Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és una galeria de quadres en què hi ha pocs originals i moltes còpies."
Charles AIexis de Tocqueville
NOTICIES » 23-07-2013
7746 lectures

Felicitació del President Jordi Pujol

A ran de la publicació del llibre de l'Enric Guillot, "Descoberta i Conquesta Catalana d'Amèrica", el President Pujol ens va fer arribar una carta, per la qual felicitava l'autor i l'Institut Nova Història per la seva tasca i els encoratjava a continuar investigant en la mateixa línia. Aquí us l'oferim.

 

Distingits senyors,

Moltes gràcies per fer-me arribar el llibre que acaben de publicar des de
l'Institut Nova Història, "Descoberta i conquesta Catalana d'Amèrica. Una
història reescrita pels castellans", de l'Enric Guillot. Són llibres molt
convincents. De mica en mica van fent forat.

Els vull felicitar per la feina, la bona feina que fan. I els encoratjo a continuar en
aquesta mateixa línia.

Cordialment
J. Pujol [signat de pròpia mà]
[I a sota la signatura hi escriu també a mà:]
Ara sortirà una novel·la sobre l'estada de Colom a Portugal.
Es d'en Martí Anglada. I parla de Colom donant per fet que era català
P [de Pujol, a mà]
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Montella
  14-08-2013 22:29

  Comentari ocultat per inapropiat (No respecta les normes de conducta).
  La repetició de comentaris d'aquest tipus pot portar al bloqueig permanent de l'usuari.

  Feu clic aqui per mostrar-lo

 2. Glandiator
  12-08-2013 09:30

  Sabeu la història aquella que uns mariners van sortir d'un port d'una vila per anar a Amèrica i que anys després el mèrit del viatge se'l va quedar un altre port, una altra vila?. Doncs surt un article avui a La Vanguardia. http://www.lavanguardia.com/20130812/54379354690/el-mayflower-es-nuestro-rafael-ramos.html Si podeu accedir a l'edició en paper podreu llegir-ho. Es una història calcada calcada a la que coneixem aquí. Res simplement que ho volia compartir amb vosaltres. Salut!.

 3. Francesc
  30-07-2013 18:57

  Lluís Bosch, és Martí Anglada, no pas Martí Gironel! Martí Anglada és un gran periodista que ara mateix acaba de treure un lloibre sob el procés d'independència d'Estònia, Letònia Eslova`quia i Lituània. Molt recomanble!

 4. LLuís Bosch
  29-07-2013 10:18

  Posats a fer, podríem començar a revisar també la història de les famílies catalanes que ara formen la nostra oligarquia política i econòmica: d¡on surten les seves fortunes, quina relació tenen amb el tràfic d'esclaus i quines condicions de vida imposaven els amos a les colònies tèxtils. I després podríem investigar les relacions de la burgesia catalana amb el franquisme, els qui van ajudar a la rebel·lió feixista, els qui van assenyalar objectius a bombardejar i els qui van col·laborar en la repressió de la classe obrera. I per cert: si la novel·la del Martí Gironell té la mateixa qualitat literària que les precedents, més val obviar-la i passar-la per alt.

 5. albert fortuny
  27-07-2013 17:45

  Aquesta felicitació pública i per escrit del president vol dir que anem fent camí. salut! Ah! tramontana, ajudans, fes un petit article sobre això del cisma i dels papes catalans... res quatre ratlles.... comença dient que hi va haver papes catalans .... que això tampoc s'explica....vinga que com `´es serem..

 6. Tramontana
  26-07-2013 13:29

  Jo també us felicito. Us suggereixo que investigueu un tema: "Influència dels catalans en el cisma de l'esglèsia católica i el trasllat de la seu papal a Avinyó." Sembla que hi van haver varis papes de procedència catalana, no?

 7. Pere
  24-07-2013 09:54

  Hi ha manera, Albert, de fer una segona embranzida mediàtica per difondre aquest llibre visual, clau per explicar molt llegint "poc" (entra tot per la vista, tan ràpid com una rierada maresmenca)? Hi ha res a fer? Em dol perquè l'haurien de tenir a totes les biblioteques, a tots els instituts i ser llibre de capçalera de molta gent que adora "el gai saber", malgrat que el saber atempti contra els seus prejudicis...

 8. albert
  23-07-2013 17:25

  1- per desgràcia, la majoria dels que tu anomenes intel.lectuals, han rebut l'educació d'aquest espai-periode d'història que desenmascarem, sota la premisa hispano-castellana. 2- no és tot intel.lectual, per més que llegeixin-escriguin-opinin. 3- així i tot és optimisme excessiu, pels temps que corren, esperar trobar-nos a les diferents portades dels mitjans de comunicació, que donen informació que tomba per terra pudé 500 anys d'història oficial al món....

 9. Pere
  23-07-2013 17:00

  Tot just he acabat de llegir el llibre i encara estic meravellat per dos motius diferents sinó oposats: 1. El llibre és d'una qualitat excelsa, resol molts dubtes i planteja molts interrogants molt interessants (com pot ser que en plena revolta "comunera", amb Castella contra Carles I tot els Conquistadores siguin castellans i finançats pel Rei? Les banderes pintades per maquillar les catalanes que no han simbolitzat res a la vida, un Colom analfabet negociant amb el Rei i establint-hi una relació contractual i essent el cosmògraf-navegant més rellevant de la història). 2.El Llibre ha tingut un "silenci mediàtic" que no s'explica de cap de les maneres, t'ho creguis o no perquè si més no diu moltes coses i les argumenta i estem cansats de veure llibre del tipus "Com lligar més" o "Com ser mare i ser atractiva" que copsen l'interès mediàtic i ...aquest res de res. No hi ha hagut cap intel·lectual que n'hagi fet esment?

 10. joan del riu
  23-07-2013 14:49

  Se'n sap res d'aquesta novel·la d'en Martí Anglada sobre l'estada d'en Colom a Portugal, esmentada per en Jordi Pujol a la carta? merci

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34010 lectures
22è Simposi - Presentació
Francesc Robusté - Cap a una Història científica
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
En Pep Mayolas recull una informació d’En Hugh Thomas, segons el qual Lorenzo Vital, el famós cronista...[+]
Amb una cura i una precisió inusitades, En Paolo Pellegrino rellegeix la biografia d’En Lleonard, la contrasta...[+]
Una troballa preciosa d’en Roger Mallola ens permet establir una relació entre el pintor urbinès Federico...[+]