estaré encantat de sentir-los. Però mentrestant, és un document més de fonts sospitoses, especialment en informació de caire polític, i l'hem de prendre com a tal i prou. Malfiaríeu de que d'un arxiu que estigués exclusivament sota control de la Generalitat de Catalunya n'aparegués un document que no quadra amb tots els altres de l'època? Sí, no? Doncs d'això es tracta. Hem de contrastar tot el que ens diuen que "prové intacte del passat, sense adulteració". I entre tots, a veure si construïm un relat versemblant.

 123. Superfluo y antietico
  28-08-2014 23:25

  Pues si, con considero que un documento de 1898 tenga ningun valor para lo que nos ocupa aqui. Ademas generalista sobre el comportamiento creando estereotipos. Es una opinion. No me trago ni los cronistas de la epoca, las opiniones me dan igual. numeritos

 124. Superfluo y antietico
  28-08-2014 23:19

  Soy malpensado en pensar que cuando pasan 300 años se pierde o se altera informacion mas que en documentos de la epoca? no veo ningun documento en el enlace, solo un articulo sobre futbol?

 125. Lluís
  28-08-2014 23:07

  Superfluo: us falta contrastar una mica la informació. Per exemple, aquí tens un document més d'un diari no-gens-catalanista http://www.elconfidencial.com/alma-corazon-vida/2014-08-26/andaluces-vagos-y-vascos-civilizados-asi-nos-veian-en-europa-en-el-siglo-xix_18090 Clar, suposo que pensaràs que 1541 no té res a veure amb finals del XIX.

 126. Superfluo y antietico
  28-08-2014 22:53

  la densidad en castilla es 11.8 habitantes por km cuadrado, y en la corona de aragon 7.27. Como el territorio de castilla es mas de tres veces el de la Corona de aragon, contando todas sus conquistas incluso, 110.000 km cuadrados, Nos da la poblacion que tanto te sorprende, y que se refleja tambien en el recuento de 1541.

 127. Superfluo y antietico
  28-08-2014 22:46

  Ahi tienes un mapa de la densidad de poblacion, aparte del territorioque era mayor, y se cuentan las areas mediterraneas, la densidad era mayor en castilla. Asi que si, 4.200.000 frente a 850.000. P= Axd, un secreto, si las dos variables son superiores, el producto tambien, en casi todas las algebras.

  http://blogs.ua.es/raqueltomas/

 128. Superfluo y antietico
  28-08-2014 22:42

  no se que es la corona catalana así que me dejas como al principio. Yo aporto el recuento de 1541. Tu?

 129. Caballero de la media luna
  28-08-2014 22:35

  Superfluo. La Corona catalana tenía muchos más habitantes que Castilla

 130. Superfluo y antietico
  28-08-2014 22:00

  Bueno caballero de la media neurona , y el resto de contertulios, lo dejo, ademas de agotador, creo que es esteril. Un saludo

 131. Pere Blavet
  28-08-2014 21:58

  Superfloruro! Por favor! La pastilla! Ya! Que te estás poniendo malito de los adentros!


  I tu, Troll, judes! amb lo que t'he arribat a estimar i recolzar i vas per els diaris digitals utilitzant el meu nom per publicar opinions contràries a la meva doctrina certa i veraç!

  Vergonya t'hauria de fer. El teu conseller de contraespionatge del CNI és un patata!

 132. Superfluo y antietico
  28-08-2014 21:53

  Es esquizofenico ir contra tu propio territorio, anda. Entonces es de plata de ley defender sin ninguna clase de criterio cualquier cosa que repercuta en donde has roto la placenta, amigo? Si es que es un nivel al que no me puedo poner, lo siento caballero.

 133. Superfluo y antietico
  28-08-2014 21:49

  850.000 naves armadas, o mas!. Eso no existe, tu no sabes ni de lo que hablas. Pero no se de que me sorprendo, nunca lo has sabido. sabes como se define alguen que no controla un tema, que se mete a discutirlo pensando que los demas no se dan cuenta de que no tiene ni idea, y sique erre que erre, pensando que oculta que no sabe, y los demas lo ven, como la amiga cospedal? Empieza por I, y acaba por A. Y tiene una D una I una O y una T entre medio.

 134. Superfluo y antietico
  28-08-2014 21:45

  pero que enemigos ni que leches, mente simple? Documentos. Tu no tienes, yo si. Punto. leete los censos de los siglos.

 135. Caballero de la media luna
  28-08-2014 21:40

  Superfluo. Así que 4.200.000 habitantes en Castilla y 850.000 entre Cataluña, Valencia, Aragón, Mallorcas, Cerdeña, Sicilia el Reino de Nápoles etc, etc,. Mira si dijeras 850.000 naves en aguas del mediterráneo tendría un pase. Superfluo, a los aragoneses recitar la historia dictada por los castellanos os acabará por enloquecer. Es esquisofrénico que Aragón vaya contra su propio territorio y a favor del enemigo castellano

 136. Pere Blavet
  28-08-2014 21:34

  D'acord Superfluo, t'accepto aquest comentari com a disculpes:

  Eso es lo que he estado diciendo, junto con que existe derecho a decidir y incluso a indepoendencia.

 137. Lluís
  28-08-2014 21:13

  No em voldria posar en la discussió personal. Crec que tots estarem d'acord que els que han guardat o imprès els documents antics no han estat gent ni neutral ni que pugui tenir cap amor per preservar un document històric fins i tot si no li agrada el que hi diu. Llavors, tenim una manera d'estudiar la història que consisteix en considerar que la majoria estadística dels documents han estat ben guardats i no hauran estat falsificats. Podem proposar una manera nova, que tot i posar en dubte els documents que ens han arribat (per no fiar-nos dels que els han guardat o imprès), ens permet arribar a conclusions prou fermes? És un repte, però crec que val la pena que ho intentem. Jo ja he sentit vàries vegades: "oh, és que si ja no ens podem creure ni els documents, llavors no podem estudiar la història". Jo crec que sí, i gent de l'INH també ho creu, i ho intentem. No cal que us hi poseu tant de cul en aquesta nostra forma d'estudiar. No heu de patir; no ens inventem pas documents nosaltres, ens basem en els vostres (història oficial). Si no ho fem bé, la nostra feina quedarà desprestigiada per si sola.

 138. Superfluo y antietico
  28-08-2014 21:03

  todos los archivos de españa han sido reescritos, excepto los documentos que me gustan, esos ahi el censor no ha estado habil. Es un procedimiento maravilloso, que permite decir casi que cualquiera es de cualquier sitio, y que ocurrió casi cualquier cosa. Con tal de cruzar datos... ademas se aplica otra norma del canon del estudio historico, tienen igual valided documentos de la epoca que grabados de 200 años despues, de los que se infiere una verdad inapelable. Que nivel.

 139. Superfluo y antietico
  28-08-2014 21:01

  Claro Ivan, es que todo lo que no conviene esta manipulat, por los genios anticatalanistas de la maldad que hurdieron el siniestro plan de por envidia falsificar los censos, y pasaron de generacion en generacion el dato, aunmentandolo un poco cada año, desde la primera fecha, que se modifico hace 500 años, incluso hicieron una curva perfecta de ascenso. Es una tradicion muy enquistada en toda familia castellana, y de aragon incluso, aunque las fuentes sean catalanas. Es perfecto.

 140. Superfluo y antietico
  28-08-2014 20:50

  No tiene sentido hablar mucho mas. Lo dicho, 4.200.000 castellanos, y 850.000 de la corona de aragon. Una cosa es el derecho a decidir y otra general el mito nacional de lo que no es. Eso es lo que he estado diciendo, junto con que existe derecho a decidir y incluso a indepoendencia.

 141. Pere Blavet
  28-08-2014 20:48

  Super Super Super Super!!!!

  Que amb aquest mal caràcter no trobaràs novia home! Que no et casarem!


  M'en vaig a sopar un gazpacho español con unas chistorras de pamplona que se va a cagar la perra...

  espero que quan torni a la computadora hagis refelxionat sobre les teves ofenses i, si vols, i si ets bona persona, acceptaré les teves disculpes.

  Una cordial i amistosa abraçada.

 142. Superfluo y antietico
  28-08-2014 20:44

  Y si tu te crees que apelar a los hijos que tenga o deje de tener te va a aportar algo tambien te equivocas. He demostrado como has manipulado. Ahi queda. Tu has dicho que he dicho algo, que lo he dicho, sino lo que te hubiese gustado. En mi comentario de abajo. Que lo lea todo el mundo, y tu comentario y el mio del que vienen ambas partes. O eres tonto, o un mentiroso. Te insultare lo que quiera, manipulador, y narcisista.

 143. Pere Blavet
  28-08-2014 20:43

  Superfúor con perlas blanqueadoras...

  Ara amb la mala llet que gastes i l'atac de còlera que estàs patint sumat a la teva declaració de tendència sexual que ningú t'ha demanat i a ningú interessa em fas dubtar...

