Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Quan llegeixis una biografia, tingues present que la veritat mai és publicable."
George Bernard Shaw
NOTICIES » 11-05-2014
6204

L'ultra-nacionalista Jiménez Losantos també carrega contra l'Institut Nova Història

Jiménez Losantos s'afegeix a les crítiques gratuïtes i indocumentades sobre la tasca de l'Institut Nova Història

Si la setmana passada va ser la diputada espanyolista de Ciudadanos, Carina Mejías, qui carregava contra les darreres troballes de l'Institut Nova Història, aquesta setmana ha estat el torn del també ultra-nacionalista espanyol Jiménez Losantos. El periodista carrega contra els investigadors de l'Institut Nova Història, impulsat per Jordi Bilbeny, per gosar dir que personatges com Colom o Erasme de Rotterdam han estat falsejats per la censura espanyola.

Losantos intenta desqualificar els investigadors de l'INH no amb arguments, sinó acusant-los de fer la seva feina sota els efectes de les drogues o assegurant sense demostrar-ho que estan a sou de la Generalitat. El nacionalisme espanyol intenta pressionar una vegada més per tal d'evitar que la història del nostre país pugui ser revisada i actualitzada, malgrat les ingents proves que demostren que la censura va manipular la descoberta catalana d'Amèrica i va alterar les biografies de nombrosos escriptors, científics i artistes per tal de fer-los passar per castellans quan eren catalans.

El nacionalisme espanyol té por que ningú remeni la història dels països hispànics que ens han explicat fins ara, manipulada i creada per la censura espanyola i consolidada per historiadors provinents del nacional-catolicisme. Una versió de la realitat que ja fa anys que trontolla a la llum de les noves descobertes de l'Institut Nova Història. Les sospites que qüestionen la veracitat de la historiografia espanyola, d'altra banda, van tenir els seus inicis amb les investigacions de l'historiador peruà Luís Ulloa, qui ja va denunciar i demostrar que la descoberta d'Amèrica va ser una operació catalana i no pas castellana.

Article original publicat a Infoindepe, bloc de la xarxa independentista, el dimecres 30 d'abril de 2014.



Redacció: Infoindepe




versió per imprimir

  1. Pere Blavet
    25-07-2014 09:18

    Maria, fes-te la pregunta d'una altra manera que es correspon més amb el cas Colom:


    Imagína't que d'aquí cent anys una Catalunya independent afirma que el descobriment no es va fer a l'Hospital de Boston sino al de la vall d'en Bas.


    Imagína't que per vendre això canviem tots els registres de llibres i blogs i llocs web que podem per inventar un Hospital a la Vall d'en Bas.


    Imagína't que esborrem tot rastre de que Boston, amb la seva grandesa, hagi tingut mai un Hospital que no fós un simple ambulatori....



    Aquesta és la comparació que cal fer.

  2. maria
    25-07-2014 00:22

    suposem per un moment que Colon fos català... el descubrimient d'América va ser de qui va posar els diners per anar-hi, no? vull dir, per exemple, si Messi marca un gol, diem que ha marcar un gol Argentina o el Barça? si un investigador català, contractant i treballant per un hospital a EEUU descobreix la cura del sida, és Catalunya qui te el mèrit o el centre mèdic que posa els recursos?

  3. xerigot
    12-06-2014 22:43

    No deixen de ser curiosos els espasmes i la bilis dels nacionalistes espanyols davant de cada teoria catalana que posa en dubte la història oficial espanyola. En comptes de rebatre-la amb arguments i dades, la majoria de les vegades es contesta amb la burla, l'escarni, la ràbia i l'insult. Partint de la base de que tot és possible i de que totes les històries oficials de les diferents nacions i estats presenten graus de manipulació diversos, més encara haurem de creure que un estat que ha patit tantes guerres civils, varis règims totalitaris, i que porta més de 300 anys intentant cohesionar-se (sense aconseguir-ho), haurà manipulat la història per als seus propis interessos en les diferents èpoques. Si tenen raó aquests de l'INH, no ho sé. Però el que si que sé, és que la història oficial del Regne d'Espanya no és real.

  4. Pere Blavet
    12-06-2014 12:17

    Pedro,

    prèn-te la pastilla, vinga, que et fa falta.

