Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Un poble deixa de ser analfabet quan aprèn a llegir i escriure ...la pròpia història"
Paulo Freire
NOTICIES » 12-07-2013
4938

Obertes les inscripcions a la Universitat Nova Història

Des d'avui ja podeu omplir el formulari de prematrícula a la 1a Universitat Nova Història. Esperem que la iniciativa us engresqui com a nosaltres i puguem gaudir-ne plegats ben aviat.

Ens plau anunciar-vos que des d'avui ja podeu consultar el programa d'activitats i omplir el formulari de prematrícula de la 1a Univeristat Nova Història, que com ja sabeu s'escaurà de l'1 i 4 d'agost a Crespià, al Pla de l'Estany.


Esperem que la iniciativa us engresqui com a nosaltres i puguem gaudir-ne plegats ben aviat. 

Programa:
http://www.inh.cat/universitat/programa

Formulari de prematrícula:
http://www.inh.cat/universitat/matricula

Més informació:
http://www.inh.cat/universitat

Si voleu demanar més informació, us podeu dirigir a:
L'adreça de correu reserves@inh.cat o al telèfon 722 421 271.







versió per imprimir

  1. Francesc
    02-08-2013 22:54

    I a què ve a tomb tot això Tomàs?

  2. albert
    02-08-2013 00:00

    Una nota más sobre las "incongruencias" que encuentra el INH.

    TODA LA HISTORIA ESTA LLENA DE INCONGRUENCIAS.

    LA HISTORIA DE HACE DOS DIAS Y, MUCHO MAS, LA HISTORIA DE HACE 500 AÑOS.

    MI VIDA ESTA LLENA DE INCONGRUENCIAS, Y LA TUYA TAMBIEN.

    Es incongruente que un irlandés escribiera obras literarias en francés, y que ganara el premio Nóbel. Pero lo hizo Samuel Beckett. Y es incongruente que Kafka, de Praga, escribiera en alemán, y que Conrad, polaco nacido en Ucrania, escribiera en inglés. Pero así es.

    Es incongruente que Hitler, con ojos oscuros y pelo oscuro, llevara a cabo el holocausto en parte para ayudar a la "raza superior", los de ojos azules y pelo rubio.

    Es incongruente que Castro negara ser comunista, y que Marx denunciara el socialismo y que Jack Kerouac fuera un paranoiaco ultra-derechista que jugara al fútbol americano en la universidad. Pero así es.

    Si un día dejas a tu hija de 8 años, la pequeña Catalina, sola en la cocina y al regresar 10 minutos después ves que ha desaparecido el trozo de pastel que ibas a comer tú, parece probable que Catalina lo ha comido. Pero si Catalina lo niega, tienes una "incongruencia". Lo normal, creo, es concluir que Catalina miente. Pero si has decidido de antemano que la pequeña Catalina es incapaz de mentir (es demasiado buena!) puedes buscar otras soluciones. Una solución: Castellina, la niña mala que vive en la casa vecina, ha entrado en tu casa (sin que nadie la viera) y en la cocina (sin que Catalina te dijera nada) y ha comido el pastel. Ahora todo encaja, verdad?

  3. albert
    25-07-2013 23:51

    planas-madurell, per cert, ¿ens veiem l'1 a Crespià, a la inauguració??? igual te n'adones que no tenim banyes ni cues.... Per cert, "Com es va fer la seleccio de catedratics de la universitat a la que em vaig llicenciar com a (historiador??)? ¿ I a les altres universitats???? Ho saps? jo sí: contestar preguntes que els relators i examinadors ja havien contestat prèviament.. I santes pàsqües.... Vull dir que ells, la mar de contents. i tu els hi llepes una miqueta, i encara et produeix cert plaer. Però de la universitat (1984-1989) no vaig entrar en cap momento a la historia que aquí s'analitza i fins i tot es qüestiona,... (será per la Santa Inquisició-castellana té vacances????

