Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Mentre els lleons no tinguin els seus propis historiadors, la història de la cacera glorificarà sempre el caçador”"
Chinua Achebe
NOTICIES » 02-08-2015
5830 lectures

Investigadors i públic gaudeixen de la primera jornada de la Universitat Nova Història a Montblanc

La bonica vila de Montblanc és la seu de la segona edició de la Universitat Nova Història que ha començat aquest dissabte 1 d'agost i tindrà lloc fins dimarts 4 d'agost del 2015.

L'esdeveniment, al qual encara us podeu inscriure, és organitzat per l'Institut Nova Història i s'està duent a terme a l'antiga església de Sant Francesc, concretament a la sala on l'any 1414 el rei Ferran I va celebrar les Corts.

Us deixem una galeria d'imatges on es recullen alguns dels moments més rellevants de la jornada, amb les conferències dels investigadors de l'INH i algunes instantànies de l'ambient que es vivia als entreactes, entre el nombrós públic assistent.

Per demà diumenge 2 d'agost del 2015, és previst que a 2/4 de 10 del matí, l'Albert Fortuny expliqui als assistents "La preparació i sortidadel 1er viatge d'En Colom al port de Pals". També l'investigador Pep Comajuncosa, presentarà a 2/4 de 12 la seva conferènciasobre "La llengua catalana i els errors lingüístics de Cervantes".

Acte seguit, i després del dinar, l'Ivan Giménez ens parlarà a 2/4 de 5 de "La Corona d'Aragó i els reis de la Tarraconsense" ien Pere Alzina, a les 18,30h, de "La influència de la llengua catalana en els noms d'ocell maltesos". Després del sopar serà eltorn d'en Jordi Bilbenys, que a 2/4 d'una ens presentarà el seu nou llibre "La Sardana i la Religió de les Bruixes", i per acabar,tindrà lloc a les 10 del vespre la projecció del documental "Enigma Cervantes", dirigit per en David Grau i produït per na Pilar Montoliu.

Ambien entrecates 6 1414-Ferran-I
IMG-20150801-WA0017


versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. José Ignacio
  13-08-2015 09:57

  He llegado tarde.

  Hubiera querido recomendar a los participantes en esta Universidad que visitaran la cercana localidad de Vallbona y su Real Monasterio de Santa María, un precioso monasterio cisterciense.

  En el presbiterio podrían ver un sobrio sepulcro donde yacen los restos de la reina Violante de Hungría, la segunda esposa de Jaime I.

  Y observar la escueta inscripción que contiene:

  https://es.wikipedia.org/wiki/Violante_de_Hungr%C3%ADa#/media/File:Vallbona_de_les_Monges_-_Tumba_de_Violant_de_Arag%C3%B3n_y_Hungr%C3%ADa.jpg

 2. joancendros
  09-08-2015 19:37

  Tots més papistes que el papa, i en realitat tots amb cor d'ESCLAU
  Tirar-ho tot per terra sense haver comprovat res.
  Defensar les mentides del colonitzador al llarg dels segles

 3. CAMPANA D COMUNICACION
  06-08-2015 21:39

  JA,JA,JA LA CHINCHA PICHA RABIÑA QUE ELS CASTELLANS SÓN MÉS GUAPOS
  I la S.E.A.T.(acrònim): Societat ESPANYOLA de l'automóbile.

 4. Campaña de comunicació
  06-08-2015 13:45

  Si les empreses s'en van de Catalunya en tornarem a fer de noves. De qui ha copiat sempre Castella? . Resposta: del talent català. De quina història s'ha apropiat Castella Reposta: Castella s'ha apropiat de la història catalana. Es així. La indepencia portarà una explosió de talent català. Es per aquesta raó que els castellans intolerants no volen permetre que Catalunya assoleixi la independència.

 5. Antoni
  06-08-2015 10:44

  ¿No tenéis vergüenza?

 6. Francesc
  05-08-2015 17:59

  Alguna marxarà, d'altres es quedaran: no m'imagino gens ni mica que el sector xampanyer marxi...o que la Caixa anul.li l la immensa quantitat d'oficines que té a Catalunya i el negoci que això comporta.La realitat és que sense el drenatge fiscal que patim ara el país estarà molt ben finançat. Si més no com els bascos i els navarresos que tenen caixa pròpia. I són precisament ells qui a, a Espanya, noten menys la crisi. Doncs això ens passarà a nosaltres. A més, el govern català podrà eixugar el deute i serà solvent. Si és solvent, podrà accedir al crèdit internacional, fins i tot el de la Caixa! En resum, l'estat català podrà pagar la sanitat, l'educació i les pensions i finançar-les millor i no cal dir que podrà planificar i finançar una política industrial i d'infraestructures pròpies, fins i tot per a la Seat!!. Alguns marxaran, molts d'altres es quedaran perquè exporten més a fora que a Espanya i força d'altres naixeran, creixeran i prosperararan, perquè les oportunitats hi seran.

