Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Recuperar el passat per construir el futur esdevé la tasca que tot ésser humà ha d'assumir
responsablement en el seu compromís amb la societat"
Simone Weil
ARTICLES » 10-08-2017  |  PROJECTE COLOM
1476 lectures

Europa Park: la senyera d'En Colom per l'Atlàntic

En Josep Saladié ha visitat el parc temàtic Europa Park al sud d’Alemanya i s’ha trobat amb unes quantes sorpreses.

Embarcació d'en Colom. Colors: vermell i groc

Aquest estiu he visitat un parc d'atraccions que hi ha a Alemanya, molt a prop de la frontera amb Suïssa. Es diu Europa Park.

Es tracta d'un parc temàtic. Està dividit en diferents zones que representen països com França, Irlanda, Anglaterra, les seves colònies, Noruega, Rússia, Portugal.... i Espanya.

Cadascuna d’aquestes zones ofereix ambientacions típiques i atraccions relacionades amb la història del país que representen.

Doncs bé, passejant per la representació d'un poble típic del sud d'Espanya, vaig trobar una atracció que es deia Kolumbus Jolle (embarcació d’en Colom). Es tracta d'una mena de carretons en forma de vaixell que giren a gran velocitat. Simulen una tempesta en alta mar com les que es deuria haver trobat en Cristòfor Colom durant el viatge de la Descoberta.

Independentment de l'atracció en si, tot el recinte simulava unes drassanes. Hi havia mapes de l'Àtlàntic, cartes de navegació i ginys nàutics en general: tot per tal de tenir el visitant distret en el cas d'haver de fer cua.

Entre tota aquesta decoració, vaig veure una paret amb un d’aquests mapes de l’Atlàntic. S'hi projectava un vaixell que anava i tornava contínuament entre la Península i el continent americà, mentre que una veu en off explicava alguna cosa en alemany. Tant de bo sabés alemany! Però no.

El que em va cridar l'atenció és que el vaixell que va i torna per l’Oceà porta una senyera a la vela major. Molt interessant.

Caravel.la solcant l'Atlàntic amb la senyera catalana

També em vaig fixar en el fet que els escuts dels regnes que decoraven les parets de l'atracció, distingien perfectament el que era Castella i el que era Aragó. A més, hi havia escuts de cases senyorials molt conegudes entre nosaltres: els Borja, els Benavente, els Cardona, els Alburquerque o bé el dels Ducs de Gandia.


Escuts dels Borja, Cardona, Alburquerque i del
Ducat de Gandia, entre d'altres.

Estaria bé saber on s'han documentat els responsables del parc a l'hora de fer l'atracció. Dubto que ho hagin fet a cap biblioteca espanyola.

Josep Saladié
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Joan Català
  14-08-2017 16:04

  Si mireu fixament la barba de Neptuno hi veureu també una foto de Rajoy camuflada... :))

  ·X·

 2. Santo Job
  14-08-2017 11:58

  La calidad de las imágenes flaquea un poco, pero se pueden hacer unas apreciaciones.
  Entre los escudos que rodean la celosía se pueden ver también el de Castilla (parte de arriba), el de León (escudo inferior del lado izquierdo), y el de los Álvarez de Toledo (encima del de León). El resto no los veo con claridad.
  En lo que respecta a la imagen en la que hay un Neptuno, en la parte superior se ve el escudo de Castilla y León (izquierda) o tal vez sea el de Colón porque no se ve con nitidez, y el de España actual (derecha).

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


Aconseguits 2550€
de 4000€
Queden 4 dies

Més informació
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
15606 lectures
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
És més probable que l'orxata mexicana fos portada a Mèxic pels primers colons catalans de València que hi van...[+]
un treball de recerca de l'escola FREDERIC MISTRAL, fet pels alumnes Daniel de la Orden i Roger...[+]
Els Gualba són una nissaga de polítics i homes de lletra prou importants de la Catalunya dels segles XV i XVI....[+]
Segona Part: La restauració de la...[+]