  4. Francesc
    17-07-2013 23:33

    L'Avui no ha retirat res de res! Tòxic, més que Tòxic!

  5. francescmagrinya@hotmail.com
    17-07-2013 17:42

    Tomàs, ets un mentider, tòxic i carregat d'odi. Ja has trucat a l'Avui?

  6. sita
    17-07-2013 13:12

    Planas ves al cuartel a comer garbansos

  7. 1714
    17-07-2013 13:09

    Aquest gerard no sé què... Que ben segur és del CNI o voltants, no li podríeu enviar un regal a través d'un hacker? És que és molt cansat. Suposo que aquesta és la seva funció, però molesta als que que hi entrem de bona fe i amb ganes d'aprendre.

  8. con-cue
    17-07-2013 11:53

    Cesc: te dejas la Logos Christian College, de EE.UU., célebre institución, ya que en ella estudió "Teología y Filosofía" el compa de Fede Losantos (tras Satanás, Felip V, "Asnar", el más malo de entre los los malos de l´Estat veí -prohibido utilizar la palabra "España"-). ¡Ah!, también os dejo un enlace de la Universidad Perroflauta de Madrid. Ya se que está en "Madrit", pero puede ser un buen ejemplo para vosotros: https://www.youtube.com/watch?v=I0G_ldfEPg4 Salutacions cordials!

  9. cesc
    17-07-2013 11:21

    Madurell pots enviar un e-mail a la Copenhagen Free University (CFU, danès: Det dv Universitet i København). Gestionada per artistes Establerta el maig de 2001 a Copenhaguen, Dinamarca, tot i que no és una institució acreditada d'educació superior. Es considera a si mateix com a part del moviment situacionista internacional en col • laboració amb altres organitzacions afins. També tenim la - The Freie Universität Berlin ("Free University of Berlin") - is one of the four research universities in Berlin, Germany. Research at the university is focused on the humanities and social sciences, Tenim també - The Free University of NYC - y també tenim la 1ª Universitat Nova Història per la recerca de la Història. Jo afegiria l'any que ve la paraula Free al principi. Free Universitat Nova Història

  10. albert
    17-07-2013 01:50

    Gerard, carinyu, l'Avui ja no hi és, ara és El Punt Avui. No pots dir amb qui has parlat perquè ja no hi treballa, no pots dir quina va ser la noticia perquè no l'has llegit, no pots dir res de res perquè lo teu és una pura imaginació genocida. L'odi et corromp. Però, carinyu de nou, tranquil. L'únic que has de fer és mirar el Gato al agua, o els noticiaris de Tele5, o escoltar Intereconomía -on em sentiràs algún dia- i quedar-te plàcidament prenent un bon gin-tonic. Alguna cosa més??? sí, és veritat, apaga el llum quan surtis, gràcies!

  11. albert
    17-07-2013 01:44

    Gerard, carinyu, el que sí et puc garantir és que no filtrem les persones per les seves capacitats mentals, físiques, ni de testerona, que s'inscriuen a les activitats universitàries de Crespià, ni a la resta. Dius que no m'entens? o que entens que no et responc? Bé, repeteixo el que et vaig dedicar, a tu i a totes aquelles persones amb prejudicis racials i sexològics: **El cap de recerca és la persona que determina i pauta els diferents àmbits de recerca, com també avalua les diferents recerques. Per tant, és la recerca i el contingut el que prima, davant les persones.** Més clar? la claror. Què et neguiteja? què et preocupa? em diràs que a algún lloc es fa diferent? als USA???? a Arzadbajan??? a Australia? el problema el tens tu perquè no reconeixes que, des de la vessant privada, empresaial, institucional, i popular, es permeti exposar coneixement a partir d'anàlisis i deduccions que contradiuen els teus, REPETEIXO, els teus, coneixements. Continues manipulant quan dius que no t'havia contem ni estat. El problema el tens tu que pretens una resposta adequada a la teva condició pseudomental. Però no ens devem ni a tu, ni als que ens genociden. I sí, tens un altre problema: les institucions que haurien d'amparar la recerca per MAGA-NAZIONALISTA, no ens amparen ni ens financien. ...I...????? i què!!!! el coneixement és per damunt de tot. Per cert, qui ets? què ets? què vols' què pretens? A nosaltres ens trobes cada dia al web, al registre de la Direcció Gral de Dret, als debats, als llibres.... Però, i tu? ets un altre agentet per marejar-nos més? Bé, doncs a quí em tens.

