Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Sense Història és impossible fer política."
Jules Michelet
NOTICIES » 06-03-2019  |  MèTODE DE LA NOVA HISTòRIA
8648

Sàpiens - Desmuntant la Nova Història

Us facilitem l’article que la revista Sàpiens ha publicat com a destacat al seu darrer número. Està precedit per unes paraules del president del 'Patronat Institut Nova Història'.

Benvolguts lectors i benvolgudes lectores,

Us facilitem l’article que la revista Sàpiens ha publicat com a destacat al seu darrer número. Es tracta de la reproducció d’una xerrada que mantenen diferents doctors i catedràtics d’Història medieval i moderna a l’entorn de les investigacions d’En Jordi Bilbeny i de la resta de membres que participen i col·laboren amb l’Institut Nova Història.

Personalment, opino que hi ha expressions i asseveracions desafortunades i que ratllen el menyspreu i la falta de respecte a la persona, al coneixement i a la investigació en general.

Però, malgrat aquestes formes de comportament negatives i destructives que ens dediquen, jo mateix, en nom de l’INH, els convido a assistir a qualsevol dels nostres actes i esdeveniments, on mostrem i discutim sobre elements que, per nosaltres, alteren el relat actual de fets de la història. I també els cridem i convidem a generar i impulsar espais de debat, perquè, d'una banda, ells avaluïn les nostres teories i conclusions amb les quals no estan d’acord o, pels motius que sigui, hi mantenen diferències, i perquè, de l'altra, nosaltres puguem dir-hi la nostra sobre les que ells defensen i nosaltres discrepem.

Des de l’INH, plataforma que impulsa un espai centrat en la recerca i la promoció de les investigacions de llurs col·laboradors, considerem que el coneixement és font de riquesa i de trobada, i que la confrontació sobre elements i conclusions només pot beneficiar la història.

Properament trametrem a la revista Sàpiens un article centrat en la metodologia, la investigació i el coneixement.

Des de l’INH sí que demanem ja al seu director, En Jordi Creus, que s’avingui a publicar l’article al següent número de la revista que dirigeix.

Podeu llegir l'article de la revista Sàpiens fent clic aquí.


Albert Codinas Poch
President Patronat INH



Redacció: Albert Codinas




versió per imprimir

  1. Vadoret
    20-03-2019 17:28

    I què sap vostè si el 98% dels catalans no creuen en en les encertades investigacions de l'INH ?

  2. History Live
    14-03-2019 07:22

    Estáis haciendo mucho daño a Cataluña. El 98% de los catalanes no creen estas pseudohistorias ni son aceptadas por la historiografía catalana oficial. La historiografía catalana oficial no apoya a este colectivo minoritario que tanto daño está haciendo a Cataluña y tanto bien está haciendo a la catalanofobia.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34993
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Sabeu que hi ha uns pastissets a Suècia que es diuen...[+]
En Pau Mora ens aporta informació d'un frare agustí català anomenat Erasme, a qui se li perd la pista a...[+]
Hi havia port a Pals o no hi havia port? Mentre els escèptics continuen dubtant, l'Albert Fortuny analitza el...[+]
Un historiador del segle XVI afirma que la descoberta d'Amèrica "no s'ha d'atribuir als castellans". El text diu...[+]