Accediu  |  Registreu-vos-hi
"No confonguis educació amb intel·ligència. Pots tenir un doctorat i seguir essent un idiota"
Richard Feynman
NOTICIES » 01-05-2010
5336 lectures

Exitós inici dels sopars-tertúlia de l'INH

El passat dimarts 22 de setembre es va iniciar una nova temporada dels sopars mensuals organitzats per l'Institut Nova Història. La trobada es va dur a terme al Centre Comarcal Lleidatà i l'assistència va ser  nombrosa. De fet, per primera vegada es va superar el centenar de persones, cosa que marca un punt d'inflexió en la bona marxa de la Fundació.


L'INH va poder comptar amb la presència de Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP d'Arenys de Munt, introductor al ple de la moció impulsada pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i una de les persones amb més ressò mediàtic arran de l'èxit sonat de la consulta del dia 13. Ximenis va explicar els detalls de la preparació i la realització de la consula i va respondre les preguntes que alguns dels assistents li van poder fer. Tant el sopar com les intervencions posteriors es van desenvolupar en un ambient de gran optimisme, ja que tot just feia una setmana i poc dels esdeveniments que encara ara cuegen en forma de consultes arreu del país.


Entre els assistents al sopar, a banda dels diversos investigadors de l'equip de Jordi Bilbeny i membres del Patronat, hi havia representat un amplíssim ventall de la societat: Enric Fontanals (Mostra d'Entitats dels Països Catalans), Víctor Cucurull (Acte de Sobirania), Isabel Martí (Sobirania i Justícia), Manel Oronich (exalcalde de Lleida) entre molts altres.


Per al proper sopar, previst per al 20 d'octubre, Jordi Bilbeny exposarà els motius que el porten a creure que també la coneguda obra La Celestina va ser escrita originàriament en català i posteriorment traduïda. Com en altres casos ja explicats, la destrucció dels originals i el control de la impremta hauria permès l'operació, que, lluny de ser un cas aïllat, posa en qüestió la totalitat de l'anomenat Siglo de Oro espanyol.
Redacció: Redacció INH
versió per imprimir

Comentaris publicats

  Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
    EDITORIAL
  L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
  35326 lectures
  Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
  Catalunya i el Mediterrani
  SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
  Subscriviu-vos al nostre butlletí
  Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
  Va viure Leonardo a Catalunya? Es va estar a Montserrat? Hi va tenir relació directa? Un estudi del recorregut...[+]
  Prop de 30.000 manifestants occitans han recorregut els carrers de Carcassona. Els carrers han estat bloquejats...[+]
  En David Grau ens demostra que en Leonardo Da Vinci no era un pobre desgraciat que tenia bona mà amb el dibuix i...[+]