Accediu  |  Registreu-vos-hi
"..el que realment va passar és només una petita part de tot el que va passar.
Tot en la història segueix sent incert, els esdeveniments més grans, així com la menor incidència."
Goethe
ARTICLES » 01-05-2010  |  PROJECTE SOBRE LA CENSURA I LA MANIPULACIó
16216 lectures

Ferran Cortès extremeny?

Tot seguit mostrem una sèrie de quadres de Ferran Cortès, mes conegut per la historiografia oficial com Hernan Cortès, que sense cap mena de dubtes, no poden deixar a ningú impassible. De vegades una imatge val mes que mil paraules.

En primer lloc mostrem tres imatges on apareix l'escut d'armes que utilitzava en Ferran Cortès. En aquest cas no hem pogut aconseguir imatges més grans on es pugui veure-ho amb mes claredat, però pensem que són suficients per adonar-nos que en tot el centre de l'escut, apareixen les quatre barres catalanes. Els raonaments que donen els historiadors oficialistes a aquest fet sorprenent (no per nosaltres) són tan ridículs i incomprensibles, i tan allunyadata.inh.cat/files/pictures/des del que s'espera d'uns professionals, que és millor no reproduir-los.

 

 

 

En aquestes darreres dues fotografies entrem ja en una qüestió de banderes. Qui de debò no vulgui admetre el que representen les ensenyes que apareixen a les figures, hauria de recordar que aquest colors no son pas representatius de cap estat ibèric de la època a excepció de la corona catalano-aragonesa.

 

 

I què és el que trobem?, doncs com no podia ser d'altra manera, una senyera catalana. Fixem-nos també en l'altra bandera, la de la creu vermella, que encara ens aclarirà mes. Aquesta creu és la creu de Jerusalem, i qui eren els reis de Jerusalem?, doncs els comtes de Barcelona. De fet, si algú té dubtes, pot verificar quins títols té en l'actualitat el rei Joan Carles I, i veurà que és entre d'altres, Comte de Barcelona i Rei de Jerusalem.

 

 

Una imatge més de banderes. Aquí en aquesta escena a Veracruz, les tenim per tot arreu. Les barres vermelles i grogues són per tot el quadre. No oblidem que la marina catalana no portava el mateix número de pals que l'escut reial. Abaix, imatges de la presa de Tenochtitlan.

 

 

Seguent imatge es de la segona meitat del XVII The entrance of Hernan Cortés into the city of Tabasco (120x200 cm). Per veure les imatges més grans, feu clic al damunt.

AQQ

Dibuix contemporari de Christoph Weidlitz (1529)

 

ADDENDUM


- "Praeclara Ferdinandi Cortesii de nova maris oceani Hyspania narratio" (1ª Edició Nuremberg de 1524)

 • Data: 1524

 • Autor:

 • Escola cartogràfica:

 • Breu descripció: "Praeclara Ferdinandi Cortesii de nova maris oceani Hyspania narratio" (1ª Edició Nuremberg)

 • Localització Física: New York Public Library

 • Petita descripció dels elements clau que hi apareixen: Senyeres a la ciutat de Tenochtitlan i les possessions del Rei Carles I.

 • Imatges: 04

Ressenya històrica: L'Actual disseny de la Bandera Espanyola amb els seus colors Vermell i Groc varen ser aprovats pel Rei Carles III l'any 1785 per ser utilitzada per la marina espanyola. A partir de l'any 1845 també s'instaurà la seva utilització a terra ferma. Així doncs la iconografia amb l'actual format de la bandera espanyola, ja s'utilitzava en els segles anteriors (XII-XVIII) per representar les possessions Catalanes i de la Corona Aragonesa.

Nosaltres des de l'INH, mantenim que l'ús dels colors vermell i groc de la bandera espanyola va ser el darrer intent d'apropiament iconogràfic dels colors de la Corona catalana i aragonesa i per tant dels colors dels Senyors del Cap i Casal de Barcelona. Així doncs, aquest fet suposaria el darrer pas per a la consumació definitiva de l'apropiació de la nostra història per part dels castellans.

