Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és sempre una fantasia sense base científica, i quan es pretén aixecar un embull invulnerable i col·locar-hi a sobre una conseqüència, es corre el perill que una dada canviï i s'ensorri tota la carcassa històrica."
Pío Baroja (1872-1956)
ARTICLES » 11-12-2023  |  CENSURA I LA MANIPULACIó
1040

Benvinguda d’En Carles Camp al 22è Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya

Bon dia,

Sigueu tots molt benvinguts al 22è Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya.

Primerament, tots els qui som aquí hem de donar les gràcies a l’Ajuntament d’Arenys d’Amunt per la perseverant fidelitat que ens ha tingut durant aquest llarg període de la seva col·laboració amb nosaltres, des d’un ja llunyà any 2000.

No és pas casualitat que fos justament aquesta població la que, nou anys després, el setembre de 2009, va organitzar un referèndum no vinculant, festiu i desacomplexat, sobre la independència de Catalunya, aprovat en el ple municipal del 4 de juny i celebrat el 13 de setembre d’aquell any. No en cal recordar-ne el resultat, com tampoc cal recordar les aïrades reaccions del Gobierno de Madrid a l’uníson amb diverses agrupacions feixistes: sobrereaccions que ens van sorprendre i que ens haguessin fet riure si no fos un tema seriós. El que van aconseguir va ser el resultat contrari, el que es coneix com a Efecte Streisand: convertir un fet que hagués passat gairebé desapercebut com una anècdota en un fet d’una importància històrica.

Us tenim, Regidora, una sana enveja en veure com les reaccions que provoquem no van ser tan sonades com les que va aconseguir aquest Ajuntament i la seva població sense proposar-s’ho. En el nostre cas, els atacs que rebem només són burles i insults, i els feixistes i tota mena de reaccionaris ens tracten com a un grup d’eixelebrats inofensius.

De moment.

Desitgem de tot cor que tots els que ens heu volgut obsequiar amb la vostra assistència sortireu convençuts de l’evidència que se’ns ha manipulat la Història amb l’objectiu de fingir que els catalans, des de fa segles, des de sempre, som un poble del més baix nivell possible, i que mai no hem fet res digne de ser tingut en compte, res del que valgui la pena explicar.

Tots nosaltres ens dediquem constantment a desmentir aquesta descomunal bestiesa, i no passa gaire temps entre una troballa i la següent, fetes amb tot el senderi i perfectament documentades, deixant en evidència una vegada rere l’altra l’extrema mala fe dels nostres enemics en la seva defensa d’unes ridícules i esperpèntiques fantasies, que farien riure si, com deia, no estiguéssim parlant d’un tema tan seriós.

Usen mètodes acientífics tot i empassant-se la documentació que ens ha arribat de forma totalment acrítica i sense immutar-se el més mínim davant les incongruències i les bestieses que hi surten. D’aquesta manera intenten justificar uns fets impossibles en el seu patètic intent de defensar les seves flagrants mentides amb la intenció d’enviar-nos a la desferra de la Història.

Us convidem a gaudir d’aquesta jornada, on us adonareu del que vol dir en realitat ser català: pertànyer a una nació antiga, sàvia i noble que va ser fins la invasió borbònica del 1714 de les més potents i destacades d’Europa, i potser del món, perquè ha sigut des de sempre capdavantera en fets de la més gran importància que han tingut i tenen una repercussió significativa i una transcendència cabdal en la Història de la Humanitat.

També us convidem especialment a visitar el nostre web i a llegir uns quants, d’entre els milers, articles que hi trobareu, i també a llegir els llibres que hem publicat i publicarem que van en aquest sentit.

Si feu tot això que us demano, llavors sentireu l’orgull de ser català.

 

Carles Camp

Arenys de Munt, 18 de novembre del 2023



Autor: Carles Camp




versió per imprimir

  1. Colin Smith
    18-12-2023 23:30

    Hi ha interrogants de tots els personatges històrics, des del Moisès (Va existir?) fins al Puigdemont (Si pensava que havia fet el ridicul amb el referèndum, perquè no va dimitir?)

    Es clar, dels personatges de fa molts segles els interrogants són més complicats.

  2. Xavi G.
    18-12-2023 22:03

    Però bueno!!, qui ha fet la broma soc jo i soc jo qui sé si és broma o no és broma, no tu. Menuda falta de metodologia i de vergonya. La font primaria en aquest cas soc jo i, a més, no em deixo manossejar per investigadors.

    Agafe aquest document perquè va explicant-me interrogants del personatge que el fan real i no un ninot de fireta.

  3. Colin Smith
    18-12-2023 21:23

    "Però potser una forma de fer-ho és no donant per bo un retrat del Miró com a realista, i intentant cercar els documents que si que van conformant un retrat realista del personatge."

    Pensar que'l espanyols, els francesos, els italians, els alemanys, els anglesos, etc, etc, etc han refet tots els documents del 1300 fins al 1700 per amagar la catalanitat és completament mironià.

  4. Colin Smith
    18-12-2023 21:21

    1. "Homeeeeeeee, perquè m'agrada.

    És broma és broma"

    No, no és broma.


    2. L'INH: "SEMPRE CONFIEU EN TOTS EL DOCUMENTS! NOSALTRES SOM MOLT I MOLT MES INTEL.LIGENTS!"

    I després: "COM PODEU DUBTAR D'AQUEST DOCUMENT?"


    El problema, com he dit, rau en la vostra incapacitat de llegir documents antics, i la falta de metodologia, coneixements i objectivitat.

    Un historiador llegeix tots els documents i intenta reconstruir el relat. Es dificil, si es tracta d'esdevinaments de fa cinc segles. A vegades hi ha documents que no encaixen. Això no significa que tothom era català.