  Quan insisteixes en que "me vaya a tomar por culo"... m'ho dius per ofendre o és un desig en positiu?

  En tot cas no em sembla bé que utilitzis aquest vocabulari, no és necessari.

  Una abraçada cordial i dónali records al Brad Pitt quan passegis per Bel Air.

 144. Ivan Gimenez
  28-08-2014 20:42

  Superfluo y antietico: Respecte al que dius que "lees los documentos? i posa 4.200.000 a tota la corona de Castella i 850.000 habitants a la Corona d'Aragó. També posa en un altre document anomenat Constitució Espanyola que tothom te dret a un habitatge i un treball digne. D'aquí 300 anys qui llegeixi la constitució dirà: tothom tenia treball digne i vivenda, que bé! Però quan algú contrastes el que posa en el document amb les dades d'atur (6 milions d'aturats) i les dades de desnonaments, arribaria a la conclusió que el que posa en aquell document no és del tot cert. Poder m'estic anant per les branques, però la qüestió: si tu et creus fermament el que posa en els documents endavant, ja t'he dit que no seria jo qui et contestés, però és totalment ètic que d'altres es qüestionin si allò que posa en tals documents es correspon amb la realitat, sense que això signifiqui que es creguin superiors ni res per l'estil. Per exemple, si en un document es diu que els porcs volen, tu t'ho creuries, ja que et creus tot el que diuen els documents, però un altre faria la corresponent comprovació i després d'estampar alguns porcs des d'un gratacels a l'asfalt, s'adonaria que aquell document és fals. Perdo per si m'he anat però crec que s'entén el transfons. Salut!

 145. Pere Blavet
  28-08-2014 20:38

  Apa! Antiestético! Pondera't!

  Para d'insultar home! Estima els teus semblants encara que no puguis arribar mai al seu status. L'enveja no és bona.

  Respecte a la teva condició sexual... se m'en refot, t'has equivocat de forum.

  I respecte a la insistència en que aqui tenim més corrupció que enlloc i que no tenim sanitat pública i totes aquestes bestieses neocomunistes... vinga home! Para de llegir la Razón i el Mundo que t'està afectant la neurona.

  En qualsevol cas jo culpo directament a espanya i a la cultura castellana de tot allò que ens corromp i que ens embruta l'esperit i la nació. Per tant no em pots dir que la independència no és bona, el que no entens és que la solució no és la independència, és la insubmissió a la tirania castellana.

  Nosaltres no ens volem independitzar ni d'Europa ni del món ni del mediterrani ni de internet ni dels chococrispis. Només volem que foteu el camp a arruïnar un altre pais i que ens deixeu en pau, nosaltres ja netejarem la nostra merda, per molt que l'hagueu instal·lat vosaltres. I no pateixis que no us la tornarem, ens la menjarem amb patates però farem net. Vosaltres mai fareu net.

  Prente in BOI-K abans d'anar a dormir que no t'agafi rampa al braç dret mentre dorms i s'et vegi amb qui simpatitzes.

 146. Lemond
  28-08-2014 20:33

  Si, a nivells pràctics, podem és satisfactori per als que defensem una consulta, i també permetria netejar. En això crec que tens raó.

 147. Superfluo y antietico
  28-08-2014 20:29

  Ademas soy gay y casado con un ciudadano de los Angeles, asi que lo de mis hijos de mis hijos, me parece que no va a ser como tu crees. Ni tampoco que me vaya aquedar en europa. Pero como eres limitado , lo entiendo. 4.200.000 frente a 850.000. Lo que eres es tonto de pensar que algo se va a arreglar con la independencia, cuando tienes todo podrido en casa. Y no tienes ni sanidad publica, aun menos que en el resto de españa. Mi lema, los que no se han preocupado por ti, no lo haran. Y erc, no lo ha hecho, iluso. Por eso he preguntado por podemos. Y tu me bienes con chorradas de que si españa se hunde, etc, a alguien que pregunta simplemente si no os iria mejor votar a podemos en vez de a erc? Asi reacionas tu? Tu eres tonto.

 148. Pere Blavet
  28-08-2014 20:07

  A veure amigo pitufín,

  no perdis els nervis home! Només estem conversant. jo t'explico com són les coses. Tu opines. Jo constato. No dic cap barbaritat. Només dic que:

  1. El règim colonial de catalunya s'acaba ben aviat. I la perdreu.

  2. No teniu mitjans per revertir-ho.

  3. Esteu en un estat mental delicat, de shock, ràbia, impotència. Res que no vegi tothom. Només cal llegir els vostres diaris.

  4. La majoria de la vostra població civil subscriu com a "sentit de l'humor" la vexació i la ridiculització de persones amb desavantatges dins la societat. Això és un fet. Ja sé que molesta, però que molesti no canvia les coses. La base de la vostra cultura col·lectiva és la celebració de la tortura d'animals i la degradació dels vostres semblants. És propi de les societats imperialistes colonials extractives. Jo no hi puc fer res. És així.

  5. Espanya no té futur. Això ja és un fet ara. Ho sabem tots els espanyols. Els que ho sou per nacionalisme espanyol i els que ho som per imposició. Si nosaltres marxem empitjorareu, això no cal ser catalanista per entendre-ho, això sí, cal tenir una mica de sentit autocrític i aquesta no és una de les vostres virtuts.

  Vinga home! No et posis nerviós! Tu ja no t'en sortiràs però els teus nets o besnets segur que tindran una oportunitat, Europa acabarà tenint misericòrdia d'aquí una 80 o 100 anys, pensa que la mà d'obra barata serà vital per l'economia Europea després de les guerres indoxines que vindran a mitjans de segle XXI.


  Una abraçada cordial amigo pitufín.

  Pere Blavet, lo de la mala cara.

 149. Superfluo y antietico
  28-08-2014 19:56

  Tu eres el que me decia que esa poblacion no podia ser, porque ahora solo la capital grande es madrid? Eso me lo has dicho tu , no? caballero?. Yo no tengo que pensar. Yo tengo que leer los documentos. Tu no te lees nada no?. 4.200.000 frente a 850.000. O es que el problema es que tienes 12 años? los datos son esos 4.200.000 , 850.000. Has hecho la suma? Ah espera, que es que no dispones de las poblaciones de la epoca no? que pena. Si es que la wikipedia... Pero me gusta tu pensamiento. Claro si ahora suma mas, porque no antes? Ni p idea de historia , Caballero? Mirate la evolucion de la poblacion en la edad media , anda. y haznos un favor a todos. Aunque ya como es la 4º vez no se si ya estoy echando margaritas a un cerdico

 150. Un amigo
  28-08-2014 19:55

  No hay nadie aquí que controle a esta mala bestia?
  Pere, llegaras lejos, hasta Sant Boi por lo menos.
  Vaya pagina de habas que no tiene un moderador que calle a semejante energúmeno.
  Si todos pensáis igual que el, que por vuestro silencio veo que si, ya podéis reescribir el pasado, porque lo que es futuro no OS veo mucho.

 151. Caballero de la media luna
  28-08-2014 19:50

  Suerfluo, Hace rato que intento deciros que los aragoneses no os enteráis, que los catalanes os dan vuelta y media o dos en el análisis de la historia. ¿Tu piensas, o te dedicas a recitar los libros de historia castellanos que han eliminado del mapa a lo que tu llama Corona de Aragón?. La Corona de Aragón consistía en Cataluña, Aragón, Valencia, Mallorca, Sicilia, Cerdeña, Nápoles (que era el nuevo mundo) etc, etc, y ¿ pretendes hacerme creer que con en tránsito naval que había entre estos territorios, Castilla tenía más habitantes que la Corona?. 4.250.000 castellanos y 850.000 en la corona. La riqueza estaba en la Corona, los castellanos eran pastores y loa catalanes habían acabado de conquistas el Reino de Granada con sus naves ¿Tu piensas?

 152. Superfluo y antietico
  28-08-2014 19:45

  Si quereis una opinion personal que no creo que sea compartida, cuantos mas niveles de administracion hay, mas crece la corrupcion si no hay transparencia. El problema es que no veo que se vaya a poder ver inmediatamente lo que hay. Aunque podemos y IU ganen en capitales grandes, es poco probable que ganen en barcelona, no? No me parece que haya muchas mas maneras de averiguar que leches hay en todos los ayuntamientos y regimenes autonomicos. Porque no creo que ningun partido que haya estado en el gobierno, y por ende sabiendo lo del 3% vaya a impulsar ninguna transparencia. Mi consejo es, si quereis la independencia pues, hijos adelante , no lo comparto pero supongo que teneis el derecho, y para estar con alguien que no quiere estar, pues que se le va a hacer. Ahora bien, deberiais ver que hay en el gobierno autonomico y local antes de tomar alguna decision. No se si mi consejo es estupido o no. No conozco mucho la political catalana. Pero si Podemos apoya la consulta, y eso es lo que os importa, porque no votar a podemos, asi os limpiais de lo que quiera que haya dentro, teneis la consulta, y teneis unos servicios sociales que son el foco de la politica, y que no claudican ante otras opciones, como si ha hecho ERC en funcion de la independencia, renuncianco a una politica social que no sabemos si llegara a aplicar nunca. Es mi opinion y me gustaria saber si creeis que es acertada o no. Habeis considerado otras opciones que os aseguren conocer lo que teneis en casa, ( igual que muchos españoles con lo que tienen en el govierno centra, y en casa, y por eso votar a podemos) sin renunciar a las consultas? Yo no le veo mucho la pega si de eso se trata. Pero bueno. Alguen me responde?