 7. Miquel
  05-08-2015 12:17

  Como amante de la Historia me gusta el respeto y la rigurosidad,como autónomo y pequeño empresario catalán sé que mi mercado primario es el Estado español y la U.E. o ,cruel, morir poco a poco.
  La Caixa, Planeta,... bajo soberanía exclusiva catalana han afirmado que se irían de mi Cataluña.
  Y en los mentideros y muy en "sotto voce" muy muy acallado del empresariado se afirma que SEAT también se marcharía.
  LA RUINA

 8. DIOS/DÉU/GOD
  05-08-2015 09:35

  GUERAU: DÉU T'ESTIMA I ESTIMA LA PAU I LA CONVIVÉNCIA, MES ENTRE GERMANS QUE SÓN CATALANS I CASTELLANS.

 9. Guerau
  05-08-2015 01:44

  Ho sabem tots "Dios es español y habla solamente español"

 10. DIOS
  04-08-2015 22:40

  Hola Guerau hijo mio, soy Dios, me preguntaba si la Humanidad ha llegado hasta aquí sin la demostración excesiva y conocida de los catalanes, Guerau ¿podría continuar ésta Humanidad un solo día sin catalanes?.
  Guerau hijo mio tus pensamientos sin argumentos asustan.

 11. Guerau
  04-08-2015 16:36

  bé, l'imperi espanyol de matriu castellana va ser prefabricat, i fet artificialment sense cap context castellà antic. més aviat agafat del context imperial que ja existia i tenia tradició com era l'imperi català. I els únics que poden fer aquesta estratègia de camuflatge, conspiració i apropiament indegut és la "Santa església catòlica i romana" (amb connivència amb la família dels Àustria), els mestres del camuflatge i l'apropiamet indegut durant 2000 anys o potser més: el "sacerdot-guerrer". Bé no és un cas aïllat, també els mateixos ho van fer amb Roma, amb Egipte, amb França i amb l'imperi Britànic, i evidentment camuflats amb l'imperi americà actual.

 12. LLEONARDA CAGARDA
  04-08-2015 15:55

  Assistent,Només amb la subvenció de l'INH no es es pot pagar tot aixó que dius, peró sumant les subvencions de ANC, RAC, LA VANGUARDIA, OMMNIUM, EL PERIODICO,TELEVISIONES LOCALES, ASOCIACIONS PER LA LLENGUA, ....................................................... Y 50.000 altres, Catalunya tendria el millors serveis publics d´Europa.

 13. La piscina
  04-08-2015 14:16

  Es hermoso ver a tanta gente pasando de la historia oficial. Pasando de los navegantes extremeños, pasando de carmelitas descalzas de Ávila y también pasando de escritores que escribieron en lengua castellana y que cometieron errores gramaticales increíbles es esta lengua. Parece mucho más creíble que el catalán haya sido la lengua de Cervantes. ¡Animos amigos!

 14. XAXO
  04-08-2015 12:03

  Mientras a vosotros os subvencionan vuestro circo, muchos Hospitales cierran camas y los farmaceuticos no cobran un duro. Asi funciona, este regimen. Aneu a cagar, home!!!

 15. El garboso
  04-08-2015 10:08

  Para cuándo el artículo de la verdad sobre Walt Disney.? Era catalán?

  Otra prueba más de la conspiración judeo- masónica-castellana para hundir a Cataluña

 16. Arseni
  04-08-2015 09:40

  ¡Guapísima!,¿alguien sabe el nombre y teléfono de la chica de la foto (cara de hispanoamericana y pelo ondulado con la calculadora y bolígrafo)?. Tengo un amigo que le gusta y querría contactar.Perdón por estar fuera del hilo.
  EL AMOR ES ASÍN, NO DISTINGUE NI EXTINGUE AL QUE AMAS Y NO ODIAS,GRACIAS.
  No me borréis por favor, que ella me crea.

 17. Gerardo Humnabo
  03-08-2015 21:55

  Guerau Gerardo hijo...¿tiranía sádica del bárbaro castellano?...tienes que dejar de fumar Kamel tío...visita Dysneyland Paguí y Open u mind...voyage voyage

 18. Artur
  03-08-2015 21:37

  AMBIENTAZO
  Conclusiones del Primer Encuentro: Sres. y Sras. con pantuflas y canas que comen y beben para supervivir.

 19. Miguel cervantes
  03-08-2015 11:31

  Patetico

 20. Guerau
  02-08-2015 21:45

  Ens ha costat 500 anys per vèncer la tirania i la dictadura castellana (i francesa), però estem molt a prop d'aconseguir el somni de la democràcia de la nació catalana, aquella que van imaginar els nostres avatnpassats. De tot manera la la nació castellana i francesa representen els valors caducs de la barbàrie la nació catalana representa el futur esperançador i allò més preat de la humanitat: la seua llibertat i l'alliberament de la tirania sàdica.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35784 lectures
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
En Henry Ettinghausen qüestiona la "decadència catalana" dels segles XVI i XVII, fa un repàs de la història de...[+]
Fa ben bé vint anys que els historiadors i colombistes catalans, imbuïts d'un desconeixement absolut sobre el...[+]
Els catalanismes i catalanades que es troben a l'obra del Marquès de Santillana són el resultat normal d’un...[+]
És més probable que l'orxata mexicana fos portada a Mèxic pels primers colons catalans de València que hi van...[+]