La marina catalana feia segles que ja utilitzava aquests colors. Només ens cal mirar, per exemple, els quadres referents a la "Batalla de Lepant", "L'Armada Invencible", i de "La Conquesta de Mèxic per en Ferran Cortès". En cap d'ells no es veu ni un sol lleó ni cap castell.

En referència als Mapes i Portulans, més de 300 exemplars dels segles XIV al XVIII, corroboren aquesta mateixa idea.

Aclariment:

Aquestes dues imatges formen part del llibre "Praeclara Ferdinandi Cortesii de Nova Maris Oceani Hyspania Narratio", que el Ferran Cortès envià al seu Rei Carles I, explicant-li els fets i conquestes que succeïren a l'actual Mèxic. Els espanyols no són conscients que la seva bandera es realment una bandera catalana pels quatre costats?

Per saber-ne més sobre l'establiment de la bandera de l'actual Espanya us podeu descarregar l'article d'en Jordi Bilbeny "Les banderes catalanes i la descoberta d'Amèrica" .

 

Enric Guillot
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Marcus Tarragona Hispania
  04-06-2016 18:36

  Vamos, cortés era catalán, las naves eran catalanas, Los hombres que le seguían eran también catalanes, pero las matanzas de indios, eso no ,eso lo hicieron los castellanos!
  Demencial! Esto es delirio en estado puro! Insulto a la inteligencia y al sentido común

 2. Perrogorilero
  14-08-2015 09:48

  Hernán Cortés era de Medellín, Extremadura. No existen dudas al respecto. Explico el por qué de la bandera Aragonesa:

  El Conquistador, don Hernán Cortés, nacido hacia 1485 en la villa de Medellín, Extremadura; era hijo único del matrimonio formado por don Martín Cortés de Monroy natural de Salamanca y doña Catalina Pizarro Altamirano, natural de Trujillo. Don Hernán heredó el apellido Cortés de su abuela paterna doña María Cortés. Seguramente, por ser ella, portadora de un mayorazgo, en su matrimonio con don Rodrigo de Monroy abuelo paterno.

  Cortés completó el escudo otorgado por Carlos I con las armas propias de la familia aragonesa Monroy Rodríguez de Varillas, de la que descendía en línea directa de varón, que son:
  En campo de oro, cuatro palos de gules por las armas del Reino de Aragón; bordura de azur con ocho cruces griegas de plata, bien repartidas.

  No, no era Catalán....., pero esto ya lo sabeis muy bien, lo que no entiendo es porque lo haceis si es de sobra sabido que no lo era.

 3. De Pere.
  29-04-2015 17:46

  Les uniques matanses de indigenes que dispose al meu coneximent foren per má i obra de la inquisició, molts anys despres de Cortes i Pissarro, en intenció de eliminar als nadius que no abrasaben a Jesus.

  1560 El tribunal del sant ofici insta a que en los negocios de la fe todo se proceda en lengua castellana.
  1561 El tribunal del sant ofici obliga a que no se escriban los procesos en lengua catalana.

 4. De Pere.
  28-04-2015 17:30

  Anys arrere la televisió espanyola va emetre un programa fet per sudamericans en el cual exposaben que l'analisi dels ossos de "la conquesta" permet coneixer que la gran majoria dels morts, hu havien estat a mans i armes dels indis sotmesos per les dues grans dictadures americanes (vore Apocalipto).
  tambe, per lo que sembla, lo construit per "els conqueridors" fou algo molt mes humà que lo anterior per a totes les nacións indigenes, esceptuant clar, la Maya i la Inca.
  Leyenda negra.

 5. joanet renardet
  25-04-2015 14:41

  Si la descoberta d'America es catalana i tot Dèu es català!

  La matança d'indis segueix sent castellana?

 6. Jan Renard
  06-02-2015 07:30

  Comentari ocultat per inapropiat (No respecta les normes de conducta).
  La repetició de comentaris d'aquest tipus pot portar al bloqueig permanent de l'usuari.