 153. Superfluo y antietico
  28-08-2014 19:34

  Pere Blavet. Estas mal de la cabeza. No es tu ex presidente el que ha desviado los fondos autonomicos y regionales diseminados en 12 paraisos fiscales? Lo mas gordo seria que aun encima puediese ser para financiar una cataluña independiente en un primer momento. Lo he oido, no me lo invento. De momento no le doy mucha credibilidad, aun no me casan las cosas, y no se si lo haran, pero mas vale que nos callemos todos que no sabemos ni lo que hay, en cataluña, ni en la sede del pp, ni en la del psoe. y ya tengo ganas de que se sepa. Pero bueno. Que eso no cambia el sentimiento de los catalanes, pero deberias parar de decir burradas. Yo aqui te digo no eres superior a nadie, mas bien por tu dinamica de comportamiento bastante inferior. Y solo tengo que decir una cosa en cuanto a la tergiversacion de la historia. 4.200.000 vs 850.000.

 154. super
  28-08-2014 19:17

  em sembla que esta bastant acceptat que a castella la peste no feu tan mal perque la densitat de població era menor... també es diu que la font de la seva riquesa, la llana, es veía afavorida per les grans extensions despoblades que permetien que immensos ramats d'ovelles pasturessin tranquiles... doncs resulta que no... que castella estaba superpoblada... ah.. que estaba tothom en ciutats i no al camp... suposo que per això la seva industria manufacturera era descomunal... claroooo

 155. Pere Blavet
  28-08-2014 19:13

  Heu perdut la colònia i ara perdreu l'Història!

  Quedareu tant retratats i esteu tant desesperats perquè al segle XXI ja no hi ha lloc on es puguin amagar les vostres mentides. Sou víctimes de la globalització. Vau crear una mentida que podia funcionar en un ambient de reclusió i repressió... però ara ja no us queda res, i quan siguem lliures llavors la vostra mentida passarà de evident a tragicòmica.

  Els historiadors internacionals als que tant apel·leu seran els primers que diran que això ja se sabia i era evident però que "les circumstàncies geopolítiques" els tenien lligats de mans.

  Per al propi orgull de les autèntiques nacions europees ells seran els primers que trobaran proves arreu del gran frau que heu organitzat.

  I vosaltres,

  VOSALTRES, VOSALTRES ARA JA NOMÉS TENIU L'INSULT

  Acabareu sent una nota residual en els llibres de conspiracions històriques.

  ARA ESTEU EN LA FASE DE DESESPERACIÓ

  Patiu al·lucinacions, ràbia i impotència.

  I lo pitjor de tot és que ho heu perdut tot vosaltres solets. La colònia, l'Història, el prestigi, la última possilbitat de ser un pais amb futur.

  Quedareu a la cua dels PIGS i, com a conducte rectal d'europa (geogràficament parlant) sereu totalment prescindibles i acabareu sent els aragonesos d'europa, la carn de batalla que farà de primer escut de les ordes Islamistes que plagaran la seguretat d'Europa els propers 50 anys.

  Haureu de transformar tots aquests aeroports que us heu constriuït amb els meus impostos en camps de concentració per contenir la vostra pròpia població...

  I prepareu-vos perquè els Bascos, quan vegin que ja no poden xupar del bote común començaran a fotre petards una altra vegada. Aquesta gent és així i ara els teniu apaciguats simplement perquè no pareu d'abocar calés allà, però, d'on els treureu quan ja no ens els pogueu robar a nosaltres? Perquè, lo de que els Bascos també marxen... suposo que no us ho creieu oi? Ah Ah Ah! Aquest serà el problema que us mantindrà units, l'odi als Bascos a als seus grups revolucionaris que no volen fer cap altra revolució que mantenir el Status Quo de regió superprivilegiada que es nodreix vergonyosament d'aquella mentida que vosaltres en dieu "caja común".

  HEU PERDUT. Adéu Espanya. Adeu espanyolitos. No us deixarem ni tant sols utilitzar el nom d'Espanya en els estaments internacionals, perquè, com vosaltres mateixos dieu, Espanya sin Catalunya deja de ser Espanya. Doncs això. US haureu de dir "Antinguo y obsoleto reino feudal de castilla" o "Califato de Granada" o alguna cosa així.

  Només us queda l'insult, perquè de sentit de l'humor no n'heu tingut mai. Friquis del 1, 2 3 responda otra vez. Aquesta és la instantània més clara del vostre imaginàri intel·lectual contemporani. Las secretarias del 1,2 3 ensenyant cuixa y les rialles menopàusiques de la Mayra Gómez Kemp mentre l'Arévalo i el Fernando Esteso feien humor amb la desgràcia alièna de lisiats i disminuïts psíquics.
  Quin exemple! Quina Espanya! Quina pàtria!

  PERDEDORS!

 156. Un amigo
  28-08-2014 18:53

  ¿Habeis contado con los indianos que descubrió Colom?
  Por cierto, yo si tengo pruebas de que Colón es de Barcelona, me lo encontraba todas las mañanas en la Puerta del Angel con la mano levantada, en actitud de coger un taxi.

 157. Guerau
  28-08-2014 18:28

  Per entendre que va fer Catalunya en la història s'ha de mirar què va fer Portugal, doncs al mateix per Catalunya, amb la diferència que tots veiem i sabem actualment.

 158. Superfluo y antietico
  28-08-2014 18:23

  Si si Gerau, sumale granada. Y?Bueno me voy a otra cosa, bueno eso, no dejeis que os cuenten memeces. Por todo los ciudadanos del mundo, y por los catalanes( siendo ni mas ni menos que ningun colectivo, que tambien deberian y lo hacen, parar esta mamarrachada de "Sabotaj historico" y a los imperialistas que lo promueven

 159. Superfluo y antietico
  28-08-2014 18:19

  En definitiva. Las cosas cambian, y aquellos que buscan la gloria en el pasado, para justificar su imperialismo, se pueden encontrar con sorpresas, igual que vamos a caer toda europa dentro de 50 años como mucho. Y dentro de yo que se cuantos siglos volvera la hegemonia. La respuesta es estar orgulloso de lo que hace UNO, y no proyectarse en grupos. Repito, una cosa es sentirse diferente y plantear una consulta que los vacaburros del PP no quieren tolerar, pero sin presentarse como victimas ni superiores. Simplemente ese sentimiento de querer decidir es legitimo. Pero de ahi, a generar un mito nacional, como el amigo adolf hitler, en que todo son virtudes, porque semos mas rubios, mas altos, mas trabajadores, y recuperar a Thor, a Wagner, y ir en busca de Mholnir, pues no. Ni la corona de aragon era ni mas ni menos que ninguna otra region, ni ninguna regiion de esta era mas ni menos. Y cualquiera que trate de apelar a estas cosas, para sentir algo en el presente es sinceramente un idiota recalcitrante. Igual si fuese un castellano, o si fuese uno de valladolid que se creyese el culmen de la virtud castellana ( es un ejemplo al azar, no se me enfade ninguno de ahi)

 160. Guerau
  28-08-2014 18:15

  Sí, la India tenia 300 milions i estava ocupada per 250.000 britànics. Si Nàpols, Sicilia i sardenya entra en el compte com entra en el compte Galícia, lleó, Astúries, Biscaia, que eren possessions castellanes però no eren nacionals castellans, a part deixa Granada que era oficialment la meitat per a Catalunya i l'altra meitat per a Castella...

 161. Superfluo y antietico
  28-08-2014 18:13

  @jajaaj Amigo, pues si eso va a ser. Esos son los datos que no estan manipulats.

 162. Superfluo y antietico
  28-08-2014 18:12

  Ah cojonudo, ya tardaba. Solo habia dos salidas posibles.
  a) " la historia oficial esta manipulada, pero nosotros mostraremos la verdad" o
  b) " Los catalanes semos superiores"
  Se ha expresado la primera opcion, consecuencia de creerse la segunda.

 163. Un amigo
  28-08-2014 18:10

  Superfluo, serían 20.000 en Castilla y 850.000 en la Corona, de los cuales 4.200.000 serían mercaderes barceloneses. Pues tampoco me salen las cuentas.