    Vosaltres no llegiu cap document. Trobeu una frase que sembla no encaixar i això basta per concluir que Colom (o qui sigui) era català. Es per això que Bilbeny ha confós 5 personatges diferents per crear el seu "Colom català".

    Ara, Francesc, pots esborrar aquest comentari.

  5. Xavi G.
    18-12-2023 21:14

    Però potser una forma de fer-ho és no donant per bo un retrat del Miró com a realista, i intentant cercar els documents que si que van conformant un retrat realista del personatge.

  6. Xavi G.
    18-12-2023 20:52

    Homeeeeeeee, perquè m'agrada.

    És broma és broma.

    Reconec que el tema de quins documents són autèntics i quins no és fa feixuc de dilucidar.

    Però alguna cosa semblant se li podria dir als historiadors acadèmics respecte a per què desestimen aquest passatge i d'altres no.

  7. Colin Smith
    18-12-2023 19:58

    "Colom s'adreça a Ferran el Cat. donant-li noticia que ell va fer de corsari per a Renat d'Anjou."

    Si tots els documents relatius al Colom han sigut cremats, traduits, manipulats i/o inventats, cóm pots afirmar que aquest document és autèntic?

  8. Xavi G.
    18-12-2023 18:41

    Tampoc te'n passis. TOTS??

    Potser els poses en evidència respecte a moltes questions, però el teu TOT és molt selectiu.

    Per exemple, no respons al passatge del Colom corsari de Renat d'Anjou que t'he preguntat.

    No sé com encaixa això la historiografia acadèmica en el Colombo genovès.

    Crec recordar que la historiadora Consuelo Varela, una de les màximes expertes colombines, en el debat del Millenium solucionava aquesta i altres qüestions similars amb un "es que Colon era muy mentirosillo" i xim pum. Ale, metodologia a punta pala!!

  9. Colin Smith
    17-12-2023 14:43

    Com has vist, els meus comentaris respectaven totes les normes oficials de l'INH.

    Però no respectaven la norma no-oficial: "No està permés desmontar tots els nostres arguments."

  10. Xavi G.
    17-12-2023 12:13

    T'entenc.

    Havies escrit aquí dos comentaris que eren una de les teves acostumades crítiques, però no recordo que faltares a ningú, a banda potser del teu habitual to inquisitiu o dur o cru, del que potser els de l'INH estan més farts que jo mateix, que ja es dir :D, però bé, que no estimo oportú que te'ls borraren.

    Però (a veure si ho agafes) en quina mena de metodologia et recolzis per assegurar sense proves que te'ls han esborrat els de l'INH, quan se te n'oblida una dada fonamental, i és que els havies escrit en català..., cosa que fa molt possible la intervenció de la inquisició o el CNI i cia, eh??

    Aquesta vista del Picasso amb la bandera del balcó només vol dir que qui li va deixar el pis era l'avi del Vidal-Quadras, mentre que si hagués estat una senyera voldria només dir que el pis era de la familia del Pere Aragonès..., no, calla, que diuen que era de familia franquista..., doncs de l'avi del Puigdemont..., no calla, que també diuen que era franquista..., doncs del Junqueras, no calla, que diuen que és un mossèn, sospitós de dominic.... Déu, deu meu, en mans de qui estem els catalans??!!, hahaahahhaa.

  11. Colin Smith
    16-12-2023 22:31

    No s'enten el teu comentari, Xavi, perquè l'INH prefereix la censura i no pas el debat.

    En tot cas, la conjectura del pseudohistoriador Ulloa és completament incompatible amb la conjectura del pseudohistoriador Bilbeny.

    Això alguna cosa ha de significar.

    Picasso ens indica que Colom era espanyol, no?

    https://museupicassobcn.cat/en/collection/artwork/passeig-de-colom


    Suposo que això no sigui una prova vàlida per a vosaltres. Si fos una senyera en comptes de la bandera d'Espanya, seria molt i molt significatiu.

    Metodologia, saps?

  12. Xavi G.
    16-12-2023 11:09

    Però ho recorde.


    Respecte al punt 1, 2 i 4 no tinc res a afegir.

    Però respecte al 3 i 6, no és que sigui una troballa de l'INH, però fent memòria vaig recordar el passatge, que ara no em diguis on surt, on Colom s'adreça a Ferran el Cat. donant-li noticia que ell va fer de corsari per a Renat d'Anjou.

    Aquest passatge no crec que seguint (com segur que han seguit els historiadors acadèmics) la metodologia vigent o acceptada o com sigui que es qualifique a la metodologia apropiada a la que et refereixes sempre, el tinguin gens ben resolt.

    Aquest és un exemple d'una de les múltiples peces que li falten a l'historicisme acadèmic del puzle que mostra el retrat del Descobridor, mostrant-nos així un retrat que pareixeria fet per Picasso o, pitjor, per Miró, mentre que si canvies el prisma agafant el de l'Ulloa, l'INH, etc..., comencen d'immediat a encaixar tonellades de peces del puzle i se'ns mostra un retrat fet pel mateix Anthonis Mor, cosa fina.

    Això alguna cosa ha de significar.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35174

Aconseguits 1750€
de 8000€
Queden 20 dies

Més informació
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Hi va haver una Universitat a Barcelona abans del segle XV? La història oficial ho nega i dona la data de 1450,...[+]
En Cesc Garrido, conscient que En Lleonard estaria vinculat a la casa reial catalana de Nàpols, identifica "La...[+]
La Núria Garcia Quera ens explica la relació que tenen, segons ella, certs topònims pirinencs amb l'euskera...[+]