Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Quan al món apareix un geni, es pot identificar per aquest senyal: tots els necis es conjuren contra ell"
Johnathan Shift «Thoughs on various subjects, moral and diverting».
ARTICLES » 30-08-2019  |  PROJECTE DE MEMòRIA HISTòRICA
3174 lectures

Gràcies, Jordi Bilbeny

Una altra mostra de suport a la tasca desemmascaradora d’En Jordi Bilbeny i l’Institut Nova Història davant les crítiques des del poder polític. Aquesta vegada, a càrrec del senyor Alfred Geli, ex-president del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya.

El meu suport a En Jordi Bilbeny i a l’Institut Nova Historia per la gran tasca que fan, des de fa molts anys, a favor de la investigació i a favor de desemmascarar la falsificació i la tergiversació de fets històrics que afecten directament o indirectament Catalunya. La vergonya que hauríem de tenir els catalans i els seus governants és que aquesta tasca i servei l’hagin de fer persones particulars sense remuneració pública.

Es curiós, per no dir coses més greus, que alguns polítics que diàriament fan afirmacions falses o sense proves sobre mil temes diferents —de les quals no en tenen cap constància i sí desconeixement— siguin tan exigents davant l’Institut Nova Historia, que durant anys i reiteradament ha aportat proves, documents, gravats, quadres, llibres, etc., sobre aspectes contradictoris de la Historia del nostre país.

Sobta molt que aquests polítics surtin a escandalitzar-se per suposades subvencions, cosa que no és cert que li hagin concedit. No són subvencions, sinó que es tracta de pagaments per treballs efectivament realitzats. I això quan ells, amb tota la cara dura, malbaraten recursos de milions d’euros per objectius inconfessables i sense justificació. En realitat, volen diluir el procés d’independència. I és que coneixen com n’és d’important que Catalunya descobreixi la seva història real. Busquen embrutar qui vol investigar-la. A qui els fa nosa, el critiquen, i si no troben res per criticar... doncs s’ho inventen... i si no “la fiscalia te lo afina”.

Aquests senyors “de la casta” sempre procedeixen amb un tarannà inquisidor i recolzen el “poder establert”, disposen de grans mitjans i finançament per crear una “falsa veritat”, creen la realitat que ells decideixen, perquè és la que a ells els convé... I a qui els contradigui i actuï al marge de les seves consignes, se li fa el buit. I si no ho aconsegueixen l’intenten desacreditar i “matar en vida”. Aquesta gent exigeix “proves fidedignes” a qui ja les té. I, en canvi, ells falsegen la realitat cada dia en tots els àmbits a través dels mitjans de comunicació, internet, etc. I sense proves de cap mena. Han creat el paradís de les fake-news i del relativisme actual.

No ens ha d’estranyar aquesta actitud, si tenim en compte que en l’actualitat la llibertat de pensament i la dignitat individual són difícils de preservar en la nostra societat. Per què passa això? Doncs perquè la majoria d’aquests polítics i tertulians són estómacs agraïts, amb grans sous públics, persones que deuen el seu càrrec a l’obediència i a l’stablishment, el qual defensen amb dents i ungles.

El sistema actual s’enfonsa. Caldrà reiniciar-lo de nou amb la prevalença dels valors de sempre; caldrà una nova transició per reconduir per mitjà d’una democràcia renovada aquest conglomerat fallit de la casta governamental que ens governa. Ajupir el cap en aquestes situacions és la pitjor de les solucions.

És el moment de tornar a empoderar “el poble” i la gent en general. O sigui, els qui no cobren de l’administració i ni dels poderosos. O sigui el 90 per cent de la gent. I ens hi va molt... i el benefici valdrà la pena, atès que l’ambient actual es fa cada volta més dens, fastigós i insuportable.

Si tots sabem que la història l’escriuen els vencedors, això vol dir, com a mínim, que la història que tenim no explica realment el que va passar, sinó uns fets tergiversats i ficcions que interessen als vencedors. És la Història oficial actual intocable? Es pot actualitzar la història si es troben proves suficients?  La història és dogma de fe? Es pot revisar una història manipulada?

Pel nostre benestar, ens calen molts “Jordis Bilbenys” en tots els àmbits de la nostra societat. Gràcies, Jordi i I.N.H. pels molts esforços no recompensats amb diners, sinó amb la dignitat i la il·lusió.

Signat: Alfred Geli Cullell
Ex-President del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Antoni Vinyes Igual
  30-08-2019 19:07

  Totalment d'acord en tot el que ha dit aquest Sr.. Molt agrait per la feina de Jordi Bilbeny i l'INH de no nomès descubrir la veritable història sino també perque gràcies a ells molts de nosaltres hem apres a ser molt mès critics i a veure les coses d'una altre manera 2. Joan Català
  30-08-2019 14:28

  Per fi algú que no te por de dir la veritat i les coses pel seu nom.

  M'afegeixo en l'agraïment al Jordi Bilbeny... gràcies Jordi i, per suposat, també a l'INH, per fer-nos arribar aquest petit raig de llum que algun dia, no gaire llunyà, servirà per il·luminar la veritat.

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
27115 lectures
Joanjo Albinyana - La nissaga catalana dels TRastàmara i Ferran I de Nàquera
Ferran Mozas - En cerca de Tartessos. Si existí, on era? Una revisió de les fonts
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
La censura dels textos, pintures i gravats del passat no és un hàbit dels temps pretèrits. Passa actualment...[+]
Es pot saber si els marineres que van anar amb En Colom a Amèrica en aquell primer viatge transoceànic eren...[+]
Construeixen i fan sonar un instrument musical que En Lleonard tan sols havia dissenyat en un...[+]
En Pep Mayolas és un mestre del detall i de la feina ben feta, tant que sempre ens sorprèn amb una visió...[+]