 164. Superfluo y antietico
  28-08-2014 18:09

  es que todos esos territorios entran en el computo, Gerau, haz la suma. Y ni aun asi. No te digo ya nada si solo consideramos los territorios insulares

 165. Superfluo y antietico
  28-08-2014 18:08

  Dios mio Caballero, ya se que se te cae el castillo de naipes. Pero es asi, puedes ver los documentos. Tratas ahora de comparar la situacion actual con la que habia antes? Ya te he dado datos y argumentos para que veas que eso de " como ahora es la ostia" antes como iva a ser algo normal y no especialmente importante? Hay registros, hijo. Lo que es es. No lo que a ti te parece que puede ser o quieres que sea, ni lo que yo quiera. 4.200.000 castellanos sin importancia, 850.000 ciudadanos de la corona de aragon que son la leche, y 355.000 de erial marchito y 110.000 de un vergel repleto de ambrosia y saber hacer. 1492-1495

 166. Guerau
  28-08-2014 18:06

  La corona de Catalunya i Aragó no tenia la extensió i la població que diu la historia oficial, incorporava Nàpols, Sicilia i Sardenya, era més vasta en extensió marítimo-terrestre que Castella, simplemeent perque dominava les rutes maritimes entre aquests territoris al llarg de la mediterrania... Una cosa que els passa per alt als nacionalistes castellans... tant d'Aragó com de Castella.

 167. Superfluo y antietico
  28-08-2014 18:04

  Y esto si no contamos que los calculos los hago en funcion de que todos los de la Corona d' arago semos superiores, poeque como muchos no defendemos esto, y solo los catalanes lo defienden, Entonces hay que cogerse a los 4.200.000-(850-la poblacion de la region "cataluña") y el numero dividirlo por la poblacion catalana. Ahi tenemos otro factor. en el que si aproximamos la poblacion catalana, que es la unica que cuenta por mas de uno en factor de superioridad, y el resto de la corona de aragon , que semos mortales a unos 600,000, nos sale que cada catalan vale por 14.4 castellanos. Pero tanto el factor 5 como el 14, es normal. Los catalanes tenian una tecnologia igual que los Celestiales en el universo marvel, y un aura de virtud y de saber hacer que ni 5 ni 15 castellanos podran jamas igualar. Asi es, y asi sera, y lo demas, es manipulat. Anda macho.. que pena.

 168. Caballero de la media luna
  28-08-2014 17:58

  Superfluo. 4.250.000 castellanos y 850.000 en la corona no puede ser cierto de ninguna de las maneras. Al contrario tal vez. La única ciudad potente que tiene actualmente Castilla es Madrid porque es la capital del Estado. Imagína una península Ibérica sin esa capital del Estado. Castilla estaba despoblada. Los habitantes estaban en la orilla, incluido Murcia y Cartagena. Es evidente. ¿Donde estaban las oprtunidades de trabajo?, ¿donde se hacía fortuna, donde las ovejas o donde existía una industria naval?. ¿A ti que te parece, que la población emigraba del mar hacia el centro de la península, o del centro hacia el mar?. En aquellos tiempos se necesitaba mucha marinería. La población abultada de Castilla es otro invento histórico. No se corresponde con la realidad

 169. Superfluo y antietico
  28-08-2014 17:54

  Y por supuesto si castilla tenia en aque entonces 355.000 km cuadrados de terreno y la Corona de aragon con sus colonias tenia 110.000 tampoco pasa nada hombre. Que los de esta corona plantabamos mucho mejor, nuestras tierras eran mucho mas fertiles, y con un paisaje mucho mas bonito. Ahi en castilla en realidad lo utilizable eran vete a saber cuanto, si pega mucho el sol, solo habia cazurros , y eriales en los que nadie queria poner el pie. 355.000 hectarieras, frente 110.000, en 1492. Pero efectivamente igual me equivoco y hay que aplicar un factor de superioridad de 3.23, porque por genetica los de la Corona de Arago semos superiores.

 170. Guerau
  28-08-2014 17:50

  tot i que la història oficial espanyola diu que Castella era el regne més avançat tecnològicament, políticament, socialment d'Europa, es a dir els castellans tenien grans escoles de nàutica, cosmografia, matemàtica, filosofia, estudis de nàutica a Alacalà d'Henares i Toledo, etc. i estava superpoblada, vaja igual que ara. El que el món alglosaxó es pregunta són dues coses:1) d'on va eixir la potència castellana, ja que no tenen dades abans de Colom. 2) com es que va es va mantenir com una potèncial mundial durant segles quan el segle XVII era ja un imperi caduc i arruïnat. Són dues grans preguntes de difícil resposta, i la resposta espanyola típica: "con un par" no val en el món del coneixment, val per a consum intern d'autobombo vaja igual que la resta.

 171. Ivan Gimenez
  28-08-2014 17:50

  Superfluo i antietico: Bé, doncs no t'ho llegeixis. Tanmateix si haguessis dit una altra ciutat per comparar amb Barcelona, encare...però Madrid... per comparar Barcelona i Madrid esperat a entrar al segle XVI amb Felip II. I respecte al teu últim comentari, només dir-te que si és el que has llegit i la teva opinió doncs val, no seré jo qui et contesti, " a lo del pueblo elegido y que los catalanes los mejores...etc " (a part que en cap lloc ho he mencionat), i no entraré en aquest joc. Salut!

 172. Superfluo y antietico
  28-08-2014 17:43

  pero bueno, efectivamente si un ciudadano de la Corona de Aragon vale por casi cinco castellanos porque somos muy ungidos, pues si, castilla debia estar acojonada, y mandabamos nosotros. 4.200.000 , 850.000 . Os doy la razon al pueblo elegido.

 173. Superfluo y antietico
  28-08-2014 17:40

  4.200.000 castellanos, 850.000 de la otra corona eramos nosotros. Y barcelona 20.000 habitantes, quiza un pelin mas. Tambien podriamos leernos como nuestro Rey estaba arruinado despues de las 300 invasiones que decidio hacer. Y de como algunos parece que se enorgullecen de que se entre a una region a matar e imponer otra cosa. Pero no pasa nada, el pueblo catalan tiraba del carro, eran mas pacificos, y eran mas de todo, y valian por 5 castellanos. Y por supuesto las invasiones eran por el bien de quien se invadia. Pues ni mas eticos, ni mas fuertes, ni tirando de nada, y en 1492, la Isabel se arruinó con granada, y fernandito ya estaba arruinado. Como pasa con todas las guerras, antes y ahora. Barcelona antes no era nada especial. Y zaragoza, ahora noe s especialmente nada, y tampoco es que fuese antes tampoco nada increible con respecto al resto, igual que barcelona.

 174. Superfluo y antietico
  28-08-2014 17:33

  Ah mayolas si. Ese investigador que dice que cuando yo leo en los documentos no raspados del siglo Xv " valladolid" "en realidad dice " valencia". y que erasmo es hernando colon , no? No gracias.

 175. Superfluo y antietico
  28-08-2014 17:31

  Se va mas ahora a remolque que antes. Y no se va ahora a remolque. 1492 Castilla 4200.000 habitantes. la corona de aragon 850.000. Fernandito, vente para aqui y vive en valladoliz por favor, y porque mando yo. diria Isabel. Anda por favor. Un pequeño ejercito de tierra 5 veces mas grande que el de la corona de aragon. SI es que.., a espera que es que ahora los de la corona de aragon valemos por casi 5 castellanos. Es que como no combaten contra granada tampoco ni portugal ni nada. Por favor. 4200.000 castellanos. 850.000 de la corona de aragon, eso si, los de la region catalana del pueblo elegido valen por 20 castellanos y tiraban del carro.

 176. Ivan Gimenez
  28-08-2014 17:27

  Superfluo y antietico: Et recomano la lectura d'aquest article d'en Pep Mayolas:

  http://www.inh.cat/articles/Castella,-el-regne-mes-pobre-d%27Europa-a-final-del-segle-XV

  Salut!

 177. Superfluo y antietico
  28-08-2014 17:21

  madrid estaba entre las dos coronas y crecio cuando se unieron, y barcelona era pequeña en aquel momento tambien. Castilla eran 4.200.000 habitantes mas o menos en 1492 y la corona de aragon 850.000 aproximadamente. Barcelona tenia una poblacion estimada de 20.000. Y zaragoza aproximadamente lo mismo. como mucho 30.000, Tudela 5000- 6000, y pamplona lo mismo. madrid no se cuantos pero te aseguro que no tenia nada sorprendente en aquel entonces. Pero vamos ahora lo busco

 178. Caballero de la media luna
  28-08-2014 17:17

  Superfluo. Efectivamente, Barcelona era una ciudad de mercaderes porque tenía mar, ergo era un ciudad menos atrasada que una ciudad que no era de mercaderes. El pensamiento, las corrientes, las tendencias avanzaban más en las ciudades de mercaderes como Génova, como Valencia, como Nápoles, como Venecia y como Barcelona que en las ciudades de interior con pocos mercaderes como Zaragoza. ¿A ti quien te parece que tenía más poder, un conde que poseía barcos de guerra y que estaba acostumbrado a batallar contra el Islam o un rey que tenía un pequeño ejército de tierra y que no había visto nunca el mar?. ¿Quien te parece que era más rico el conde o el rey?.¿Quién tenía más poder?

