Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Fins i tot el passat es pot modificar; els historiadors no paren de demostrar-ho."
Jean Paul Sartre (1905-1980) Filòsof i escriptor francès
ARTICLES » 05-03-2020  |  LLEONARD I LA CORONA CATALANA
4164

L’origen valencià de la roba de la Gioconda

Una investigació revela la influència de la seda valenciana en l’obra mestra de Leonardo da Vinci. Notícia apareguda al ’ABC-Comunitat Valenciana’ del dimarts 3 de març del 2020.

Imatge de Dolores García al costat del quadre de La Gioconda - ABC

Un estudi dut a terme per la investigadora Dolores García Ruiz sobre las peces de seda de La Gioconda de Leonardo da Vinci revela que el vestuari de «la model del retrat més famós del món està íntimament relacionat amb València i el seu art de la seda».

La investigació recalca que les peces de la Mona Lisa «no haurien presentat el mateix aspecte i color sense el decisiu paper del valencià Lluís de Santàngel en el descobriment d’Amèrica».

El proper dijous 5 de març, la doctora en Conservació-Restauració de Béns Culturals i Professora Titular d’Història de l’Art de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, María Gómez Rodrigo, presentarà l’estudi en el laboratori «Santiago Sebastián» de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

Amb aquest acte la Universitat de València se suma als esdeveniments que a tot el món commemoren el cinquè centenari del traspàs de Leonardo da Vinci.

Dolores García Ruiz és escriptora i investigadora. Està considerada com un dels entesos que coneixen millor Leonardo da Vinci, sobre el qual imparteix conferències i xerrades arreu del món. Al respecte, ha publicat novel·les, assajos, relats, a banda d’articles en diverses revistes.

A.B.C..Comunitat Valenciana
Cultura
Actualitzat:03/03/2020 12:05h
https://www.abc.es/espana/comunidad-valenciana/abci-origen-valenciano-prendas-gioconda-202003020829_noticia.html#vca=rrss-inducido&vmc=abc-es&vso=wh&vli=noticia-foto



Autor: ABC-Comunitat Valenciana




versió per imprimir

  1. CescT
    05-03-2020 15:13

    Origen valencià significa origen català clar, perquè en aquell temps a Itàlia al Papa Borja el tenien per un català més.
    Ja tenim més dades. Muntanyes de Montserrat segons l'INH, seda de València segons María Gómez Rodrigo, família Aragó catalano parlant segons la Luerssen .....
    l'ABC ens tira un cable

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35135
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Què hi fa la bandera espanyola en una rèplica històrica de la nau Victòria? ¿Per què en aquesta rèplica...[+]
Podia ser que un nen, criat al camp, sense contacte amb cap centre de coneixement tècnic, fos un dels enginyers i...[+]
Per l'Esteve Renom, hi podria haver hagut una relació directa entre En Servet i En Servent. Una relació ocultada...[+]
Contundent intervenció de la portaveu de la Chunta Aragonesista a les Corts d'Aragó contra la llei de...[+]