Accediu  |  Registreu-vos-hi
"No confonguis educació amb intel·ligència. Pots tenir un doctorat i seguir essent un idiota"
Richard Feynman
ARTICLES » 15-03-2022  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
1917

Aleix Galvany ressenya el llibre 'Carles I sense censura'

Aleix Galvany ha fet una ressenya del llibre 'Carles I sense censura' d'En Jordi Bilbeny a través d'un videu del canal YouTube.

"El llibre d'avui és Carles I sense censura d'En Jordi Bilbeny. Aquest és un llibre d'un Bilbeny ja molt bregat, molt madur. Va ser editat l'any 2020. L'autor dedica poc temps a defensar-se de les crítiques poc elaborades. En canvi, es dedica a donar dades i informació sobre el tema concret. En aquest cas, és Carles I en el període en què està en els seus regnes hispànics abans de marxar cap a Itàlia. Són uns anys en què Carles I tenia el problema dels francesos i desl turcs. La seva dona, l'emperadriu, també hi surt bastant, així com En Cortès. En Bilbeny va explicant -en la seva línia- com en un cert moment es va agafar la història hispànica  i se la va descatalanitzar. O sigui, que es van reescriure els documents i se'ls va manipular. El que es fa és substituir noms, noms de ciutats. I això perquè el lector pensés que les coses passaven en unes altres ciutats que estaven lluny de les que on van passar realment els fets. I també es desfiguren els noms de moltes personalitats. També de les nissagues. Tot el que sonava a català està canviat. Ens trobem amb una Castella que havia tingut molt poca cosa, comparada amb el que havia obtingut la Corona d'Aragó. Hi ha casos flagrants. Per exemple, el cas de Madrid, que d'antuvi no tenia absolutament res, tot i que li atribueixen tractats i altres fets. I això és així fins a construir-li un passat.

"Però anem pas a pas. Comencem des del principi. En Bilbeny comença demostrant com s'ha intentat suplantar força vegades les corts de Montsó del 1528 per unes de Toledo. És manifest que aquestes corts es van celebrar a Montsó. Fins i tot ho defensen historiadors falangistes. Jo no sé si això passa gaire en les històries nacionals dels països europeus. Però no és normal que quan ha passat una cosa no puguis saber amb claredat on i quan ha passat. A la història espanyola un historiador de l'època diu que un fet va passar en un lloc i un altre historiador diu que aquest fet va passar en un altre lloc; un historiador diu que va succeir en tal any i un altre diu que en un altre any. Bàsicament maregen la perdiu. Doncs bé, En Bilbeny acaba demostrant que aquestes corts van ser celebrades a Montsó i això se sap perquè van ser les corts on Cortès va informar l'emperador [de la conquesta de Mèxic]..."






Autor: Aleix Galvany




versió per imprimir

  1. Edmund Cooke
    17-03-2022 20:55

    Trobo molt encertat el resum que en fa l'Aleix i també les seves reflexions….paga la pena veure tot el video i llegir el llibre, que és demolidor i esmicola per sempre més la visió que sempre ens han enssenyat de l'imperi on no es ponia el sol…

  2. Lluís Brines
    15-03-2022 22:49

    Que sapigueu tots que en Baydalet, que és com ací anomenem en Vicent Baydal, principal impulsor d'aquesta pseudohistòria i obsessionat contra l'INH des de fa temps, NO HA TRET UNA PLAÇA EN LA UJI DE CASTELLÓ QUE JA DONAVA PER SEUA.
    Serà que aquest xic no és tan bo com diu? Serà que al final tots acaben fartant-se de la seua petulància i cregudisme?
    Vos convide a tots a fer-vos un whisket a la seua salut ha ha ha

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34991
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Article publicat per en Joan Pons Ribot al núm. 102 de la revista arenyenca "La Rierada", del 9 d'octubre del...[+]
Si En Colom hagués viscut a Castella i Andalusia, com se’ns diu, hauria après els noms dels animals en aquella...[+]
Va viure Leonardo a Catalunya? Es va estar a Montserrat? Hi va tenir relació directa? Un estudi del recorregut...[+]
El refrany esmentat al Quixot "andar buscando los tres pies al gato", és una altra prova concloent que el Quixot...[+]