  Amigo, dejate de rollos. Se nota a la legua que vais a remolque de los catalanes y no los pillais

 179. Ivan Gimenez
  28-08-2014 17:11

  Superfluo y antietico: Ho dius seriosament la comparativa Barcelona-Madrid o és una burla? (T'ho pregunto precissament des del respecte perquè no ho sé amb quin to estas parlant). Salut!

 180. Superfluo y antietico
  28-08-2014 17:05

  Aparte que es que es demencial esa clase de planteamientos, osea que cualquiera que sea la historia, la importancia actual capacita para la apropiacion? Entonces cuando nos hundamos en la ruina economica, tanto españa como catalunya, bien separadas o juntas, ( ya que es un fenomeno europeo y occidental bastante inevitable) y suban sudafrica, brasil, china y India, si esperas mas a que suba el norte de afirca, entonces tendria sentido que en el nuevo ciclo economico en el que ellos tiraran del carro al hasta ahora hegemonico mundo occidental, entonces tendrian la capacidad de decir que evidentemente se ha mentido, y que tiene sentido que Tanger o Rabat, eran logicamente de mucha mayor importancia, el motor de todo el mediterraneo, porque lo son ahora en 2450, y que granada era el centro de la cultura de toda la peninsula sin ninguna duda en el s XV. Hombre pues no. Con esos planteamientos, se puede decir cualquier cosa. Apelando a que se ha manipulado el pasado, para hacerlo concordar con la importancia actual. La del imperio español en el S XV, la del frances e ingles en el XIX, o la del americano en el XX. Yo soy de zaragoza, zaragoza antes era mas, y ahora es menos, en cuanto a lo que generalemnte se define por mas y menos. Y barcelona era menos y ahora es mas. Como madrid. Y me parece que todo esta perfecto. Y tratar de usar esto para algo es una memez.

 181. Un amigo
  28-08-2014 16:59

  Caballero, tenemos el suficiente talento para NO hacer una página que explique como se tergiversa nuestra historia, pero hacemos otro tipo de páginas (por cierto, las que yo hago se adaptan al tamaño del dispositivo que usas, esta en el móvil se ve fatal). En cuanto al peso te diré que "las cosas adelantan que es una barbaridad" y no tenía nada que ver con la situación actual, aunque seguro que Cataluña era mayor que Aragón. Pero eso en el fondo no importa, ya que ni Aragón metía las narices en Cataluña, ni Cataluña en Aragón, eran estados "federales" y cada uno iba por libre.

 182. Superfluo y antietico
  28-08-2014 16:45

  Pues las cosas cambian. Madrid era pequeñita, y Barcelona tambien. Ahora son los dos motores principales de españa. Me estas diciendo que como ahora son importantes, por narizes antes tambien lo eran? Pues no tanto ni mucho menos. Barcelona era una ciudad pequeñita de mercaderes, con las ventajas, y tambien con algunos inconvenitenets que eso conlleva. Igual que otras ciudades que antes eran mas importantes como zaragoza, ahora son menos. O tudela, que era igual de grande que pamplona. Las cosas no son como fueron. Y la importancia de las cosas presentes, no se tiene por que corresponder con las cosas pasadas. De hecho, no lo hacen en estos casos. Pero es que como ya digo, da igual. Es que no creo que se pueda usar un razonamiento de esta clase para clamar nada. bar. Las naturalezas de la historia en la region de cataluña gener? una situacion diferente de la que hay ahora. Con sus ventajas y sus inconvenietnes. Yo no diria que catalunya no tiraba del carro en el s XV, pero es un hecho que era mucho mas pequeña que muchas otras ciudades. Lo que trato de decir es que si en barcelona hoy en dia, hay cultura, y importancia, igual que en otras partes, nol a buques atras, porque como en cualquier ciudad, puede que sea la norma general, o que no lo sea. En el caso de barcelona, es una de las ciudades junto con madrid cuyo poder ha crecido con los siglos. Y eso me parece bien. Pero no es de recibo tratar de decir que simepre fue una metropoli y crisol de culturas que desbancaba a todas las demas, porque no es cierto. Y tampoco se puede empezar a decir que si era mas pequeña, como si eso significase algo, o que solo era de mercaderes o lo que sea, tratando de que eso signifique algo ahora. No creo que ni la "gloria" ni la justificacion, ni el orgullo, puedan venir de esa clase de planteaminetos historicos. Y en mi opinion, barcelona por ejemplo, es mucho mas ahora que entonces. Por eso, no entiendo esta clase de cosas. Si se sienten diferentes, pues perfecto, pero que como ahora es una capital la segunda en importancia se trate de decir que por logica siempre lo fue, pues no. Igual que madrid no lo era. Igual que zaragoza , ya no lo es. 1 saludo.

 183. Caballero de la media luna
  28-08-2014 16:34

  Chuso, cuando digo que el talento catalán os aplasta, me estoy refiriendo, por ejemplo, a la iniciativa de crear esta página (creada por catalanes) para discutir la tergiversación de la história que vosotros negáis sistemáticamente. También me refiero a la calidad de los artículos, y las argumentaciónes que dan aquellos que dicen que son de Aragón. Es dificil pensar que en la Edad media Aragón pesara más que Cataluña. Solo hay que mirar la história contemporanea y darse cuenta del protagonismo de Cataluña. Ahora mismo Cataluña tira del carro. Siempre ha tirado del carro. ¿Porque en la época de Colon y anteriormente no fue así?. Aragón no tiene argumentos para apropiarse de nada, los catalanes si. Yo lo veo así. Ah yo soy de Huércal-Overa

 184. Ivan Gimenez
  28-08-2014 15:59

  Un amigo: L'únic que volia fer veure és que quan has referenciat en el teu missatge com a "medievalistes reconocidos? al senyor Ubieto, era subratllar el tema que les seves teories del "casamiento en casa? entre d'altres ja estan més que desfasades i contradites. A part del seu anticatalanisme com a dada addicional. Que presentis escrits contradient les teories del INH realitzats per catalans? És irrellevant que siguin catalans, aragonesos o noruecs, alhora que aportin dades contradient les hipòtesis presentades seran benvingudes i analitzades. Precisament el fòrum dels articles està per això, per debatre i intercanviar informació, exposar el perquè no s'està d'acord amb l'article i aportar dades etc... Salut!

 185. per flipar
  28-08-2014 15:59

  Perdona , un amigo, habia leido tu cometario demasiado rapido. Olvida mi cometario. Me tengo que relajar un poco. No se ni para que entro a leer cosas jeje. Esto es adictivo, pero insano. Ya ni pillo las ironias.

 186. per flipar
  28-08-2014 15:57

  " un amigo" , quiza no hay que leer algunos comentarios, sino todos. como la chorrada de " "os aplasta el talento catalan y os apastara". Cuando alguien dice chorradas, se las voy a hacer notar. Lenguaje no apropiado mio? si. No se producira mas. Te a gustado tambien lo del aplastamiento?Eso es una verdad como un tempo, no? " Amigo"? Tiotalmente coherente y intelectual.

 187. Un amigo
  28-08-2014 15:46

  Caballero, lo de "sólo os queda el insulto" me ha gustado. Sólo hay que releer alguno de tus comentarios y sobre todo los de Pere Blavet, que no tienen desperdicio.

 188. Un amigo
  28-08-2014 15:29

  Ivan, a ver si te he entendido. Me dices que porque un escritor valenciano (no catalán, pero si pan-catalanista) tacha de anti-catalanista al Sr. Ubieto, todo su trabajo queda desacreditado.
  ¿Harías lo mismo si yo te presento algún texto escrito por catalanes cuestionando el trabajo de INH? En teoría también deberías desacreditar a INH, pero seguro que sabrías sacarle peros porque aquí las corrientes son unidireccionales. Seamos serios.