    Y lo de escocia es otra cosa... informa't tu que em sembla que et fa més falta.

  5. Pedro
    12-06-2014 12:10

    Es alucinante como en pleno siglo XXI, una parte de la población catalana es, ha sido y será manipulada por unos pocos tergiversadores de la Historia. Las consecuencias son inconmensurables, separación de familias, de compatriotas, de empresas e industria, de riqueza cultural de historia, empezar una nueva historia desde un gran conjunto de mentiras, al que por falso respeto humano, no se ha hecho frente. Ahora, desmonta esta sarta de mentiras, ir contra el nacionalismo de cualquier territorio español es ser facha, ser de derechas, asqueroso franquista. Yo simplemente soy un español, conocedor de su historia, que está realmente asustado por el nivel de manipulación y de falta de criterio que está observando en la sociedad española. Lo de Victor Cucurull es impensable en cualquier otro país de Europa, bueno también es impensable que en otro país de Europa esté pasando lo que en España (lo de Escocia es otra cosa, informaos y que no os manipulen), aldea global, internet, CEE......y hay gente que se inventa un pasado para cargarse su fururo....

  6. albert
    20-05-2014 19:14

    ..... molt "cazo de sartén" però encara no heu paït ni assumit la partida falsa del vostre Cervantes de Alcalá....., y en Brandàriz esperant-vos

  7. Trol
    15-05-2014 17:51

    Dijo la sartén al cazo: ¡quítate que me tiznas!

  8. albert
    15-05-2014 16:53

    Coi Trol, vinga, no t'enfadis. Aquí tos tenim un parlar, i ens mou la passió de defensar el que considerem, amb o sense arguments. Saps que els documents dels investigadors de l'INH tnen 2 premisses: 1- són resultats d'anàlisis de moltes i diverses lectures 2- acostumen a quadrar amb tots els elements que s'aporten malgrat que els detractors sempre trobeu a faltar-ne. Però quan defenseu els elements que permeten elaborar el relat de l'actual oficial-història, poc que us afecta que siguin re-re-retranscripcions, re-re-re-traduccions, incoherències, sobreposicions, contradiccions, etc

  9. Trol
    14-05-2014 11:06

    Discovery Colom: la verdad es que vuestros "argumentos" son inapelables. Vuestros conocimientos y sabiduría "catalanes", im-presionantes. No puedo seguir debatiendo contra vosotros. Sois, si es que no sois la misma persona, unos cracks de la historia, sociología, geografía, antropología, etc. Vamos, que me retiro por mi limitada capacidad argumentativa. Espero que sigáis con vuestro apostolado de predicación del Nuevo Evangelio del INH por todo el mundo. Una vez más, mi más sincera enhorabuena por vuestras manipulaciones y mentiras. Cordialmente, Trol.

  10. COLOM
    14-05-2014 01:46

    Como bien se desprende del fanatico Jimenez Losantos, España es un país que se devora a si mismo. España fue construida a imagen y semejanza de Castilla manipulando la historia común. En España, la exclusión es la base de una patria inexistente. Catalunya no necesita un país que se niega a si mismo como intermediario en la Europa del futuro y en el Mundo. La frontera entre Catalunya y España es la diferencia entre el TODO y la NADA. España sin Catalunya es NADA. Catalunya sin España es TODO. Catalunya no necesita un intermediario chupa-sangre que la represente en el Mundo.

  11. uri
    13-05-2014 21:34

    Què abreuges escrivint "ca" en comptes de "ci"? Disculpeu la meva ignorància.

  12. Xavier
    13-05-2014 19:42

    Llavors, Increible..., si això és cert i és "Cirvantes" i va amb "cedilla" es pronunciaria "Sirvantes", com els Sirvent de Xixona, no?

  13. Trol
    13-05-2014 18:03

    Discovery: no me cites un documento por del INH, que por otra parte, no aporta absolutamente nada salvo la duda "según los expertos"... del INH. Una muestras más de soberbia por parte de los foreros del INH. Eso de "tonto útil", al menos demuestra que has leído a Lenin. ¿Sabes qué? Yo también lo he leído y en su momento me impactó. Aportaré a la conversación a idea de "reventar desde dentro", que en su día también me gustó bastante, como si del huevo de una serpiente se tratara. Eso es precisamente lo que hará el españolismo en Cataluña: eclosionar. Oye, dos años seguidos yendo "4 gats" a Plaza de Cataluña. ¿Cuándo se había visto antes? Piénsalo un momento. Esto ya no hay quien lo pare. Insisto respecto a lo de Cervantes. Leed al catalán Martí de Riquer. ¿Por qué os costará tanto? Saludos.

