Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Fins i tot el passat es pot modificar; els historiadors no paren de demostrar-ho."
Jean Paul Sartre (1905-1980) Filòsof i escriptor francès
NOTICIES » 13-11-2012
30956

Jordi Bilbeny: 'La gent ha de saber la veritat de la història'

L'historiador explica a l'Espai VilaWeb que l'origen de Cervantes i el descobriment d’Amèrica han estat manipulats

Jordi Bilbeny ha dedicat bona part de la seva vida a investigar la nostra història, especialment tots aquells fets que per un motiu o per un altre han estat ocults. Aquesta setmana ha fet una conferència a l'Espai Vilaweb per a parlar-ne i per explicar els resultats de les seves investigacions sobre la descoberta catalana d'Amèrica i sobre l'origen de Cervantes. L'escriptor d'Arenys, membre de l'Institut Nova Història, considera que la història de Catalunya ha patit un procés de manipulació i tergiversació des del segle XVI per afavorir la construcció d'una nova històra en favor de l'estat espanyol i de la Corona de Castella.




versió per imprimir

  1. javier
    05-12-2012 12:18

    me encanta esta nova historia,que imaginación!!! esto parece un desafio a verr quien manipula mas.Cervantes catalán, supongo que también Galdós,Tolstoi etc,etc. Surrealimo total

  2. Tramontana
    04-12-2012 17:15

    Que han fet els castellans allà on han anat? Que van fer amb els incas? a l'América del Sud? a Filipines? Hi ha algún arbre a Castella? Qui va fer la Inquisició? I quin es el país d'Europa amb més dictadures?... Lo de "manipular la historia" es una "cosa de chiquillos" per a ells...No fa falta dir res mes.....

  3. Ivan
    03-12-2012 15:34

    Si ens han amagat, inclús a día d'avui diuen que mai hem sigut Nació, que ens podem esperar...quan clarament si que hem sigut Nació. Buscant per la xarxa he trobat un article de La Vanguardia de l'any 1978 ón diferents perosnatges dels segles XV,XVI,XVII i XVIII reconeixen la nació catalana. Deixo el link per qui volgui veure l'article. http://www.cch.cat/pdf/la_vanguardia_140678.pdf

  4. Bea
    29-11-2012 09:00

    Pere, gracias a ti tambien por tu contribución, sin embargo es gratificante como tu sarcasmo se vuelve en contra tuya, resulta que mi información si está contrastada por decenas de historiadores y de articulos publicados en la literatura académica por no hablar de documentos históricos en los que el propio Cervantes se declaraba natural de Alcalá de Henares como en el documento de Argel. Podrias por favor citarme alguno de los historiadores (doctores en historia) y las publicaciones académicas escritas por los susodichos en los que con temeraria seguridad basas tu opinión? O más bien leiste un articulo de opinión o un libro de divulgación (o la sinopsis) escrito por alguien sesgado politicamente y sin estudios reglados en historia que no pasó ningun tipo de criba para publicarse (crucial diferencia con la literatura académica) excepto el beneplacito de una editorial afín a su ideologia? Francesc, agradezco el respeto de tu comentario, estoy de acuerdo en que vale la pena informarse si las teorias alternativas se basan en propaganda o en documentos historicos y trabajos rigurosos de investigación histórica elaborados por expertos académicos.. Con tu permiso, te tomo prestada la siguiente frase para responder a Ernesto: "com deia Spinoza: no riure, no plorar, comprendre. Cal fer un esforç per a contenir la ràbia i escoltar els arguments de l'altra part per després treure'n les conclusions oportunes."