 189. Chuso
  28-08-2014 15:21

  que solo me queda el insulto? Se me dice " el talento catalan os aplasta". No, eso no es un insulto, eso no se ni lo que es. Una religion? Y cualquiera que diga esa somera chorrada merece que le diga lo que es. Y tu caballero de la media luna, nunca te moriras de un ataque de humildad ni de alavar las virtudes de alguien que no haya nacido en tu region, o de alguien que no hayas dicho tu que haya nacido en la misma region de la que eres. Eso para ti es blasfemia. Para que habrias tu de hacer algo asi? Si no repercute en ti,.. no? Si es que ya se ve a donde se va. Dame una lista de personajes españoles importantes, ( de fuera de cataluña), si resistes la urticaria

 190. Superfluo y antietico
  28-08-2014 15:14

  es que no lo entiedo, lo juro. Que problema hay en que haya diversidad en el origen de las figuras importantes? Es que es ridiculo pretender que todas son catalanas, o es que no lo veis? Os pareceria normal que yo dijese que Peret,Dali, Gaudi, Margarit, Martorell, o gente con grandes trabajos en catalan aunque de origen desconocido, de los que hay una lista muy larga, que ahora diga que no son de cataluña? Hombre pues esta mal no?. La literatura y la cultura catalana de la epoca no es comparable ( no porque sea mejor ni peor) con la del otro lado de la peninsula. Sino porque no existen criterios objetivos, hay multitud de obras valiosas y de personajes muy importantes en ambas zonas, y con mucha interaccion entre las dos. Y ninguna de ellas las hemos escrito, ni vosotros, ni yo. Sino cada autor, y su valor esta en la propia obra, y no en el idioma. A no ser que sea poetica. Yo jamas desestimare las contribuciones o obras en catalan. Y ni creo que nadie deba hacerlo. Y lo contrario tampoco, repito se ve el plumero demasiado. Y los catalanes tambien os lo ven. Una cosa es sentirse diferente, lo cual no comparto pero respeto, y bueno mira, al final habra que hacer lo que el pueblo catalan quiera, pero de ahi a tratar de presentarse como victimas, tanto ahora como en el pasado, va un trecho. Aducir a la historia, no vale para nada. Si los catalanes se sienten difernetes y de verdad quieren otra clase de tratamiento o incluso la independencia, pues bueno, lo respeto. No lo entiendo, y creo que es un asunto complicado porque para el porcentage que no quiera, es realmente un cambio al que no se pueden sobreponer. Me parece complicado determinar cuando en un baremo general la mayoria podria considerarse sustancial, 2 tercios? no lo se. Pero bueno, en cualquier caso, no hay por que reinventar la historia de aqui a 5 siglos atras tratando de crear un mito nacional, como ya haria hitler. Lo que hay que hacer es defender una consulta , que me parece legitimo y ya esta. Y aunque no lo deseo, si al final los catalanes quieren irse, pues que tengan sensibilidad aquellos que no lo deseaban y permanecen dentro, y en general que no haya ninguna clase de cambio drastico, en la politica de la region, y se sigua manteniendo el respeto, y las buenas relaciones con españa. Pero lo dicho, tratar de crear un mito nacional para alimentar un Ego, y aun encima acusar a los demas de sabotear desde hace 500 años la historia, es algo que estoy totalmente seguro que no comparten los catalanes. Aunque quiza, los4 gatos que entran aqui si. Bueno Adew

 191. Caballero de la media luna
  28-08-2014 14:57

  Chuso. Solo os queda el insulto. Se podría decir que tienes suerte, tú nunca podrás morirte de un derrame cerebral.

 192. Ivan Gimenez
  28-08-2014 12:45

  Amigo: Referent a Antonio Ubieto: "...Aquesta donació (del regne d'Aragó), que podem entendre com una autèntica abdicació (de Ramir II), ha generat interpretacions historiogràfiques esbiaixades dels qui confonen a dretcient l'Aragó del segle XII amb la regió espanyola i castellanitzada d'avui dia. Què hi farem! És una pena que, a ponent del Cinca, s'hagin emprat esforços intel?lectuals en un propòsit tant descaradament mesquí per tal de minimitzar el protagonisme del comte de Barcelona. El senyor Antonio Ubieto, a qui perdia el seu anticatalanisme, és el màxim exponent d'aquest capteniment tan acientífic. Ho reitero, és una llàstima!..." bé, i continua. Fragment extret del llibre: Ramon Berenguer IV, Josep-David Garrido i Valls, 2014, p.101. Per cert, l'autor és valencià, nascut Alacant.

  Xavier: Quan em referia a conflicte local, entre cometes, era per puntualitzar que tant Enric, Pere i Renat només s'intitularen comtes de Barcelona.

  Salut!

 193. Un amigo
  28-08-2014 12:03

  Caballero, nadie duda que algunos de los artículos publicados requieren investigación y mucho trabajo, pero mi ínfimo nivel intelectual me lleva a confiar más en los trabajos de reconocidos medievalistas como D. José María Lacarra o D. Antonio Ubieto que en las elucubraciones de un profesor de catalán o un empresario metidos a "historiadores".
  En cuanto a lo de "No os arrean más porque no quieren o porque dais pena", sal de esta página y entra en la vida real y verás a quien le arrean y quien da pena, y toda gracias a gente resentida como vosotros que inventais vuestra historia porque no os gusta la que os ha tocado vivir.

 194. El Caballero de la media luna
  28-08-2014 11:44

  Amigo. Que nivel !!!!. No me extraña que los catalanes arreen a los aragoneses. No os arrean más porque no quieren o porque dais pena. Supongo, que leyendo estas páginas os habréis enterado de que la historia ha sido reescrita a gran escala. Si no es así, es que vuestro nivel intelectual es ínfimo. Termino: hacer el trabajo de INH requiere un nivel intelectual alto.

 195. Xavier
  28-08-2014 11:41

  Doncs jo penso que la guerra civil catalana de la Generalitat contra Joan II no era un conflicte local, en el sentit de que, qui agafés el poder del principat, com a centre real de poder, agafava també la resta d'estats de la confederació. Si Renat d'Anjou o Pere de Coïmbra haguessin guanyat la causa recolzada per la Generalitat, a més de Comtes de Barcelona, s'hagueren convertit instantàniament en Reis d'Aragó, de València, Mallorca, Sicília, etc. Alguna cosa semblant hagués passat en la guerra dels segadors de 200 anys després. El intitular-se preferentment com a reis d'Aragó i coronar-se a Saragossa, jo penso que va ser, en un primer moment, una forma d'afalagar als aragonesos per a que la recent unió arribés a bon port i que amb el pas del temps es va tornar tradició, però res més, el poder restava a Catalunya. Recordem, com bé a dit l'Ivan, que el regne d'Aragó és de finals del s. XI, que era petitíssim -quatre valls pirenaiques, per dir alguna cosa- i enfront d'açò tenim als comtats catalans del comte de Barcelona totalment consolidats des de fa més de 300 anys, amb deu vegades més de territori i mullat pel món mediterrani . És que és de pura lógica saber qui va absorbir a qui.

 196. Un amigo
  28-08-2014 09:06

  Tagareno, no le sigas el juego, que es lo que quieren
  ¿Has visto algún moderador poniendo orden?
  Esto funciona así: ponemos un comentario que levante ampollas y dejamos que se cabree todo el mundo. Cuanto más odio, más gente en Cataluña a favor de la autodeterminación, más motivos en el resto de España para que no den la independencia y más víctimas ante el mundo. Y mientras tranto a dar conferencias y llenar el bolsillo.
  Pere, tienes buen ojo, el del chiste fuí yo.
  Y la cuatribarrada son las huellas que ha dejado Puyol en la caja de los catalanes.

 197. tagareno
  28-08-2014 00:05

  Pere . Por lo que he leído tu conoces Aragón de verlo por la autopista. En Aragón hay desiertos , estepas , secanos , regadios,valles, montes , somontanos y alta montaña. Lo único que no hay es mar ,eso es cierto. Y es algo que tiene bastantes inconvenientes , aunque también tiene alguna ventaja . Una de ellas es que no nos tenemos que preocupar en averiguar que marinero de la VI flota es nuestro padre.
  Pd. Solo para ti Pere, con todo mi cariño.

 198. Tagareno
  27-08-2014 23:47

  Pere estas muy mal y con el tiempo vas yendo a peor .Tratate esa enfermedad mental que tienes. Sino puedes acabar de "yihadista trabucaire" reventándote con un cinturón de bombas en medio de la plaza del Pilar. No es que me importe mucho , de hecho seria un alivio para el resto de la humanidad , Pero podrías hacerle daño a alguien. En Barcelona tenéis grandes especialistas ,de pago naturalmente. Sino puedes permitírtelo puedes aprovechar que en el Pirineo ya han salido los "bolets". Hazte una tortilla de Amanitas y así nos evitas el gasto de un tratamiento tan largo y complejo a los contribuyentes. Si en Cataluña no encuentras puedes venir al pirineo aragonés a buscarlas.Estamos acostumbrados a que todos los veranos se nos llene el Pirineo de catalanes, los cuales pese a algún energúmeno como tú, siempre son bien recibidos.

 199. amigo de los catalanes-los mejores
  27-08-2014 22:02

  Chuso vete al pueblo. El talento catalán os ha aplastado y os continuará aplastando siempre.

 200. chuso
  27-08-2014 21:00

  Yo no veo ninguna pagina castellana diciendo cosas tipo que el catalan era una lengua sin importancia. Haciendo amigos? Pues va a ser que no, la mayoria de los catalanes no son como los cafres de esta pagina. Y ya os lo recuerdan incluso desde barcelona.

 201. alex III
  27-08-2014 20:51

  Pere Blavet: Molt bona aquesta, momes una observació quan dius? Ells no tenen plans per vosaltres, no és veritat, sí que els tenen, que continuïn com ara submisos a Castella.

