Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La gent està atrapada en la història, i la història està atrapada a la gent."
James Baldwin
ARTICLES » 12-01-2021  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
9761

Un adoctrinat menys

En Jaume Vallcorba, antic directiu d’una multinacional, del Cercle Català de Negocis i de la Fundació Catalunya Estat, ha patit, segons diu, l’adoctrinament de l’escola franquista. Ara està descobrint l’abast d’aquesta manipulació i redescobrint la veritable història dels catalans. Un adoctrinat menys. Ens ho explica en aquest escrit que ens ha fet arribar.

En Jaume Vallcorba

Vaig conèixer En Jordi Bilbeny pels volts del 2010 quan fèiem conferències sobre les consultes populars per la Independència. Ell i jo vàrem coincidir unes quantes vegades compartint acte. Ell explicava durant mitja hora el falsejament de la història i jo, durant l’altra mitja, l’espoli fiscal a què està sotmesa Catalunya. Mentre l’escoltava, pensava: «El que explica aquest senyor té sentit, encaixa». És, doncs, en aquelles sessions on se’m va encendre la llumeta que la història catalana havia estat manipulada.

Aleshores, ja picat per la curiositat, vaig comprar un parell de llibres d’En Bilbeny i, a poc a poc, vaig anar comprenent l’abast de la immensa mentida perpetrada per raó d’estat contra la Nació Catalana. A més, vaig anar, ara d’oient, a unes quantes conferències més d’aquest investigador i, més endavant, vaig assistir, també d’oient, a alguns dels simposis sobre la Història Censurada de Catalunya que se celebren a Arenys de Munt.

Abans de continuar, em cal, però, expressar en públic una constatació. Jo he estat un adoctrinat de l’escola franquista. Per això, jo, després d’iniciar-me en la tasca recercadora d’En Bilbeny i en la dels altres investigadors, vaig voler estudiar i entendre científicament la història de la meva gent, la de Catalunya. Per dur-ho a terme, em vaig matricular, una vegada ja jubilat, a la carrera d’història a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Per mi, saber de debò el nostre passat s’havia convertit en un assumpte vital. El tenia pendent.

El fet d’haver escoltat les conferències d’En Bilbeny, haver-ne llegit uns quants llibres i haver fet lectura de bastants articles de l’Institut Nova Història (INH), tot això m’ha obert immensament el meu cabal de comprensió. I això fins al punt que he pogut establir un ferm criteri sobre aquestes qüestions. Un criteri que m’ha fet adonar d’accions que no encaixen i, en definitiva, de mentides. I això quan els professors expliquen la nostra història a classe. En aquest sentit, he fet diverses intervencions defensant la tasca de l’INH i he pogut parlar personalment amb alguns dels professors per explicar-los les falsedats sobre la història catalana.

En Jordi Bilbeny té una gran habilitat: i és que t’obre la ment, et fa dubtar de la història oficial, i a més, et fa veure on la història ha estat tergiversada i per què.

Es tracta de desempallegar-se de la història oficial. És un procés gradual. Es tracta, en primer lloc, de prendre consciència que estem immersos en una gran mentida que prové de les fonts oficials i, en segon lloc, es tracta de gosar veure la nostra història i la història en general des de la perspectiva catalana. Som un poble conquerit per la força de les armes i ens han robat la nostra història i l’estupenda cultura escrita en la nostra llengua per tenir-nos sotmesos. Ara bé, quan comences a prendre consciència de la brillant història catalana, et puja l’autoestima, i dones més valor als fets dels nostres avantpassats. Cal estudiar el passat per poder entendre el present i preveure el futur. O millor dit: interpretar que el present és producte del passat i així poder orientar el futur. Jo no he parat d’estudiar.

Així, he aprofitat el confinament provocat per la pandèmia per llegir cinc llibres seguits dels investigadors de l’Institut. Ho he fet per aquest ordre:

  • Inquisició i Decadència, d’En Jordi Bilbeny
  • Erasme i la construcció catalana d’Espanya, d’En Pep Mayolas
  • Erasme i l’Imperi Català de Carles I, d’En Pep Mayolas
  • Carles I sense censura d’En, Jordi Bilbeny
  • Corona d’Aragó, denominació impròpia de l’Estat Català Medieval d’En Caius Parellada.

Bo i així, en total dec haver llegit uns deu o dotze llibres dels investigadors de l’INH. Ara començo a tenir clar què va passar. Aquests nous coneixements han provocat que se m’hagin omplert els buits que moltes explicacions oficials no m'omplien, que hagi entès les accions polítiques, diplomàtiques i militars dels catalans. A més, m’he adonat que les noves aportacions donen sentit a una història que ha estat amagada i censurada. Comprendre la censura d’estat i la de la Inquisició —un dels seus braços executors— és bàsic per entendre l’engany en tota la seva extensió i profunditat.

Em sento molt orgullós d’estar fent aquest esforç i de netejar la meva ment de la demagògia oficial que m’havien inculcat a l’escola franquista-nacional-catòlica, com molt bé explica En Pep Mayolas en el seu llibre Mádrix.

Dit això, en vull saber més i més, i vull agrair a tots els historiadors, investigadors i col·laboradors de l’Institut Nova Història la gran tasca que fan i els encoratjo que la segueixin fent. Els ciutadans de Catalunya necessitem que ens expliquin en què han consistit la manipulació i usurpació dels nostres fets històrics, una manipulació i usurpació portades a terme per l’estat espanyol. D’aquesta manera podrem retrobar-nos amb la disciplina històrica ja des del punt de vista català.

Moltes gràcies per tot.

Jaume Vallcorba

  • Exvicepresident del Cercle Català de Negocis (CCN)
  • Expresident de la Fundació Catalunya Estat (FCE)
  • Exdirectiu de multinacional i ara jubilat.

Divendres, 8 de gener del 2021
Sant Feliu de Codines



Autor: Jaume Vallcorba




versió per imprimir

    Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
      EDITORIAL
    L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
    34993
    Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
    Catalunya i el Mediterrani
    SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
    Subscriviu-vos al nostre butlletí
    Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
    Si Miguel de Cervantes es deia verament Miguel, com és que en un gran tou d'obres d'arreu del món apareix...[+]
    Magazín d'entreteniment i actualitat de les comarques gironines. El programa pretén acostar tots els temes que...[+]
    Per què van tancar Joana la Boja a la presó? Per amor? Perquè era boja? O per una evident raó d’Estat? En...[+]
    Empordà Televisió recull la notícia de la presentació del llibre "El Quixote va esborrar el Quixot", de Lluís...[+]