Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Els pobles que obliden la seva història estan condemnats a repetir-la"
Nicolás Avellaneda (1837-1885)
NOTICIES » 10-04-2012
9625

El TN migdia (TV3) es fa ressò dels estudis sobre "El Quixot" català

Una part de l'equip que fa anys que defensa la catalanitat de Cristòfor Colom ha abordat ara una altra identitat manipulada: la de Miguel de Cervantes i la seva obra mestra, "El Quixot". L'estudi, que ha sortit editat aquesta setmana, sosté que, darrere del Quixot, s'hi amaga un autor valencià que va voler fer una crítica a Castella.














versió per imprimir

  1. Guerau
    10-04-2012 20:52

    Estic d'acord en què la nació catalana té una estranya característica dins la civilització actual estima la llibertat, la solidaritat i la humanitat, una estranya barreja d'elements femenins i masculins en el seu caràcter. (Això darrer seria astrològic)

  2. Brussli Menjacols
    10-04-2012 19:13

    Enorabona!! Tot el que cursos i eminències catedràtiques de les nostres universitats no an volgut reconèixer mai per tal de no ferir l'"establishment" i avantposar els seus beneficis pròpis, el rigor, la perseverança i el sentit critic i analitic han posat d'amunt la taula totes les incoerències de segles i segles de genocidi, espoli i censura brutals per tal d'oblidar els nostres origens, les nostres qualitats com a comunitat humana. L'Istòria en va plena, anant de Cristòfor Colom, Servent, Claris, Companys o Casals. No ens podem fer enrere, damunt nosaltres tenim un mil-lenàri d'homes i dones, que han creat una de les poques nacions més humanes i solidàries del mon. Una altra pedra al mural de la nostra dignitat! Una altra flama il-luminant l'obscurantisme! Un cop més BRAVO!

  3. Francesc
    10-04-2012 16:00

    Felicitats al Lluís Maria Mandado, a en Jordi Bilbeny i a en Josep Maria Orteu! La Nacio Catalana avança devers l'aliiberament mental i l'alliberament nacional! Visca la terra! Visca la Nació Catalana! Visca el País Valencià! Visca Catalunya!

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
34986
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Les reflexions sobre la bandera dels Estats Units ens poden donar més d'un ensurt. Respira i relaxa't, perquè...[+]
Es pot saber si els marineres que van anar amb En Colom a Amèrica en aquell primer viatge transoceànic eren...[+]
En un viatge a Malta, en Pere Alzina es va adonar de la gran quantitat de noms catalans encara vius a l'illa, tant...[+]
Segons la història oficial, Isabel de Castella va rebre Elx i Crevillent com a dot pel seu casament amb Ferran...[+]