 202. Pere Blavet
  27-08-2014 19:25

  Sí quitando hierro, recordo bé aquest episodi perquè jo estava a la taula del costat aquell dia en aquell precís instant, de fet recordo que el Madrileño va dir:

  – Que camarero más cateto, con lo grande que es España y no sabe nada de su profesión que no se reduzca a esta tierra olvidada de Diós y que sólo utilizamos para joderos a vosotros los catalanaes....

  A això el català va contestar:

  – No sé si manyu o baturru, però de ruc n'és una estona llarga... S'ha passat la juventut servint cerveses a lloret de mar i no ha après res de la terra que el va acollir i li va donar un futur... és com un jihadysta però en versió Franquista.

  Ofès el Madrilenyo per la referència a Franco, va contestar:

  – Coño no! No metas a Franco en esto, que a los catalanes os jodió, a ellos simplemente les ignoró, sólo contaba con ellos para poner monumentos fascistas en las plazas de los pueblos.

  Per rematar-ho el català va contestar...
  – I pensar que ens hem trobat aquí venint per la A2, que vosaltres la vau decidir fer i nosaltres la vam pagar! La propera vegada ens trobem a València que encara no l'heu castellanitzat del tot i almenys estem en una miqueta més d'igualtat de condicions, aquests baturros de Saragossa són com Extremenys amb aspiracions de Navarresos i encara no han entès que ni mai estaran tan subsidiats ni mai tindran la categoria i privilegis.

  Amb tot això el madrileño va tancar dient:
  – Bueno, si a caso cuando seáis independientes nos encontramos en Mallorca que os la robamos a los catalanes para regalarla a los alemanes.... y en Aragón que hagan el EuroVegas entre socabón y socabón del AVE


  I no, tranquil Quitando Hierro, que amb aquest humor teu propi de la Mayra Gomez Kemp ningú es pot mosquejar. Més aviat sentim compassió.

 203. Quitando hierro
  27-08-2014 18:02

  En cierta ocasión quedaron en la Plaza del Pilar dos amigos, uno de Madrid y otro de Barcelona.
  Tomaron asiento en una terraza y llamaron al camarero: Noi, Chaval, pero el camarero ni caso.
  Cuando ya se iban a levantar hartos de esperar, acude el camarero y les dice: ¿vas a tomar algo?
  Los amigos, ya cabreados le preguntan que por qué no ha acudido a su llamada y el camarero les responde: aquí no se llama noi ni chaval, aqui se grita "mañooooo"
  El de Madrid pide un botellín y el de Barcelona un quinto. El camarero les vuelve a corregir: Aqui no se piden esas cosas, aquí una caña o un tubo. ¿que cerveza quereis?
  El de Madrid pide Mahou y el de Barcelona Volldam. El camarero les dice: Aquí no se pide eso, aqui Zaragozana o Ambar. ¿quereis algo de picar? y piden una aceitunas. El camarero les vuelve a corregir: aquí no se piden aceitunas, aqui eso se llama un plato de olivicas.
  Los amigos, hartos ya, le preguntan al camarero: Oye maño ¿aquí como llamais a los gilipollas? y el camarero les responde: No hace falta, se ponen de acuerdo, cogen la A2 y vienen solicos.
  (Espero que nadie se mosquee)

 204. Un enemigo
  27-08-2014 18:00

  Aragones. Ermesenda de Carcassona, la abuela de Ramon Berenguer II ya usaba estos colores. Son los colores de los condes de Barcelona que sobrevinieron amos de Aragón

  http://videos.lavanguardia.com/cultura/20131011/54388747613/origen-de-la-bandera-catalana.html

 205. Ivan Gimenez
  27-08-2014 17:53

  Per cert, respecte al tema de Peronella/Urraca, com ja he comentat algun missatge més avall, no té res a veure que fossin fills d'ella. Si Ramon Berenguer IV s'hagués cassat amb, per exemple, Riquilda de Moscú, també els seus descendents serien reis d'Aragó. Salut!

 206. Guerau
  27-08-2014 17:48

  Si el 80% de la Corona d'Aragó eren de nació catalana i tenia les dues ciutats més grans, qui se suposa que dominava aquesta corona?, la pregunat tan evident, no és evident pels castellans, perquè lògicament l'operació Corona d'Aragó es una operació històrica castellanista... perquè Saragossa parlava "castellà-aragonès"... Es un conflicte polític d'interessos.. i els interessos catalans no són els interessos castellans.

 207. Ivan Gimenez
  27-08-2014 17:46

  Un amigo: Així com el regne d'Aragó es crea vora finals del s.XI, Castella també, Portugal a principis del XII, que jo sàpiga de Catalunya no hi ha cap reconeixement Papal dient regne de Catalunya, per això, és altament estrany el següent: en el Llibre dels fets, de Jaume I el Conqueridor, hi ha referències al regne de Catalunya, en el llibre de Sant Joan de la Penya, també i el que més curiositat em crea és el de Luci Marineo Sículo, a la seva obra Compuesta, al llarg d'aquesta va compaginant el terme de regne de Catalunya, principat de Catalunya, i al rei Pere li anomena rei de Catalunya, sa de saber, que Luci Marineo és cronista oficial dels reis Catòlics. Aleshores, per què al llarg de la seva obra anomena tant regne com principat a Catalunya?. Opinió personal: esta tot més que regirat, no pot ser que en una mateixa obra d'un cronista oficial, s'anomeni regne o principat i anomeni reis de Catalunya a qui teòricament són comtes de Barcelona. Salut!

 208. Guerau
  27-08-2014 17:40

  Castella era un comtat, França era un comtat, Portugal era un comtat, tots els regnes abans de ser regnes eren comtats...

 209. Un amigo
  27-08-2014 17:25

  Ramiro II entrega el reino a Ramón Berenguer IV y éste se compromete a no enajenar el reino y transmitirlo a sus herederos nacidos de su esposa Petronila. Vale, el conde fué rey de Aragón, pero ¿de dónde sale el reino de Cataluña? ¿de un huevo Kinder?

 210. Ivan Gimenez
  27-08-2014 17:18

  Aragonès: Amb això que vols dir? Renat d'Anjou s'intitulà comte de Barcelona a través del seu fill Joan II de Lorena. Que encunyés monedes, en aquest cas ¼ de pacífic, ja ho feia Pere de Portugal també. Salut!

 211. Aragonés
  27-08-2014 17:01

  ANVERSO: RENAT PRIM DEI GRA REX ARAGO
  REVERSO: DEVS IN ADIVTOR MEUM ITENDE

 212. Un enemigo
  27-08-2014 16:56

  Aragonés ¿que se suposa que diu en aquesta moneda catalana?

 213. Un enemigo
  27-08-2014 16:54

  Ivan. ¿Que se suposa que diu en aquesta moneda catalana?

 214. Aragonés
  27-08-2014 16:42
 215. Ivan Gimenez
  27-08-2014 16:32

  Aragonès: Crec que entenc la suposada ironia que fas referència, la qual Renat d'Anjou s'intitulà comte de Barcelona i no pas rei d'Aragó. Però, alhora que ens hem anat en el temps més de 300 anys, s'ha d'emmarcar que Renat fou escollit comte de Barcelona durant la guerra civil catalana un conflicte "local?, i en principi, no de tots el regnes que formaven la "confederació?, és a dir: Catalunya, Aragó, València, Nàpols, Sicília etc, etc, etc... Salut!

 216. Un amigo
  27-08-2014 16:31

  Opinión, esto no es un circo patético, es un centro de terapia para enfermos psiquiátricos. Aquí verás mentirosos compulsivos, mucho complejo de inferioridad, mucho resentimiento y odio, autismo, etc. Vamos, para cerrar y tirar la llave.

 217. Aragonés
  27-08-2014 15:48

  Pere, sin comentarios, no voy a entrar en tu juego.

  Ivan, por eso cuando os cabreasteis con Juan II y nombrasteis rey a Renato I de Anjou lo intitulasteis rey de Aragón.

 218. Un amigo
  27-08-2014 15:35

  Pere, cuanto odio veo en su mensaje. Se nota que Ud. odia al mundo, odia su historia y posiblemente se odie a si mismo.
  Lo que sí me queda claro es que es Ud. catalán de pura cepa, quizás descendiente de aquellos nobles caballeros que dibuja Jaime I en el Llibre dels fets huyendo de la batalla de Muret, o de aquellos remensas que acudieron al rey Juan II de Aragón para que aboliese los malos usatges, hartos de que los señores que los esclavizaban se cepillaran a sus esposas la noche de bodas.
  Siéntase orgulloso de su historia y no deje que le fabriquen una a medida. Y no se dé Ud. tanto mal, que se nota que sus neuronas no están para mucho trote.

