Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història és sempre una fantasia sense base científica, i quan es pretén aixecar un embull invulnerable i col·locar-hi a sobre una conseqüència, es corre el perill que una dada canviï i s'ensorri tota la carcassa històrica."
Pío Baroja (1872-1956)
ARTICLES » 07-04-2021  |  PROJECTE SOBRE LA CENSURA I LA MANIPULACIó
1623 lectures

Fes-te de l'Institut Nova Història. Ara li cal el nostre suport

En Salvador Llopis convida els nostres seguidors a fer-se adherits de l'Institut Nova Història.

Portada del llibre «Inquisició i Decadència»

L'amic Jordi Bilbeny és un dels fundadors i l’ànima de l’Institut Nova Història, de la qual, segurament, n’has sentit a parlar. En Bilbeny és un historiador molt seriós i un investigador tenaç que treu a la llum, amb milers de referències, la nostra història amagada, tersiversada i falsejada.

Jo el vaig conèixer en un viatge a Cuba, organitzat per l’INH, que vaig fer amb l'única intenció de visitar l’illa, perquè el meu interès per la història en general era escàs. Però resulta que els seus dots didàctics em van fer parar l’orella. La seva perspectiva de la història, d’entrada, sembla inversemblant i no t'ho creus. Però, de mica en mica, amb dades objectives i reals comences a remirar-t'ho tot. Jo sóc molt escèptic en general per a tot. Però, noi: quan et fica pels ulls fets comprovables, alguns dels quals tots ja sabem, tot i que no ens hi havíem fixat prou, passes de la perplexitat a la possibilitat. En molts casos la possibilitat esdevé certesa. En Jordi ho diu: «Jo exposo un argumentari, el qualifico com una conjectura que pot ser possible i, al final, la cosa esdevé gairebé certa o pràcticament certa. Cadascú n’ha de treure les seves conclusions».

L’INH, encara que ho diguin alguns estaments interessats, no rep subvencions per part de ningú. El que sí que rep és el menyspreu dels acadèmics. Però el més curiós és que rep crítiques d’una manera gratuïta i gairebé infantil, sense contraposar els seu argumentari. Jo sóc llec en la matèria, però, tot i així, alguns escrits i comentaris fets pels seus detractors em fan vergonya per la seva manca de talla.

L’INH està passant per moments difícils i necessita ajuda. La seva pervivència depèn de les quotes dels adherits, de les xerrades i passejades culturals que organitza i d’algun viatge. Per això en Jordi m’ha demanat a veure si jo podia trobar persones que es vulguessin adherir a l’Institut. A part de l’ajut, hi ha molta cosa de profit i de distracció interessant.

La quota d'afiliat és voluntària. Em permeto suggerir 60€ l’any.

Jo he llegit, a part de molts articles monogràfics que va traient i enviant de tant en tant, quatre dels llibres d’en Jordi. Cal tenir en compte que cada un és el compendi d’una investigació científica de gran profunditat. Em permeto recomanar-ne tres que m’han resultat fàcils de llegir:

 • La data de naixement d’En Colom. 191 pàgines; 523 referències.
 • Brevíssima relació de la destrucció de la Història. 188 pàgines; bibliografia d’uns 400 autors (no els he comptat d’un en un).
 • Inquisició i Decadència (brutal). 247 pàgines; 1128 referències.

Tots de l’editorial Libooks.
Si hi estàs interessat, entra al seu web:

https://www.inh.cat

Salvador Llopis
versió per imprimir

Comentaris publicats

  Afegeix-hi un comentari:

  Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


    EDITORIAL
  L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
  25490 lectures

  Aconseguits 6200€
  de 6000€
  Campanya finalitzada

  Més informació
  SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
  Subscriviu-vos al nostre butlletí
  Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
  Durant un parell d'anys, En Lleonard va estar al servei d'En Cèsar Borja, en tant que enginyer militar. Gairebé...[+]
  En Pep Mayolas ens dóna notícia del mercader, cònsol i ambaixador montpellerí Ramon de Conques a les mateixes...[+]
  Leandre Martí descobreix un missatge en clau enviat des de la Barcelona del 1910 i a l'INH ens hem quedat amb la...[+]
  Una petita referència que en Joan Ventura troba en un llibre d'en Henry Kamen, li fa pensar que, efectivament,...[+]