Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és una galeria de quadres en què hi ha pocs originals i moltes còpies."
Charles AIexis de Tocqueville
NOTICIES » 03-07-2014
3526 lectures

Joan Olivares guanya el Premi Enric Valor amb «El metge del rei»

Una novel·la sobre Lluís Alcanyís. La Diputació d’Alacant augmenta la dotació del premi a 20.000 euros.

Foto extreta de l'editorial Bromera.

La novel·la El metge del rei, de Joan Olivares, és l’obra guanyadora del XIX Premi Enric Valor de Narrativa en Valencià, guardó que patrocina la Diputació d’Alacant amb 20.000 euros una quantitat que la institució ha incrementat respecte a edicions anteriors. En l’acte de presentació de l’obra guardonada ha participat, a més de l’autor, el diputat de cultura Juan Bautista Roselló, qui ha destacat que «l’increment econòmic estimula i premia els autors que escriuen en valencià». D’altra banda, Joan Olivares ha assegurat que l’obra «ha suposat un repte molt interessant per la meua implicació personal i científica amb aquest personatge» i ha afegit que ha volgut «reflectir com era el Regne de València en el segle xv i com la Inquisició i la persecució dels conversos jueus va ser l’inici de la decadència del regne, un dels més influents de l’època». L’obra serà publicada per Bromera el pròxim octubre en la col·lecció «L’Eclèctica»..

En aquesta novel·la, Joan Olivares recrea un moment clau de la nostra història a través de la mirada sàvia d’un dels seus protagonistes. Un metge que dubta i estima, que valora la llibertat de pensament per damunt de tot i que, precisament per això, patirà amb cruesa l’embat de la intransigència.

A les acaballes de la vida, el metge Lluís Alcanyís recorda la seua infantesa a Xàtiva, un temps d’amistat i aprenentatge, però també de dubtes sobre si preservar la religió jueva dels avantpassats o confirmar la fe cristiana en què l’han educat. Després d’estudiar a Nàpols, d’haver estat un dels metges més destacats de la Corona, fundador de l’Estudi General de València –la futura universitat–, escriptor, amic de prínceps, reis, bisbes, i papes... ara, les flames de la Inquisició l’amenacen perillosament.

Joan Olivares (Otos, 1956) compagina la feina de professor d’ensenyament secundari amb dues passions: els rellotges de sol i la literatura. A més d’El metge del rei, XIX Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià, en aquesta mateixa col·lecció ha publicat les novel·les històriques Vespres de sang, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, i Pana negra, Premi de Narrativa Ciutat de València, així com les novel·les Dies de verema i Pell de pruna, ambdues guanyadores del Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida.
versió per imprimir

Comentaris publicats

  Afegeix-hi un comentari:

  Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


    EDITORIAL
  L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
  22453 lectures

  Aconseguits 5930€
  de 6000€
  Campanya finalitzada

  Més informació
  SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
  Subscriviu-vos al nostre butlletí
  Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
  Més enllà de tots els tòpics que s'han dit sobre Sant Jordi, ara en Jordi Bilbeny aprofundeix en les arrels...[+]
  Si els primers navegants a creuar l’Atlàntic amb En Colom eren catalans, els seus intruments havien també de...[+]
  A començament de febrer es va donar a conèixer als mitjans de comunicació el resultat de la restauració de la...[+]
  Un mapa interactiu permet descobrir els noms de carrers i places de la ciutat californiana, alguns dels quals...[+]