  14. Discovery
    13-05-2014 17:43

    En aquesta España teva, Trol, un català-español com tu et proclames només és un tonto-útil. Útil en tant que espanyol, però tonto, si vas defensant que ets català. C's ho comprovarà definitivament a les properes eleccions espanyoles, si s'hi presenta. Només sou útils com a defensors del bastión d'españolidaz en territorio comanche. Si mai arribéssiu a acabar amb el fet diferencial català, ja no seríeu útils i seríeu objecte del mateix menyspreu que històricament rebem nosaltres. Potser aleshores obriríeu els ulls a la realitat. "¿De dónde sacáis lo de Carvantes? Pruebas, pruebas, pruebas, pruebas, pruebas, pruebas, pruebas... ¿Las tenéis? Saludos". Trol, en aquesta nota podràs trobar la falsa partida de naixement de Cervantes (que s'exhibeix al món com a vertadera), amb "Miguel" afegit fora del text de la partida de naixement d'un tal "Carvantes". http://www.inh.cat/articles/Que-fem-on-anem-

  15. Trol
    13-05-2014 16:47

    Discovery: lo tuyo es confundir la velocidad con el tocino. ¿Qué tiene que ver "que quan ens seleccionen per la Roja no correm"? La verdad, no lo entiendo. En tú Catalunya ideal, gente como yo sobramos, está claro: "només vull que no em relacionin amb una gent que està paranoica perduda". Está claro que los que nos sentimos, por igual, catalanes y españoles, somos todos unos paranóicos perdidos. ¡Muy bien! Está claro que en mi Cataluña ideal gente como tú sobra, no lo voy a negar. Ahora bien, como eso no es, ni será, posible, tenemos que aprender a vivir juntos. Cataluña es de todos, ultranacionalistas catalanes o no, es decir, catalanes que queremos seguir formando de España y, además, sin complejos. Respecto a lo de que cuando Áznar alcanzó la mayoría absoluta " els independentistes érem 4 gats", no lo negaré; ahora bien, déjame decirte, por suerte para nosotros, los catalanes que nos sentimos españoles, tras vuestra manifestación de los pasados 11 de septiembre, nos hemos empezado a movilizar, poco a poco, "sóm 4 gats". Ahora bien, esos "4 gats" irán a más. ¡Te lo aseguro! No me vale aquello de que: "de fora vindran i de casa ens treuran", en relación a la migración que han ido realizando a lo largo de las décadas miles de españoles a Cataluña y que si no se "integran" dentro del ideal ultranacionalista catalán. Sin embargo, si estos aceptan vuestros dogmas, por mucho que se apellidos Fernández o Rodríguez, y sean más españoles que El Quijote, automáticamente se convierten en "bons catalans". Vuestra curiosa forma de medir. Ahora bien, centrando el tema de complutense Cervantes, ¿por qué no os leéis la obra del catalán Martí de Riquer y os enteráis de una vez por todas de que no existe duda alguna sobre los orígenes castellanos del ilustre escritor? ¿Por qué perserverar en el error? Voltaire dijo: "la Historia jamás se repite, el hombre siempre". ¿De dónde sacáis lo de Carvantes? Pruebas, pruebas, pruebas, pruebas, pruebas, pruebas, pruebas... ¿Las tenéis? Saludos.

  16. albert
    13-05-2014 16:21

    de fet, la falsificació de la partida de baptisme al llibre còpia de la parròquia a Alcalà de Henares no la va demostrar pas l'INH -només la difonem-. La va demostrar César Brandàriz. El seu llibre situa Cervantes com a lleonès-no-castellà. Ben curiós en el sentit que a l'Espanya castellana també neguen la castellanitzat del dit Cervantes, i no s'insulten....

