Accediu  |  Registreu-vos-hi
"(...) la neutralitat aparentment objectiva i científica de l'historiador, que mira endarrere i sentencia què és el que realment va succeir, és producte de la seva identificació amb el vencedor"
Àlex Matas i Pons. «Els marges dels mapes: una geografia desplaçada.»
NOTICIES » 12-04-2012
9968 lectures

Notícia sobre la presentació del llibre d'Enric Guillot al TN Vespre de TV3

L'Enric Guillot presenta el seu llibre sobre la presència catalana al nou món durant els segles XV, XVI i XVII recollida en mapes, pintures i gravats d'aquesta mateixa època i el TeleNotícies Vespre de TV3 se'n fa ressò.


Retall del "Telenotícies vespre" de TV3 corresponent al dimarts 10 d'abril del 2012.


Article ampliat sobre el llibre
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Ramon
  21-04-2012 01:03

  Exacte, jo també navego, però no com ho feia en Colom, sinó virtualment, i ja saps que les ideies, hipòtesis i conclusions que es treuen són constants i unidireccionals.

 2. godminor
  20-04-2012 00:51

  I a sobre ara tenim internet. Fa només 15 anys no era posible investigar desde casa i això fa que hi hagi molta informació digitalitzada per tot tipus de institucions i gents de tot el món. Gent que vol compartir informació per limitar les censures. La informació va tant ràpida que es molt difícil aturar-la abans que arribi a massa gent.

 3. Ramon
  19-04-2012 23:52

  És molt evident que tanta feina no la podien fer sols, necessitaven de totes totes la col-laboració dels naturals, i aquests a canvi sabien que hi havia premi. El que passava fa cinc-cents anys, passava en fa cent i segueix passant ara....quan convé, l'èlit catalana, en bona part, diu a tot sí o com a molt fa veure que no passa res. Però si no han pogut acabar la feina en 500/600 anys, ara encara menys.

 4. Jordi
  18-04-2012 17:39

  Home, Guerau! No en digueu tradició franciscana, de dir mentides. De sant Francesc en tinc tota una altra idea. Si és que estic equivocat, però, us agrairé que m'ho feu veure.

 5. Guerau
  15-04-2012 16:53

  bé, els col·laboracionistes catalans que van ajudar als castellans a manipular la Història de Catalunya són la classe política dominant avui dia. No us podeu ni imaginar el grau de submissió respecte a Espanya que té la classe dominant catalana. és digna d'estudi antropològic i psicològic. Al mateix temps aquesta submissió a Espanya s'encomana a tota la societat catalana que viu esclava del seu pensament franciscà. En aquest sentit Jordi Bilbeny ha trencat la tradició franciscana de Catalunya, ha dit el que pensava i en veu clara i contundent.

 6. Ramon
  14-04-2012 22:58

  Doncs malament anem si ens hem de refiar dels polítics...Per cert qui determina els continguts i els temps que s'assignen al telenotícies, ho dic perquè avui han obert el telenotícies migdia amb la trencada d'ossos del rei Joan Carles mentres caçava elefants a no sé quin país africà i li han dedicat gairebé 10 minuts, QUE FORT, QUIN SERVILISME, QUIN POC NIVELL!!!!

 7. Francesc
  14-04-2012 13:32

  Fins ara la realitat catalana s'ha vist tapada pels soborns de l'Estat Espanyol a les màximes institucions Catalanes.Ara que no tenen un duro, ja veurem que pasa.tan mateix no puguin comprar el silenci dels nostres polítics.

 8. Ramon
  12-04-2012 23:46

  Déu t'escolti.....i de passada els que poden canviar aquest desgavell i no mouen un dit

 9. uri
  12-04-2012 16:12

  Tens raó Ramon, però jo m'ho miro amb més optimisme : del no-res hem passat a 1 minut. El canvi és substancial.

 10. Ramon
  12-04-2012 15:39

  És ben trist que al nostre telenotícies només donin un minut a la presentació d'un llibre que deixa ben clara la catalanitat de la descoberta i l'existència brutal de la censura castellana. Queda molt clar que no hi ha espai pel coneixement de la nostra pròpia història però en canvi hem de tragar dia si dioa també, amb les infumables martingales, pactismes i canvis de camisa dels nostres polítics. El camí serà llarg......

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34789 lectures
22è Simposi - Presentació
Francesc Robusté - Cap a una Història científica
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
L'any 1519 Barcelona era la capital del regnes de les Espanyes, quan Carles I va ser proclamat, el mes de Novembre...[+]
Si Miguel de Cervantes es deia verament Miguel, com és que en un gran tou d'obres d'arreu del món apareix...[+]
Leandre Martí descobreix un missatge en clau enviat des de la Barcelona del 1910 i a l'INH ens hem quedat amb la...[+]
Nombrosos errors a la grafia dels topònims delaten la intervenció d'un copista poc atent o atent només a...[+]