Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Quan al món apareix un geni, es pot identificar per aquest senyal: tots els necis es conjuren contra ell"
Johnathan Shift «Thoughs on various subjects, moral and diverting».
ARTICLES » 14-08-2019  |  MEMòRIA HISTòRICA
9218

Comunicat del Patronat de l'Institut Nova Història

El patronat de l'institut nova història, davant el seguit de crítiques i comentaris negatius que hem rebut com a institució, emet un comunicat que pretén situar el debat real de la investigació que duem a terme

1. L'Institut Nova Història (INH) és una institució, constituïda com a fundació sense ànim de lucre, la finalitat de la qual és l'estudi, la revisió i l’anàlisi dels fets i dels diversos elements històrics relacionats amb els regnes que componien la confederació catalano-aragonesa entre els segles X i XVIII. Ens interessa la història de Catalunya i la seva influència dins Europa i la civilització occidental i treballem per esbrinar tot allò que ens han tergiversat.

2. Com a centre de recerca, l'INH desenvolupa la seva tasca des d'una perspectiva multidisciplinària en què els conceptes, els marcs teòrics i les metodologies nascudes de diverses disciplines es fonen en uns procediments d'investigació i interpretació que volen superar les visions simplistes i només descriptives de la història. L'INH resta obert a qualsevol anàlisi de fets històrics, llunyans o recents, i respecta totes les aproximacions interpretatives que aquests puguin obrir. No obstant això, l'INH defensa el paradigma interpretatiu que situa en una posició rellevant la variable de la censura i la manipulació dels fets i el seu abocament en les fonts documentals per construir un relat històric a favor del poder establert en cada època.

3. Per tal de fer conèixer els resultats de les seves recerques, l'Institut Nova Història organitza, de manera regular, conferències, presentacions d'estudis i jornades de debat obertes a tota la ciutadania. Així, a banda de xerrades, conferències puntuals i presentacions de llibres escampades arreu del país, l'INH organitza anualment el Simposi de la Història Censurada de Catalunya a Arenys de Munt des del 2011, el Cicle de Conferències sobre Censura i Manipulació de la Història de Catalunya a Calella, diversos cicles lectius de tardor/hivern i de primavera sobre la Història censurada de Catalunya al Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona i, finalment, la Universitat d'Estiu Nova Història a Montblanc que ve celebrant-se des de fa sis anys (la primera es va realitzar al municipi de Crespià).

4. L’INH habitualment convida persones vinculades amb la història, la cultura i la política del País a les seves activitats, així com a representants d’entitats i organitzacions que, des de la seva posició, defensen la necessitat de promoure polítiques i accions de recuperació de la nostra història amb tot el sentit crític que considerin. Mai no ens hem posat cap límit perquè considerem que, només des del debat, la discussió i l’avaluació dels fets es pot avançar per discernir sobre els fets verídics i els fets inversemblants i falsos que, des dels òrgans de l’administració pública, se’ns expliquen sense opció a l’anàlisi fins ara.

5. Després de l’aplicació de la Santa Inquisició a partir de Ferran II, i de totes les accions de repressió, control i censura, juntament amb l’arrasament d’institucions, govern, economia, cultura, saqueig de monestirs, arxius, biblioteques, i llibertats, etc. a què la monarquia borbònica va sotmetre Catalunya, València i Mallorca després de la derrota del 1714, sumat a l’intent de genocidi del que queda de la nació catalana per part de la dictadura franquista des de l’any 1939, considerem que cal dubtar de les versions oficials per a les quals les investigacions de l’INH aporten proves i elements que les contradiuen i les anul·len. Aquestes versions es poden  compartir o no, però els fets són els fets. I per més insults i menyspreus i campanyes en contra no deixarem de mostrar les investigacions que duem a terme.

6. L'Institut Nova Història ha rebut crítiques i opinions de desqualificació des de la data de la seva fundació. El patronat de l'Institut Nova Història respecta aquestes crítiques i les accepta com a elements del joc democràtic i de llibertat que necessita tot país que es vol lliure, d'una banda, i dels procediments dins del món científic, de l'altra. No obstant això, les desqualificacions personals contra membres del patronat i  contra l'equip d'investigadors de l'Institut són avaluades amb tristor; però l'INH valora que informen millor de qui les emet que no pas de l'objecte d'aquestes.

7. L'Institut Nova Història és una entitat privada sense ànim de lucre. La infraestructura permanent i l'esforç d'investigació de l'INH se sustenta a partir de donatius de persones i entitats privades, així com de  l’aportació d’esforços de persones voluntàries que li donen suport.

