Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Espanya té un problema amb la veritat."
Carles Puigdemont
ARTICLES » 03-01-2022  |  PROJECTE SOBRE LA CENSURA I LA MANIPULACIó
896 lectures

La censura d'estat, el 155 de la nostra història

Escolteu aquesta conferència que En Jordi Bilbeny va impartir el 19 d'abril del 2018, en la qual traça un paral·lelisme entre la imposició de l'article 155 contra el procés independentista l'any 2017 i la omnipresència de la censura d'estat i de la Inquisició a la primera i segona meitat del segle XVI.

Dijous 19 d'abril del 2018, el filòleg, escriptor i investigador Jordi Bilbeny ens va oferir aquesta interessant conferència al teatre d'El Centre Moral de Gràcia, on prova de demostrar la gran tergiversació historica produïda als llibres hispànics a partir del segle XVI. I en fa l'analogia amb la situació actual generada per l'aplicació del 155, i la repressió i pèrdua de llibertats que ens està portant. Val molt la pena escoltar-la!

"Avui hem d'entendre que amb tota la bona voluntat, predisposició i coratge de fer una República, l'hem feta sense fer-la, l'hem feta a mig fer, l'hem feta simbòlicament, l'hem feta metafòricament i alguns han acabat demanant perdó. Anem al segle XVI, a la primera i segona meitat del XVI, on no hi havia estat de dret, ni llibertat de premsa, ni llibertat política, ni mòbils, ni internet etc...  Endarrerim-ho, doncs, en el temps. El poder del rei tenia tenia un tentacle polític i les lleis i allí on no arribaven les lleis hi arribava el 155, que és la Inquisició. La Inquisició partia d'una legalitat legal. Qui se saltava la legalitat tenia mala peça al teler [...]".
versió per imprimir

Comentaris publicats

  Afegeix-hi un comentari:

  Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


    EDITORIAL
  L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
  29372 lectures

  Aconseguits 3900€
  de 7000€
  Queden 4 dies

  Més informació
  SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
  Subscriviu-vos al nostre butlletí
  Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
  La pregària hebrea del segle XV Ein K'Eloheinu té grans similituds musicals amb l'himne nacional...[+]
  El diari Levante es feia ressò aquesta setmana de la catalanitat de Cervantes segons Lluís Maria Mandado, que...[+]
  Durant molt de temps s’ha cregut que Lucrècia Borja, la filla del Papa Alexandre VI, parlava tan sols en...[+]
  L'historiador Jordi Bilbeny reivindica la catalanitat del descobridor d'Amèrica amb una ruta per...[+]