  Feu clic aqui per mostrar-lo

 7. visente pallares
  05-02-2015 22:36

  Comentari ocultat per inapropiat (No respecta les normes de conducta).
  La repetició de comentaris d'aquest tipus pot portar al bloqueig permanent de l'usuari.

  Feu clic aqui per mostrar-lo

 8. Cristián Ronáld
  05-02-2015 22:12

  Comentari ocultat per inapropiat (No respecta les normes de conducta).
  La repetició de comentaris d'aquest tipus pot portar al bloqueig permanent de l'usuari.

  Feu clic aqui per mostrar-lo

 9. Francesc D
  25-01-2015 09:15

  Un altre hernando pizarro(germà del francisco pizarro) de trujillo amb,les armes reials catalanes:http://www.mirabiografias.com/biografias-de-hernando-pizarro/

 10. Francesc D
  25-01-2015 09:09

  A la web memoria poiltica de mexico,apareix aquest altre dibuix:http://www.memoriapoliticademexico.org/Biografias/Im/Cortes-GobyCG_2.jpg

 11. Vicent
  06-12-2014 15:20

  Al País Valencià hi ha un poble a la comarca de la Plana Baixa: Borriana, que al seu escut hi ha blau i tres corones...
  Fou atorgat per Pere el Cerimoniós en ser 3 cops fidel al rei en la Guerra entre els dos Peres.
  Queda a la gola-desembocadura del Riu Millars vora la mar, a l'altre extrem del Riu cap a la capçalera (Alt Millars) hi ha Vilafermosa -d'on era comte Ferran Cortés, no?- i Cortes -Cortés, no?- d'Arenós als confins interiors del PV, vora l'Aragó.

 12. Jan Renard
  05-12-2014 00:01

  A arguments, proves i indicis, el babau respon amb insults i comentaris poc intel.ligents. Reconec que és dur sentir-se 'epañó' i veure que tot això que us havien ensenyat als llibres és mentida, però ei, la vida és dura. Mai heu estat res més que uns parassits (si fa o no fa igual que ara).
  Sóm millors que volsaltres, per això ens voleu a la vostra 'Apaña', per això no us volem a vosaltres, i com ja es demostra, sempre hem estat millors. Feu una certa pena.

 13. ANTI-TIA
  19-09-2014 18:36

  Us fot veure senyeres en els mapes d'Amèrica, en els escuts d'armes dels conqueridors i catalanades als escrits de Cervantes, Santa Teresa de Jesus i Lope de Vega ........................ «Deum de Deo», «De donde diere»".........a *pastar *babaus.

 14. Julio
  19-09-2014 10:41

  La verdad que esta página da lástima. Refleja un gran sentimiento de inferioridad. Y cierta ceguera fanática.

 15. Joan Puigdemont
  25-11-2013 21:13

  Esteu fent molt bona feina. Ànims!!! Per cert, un amic que viu a Los Angeles ma dit que en Gary Cooper tenia ancestres catalans. Sabeu alguna cosa?

 16. Ernest
  16-08-2013 14:25

  Comentari ocultat per inapropiat (No respecta les normes de conducta).
  La repetició de comentaris d'aquest tipus pot portar al bloqueig permanent de l'usuari.

  Feu clic aqui per mostrar-lo

 17. Xavi Llobet
  06-08-2012 20:35

  Ep, qe no es veuen les imatges

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
23095 lectures
Sebastià Sardiné - De l'abjuració a l'execució. Una proposta per fer efectiva la DUI
Rafael Mompó - Era Nicolau de Cusa de Sagunt? Revisió d'una vella polèmica
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Si Miguel de Cervantes es deia verament Miguel, com és que en un gran tou d'obres d'arreu del món apareix...[+]
Si com exposa en Jordi Bilbeny, els Della Rovere són els Rovira de Morella, llavors Sixte IV hauria d’haver...[+]
Segona Part: La restauració de la...[+]