  17. Trol
    13-05-2014 10:46

    Discovery, Colom, Amigo: la verdad es que no sé que decir, estoy abrumado y sonrojado. Si, lamentablemente han asesinado a una política del PP en León. ¿Qué se puede decir ante semejante canallada?: "Yo pienso que la sociedad española ganaría muchísimo si se catalanizara. Irían a más". ¡Gran respuesta, si señor! PIenso en Joaquín Viola y su asesinato por parte del Exèrcit Popular Català (EPOCA) en el año 1978. "Els catalans... sóm gent de pau". Está claro que la inmensa mayoría si, pero los hay, y muchos, por ejemplo, que cuando se produjo el atentado del 11 M en Madrid, se alegraron por las víctimas por ser españoles. Algo, sin duda, que conviene olvidar y negar. Por ahí leo: "En realidad los españolistas recalcitrantes son unos ignorantes y unos cobardes por negarse a razonar sobre hechos probado". ¡No! Si esto es precisamente lo que intento/amos algunos de hacer con vosotros. Je, je, je... Los hechos probados, señores, están de nuestra parte. Se presume que Cervantes, por ejemplo, nació en Alcalá de Henares. Vosotros, los de la mala fe, tenéis que demostrar los hechos. No tenéis pruebas, pero si levantáis muchos falsos testimonios. No sé, la verdad es que sois un poco canta-mañanas. Por último, ¿qué puedo decir ante lo siguiente?: "és evident que tu ens odies, i que els catalans independentistes som l'objecte del teu odi. Però estàs segur que te l'hem generat nosaltres? O ha sigut gent com els senyors Losantos, César Vidal i d'altres polítics, comentaristes i simpàtics tertulians de les caritatives emissores episcopals?" La verdad es que mucha simpatía no os tengo, la verdad, pero odiar no. No sois nadie para mi, ¡absolutamente nadie! ¿Cómo voy a odiar a alguien que no conozco? Lo rechazo de plano. Luego te refieres al tiroteado en Cataluña, el Sr. Jiménez Losantos, y no le das ninguna importancia. ¿Te parece normal? Imagino que no eres humano y, por supuesto, no tienes sentientos humanos. Esa doble vara de medir que tenéis los psedo-progresistas ultranacionalistas me impacta un poco, pero bueno, uno está acostumbrado a vivir entre ortigas. Me hace gracia, por otro lado, que te refieras a César Vidal y "d´altres polítics", cuando estás en un foro que fomenta el odio a España y a lo español en general, sin olvidar diarios digitales como: Nació Digital, Vilaweb, e-Notícies, Singular Digital, Pilar Rahola (sóc a tot arreu donant lliçons de moralitat i odi a tot l´ho espanyol), etc., etc. ¿De verdad crees lo que dices? No veo diferencia alguna entre un Vidal (no Nacho, ilustre hijo de Mataró) y un Bilbeny, Mandado, o cualquier otro friki que campa por esta página web, aunque, eso si, me creo antes a Vidal que a Bilbeny. El INH le ha pegado una patada a la historiografía catalana, legado de Jaume Vicens. ¡Una lástima! Un saludo.

