Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història no és factual en absolut, sinó una sèrie de judicis acceptats."
Geoffrey Barraclough
ARTICLES » 04-08-2014  |  PROJECTE LLEONARD
7930 lectures

Jordi Bilbeny «Desmuntant Leonardo» a El Punt Avui TV

Jordi Bilbeny ens parla sobre el documental «Desmuntant Leonardo», estrenat als Cinemes Girona de Barcelona, al programa "L'Illa de Robinson" de El Punt Avui TV el 30-07-2014Data de publicació: 01/08/2014
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Juanfra Lozano
  07-11-2015 17:44

  Menuda panda de analfabetos.
  Son un puñado de advenedizos que con tal de justificar a los sinvergüenzas que les dirigen serían capaces de decir que Dios, también era catalán.
  Menos mal que no representan a la mayoría del pueblo catalán, que son, esos sí, trabajadores, inteligentes y capaces.
  Un abrazo para la gente normal de Cataluña, que son la mayoría.

 2. Francesc
  08-08-2014 01:18

  Perdona, si no és molèstia... Què has refutat? És que de debò no ho sé.

 3. Francesc
  08-08-2014 01:15

  Amb critiques globals no anem enlloc, Troll. No és científic. Cal anar al detall. I en efecte el senyor Kamen va participar en la pel.lícula "Enigma Cervantes".

 4. albert fortuny
  07-08-2014 20:05

  Henry Kamen va participar en un video de l'INH sobre en Colom, crec que al DVD "L'apropiació del descobriment d'Amèrica: una conspiració d'estat?"

 5. Berenguer
  07-08-2014 17:08

  Trol sempre fas off-tòpics. El fet de sortir de Pals i no de Barcelona, no té perquè ser un problema, també tindria sentit. El port de Pals podria garantir l'aïllament i tranquil·litat necessària per preparar l'expedició, mentre que a Barcelona això podria ser més difícil d'aconseguir per la conglomeració de gent i tràfic del mateix port. Aquí et deixo les 37 proves que va recollir en Jordi Bilbeny l'any 2004 que evidencien que Pals molt probablement podria haver estat el port de sortida: http://www.inh.cat/articles/Raons-i-proves-per-la-identificacio-de-Palos-de-Moguer-amb-Pals-de-l'Emporda">http://www.inh.cat/articles/Raons-i-proves-per-la-identificacio-de-Palos-de-Moguer-amb-Pals-de-l'Emporda

 6. Francesc
  06-08-2014 23:31

  Per què, Troll, aquesta grollera desqualificació total? Vols dir que no és per perjudici nacionalista? Si afirmes que pots contra tots, has de demostrar, que anem errats.. i no ho demostres. Ets impotent en demostracions. Si més no, ara per ara. Fixa't que prens les afirmacions d'una part de la comunitat científica com a dogma de fe. I precisament aquesta actitud és la més anticientífica que hi ha. Ja n'ets conscient? De debò et penses que així s'avança en el coneixement? Buff....

 7. Pujolet
  06-08-2014 09:55

  Comentari ocultat per inapropiat (No respecta les normes de conducta).
  La repetició de comentaris d'aquest tipus pot portar al bloqueig permanent de l'usuari.

  Feu clic aqui per mostrar-lo

 8. Francesc
  05-08-2014 23:41

  Dius que la Sorbona, va ser; creada el s. XIII, amb l'objectiu d'ensenyar teologia als més pobres. La pregunta és: d'on provenien -de quin estrat social- els ensenyants? No deu ser de les classes altes? Un Eiximenis, un Vicent Ferrer. a quina classe pertanyien?

  Dius que la gent s'ho sua quan no té res per encabir a la boca. Es clar, això es pura supervivència. I el que fan aquestes persones és lluitar per sobreviure a la manera d'en Llàtzer de Tormos, i no pas per esdevenir enginyer, pintor, arquitecte com en Leonardo. A més, si Leomardo o Lleonart tenia un escut és segur que era noble. I si resulta que aquest escut era compost de tres pals vermells damunt de camper d'or és que pertanyia a la casa reial catalana tot curt o bé a la seva branca napolitana. ¿Per què no em poses cinc exemples de personalitats que van viure abans del segle XIX i que van excel.lir essent de classe baixa.?