  5. Miquel de Cervera
    29-11-2012 08:23

    Parece ser que en esta web solo se permite el sarcasmo en un sentido determinado, no parece ser lo más ético censurar mi comentario anterior que no se metia con nadie y dejar publicados comentarios tan vacios de sentido como de mensaje como por ejemplo el del tal Ernesto que parece no respetar la opinión de otra persona y trata de burlarse de su comentario sin aportar nada más que una especie de mofa vacía de rigor y contenido, asi que me parece deplorable la parcialidad extrema en la gestion de esta web, pero claro esto de la libertad de expresión es peligroso verdad? mejor se hace un filtrito y solo se deja pasar el comentario que sea antiespañolista, total que más da faltar un poco a la verdad.. algo hay que sacrificar para construir un nuevo pais, verdad?

  6. Ernesto
    26-11-2012 23:24

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  7. a borràs
    17-11-2012 20:19

    Cert, quan veus món i tornes a casa et cau la cara de vergonya de com està el teu país i et referma nacionalment, perquè vols canviar les coses. Quan saps que en 30 anys el teu país ha donat 360mil milions d'euros i la UE 100mil milions més perquè comunitats autònomes "pobres" poguessin ser riques i segueixin sent pobres, la veritat a un li cau un per cada camall. Adéu Espanya!!! "Hasta otro ratito" que diu aquell de l'APM?

  8. Jordi
    17-11-2012 19:45

    Només una cosa. ¿Com és que no hi heu carregat el vídeo? Si es pogués veure i escoltar, potser segons quins comentaris no es podrien fer, s'hauria de filar més prim.

  9. Larálarí
    17-11-2012 18:22

    Gracias Jordi! No sabes cómo se agradece ver a un auténtico investigador, incluso sin formación académica contrastada, que saca a la luz, ¡por fín! la gran injusticia cometida contra el pueblo catalán. La Historia no habla, de los siglos XV en adelante, de gestas protagonizadas por catalanes, sin embargo estamos hasta el moño de nombres propios vascos, castellanos, extremeños, gallegos, andaluces... ¡Qué tramposos TODOS los historiadores españoles y foráneos! ignorando sin duelo a los valientes héroes catalanes, que gracias a sus fueros no se veían diezmados por las levas para las guerras y se perdían la oportunidad de destacar como héroes!, así podían seguir comerciando con sus hilos y telas, creando riqueza y creciendo. Había pan, para qué salir a ver mundo? Y eso que ver mundo educa y abre mucho los ojos...

  10. Tramontana
    16-11-2012 19:11

    Però quina resposta espereu dels castellans i españols? Se'ls descobreix el montatge que durant segles han aparentat una cosa que no són....

  11. Francesc
    16-11-2012 15:18

    Bea, val la pena informar-se bé de les noves teories. I després opinar. Miquel de Crevera, com deia Spinoza: no riure, no plorar, comprendre. Cal fer un esforç per a contenir la ràbia i escoltar els arguments de l'altra part per després treure'n les conclusions oportunes. Siguem tots una mica raonables, si us plau.

  12. Miquel de Cervera
    16-11-2012 03:43

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  13. Pere Blavet
    16-11-2012 02:18

    Gracias por tu contribución Bea, ahora lo entendemos todo.



    PUES MIRA QUE ÍBAMOS TODOS CONFUNDIDOS! SUERTE QUE HAY GENTE ATENTA Y CON INFORMACIÓN CONTRASTADA!

  14. Bea
    16-11-2012 00:07

    Parece que Miguel de Cervantes Saavedra sea un nombre muy Catalan? Porque a mi no me lo parece..Ademas que nació en Alcalá de Henares, MADRID.. Y la Mancha? Todos sabemos donde esta, verdad?..

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35169

Aconseguits 1600€
de 8000€
Queden 21 dies

Més informació
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Sabeu que hi ha uns pastissets a Suècia que es diuen...[+]
El refrany esmentat al Quixot "andar buscando los tres pies al gato", és una altra prova concloent que el Quixot...[+]
Era Hernando Cortès un extremeny? O, com defensa En Jordi Bilbeny, fou un príncep de la casa reial catalana? Fa...[+]