  18. Trol
    12-05-2014 16:14

    Discovery: ¡olé, tú! Te has quedado a gusto diciendo: "Que totes les proves que pots aportar de què el feixisme creix imparablement a Catalunya des de fa 30 anys són el tret d'en Losantos, l'apedregament (fàcilment autoinflingit) d'una seu del PP o una bufetada d'una desconeguda (la gent de Terrassa diuen que va ser la seva mare) a en Pere Navarro parlen del patètic intent per deslegitimar un procés democràtic immaculat que els neofatxes globals del PP no saben com prohibir". Lo peor de todo esto es que os lo creéis. El terrible "Manifiesto de los 2.300" fue una piedra de toque a las hordas de orcos ultra-nacionalistas catalanes. Curiosamente vosotros, que vivís del franquismo, os permitís el lujo de decir: "Una resurrecció oportuníssima de Terra-Lliure que demostrés fins a quin punt som violents, vivim instal·lats en l'odi...". ¿Resurrección interesada de Terra-Lliure? Pues aplicáos el cuento con el franquismo. Franco murió el 20 de noviembre de 1975. ¿Hace cuántos años ya? ¿Por qué seguís resucitándolo interesadamente? Yo no quiero una Cataluña independiente, de rodillas, ante un poder corrupto nacionalistas que se olvida de gestionar para la gente (res publica), para los propios catalanes, beneficiándose de ellos, y que luego, cuando se descubre el chollo que tienen (CiU a la cabeza), se enfundan la bandera catalana y acusan a diestro y siniestro a sus acusadores de ser anti-catalanes. Pero lo que vive actualmente Cataluña es como Guerra Mundial Z. Estáis infectados por la hispanofóbia más rancia y casposa, y lo peor de todo, creéis estar en posesión de la verdad absoluta. No importaría tirar adelante un proyecto independentista con el 40% o 50% más 1 de la población activa que pueda votar en Cataluña. Pero debéis saber que somos muchos catalanes que no comulgamos con vuestros mantras, es más, los repudiamos. Estamos orgullosos de ser catalanes y españoles, y viceversa, y queremos seguir siéndolo. Vosotros apeláis al corazón y a la cartera para no querer seguir pertenciendo a España, nosotros, ídem. ¿Quién genera odio aquí? Resulta más que evidente, vosotros.

  19. un amigo
    12-05-2014 15:29

    De trols hay más de uno que actúan desde el mismo ordenador, o de ordenadores vecinos. Hay picoletos que hablan y entienden el catalán.

  20. Geschichtelen
    12-05-2014 14:35

    Fantàstica propaganda per aquesta fundació!

  21. Lluís
    12-05-2014 14:10

    IncreibleVIII: això pot sonar una mica estrany vist des de fora, però sovint en xerrades matisem que quan diem "els castellans", ens referim a la casta de poder nacionalista castellana. No a la gent que no hi té a dir ni ase ni bèstia. El mateix passa quan es parla despectivament de "els espanyols", o de "Madrid". No té res a veure amb la gent normal d'Espanya o de Madrid. És una simplificació per no estar-ho aclarint a cada moment. Quan diem "els castellans han manipulat la història fent-se-la a mida", no són ni els castellans pagesos, ni els estudiants d'universitat, ni els treballadors a fàbriques. Volem dir "els castellans que tenen poder per fer-ho, han manipulat la història fent-se-la a mida". La resta de castellans han estat víctimes igual que nosaltres.

  22. super
  23. Trol
    12-05-2014 10:19

    Jiménez Losantos es aquel al que pegaron un tiro en la rodilla tras su firma del Manifiesto de los 2.300 y los agresores le dijeron que "era enemigo de Cataluña", ¿verdad? "Els catalans... som gent de pau", je, je, je... Le pegaron "en nombre de Cataluña", nuestros salva-patrias de Terra-Lliure, cuando este sólo era un profesor de instituto de Santa Coloma, es decir, un don nadie. En Cataluña llevamos más de treinta años de gestación de fascimo, y no es precisamente el de "Plataforma x Catalunya".

  24. Lluís
    11-05-2014 23:21

    IncreïbleVIIII: potser hi ha algun malentès; a quin col·lectiu et refereixes?

  25. Pere Blavet
    11-05-2014 18:26

    és ben bé allò que deia en Mahy...

    primer t'ignoren, després se'n riuen, més tard t'insulten, seguidament t'ataquen i finalment GUANYES.

    El fracàs de l'imperialisme espanyol és que no s'ha actualitzat en 500 anys... ...ni ho farà en els propers 500.

  26. Lluís
    11-05-2014 18:25

    Els de C's i aquest devien partir de la magnífica tasca periodística de http://www.libertaddigital.com/espana/2014-04-21/un-historiador-dice-que-erasmo-colon-y-el-descubrimiento-de-america-fueron-catalanes-1276516352/">Un investigador dice que Erasmo de Rotterdam era catalán e hijo de Cristóbal Colón.

  27. super
    11-05-2014 17:07

    el que és inexplicable és tenir la cara tan rara, anant col·locat o no...

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34987
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
En David Grau exposa els seus dubtes i reflexions sobre el nom del Mestre del Renaixement. Era realment De Vinci?...[+]
Sabies que la dona del gran compositor rus Seguei Prokófiev va ser la catalana Carolina Codina? En Bartomeu...[+]