  12. Francesc
    17-07-2013 01:16

    Au, vinga! Que estàs malalt o què? M'agradaria pensar que no. El mentider ets tu.

  13. Francesc
    16-07-2013 22:49

    Trucaràs a l'Avui?

  14. Francesc
    16-07-2013 22:42

    Presneta-t'hi i ho sabràs.I el senyor encara amb exigències.

  15. francesc
    16-07-2013 20:03

    Ves-hi, Tomàs, i ho veuràs.I l'Avui?

  16. sita
    16-07-2013 15:11

    Madurell, en aquesta Universitat no hi haurà catedràtics que prediquin que els vaixells que apareixen a la celestina estan ancorats al riu tajo, ni sentiràs a cap catedràtic dir que Cervantes tenia una filla analfabeta. T'estem esperant amb els braços oberts.

  17. Jordi Berenguer
    16-07-2013 12:06

    Gerard, deixa de trolejar aquest web si us plau, se't veu massa el llautó. Sempre traient les coses de context, buscant problemes on no n'hi ha. Vols dir que no ets un d'aquests de C's? Sembla que et paguin per fer-ho. Si realment vols saber com funciona aquesta Universitat i el grau de coneixements que s'hi imparteixen, et suggereixo que deixis de fer això que et resulta tant còmode, que és criticar des de la distància i des de la ignorància, i vinguis a conèixer la gent d'aquesta Universitat en persona. Hi ha taules de debat obertes a tothom, on tindràs ocasió d'enraonar-hi i obtenir una molt millor idea de com funciona.

  18. F.Xavier Quer
    16-07-2013 10:20

    Sr. Gerard, fer recerca i difondre aquests coneixements no l'hauria de neguitejar tant. Fiscalitzar el coneixement i la recerca, forma part del passat Inquisitorial, i ara estem en una era tecnològica on la història ja no la poden escriure els guanyadors.

  19. 1714
    16-07-2013 02:24

    Com s'ha fet la selecció genètica del senyor madurell? Com estan distribuïts els seus gamets? Quina organització cortical té? Estem segurs que utilitza totes les seves capacitats cognoscitives? Des de la perspectiva de l'economia de l'univers, és necessari la seva existència? Quina aportació representa en l'evolució humana? És prescindible des d'una perspectiva entropica?

  20. albert
    15-07-2013 23:03

    Bé, l'Institut Nova Història és una Fundació privada, finançada per persones i empreses que així ho consideren. Es regeix pels Estatuts, i per reglaments i organització interna. El cap de recerca és la persona que determina i pauta els diferents àmbits de recerca, com també avalua les diferents recerques. Per tant, és la recerca i el contingut el que prima, davant les persones. A diferencia de tu, per exemple, que estàs engendrat a partir d'una cèl.lula diploide, la formada pel teu espermatozoide que destaca per rapidesa, agilitat, o casualitat, amb la gàmeta del cos femení. No podem fer paral.lelismes, però tota organització i entitat de caire deducatiu acostuma a fer la selección del personal "formador o pedagògic", a partir de requisits que, principalment, es basen en demostrar i superar els coneixements dels continguts que aquella organització, considera. Ara em pregunto, també per exemple: quan et vas començar a fer aquesta monótona i reiterada pregunta sobre la selección? quan vas entrar a la bressola? a pàrvuls? a la EGB-BUP-COU? abans d'inscriure't a alguna facultat universitària? Bé, ja ens ho explicaràs si així ho consideres. Per cert, t'has inscrit ja a la de l'INH d'aquest estiu?

