Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Per estimar el país cal sentir que té un passat, però no cal estimar l’embolcall històric d’aquest passat.
Cal estimar la seva part muda, anònima, desapareguda"
Simone Weil
NOTICIES » 02-07-2013
8730

1a Universitat Nova Història, de l'1 al 4 d'agost a Crespià

En breu s'obriran les inscripcions per a la 1a Universitat Nova Història, que s'escaurà de l'1 i 4 d'agost a Crespià, al Pla de l'Estany. Es tracta d'un Curs sobre la falsificació i restauració de la Història de Catalunya que comptarà amb 10 ponències de destacats investigadors de l'Institut Nova Història.

Ens plau anunciar-vos que aquest any inaugurarem la 1a UNIVERSITAT NOVA HISTÒRIA, que s'escaurà de l'1 i 4 d'agost a Crespià, al Pla de l'Estany.

Es tracta d'un Curs sobre la falsificació i restauració de la Història de Catalunya, en un entorn natural on, a més a més d'aprendre història i compartir idees, podrem passar-hi uns dies de descans. El contingut del curs està organitzat amb 10 ponències a càrrec de destacats investigadors de l'Institut Nova Història, com són Jordi Bilbeny, Pep Mayolas, Joanjo Albinyana, Paolo Pellegrino, Enric Guillot, Àlex Sendra, Albert Fortuny, Manel Capdevila, Pep Comajuncosa. A més hi haurà una taula rodona, cinefòrum cada vespre i un concert la nit del dissabte.

El curs inclou l'estada amb pensió completa opcional en una casa de la vila o d'un altre lloc proper.

PER A MÉS INFORMACIÓ ACCEDIU A LA PÀGINA DE LA UNIVERSITAT NOVA HISTÒRIA:
http://www.inh.cat/universitat

Si voleu demanar més informació, us podeu dirigir a:
L'adreça de correu reserves@inh.cat o al telèfon 722 421 271.








versió per imprimir

  1. Lluís
    01-10-2014 00:19

    albert, pel que sé, n'han aparegut molts més de manuscrits catalans de Lleo Baptista Albert.

  2. albert
    30-09-2014 22:45
  3. albert
    30-09-2014 22:41

    albert, has disfrutat molt de la teva orgàsmica "bervorrea" de mesos i mesos? de la típica pedanteria xulesca castellana, ampara del genocidi comès per bèsties de l'odi contra tot allò que no compartien ni entenien. L'enllaç, la notícia, l'estudi, el document.... què necessites per desmunatr?? el què?? la teva tasca és venir a la terra a desmuntar el que dieun els historiadors i investigadors, amateurs al 99%, de l'INH??? Què dius que vols desmuntar? N'estar segur? doncs vinga, ampla és Castella, camina noi, camina...

  4. albert
    03-08-2013 00:07

    Francesc, mi gran placer en este mundo es desmontar PUBLICAMENTE las ridículas teorías de INH. Cuando nos hayas dado el enlace, desmontaré el "Alberti catalán" en tres frases. Pero no podré hacerlo si no nos das el enlace. Quiero que haya una sección para comentarios. Venga, Francesc, danos el enlace. A no ser que Avui haya retirado el artículo por ser falso, claro....

    Francesc, cada vez que me dices de llamar a l'Avui haces el ridículo, y todos lo vemos. Si el artículo existe, danos el enlace.

  5. Francesc
    02-08-2013 22:57

    Explica, e`xplica.... Sóc tot orelles..... Tomàs. Com va allò de l'Avui?

  6. albert
    02-08-2013 19:54

    Francesc, si ho poguessis entendre....

  7. Francesc
    02-08-2013 18:16

    A què ve a tomb el teu comentari, Albert? Si ens ho poguessis explicar....

  8. albert
    02-08-2013 00:00

    Una nota más sobre las "incongruencias" que encuentra el INH.

    TODA LA HISTORIA ESTA LLENA DE INCONGRUENCIAS.

    LA HISTORIA DE HACE DOS DIAS Y, MUCHO MAS, LA HISTORIA DE HACE 500 AÑOS.

    MI VIDA ESTA LLENA DE INCONGRUENCIAS, Y LA TUYA TAMBIEN.

    Es incongruente que un irlandés escribiera obras literarias en francés, y que ganara el premio Nóbel. Pero lo hizo Samuel Beckett. Y es incongruente que Kafka, de Praga, escribiera en alemán, y que Conrad, polaco nacido en Ucrania, escribiera en inglés. Pero así es.

    Es incongruente que Hitler, con ojos oscuros y pelo oscuro, llevara a cabo el holocausto en parte para ayudar a la "raza superior", los de ojos azules y pelo rubio.