 9. Lluís
  05-08-2014 20:13

  Del tema Josep Pla, no sé perquè l'espanyolisme més caspós sempre s'hi aferra, i volen que la gent ho interpreti com que s'estimen catalunya i el català. Em ve al cap l'Esperanza Aguirre, gent de Ciutadans, i altres de les mateixes esferes. Jo només m'ho explicp pel fet que va donar suport a Franco i el seu règim, així com li va fer d'espia.

 10. Jorge Puyol
  05-08-2014 19:17

  Comentari ocultat per inapropiat (No respecta les normes de conducta).
  La repetició de comentaris d'aquest tipus pot portar al bloqueig permanent de l'usuari.

  Feu clic aqui per mostrar-lo

 11. super
  05-08-2014 19:11

  al giotto, segons la llegenda, el van descubrir de casualitat mentre pintava avorrit un xai amb un guix sobre una pedra ... que bonic... sort que per allà passava l'iniciador de l'escola florentina del "trecento",sino el pobre giotto s'hagués passat la vida fent de pastoret... quina casualitat... ja ho diuen a Italia... "genis sota les pedres"... Q U E B O N I C... en fi...

 12. Francesc
  05-08-2014 17:00

  No, els més nacionalistes no..igual de nacionalistes. Jo no crec que els catalans siguin superiors als castellans, ni a l'inrevés.. Som iguals. Però cadascú té tendència a mirar el món des del seu grup. Així funciona la ment humana.... D¡altra banda, per què Pla és l'únic autor de la primera meitat del segle XX que val la pena? No n'hi ha més? Els has llegit tots? Tots? No t'has deixat un sintagma que digui "a parer meu"? I si te l'has deixat, què ho fa que te l'hagis deixat?

 13. Pere Blavet
  05-08-2014 16:36

  I bones vacanes també pels "no nacionalistes", en especial l'artista abans conegut com a Trol.

  Descansa i aprofita el temps per comprar-te uan bona estelada, o te la fas de ganxets en algun d'aquests aplecs de venerables ancianes puntaires.

  Trol, aquest setembre ja és l'hora que et treguis la pell de serpota que ja et va estreta, és evident que si no ets indepe et falta ja ben poc, els teus argumentaris han caigut en tirabuixó en els últims mesos, has recuperat aquella visceralitat vulgar de les teves primeres aparicions i ja ni ens fas riure ni plorar...

  Primer vaig pensar que podia ser que estéssis en excedència i un compañero t'hagi agafat el relleu, però, sincerament, dubto que al CNI tinguin més d'una persona amb el teu nivell i que a més entengui el català més enllà del Google Translator, per tant penso que el què abans et motivava i divertia, apart del sou mil·lionari que t'estem pagant entre tots a través del CNI, ara ja no et motiva tant perquè les evidències t'esgoten i t'estan fent portar cap a la raó.

  Potser no creuràs mai amb l'esperit d'en Guifré el Pilós, però de ben segur que el teu mite de la raça Hispànica ja se t'ha fet bocins.


  Ben segur.


  Bones vacances rojigualdiques recordant velles glòries com la final de Sudàfrica o les gestes dle Mio Cid... les dues efemèrides més ben documentades del vostre conte de fades i dracs.

 14. Marc
  04-08-2014 15:48

  Per cert, sembla que a Itàlia es feien molts gravats del Montserrat per encàrrec. Això ho vaig veure en una exposició sobre la pintura del Barroc a la Perdrera. Em sap greu però no en puc donar més clarícies.

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
27214 lectures
Joanjo Albinyana - La nissaga catalana dels TRastàmara i Ferran I de Nàquera
Ferran Mozas - En cerca de Tartessos. Si existí, on era? Una revisió de les fonts
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Hi va haver una Universitat a Barcelona abans del segle XV? La història oficial ho nega, però en Manel Capdevila...[+]
L’historiador aragonès Jerónimo Çurita ja va certificar que l’anomenada Franja de Ponent formava part...[+]
Un mapa interactiu permet descobrir els noms de carrers i places de la ciutat californiana, alguns dels quals...[+]
Molta gent té la sensació que els catalans no hem tingut mai un passat guerrer i que sempre hem estat una gent...[+]