Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Sense Història és impossible fer política."
Jules Michelet
ARTICLES » 10-08-2017  |  PROJECTE COLOM
954

Europa Park: la senyera d'En Colom per l'Atlàntic

En Josep Saladié ha visitat el parc temàtic Europa Park al sud d’Alemanya i s’ha trobat amb unes quantes sorpreses.

Embarcació d'en Colom. Colors: vermell i groc

Aquest estiu he visitat un parc d'atraccions que hi ha a Alemanya, molt a prop de la frontera amb Su√Įssa. Es diu Europa Park.

Es tracta d'un parc tem√†tic. Est√† dividit en diferents zones que representen pa√Įsos com Fran√ßa, Irlanda, Anglaterra, les seves col√≤nies, Noruega, R√ļssia, Portugal.... i Espanya.

Cadascuna d’aquestes zones ofereix ambientacions típiques i atraccions relacionades amb la història del país que representen.

Doncs bé, passejant per la representació d'un poble típic del sud d'Espanya, vaig trobar una atracció que es deia Kolumbus Jolle (embarcació d’en Colom). Es tracta d'una mena de carretons en forma de vaixell que giren a gran velocitat. Simulen una tempesta en alta mar com les que es deuria haver trobat en Cristòfor Colom durant el viatge de la Descoberta.

Independentment de l'atracció en si, tot el recinte simulava unes drassanes. Hi havia mapes de l'Àtlàntic, cartes de navegació i ginys nàutics en general: tot per tal de tenir el visitant distret en el cas d'haver de fer cua.

Entre tota aquesta decoració, vaig veure una paret amb un d’aquests mapes de l’Atlàntic. S'hi projectava un vaixell que anava i tornava contínuament entre la Península i el continent americà, mentre que una veu en off explicava alguna cosa en alemany. Tant de bo sabés alemany! Però no.

El que em va cridar l'atenció és que el vaixell que va i torna per l’Oceà porta una senyera a la vela major. Molt interessant.

Caravel.la solcant l'Atlàntic amb la senyera catalana

També em vaig fixar en el fet que els escuts dels regnes que decoraven les parets de l'atracció, distingien perfectament el que era Castella i el que era Aragó. A més, hi havia escuts de cases senyorials molt conegudes entre nosaltres: els Borja, els Benavente, els Cardona, els Alburquerque o bé el dels Ducs de Gandia.


Escuts dels Borja, Cardona, Alburquerque i del
Ducat de Gandia, entre d'altres.

Estaria bé saber on s'han documentat els responsables del parc a l'hora de fer l'atracció. Dubto que ho hagin fet a cap biblioteca espanyola.

Josep Saladié
versió per imprimir

 1. Joan Català
  14-08-2017 16:04

  Si mireu fixament la barba de Neptuno hi veureu també una foto de Rajoy camuflada... :))

  ·X·

 2. Santo Job
  14-08-2017 11:58

  La calidad de las im√°genes flaquea un poco, pero se pueden hacer unas apreciaciones.
  Entre los escudos que rodean la celos√≠a se pueden ver tambi√©n el de Castilla (parte de arriba), el de Le√≥n (escudo inferior del lado izquierdo), y el de los √Ālvarez de Toledo (encima del de Le√≥n). El resto no los veo con claridad.
  En lo que respecta a la imagen en la que hay un Neptuno, en la parte superior se ve el escudo de Castilla y Le√≥n (izquierda) o tal vez sea el de Col√≥n porque no se ve con nitidez, y el de Espa√Īa actual (derecha).

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
Article editorial d'En Jordi Bilbeny arran de les intencions de la CUP Barcelona d'enretirar el monument a En Cristòfor Colom de la ciutat comtal.
19527
Presentació de la 4a Universitat
Llogari Pujol - Sense Egipte no hi hauria hagut la Bíblia
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí HI HA QUINZE
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
En Pep Mayolas ens dóna notícia del mercader, cònsol i ambaixador montpellerí Ramon de Conques a les mateixes...[+]
Segons En Javier García Blanco, autor d'aquest article, En Lleonard va tenir relacions i contactes hispànics de...[+]
En Pau Mora ens aporta informació d'un frare agustí català anomenat Erasme, a qui se li perd la pista a...[+]
√Čs normal que quan es tradueix al franc√®s la hist√≤ria de Don Quixote de la Mancha, se li digui precisament Dom...[+]