    Es incongruente que Castro negara ser comunista, y que Marx denunciara el socialismo y que Jack Kerouac fuera un paranoiaco ultra-derechista que jugara al fútbol americano en la universidad. Pero así es.

    Si un día dejas a tu hija de 8 años, la pequeña Catalina, sola en la cocina y al regresar 10 minutos después ves que ha desaparecido el trozo de pastel que ibas a comer tú, parece probable que Catalina lo ha comido. Pero si Catalina lo niega, tienes una "incongruencia". Lo normal, creo, es concluir que Catalina miente. Pero si has decidido de antemano que la pequeña Catalina es incapaz de mentir (es demasiado buena!) puedes buscar otras soluciones. Una solución: Castellina, la niña mala que vive en la casa vecina, ha entrado en tu casa (sin que nadie la viera) y en la cocina (sin que Catalina te dijera nada) y ha comido el pastel. Ahora todo encaja, verdad?

  9. albert
    25-07-2013 23:43

    Planas, però, ¿ens veiem a la inauguració a Crespià????

  10. capde mort
    24-07-2013 15:08

    Quins recargolaments et fan els bodells, eh Planes ?. No prenguessis mal !

  11. 1714
    16-07-2013 02:50

    Quan passejo per aquesta web i llegeixo a determinats personatges em ve al cap una frase notable d'Emmanuel Kant: Si vols tenir enemics, fes favors. Això em porta a preguntar-me, quins favors tan desproporcionats els hem d'haver fet a aquests senyors per què s'acarnissin tant? Per què mosseguin i bordin tant sovint? Estic convençut que no han paït els favors que han rebut i d'aquí ve aquesta actitud malaltissa. Els és impossible entendre la generositat, la comprensió, el debat, la reflexió... La ràbia els corseca. La insistència en no voler acceptar la veritat els neguiteja perquè això comportaria identificar-se amb nosaltres. L'orgull malentès els porta a negar-se odiant la pròpia imatge. Potser és massa críptic, però, crec que s'entén el que vull dir.

  12. albert
    16-07-2013 00:44

    Planas, a part de provocador, ets un pobre i des-graciat manipulador. El que més s'assembla a una recerca i a una mentida, és que la recerca ha de llegar, escriure, i concloure, i la mentida només ha de categoritzar. I tu ets a una banda. Mai he entès la vostra obsessió per matxucar-nos, és com si necessitéssiu escriure per arribar a certs sublims sexuls que no podeu aconseguir d'altres maneres.

  13. Francesc
    15-07-2013 01:05

    I tant que en fa. Des de la seva fundació i com es pot veure en tots els documents que hi h per aquí

  14. Remigio
    07-07-2013 17:31

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  15. Remigio
    07-07-2013 17:01

    _KMS_WEB_BLOG_INAPROPIATE_COMMENT Feu clic aqui per mostrar-lo

  16. albert
    02-07-2013 16:34

    Joan/joan: es pot acceptar la definició de: "universitat" (del llatí universitas, -atis) és un establiment o conjunt d'unitats educacionals dedicades a l'ensenyament superior i la investigació. Ben mirat, el coneixement primer existeix, i, després, es regula i es consensua, o no. L'INH organitza aquest espai. I, segurament, tots aquells i aquelles que discrepeu/critiqueu del que escrivim, podríem trobar-nos-hi físicament i tractar tot allò que no us convenci, de cada sessió. Seria molt fructífer amb el que la majoria de crítics-deiscrepants-destructius, podríeu mesurar l'estat de cada qüestió, i, abandonar-nos, o sumar-vos a la recerca. Podeu escriure directament al info@novahistoria.cat i intentarem generar aquest espai més crític. Moltes gràcies.

  17. catacrec
    02-07-2013 15:34

    Joan tu no cal que hi vagis home!. La Real Acadèmia de la Historia española te una pàgina molt bona per les persones cultes com tu

  18. Joan
    02-07-2013 15:29

    "Universitat"? Pero pensaba que todas las universidades y todos los expertos formaban parte de la gran conspiracion contra los catalanes! Pensaba que no podiamos nunca confiar en las universidades. O es aceptable esta universidad poraue los profes no son expertos en absolutamente nada?

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34989
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Empordà Televisió recull la notícia de la presentació del llibre "El Quixote va esborrar el Quixot", de Lluís...[+]
El diari Levante es feia ressò aquesta setmana de la catalanitat de Cervantes segons Lluís Maria Mandado, que...[+]
En aquest article, en Dídac Cabrera ens exposa que, a la quasi majoria de llengües, el llibre de Don Quixote es...[+]
Un altre argument més per ajudar-nos a entendre que la conquesta de Mèxic va ser duta a terme per...[+]