Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és sempre una fantasia sense base científica, i quan es pretén aixecar un embull invulnerable i col·locar-hi a sobre una conseqüència, es corre el perill que una dada canviï i s'ensorri tota la carcassa històrica."
Pío Baroja (1872-1956)
ARTICLES » 06-11-2014  |  DESCOBERTA CATALANA D'AMèRICA
4708

Èxit esclatant de públic a Garriguella

L'ANC de Garriguella aconsegueix una gran convocatòria de públic en la projecció del Documental "L'apropiació del Descobriment d'Amèrica" i al debat posterior. La qual cosa ens confirma la idea que la recuperació de la història és una autèntica qüestió d'Estat.

El dia de Tots Sants vam assistir a Garriguella )Alt Empordà) a la projecció del documental d'en David Grau, "L'apropiació del descobriment d'Amèrica: una conspiració d'Estat?".

Tal i com va dir en Jordi Bilbeny: "No deixa de ser curiós que en un dia com avui, en què recordem als nostres difunts estimats, ens trobem per commemorar i recuperar una part del que van fer els nostres avantpassats, que ha estat manipulat i usurpat".

L'acte, organitzat per L'ANC d'aquesta localitat, va reunir més de cent assistents.

El lloc no podia ser més emblemàtic, el Mas Llunes, un celler familiar que forma part de la ruta del Vi amb DO Empordà.

La sensació final en el debat posterior que hi va tenir lloc, va ser d'estupefacció i de convenciment que ens han amputat aquesta part tan important de la nostra història.

En el pica-pica posterior, la gent s'apropava a l'historiador, per comentar i aclarir dubtes, així com per confirmar el seu seguiment a l'Institució i a la recerca duta a terme de fa dècades.

Personalment, no deixa d'entusiasmar-me i encoratjar-me veure la quantitat de gent que es mobilitza per aprendre, reaprendre i donar suport a tants actes de país que es fan arreu del territori amb l'esperança de construïr una Catalunya en què tots hi tinguem cabuda.

Realment, "recuperar el nostre passat és", en paraules d'en Bilbeny, "una qüestió d'Estat".

Gemma Bufias



Autor: Gemma Bufias




versió per imprimir

  1. gemma bufias
    07-11-2014 12:46

    confirmo que van ser un centenar de persones: bàsicament....perquè vaig contar les cadires i perquè hi vaig ser!
    la foto és de quan hi havia llum a la sala....

  2. Arnau Mir de Tost
    06-11-2014 17:38

    Home David, ja es veu que no hi eres........aquesta perspectiva és només d'una part de la sala, que estava ocupada en part per una taula amb una mostra de vins; però al darrere i, sobre tot a l'esquerra, i havia molt més gent, fins i tot a peu dret. En paraules del propietari del celler, era la primera vegada que havia calgut anar a cercar cadires plegables per a enquibir a tothom. Èxit esclatant 100 persones ?: Garriguella en té prop de 900 habitants; un 11 % eren allà...és com si a Sabadell es reuneixen en una sala o camp de futbol 23.000 persones, no està malament oi ?

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34989
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Un mapa interactiu permet descobrir els noms de carrers i places de la ciutat californiana, alguns dels quals...[+]
La Biblioteca Nacional de la capital francesa conserva un exemplar complet del text del segle xv del qual es creia...[+]
Tot seguit us mostrem una sèrie de quadres d'En Ferran Cortès, mes conegut per la historiografia oficial com...[+]
La història oficial ens diu que les Capitulacions que van pactar els Reis i En Colom per anar a descobrir les...[+]