 219. Ivan Gimenez
  27-08-2014 14:58

  Una part de la noblesa aragonesa varen escollir com a rei a Ramir II, dit el Monjo, aquesta elecció no tenia cap valor jurídic ja que no era reconeguda pel Papa. Alfons el Batallador en el seu testament deixà el regne a les tres milícies internacionals. Fins que Ramon Berenguer IV no va negociar amb els tres ordes internacionals, l'últim d'aquests l'Orde del Temple (1143), el Papa no va legitimar la transferència del regne d'Aragó a Ramon Berenguer. A tot això, Peronella o anomenada també Urraca, ja que va viure a Castella fins els 15 anys quan es casà amb Ramon Berenguer, no tenia cap valor. És a dir, no tenia importància si Ramon Berenguer IV es casava o no amb Peronella/Urraca. Salut!

 220. Lluís M. Mandado
  27-08-2014 12:45

  La possessió d'Aragó per Catalunya ve del testament d'Alfons I el Bataller i dels seus legítims hereus que venen l'herència al sobirà català. el casament de Peronel·la és ressaltat per interès dinàstic dels Barcelona i d'ella ja vídua.

 221. super
  27-08-2014 12:13

  aragonés... el tal ramón Berenguer reunificà el regne d'aragó...com aragonés hauries de saber-ho... com hauries de saber que ramiro donà la seva filla i el seu regne a ramón Berenguer... ramiro va demanar que tractessin a ramón com si fos rei, inclús ell mateix no podía fer res a l'aragó sense el consentiment de Ramón Berenguer... deixa estar el patxaran i pensa que sense ramón Berenguer segurament l'aragó no existiría... "menudo fichaje"...

 222. Calassanç
  27-08-2014 12:08

  ¿Los condes se fichaban en el S. XII?

 223. Pere Blavet
  27-08-2014 12:07

  Aragonés,


  vosaltres, com a Castellans de segona, o sigui, Castellans per conveniència i instrumentalització no estareu mai tranquils.

  Quan ereu Catalans mai vàreu destacar massa, no tenieu mar, tenieu Castellans i Navarresos tocant-vos els collons i els Catalans mediterranis no us fotiem massa cas. Ereu bàsicament els habitants de primera rebentada, els que ocupàveu l'accident geogràfic que separava el primer món de Castella. Vàreu ser un ineficient i malgestionat mur de contenció i ara sou, simplement, tristament,

  CASTELLANOS DE SEGUNDA


  El dia que fotem el camp sereu bàsicament un problema, una terra infèrtil tant en la vessant agrícola com l'industrial, que no aporta valor afegit en cultura, que suposa molts costos i que un cop no pogueu ser un port d'entrada colonial no fareu cap servei a la Castella Extractiva Borbònica.

  Aquell centre logístic tant de puta mare que heu fet tocant a les portes de Lleida i que no us serveix de res i no sabeu explotar el vendreu a preu de "xatarra".


  Només us quedarà la satisfacció de tenir uan comunitat que parla quatre o cinc llengües, totes de nova generació, LAPAPYP, LAPAO, LAPENA i LAPOLLA.... i que tindrà com a satisfacció final aniquilar-ne totalment el seu ús per complaure un cop més als señoritos de Madriz con sus segundas residencias en Soria, Benidorm i el Cantàbirc.

  La assumpció que heu fet del Castellanisme us ha portat a la absoluta anonimitat dins l'imaginàri Castellà i Espanyol. Els Andalusos i Extremenys amb tota la seva misèria política, territorial i cultural tenen molt més pes que vosaltres i tenen molt més reconeixement Castellà per la gran tasca de colonització que han fet dels païssos catalans.

  Així que, noi, el patxaran, que t'aprofiti, no el volem pas els catalans. Al cap i a la fi és una icona, no pas un mèrit, és licor de garrafa de la mateixa manera que vosaltres teniu cultura de garrafa... posem per cas, Los Heroes del Silencio... la major gesta cultural de la teva terra en els últims 150 anys.

  Per això que quan parles de "que os dejemos en paz"... aprofita ara com van les coses, d'aquí uns mesos continuereu essent "res" per als Castellans, però a més ja no sereu ni tant sols funcionals. Ells no tenen plans per vosaltres.

  I els Navarresos d'en riuen de vosaltres com s'en riuen de tot Espanya, Catalans, Castellans, Andalusos i Bascos.

  PERÒ DE VOSALTRES SE N'ENRIUEN MÉS. I si no mira't els peatges que heu de pagar quan sortiu de la vostra comunidaz autónoma per anar cap al nord o cap a l'est. Només teniu un destí. Madriz, i allà us diuen que no hi aneu, que ja trucaran ells.

  A veure si d'una puta vegada feu un hort solar com cal als monegros i feu alguna cosa positiva per al planeta terra. Però si us plau, feu-ho amb el vostre esforç i amb els vostres recursos, no amb els de tots.

 224. Aragonés
  27-08-2014 11:44

  De todos modos, el culpable de todo esto es el rey García Ramirez de Navarra, que no dejó que Ramón Berenguer incupliera el compromiso matrimonial con Petronila para casarse con su hija Blanca en 1149. Menudo fichaje el tal conde y menuda vista la del rey. De haber consentido la boda, ahora reivindicarían como suyos el pacharán y los sanfermines y nos dejarían a nosotros en paz.

 225. Aragonés
  27-08-2014 11:32

  Felip, como bien dices hay que saber leer, pero hasta el final. El párrafo termina diciendo que le entrega todo esto debiendo respeto a él y a la reina. En otro punto del mismo texto viene a decir algo así como "Y yo, Ramiro, seré señor, soberano y padre de mis dominios y de LOS TUYOS mientras me plazca". Lo que da a entender este párrafo es que es el conde quien ha entregado sus dominios al rey a cambio de gobernar el reino y no al revés.

 226. felip rodríguez
  27-08-2014 09:55

  Yo personalmente no soy licenciado en Historia, pero cuando uno habla o escribe debe saber del tema del que trata. Debería usted investigar un poco más, Pero como la ignorancia parece trasformarse ahora en erudición, sabrá que quieren decir estas palabras y sobretodo de dónde son, ya que parece estar muy bien informado: dono tibi Raimundo...filiam meam in uxorem, cum tocius regni Aragonensis integritate...

 227. Tagareno
  27-08-2014 02:46

  "Al pacte de vassallatge del rei d'Aragó Ramir II al comte Ramon Berenguer de Barcelona lliura aquesta corona i la sobirania reial al poder dels comtats catalans." Un rey se declara vasallo de un conde, esto es raro, raro , raro. Sobretodo teniendo en cuenta que en dichas capitulaciones matrimoniales se dice:" «yo el citado Rey Ramiro seré Rey, señor y padre en el citado reino y en todos los condados hasta que me plazca.» Si Ramiro prohíja a Ramon Berenguer ¿ No sera este el que se integra en la casa real aragonesa? . Tal vez el hecho de que los posteriores reyes se intitulasen como titulo principal " rey de Aragón" nos puede dar alguna pista . Pero claro para ver algo tan obvio ,no hay que ser un fanático.
  "La casa de Barcelona posseïa tres corones regies (Mallorca, Sicília i Aragó)": único caso mundial en el que una corona condal poseía tres coronas regias. "Jaume I ja a la seva crònica ens recorda el "Regne de Catalunya?: el fet que Catalunya fos un "regne" es recolza (entre d'altres) en els set manuscrits (fins al s. XV) del "Llibre dels feits del rei En Jacme", com a documents oficials que acrediten aquesta denominació" :Documentos ¿Cuales?. En todos los documentos oficiales de todos los reyes de la corona . Dichos reyes firman en primer lugar como reyes de Aragón y después todos los demás títulos siendo el titulo de "commes Barchinonensis" siempre de los últimos. Y no apareciendo en ninguno de ellos el titulo de rey de Cataluña ."És més: Pere el Cerimoniós (IV d'Aragó), s'anomena a si mateix, en els documents, "Pere terç d'Aragó". Si y el Magnanimo se autodenominaba como Alfonso V de Aragón. Eso si era el conde Afonso IV de Barcelona. Si este señor es licenciado en Historia, es que la Universidad en este país está muy mal. Pero en fin discutir este tema,en este foro es perder el tiempo. Como dijo Prat de la Riba: "bajo los nombres viejos hicimos pasar la mercancía nueva, y pasó?. Y así hasta ahora.

 228. Opinión
  26-08-2014 23:41

  Osea que este es el tolay que han puesto como cara visible de este circo patético

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
22453 lectures

Aconseguits 5930€
de 6000€
Campanya finalitzada

Més informació
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Al 1511, en editar-se l'Elogi de la Follia, Erasme ja hi denuncia la pràctica consolidada de la censura, on els...[+]
En Pep Mayolas recull una informació d’En Hugh Thomas, segons el qual Lorenzo Vital, el famós cronista...[+]
En Francesc Magrinyà recull la línia de recerca oberta per En Jordi Bilbeny sobre la identificació de...[+]
Les cròniques ens relaten que En Cortès va assistir a les Corts de Toledo al 1528, a la tornada de Mèxic. Però...[+]