Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és sempre una fantasia sense base científica, i quan es pretén aixecar un embull invulnerable i col·locar-hi a sobre una conseqüència, es corre el perill que una dada canviï i s'ensorri tota la carcassa històrica."
Pío Baroja (1872-1956)
L'INSTITUT » 01-05-2010
3769 lectures

Àrees d'investigació

Principals àrees de treball: Donem una breu pinzellada, mostrant els principals temes o personatges que han centrat l'esforç en els darrers temps dels nostres principals col·laboradors. Tots aquest treballs han estat portats a terme amb gran minuciositat, i properament aniran veient la llum en aquesta mateixa pàgina de l'Institut.

Seguint  els objectius de l'Institut Nova Història, s'han encetat els següents camps d'actuació:

    1.- Projecte Amèrica.
    En aquests moments portem a terme, entre d'altres, una àmplia recerca sobre la "Descoberta Catalana d'Amèrica", la seva exploració, conquesta i colonització i la participació catalana en aquests fets, que va ser molt més important del que se'ns vol fer creure. Aquest treball que en la fase d'hipòtesi està prou avançat, gràcies a la tasca realitzada per En Jordi Bilbeny, s'adreça cap a la constatació de proves que afecten diferents hipòtesis de treball.

    2.- Projecte Cervantes.
    Consisteix, fonamentalment, a explicar la catalanitat ocultada d'aquest escriptor. També s'hi inclouen treballs de recerca sobre la influència de Catalunya en l'obra d'aquest autor i sobre l'estudi de l'entorn familiar i amics que van influir les seves obres.

    3.- Projecte Llàtzer de Tormos
    .

    4.- Projecte La Celestina catalana
    .

    5.- Projecte La Pólvora catalana
    .

    6.- Projecte Ciència Catalana
    Treballs de recerca sobre Ciència Catalana medieval

    7.- Simposis
    Està previst un simposi per exposar i contrastar amb els assistents les tasques de recerca realitzades i poder-ne publicar els continguts.

    8.- Publicacions
    Es preveu publicar les aportacions de recerca realitzades i les participacions i intervencions del simposi.
versió per imprimir

Comentaris publicats

  1. Joan Padró
    13-09-2014 14:04

    En el cas de Colom i els germans Pinson, trobo estrany que ningú hagi parlat de les banderes que portaven els descobridors al arribar al Nou Món. La bandera amb la creu verda que ens parla el pare Cases és clarament la creu dels Avis, insígnia militar portuguesa. El pare de Felipa de Coïmbra era mestre major d'aquesta ordre militar. Si els Pinson portaven aquesta creu, això vol dir clarament que eren portuguesos i probablement relacionats amb la família Coïmbra. A més aixó encara vincularia més la Felipa de Coïmbra amb Cristófor Colom.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35814 lectures
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Quan trobem en textos castellans del Siglo de Oro l'expressió “rayo de sangre”, “rayo de leche”, “rayo...[+]
Les cròniques ens relaten que En Cortès va assistir a les Corts de Toledo al 1528, a la tornada de Mèxic. Però...[+]
L'astrolau o astrolabi de Barcelona, atribuït a Sunifred Llobet a l'any 980, és l'astrolau amb caràcters...[+]