8. L'Institut Nova Història resta obert i convida qualsevol persona o entitat a tenir una trobada amb el seu patronat i amb l’equip d’investigadors per tal d'oferir tota mena d’aclariments o puntualitzacions en relació a les tasques de recerca i comunicació de coneixement que aquesta institució desenvolupa.


Patronat de l'Institut Nova Història

Agost 2019



Autor: Patronat de l'Institut Nova Història




versió per imprimir

  1. Lluíslluís
    20-08-2019 00:27

    Trobo que en general es una labor importantíssima la que es fa des de l'INH.

    Desmuntar peça per peça el relat falsejat de la història d' Españña, fins a construir un relat que s'aproximi més a la veritat, és una tasca gegantina.

    Aquest atac des de les "subesferes catalanes del poder" polític i acadèmic, no deixa de ser la prova que les peces desmuntades comencen a ensenyar les vergonyes dels atacants que sense adonar-se'n actuen com a censors. Aquest atac enfortirà l'INH.

    Crec que el següent atac provindrà de les "subesferes espanyoles del poder" i sinó poden censurar o silenciar definitivament l'INH, aleshores, el Tribunal de la Santa Inquisición, perdó, volia dir la Fiscalia, actuarà abans que es desmunti allò falsificat de la història españñola.

    Però ja serà massa tard perquè la nova història descoberta i relatada serà més creïble que la explicada fins ara.

    Aleshores, tots aquells que han difamat l'INH, hauran de plegar veles i buscar-se una altre feina, com li ha passat a l'Enrique Millo, que de tant falsejar la història, ha marxat a treballar a mil km d'aquí.
    Endavant i força

  2. CescT
    19-08-2019 20:21

    Tenies que haver fet la mili a Espanya al cost
    d' un brigada d'Extremadura ( fent d'escrivent) i entendries el que és el supremscisme castellà.
    L'instructor de - full metal jacket - de Kubrik és queda curt.
    Colom era català i això els reventa

  3. Alvaro Prim
    19-08-2019 19:10

    Que no pido tesis doctorales. Lo único que se pide es que comprobéis lo que publicáis antes de hacerlo, porque si no haceis el ridículo de en el mismo articulo publicar una foto de un cartel que tira por tierra todo el articulo.

    Lo del supremacismo lo demostráis en cada articulo en el que como prueba siempre menospreciais a Extremadura, Andalucia o Castilla incluso al Pais Vasco o Navarra

  4. CescT
    18-08-2019 18:48

    Alvaro digues el que et sembli. Tu pots opinar. Aquí hi ha estudis, articles, notes, opinions, troballes, propostes... No és un Web per a estudis acadèmics ni tesis doctorals.

    Jo penso que et passes una mica amb el tema del supremacisme català. Jo diria que estàs totalment equivocat. Els supremacistes són els que han intentat imposar la seva llengua, lleis, cultura, etc,etc als altres per la força

  5. Alvaro Prim
    18-08-2019 18:06

    XX. En una revista seria o en un comité organizador de simposio serio habrían dimisiones. Como es solo un chiringuito pues ahí sigue publicado el articulo y el video en YouTube.

  6. CescT
    18-08-2019 17:50

    Billy, tranqui. Ja hem llegit la teva carta a La Vanguardia

    https://www.youtube.com/watch?v=jtFEzhaNrT4

  7. XX
    18-08-2019 16:14

    Una flor no fa estiu, ni dues primavera.

  8. Alvaro Prim
    18-08-2019 15:58

    Este articulo https://www.inh.cat/articles/Quatre-barres-al-port-de-Boston que está basado en una intervención en uno de vuestros simposios ,demuestra que no revisáis nada de lo que publicáis si se basa en que Castilla es mala malísima y Cataluña ha sido una superpotencia mundial . luego os quejáis de que os digan que sois un fraude y se pregunten por que os subvencionan

  9. CescT
    17-08-2019 20:03

    El que demostra que tu llegeixes els articles dels actes de l'INH, i fas una revisió critica del que publica l'INH.

  10. Alvaro Prim
    17-08-2019 18:53

    Lo que demuestra que ni lees los artículos de los actos del INH, ni haces una minima revisión critica de lo que publica el INH . Y asi quereis que os tengan en cuenta, al menos aprended inglés para leer las fuentes primarias

  11. CescT
    16-08-2019 20:37

    Espantats no esteu. Sou molt valents. Hi ha articles millors i pitjors. El més important és anar fent via amb aquestes petites aportacions.




