Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és una combinació de realitat i mentides. La realitat de la història arriba a ser una mentida. La irrealitat de la faula arriba a ser la veritat. "
Jean Cocteau
L'INSTITUT » 01-05-2010
2797 lectures

Àrees d'investigació

Principals àrees de treball: Donem una breu pinzellada, mostrant els principals temes o personatges que han centrat l'esforç en els darrers temps dels nostres principals col·laboradors. Tots aquest treballs han estat portats a terme amb gran minuciositat, i properament aniran veient la llum en aquesta mateixa pàgina de l'Institut.

Seguint  els objectius de l'Institut Nova Història, s'han encetat els següents camps d'actuació:

    1.- Projecte Amèrica.
    En aquests moments portem a terme, entre d'altres, una àmplia recerca sobre la "Descoberta Catalana d'Amèrica", la seva exploració, conquesta i colonització i la participació catalana en aquests fets, que va ser molt més important del que se'ns vol fer creure. Aquest treball que en la fase d'hipòtesi està prou avançat, gràcies a la tasca realitzada per En Jordi Bilbeny, s'adreça cap a la constatació de proves que afecten diferents hipòtesis de treball.

    2.- Projecte Cervantes.
    Consisteix, fonamentalment, a explicar la catalanitat ocultada d'aquest escriptor. També s'hi inclouen treballs de recerca sobre la influència de Catalunya en l'obra d'aquest autor i sobre l'estudi de l'entorn familiar i amics que van influir les seves obres.

    3.- Projecte Llàtzer de Tormos
    .

    4.- Projecte La Celestina catalana
    .

    5.- Projecte La Pólvora catalana
    .

    6.- Projecte Ciència Catalana
    Treballs de recerca sobre Ciència Catalana medieval

    7.- Simposis
    Està previst un simposi per exposar i contrastar amb els assistents les tasques de recerca realitzades i poder-ne publicar els continguts.

    8.- Publicacions
    Es preveu publicar les aportacions de recerca realitzades i les participacions i intervencions del simposi.
versió per imprimir

Comentaris publicats

  1. Joan Padró
    13-09-2014 14:04

    En el cas de Colom i els germans Pinson, trobo estrany que ningú hagi parlat de les banderes que portaven els descobridors al arribar al Nou Món. La bandera amb la creu verda que ens parla el pare Cases és clarament la creu dels Avis, insígnia militar portuguesa. El pare de Felipa de Coïmbra era mestre major d'aquesta ordre militar. Si els Pinson portaven aquesta creu, això vol dir clarament que eren portuguesos i probablement relacionats amb la família Coïmbra. A més aixó encara vincularia més la Felipa de Coïmbra amb Cristófor Colom.

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
24392 lectures
Jordi Bilbeny - Els tres Reis d'Orient i la religió dels catalans
Jordi Àlvarez - L'Anglaterra catalana. Des dels Hastings (1066) fins a la mort de la reina Elisabet (1603)
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Segona Part: La restauració de la...[+]
La Biblioteca Nacional de la capital francesa conserva un exemplar complet del text del segle xv del qual es creia...[+]
Patim una adulteració constant de la història, però la gent no s'informa i s'ho creu tot. Estem investigant la...[+]
L'historiador Jordi Bilbeny reivindica la catalanitat del descobridor d'Amèrica amb una ruta per...[+]