  21. albert
    15-07-2013 13:18

    Més ignorants que tu?..... Bé, segurament trobaràs que uns quants d'ells han escrit i se'ls hi ha publicat al web, han participat als Simposi a Arenys, i poca cosa més. El que és segur és que enfotra-se'n dels que estudien i que posen en dubte bona part del relat oficial -que s'aguanta amb pinces tal com intentem explicar-, donant raons i proves i deduccions de com deu haver anat tot aquest tinglado de la nostra història no hauria de merèixer les nostres respostes. Si no vens doncs ja està: tu t'imagines què direm i ensenyarem, nosaltres anirem avançant en les investigacions.

  22. francesc
    15-07-2013 00:58

    Ves-hi. home, i ho veuràs.--- Que ets una persona curiosa i oberta al món.

  23. sita
    14-07-2013 10:42

    Madurell, tampoc hi haurà catedràtics que presumeixin d'una forma exagerada o facin ostentació excessiva de que Lope de Vega va escriure 3000 sonets i 1800 obres de teatre mentre Charles Didkens només va escriure 20 obres i alguns articles periodístics. Si més no t'estimem Madurell

  24. sita
    13-07-2013 22:40

    Madurell, has sortit del armari. Resulta que ets català. Quina sorpresa!!!. No pensava que avui en dia algú s ' avergonyís de ser català. És una manera de començar. Per cert, hi han catedràtics que han escrit que en Colom era genovès i que el primer viatge va sortir de Palos de Moguer. D'aquests catedràtics no en trobaràs cap en aquesta Universitat. Matricula't home. Podràs contrastar la història oficial que t'han encolomat (he dit encolomat). Madurell tots t'estimem.

  25. Jordi Bilbeny
    13-07-2013 18:50

    Ganes de fer operativa la nostra universitat. D'inscripcions també n'hi ha als congressos, de matrícules, als cursos de txec i rus. I, que jo sàpiga, d'universitats n'hi ha de moltes menes, de moltes mides i de moltes tendències. Nosaltres fem la nostra. I és clar: algú s'hi ha de poder matricular i per això calen unes inscripcions. No pateixis, ome: que els continguts --allò de la Catalunya decadent, de la pesta negra que afecta la llengua dels llibres i les obres d'art, del tancament sobre el propi llombrígo, de la incapacitat de filosofar i d'inventar, de la por a navegar pel món, dels castellans amos i senyors de la ciència nàutica, dels extremenys constructors de naus, de la no-existència de la censura d'estat i tantes i tantes altres veritats supremes-- no les imitarem. Els continguts, com ja fa anys que fem, seran el resultat de la recerca, del rigor, de la contrastació de dades, de la desconfiança i del dubte intel·lectual i del compromís amb els fets, les dades i els documents, més enllà del pur servilisme a l'adocrinament d'estat, a la fe a ultrança i al rentat de cervell. Per cert, si vols venir a la universitat, només t'hi has d'inscriure i pagar la matrícula. Segur que, tal com li va passar al Quixot a la seva visita a Barcelona i Catalunya, la relació amb nosaltres t'ajudarà a veure les coses com són. Hi seràs benvingut i ningú no t'escriurà a la samarreta coses com les que tu ens escrius aquí. Paraula.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35164
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Quins fets ens narren els vitralls d'aquesta catedral belga? Com s'hi ordenen els escuts d'armes i els símbols?...[+]
L’historiador aragonès Jerónimo Çurita ja va certificar que l’anomenada Franja de Ponent formava part...[+]
Era mort En Joan Colom al 1484 com insisteixen a demostrar des del Centre d'Estudis Colombins, perquè així...[+]