  12. Alvaro Prim
    16-08-2019 20:00

    Si Cesc. Están asustados de un método de investigación que produce artículos como el de las banderas y eso que solo el autor y ponente en uno de los saraos de pago que monta el INH debería haber aprendido inglés y navegar por internet.

    Los libros de historia no se valoran al peso sino por la calidad. 26 libros llenos de cuñadismos no es un merito

  13. CescT
    16-08-2019 18:24

    És clar, la investigació serveix per buscar la veritat. La tesi de Bilbeny, àmpliament documentada, indica que Cistòfor Colom era el català Joan Colom Beltran. Els detractors de Bilbeny utilitzen el mètode de negar-ho tot. Segons ells, tots els estudis de Bilbeny de més de 30 anys no tenen el més mínim valor.

    El tema de fons és que l'acadèmia no vol acceptar que Colom sigui català perquè llavors s'obre la caixa de pandora, però en comptes de sortir tots els mals món, apareixen tots els personatges amagats i tergiversats; Cervantes, Santa Teresa, Llàtzer de Tormos ... també apareixen totes les ciutats i pobles substituïts, especialment València i o Barcelona per Valladolid.

    Hi ha un altre tema de fons que és el mètode d'investigació que utilitza l'INH. Aquest institut, utilitza, a més amés de professionals que provenen de la cultura humanística i de la història, a aficionats a la història que aporten dades a la xarxa incessantment. El mètode és tan efectiu que els Doctors en història que es mouen al voltant de la Reial Acadèmia espanyola s'han sentit superats i han muntat en còlera, i per tant han atacat a Bilbeny i a l'INH, inclòs el PSC, ERC i l'Ara

  14. David2
    16-08-2019 12:05

    Jo sempre he entès que l'INH no neix ni funciona com a òrgan de propaganda catalanista ni per a demostrar o postular la catalanitat de certs personatges sinó per un interès de destapar la censura i la manipulació històrica.

    Estic convençut que si demà trobeu la partida de naixement d'en Colom i diu que es deia Colomóvitx i que va néixer a Ucraïna, doncs direu que era ucraïnès i no català. Perquè el problema no és que sigués català o genovès sinó que se n'ha amagat l'origen.

    Ara, el paper galdós que han fet PSC, ERC, l'Ara i personatges amb una suposada honorabilitat com l'Alcoverro, la veritat és que no me l'esperava.

  15. CescT
    15-08-2019 17:58

    A l'apartat – publicacions - comptabilitzo ara mateix 26 llibres a més a més dels articles. El tema històric està argumentat a bastament

  16. CescT
    15-08-2019 17:41

    Més arguments cal donar?

  17. Alvaro Prim
    15-08-2019 17:30

    Si, se pude criticar pero con argumentos soportados por unas pruebas y unos hechos. Lo demás es cuñadismo

  18. CescT
    14-08-2019 19:47

    En resum, qui té el relat té el poder

  19. CescT
    14-08-2019 19:24

    Mai he entès perquè no es pot qüestionar la història oficial i als historiadors que han interpretat la història.

    Qualsevol aficionat al futbol pot qüestionar al cos tècnic d'un club. És inimaginable que un tècnic futboler digui que els aficionats al futbol no hi entenen, qualsevol teleespectador pot qüestionar i fer caure l'audiència d'un programa a TV. , Qualsevol periodista pot ser criticat pels seus lectors, qualsevol religió pot ser reinventada, qualsevol polític pot ser investigat, i així successivament.

    La historiografia (ciència que s'encarrega d'estudiar la història) no és tractada com un servei a la ciutadania, s'utilitza per configurar el pensament de les persones. Aquesta és la raó per la qual no es pot qüestionar la història. Un ciutadà de Portbou ha rebut una configuració històrica diferent que un ciutadà de Banyuls, vivint tots dos, a la mateixa regió geogràfica però en diferents estats.

    L'accés a la cultura d' una majoria de persones donada a finals del segle XX, la capacitat d'entendre, i la revolució que ha significat l'intercanvi de tot tipus d'informació via internet ha empetitit els historiadors oficials, i això els fa mal.

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34930
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
La censura dels textos, pintures i gravats del passat no és un hàbit dels temps pretèrits. Passa actualment...[+]
Al núm. 27 de la revista dDona, del febrer del 2012, la seva directora Eugènia Carrasco hi publica un article...[+]
Si En Colom hagués viscut a Castella i Andalusia, com se’ns diu, hauria après els noms dels animals en aquella...[+]
Fa uns mesos en Cesc Garrido ens feia saber que el terme anglès marines podia ser el mateix mot català mariners,...[+]