Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Què és la història? Una senzilla faula que tots hem acceptat."
Napoleó
PUBLICACIONS » 14-04-2016  |  ALTRES FIGURES CATALANES
762

València, capital de les espanyes

Col·lecció: Descoberta
ISBN: 978-84-944911-7-7
Pàgines: 330
Mides: 14,3 x 22,2 cm.
Rústica amb solapes
Llibres de l’Índex
E-mail: info@llibresindex.com
www.llibresindex.com

A l’últim quart de segle xv, València és la capital demogràfica, comercial, financera i lúdica de la península, la noblesa s’hi trasllada i una avantguarda d’artistes d’Europa també,el patriciat es torna rendista i pretén viure dels préstecs a la Corona, la festa i el luxe hi sovintegen fins al punt que els estrangers s’hi enlluernen i els seus productes assoleixen prestigi internacional. Els seus estaments ajornen la pugna social i reten culte a les exhalacions literàries en certàmens i tertúlies. Els símptomes són, plenament, els d’una capital amb residència de reis, però els sobirans només hi vindran quatre vegades en trenta-set anys, perquè els Reis Catòlics s’estimaven més de viure en una perpètua cort itinerant per Castella, l’únic regne peninsular que no tenia una capital política definida. València capital de les Espanyes i seu dels Reis Catòlics fa un giravolt a la història tradicional espanyola.

En Pep Mayolas va néixer a Arenys de Mar el 1962. És escriptor i investigador de l’Institut Nova Història. Ha escrit en premsa local del Maresme i també a la revista Terra Rubra sobre temes colombins i ha participat com aconferenciant al Simposi de la Descoberta Catalana d’Amèrica d’Arenys de Munt des del 2007 i a la Universitat d’Estiu Nova Història de Crespià (2013) i de Montblanc (2015). L’any 2011 va publicar la seva primera obra a Llibres de l’Índex, La princesa a l’exili. Felipa de Coïmbra (1435-1497), una aproximació biogràfica a l’esposa d’En Cristòfor Colom. Altres publicacions de l’autor en aquesta editorial són Fins que en Colom begui a galet (2012),un recull d’articles de temàtica colombina; Erasme i la construcció catalana d’Espanya (2014), on explora la relació de l’humanista Erasme de Rotterdam amb la família Colom, i la novel·la Madrix (2015). A València, capital de les Espanyes i seu dels Reis Catòlics (2016) ens presenta els indicis de la cort esborrada de la monarquia hispànica a la capital valenciana.



Autor: Pep Mayolas




versió per imprimir

    Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
      EDITORIAL
    L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
    35877
    Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
    Catalunya i el Mediterrani
    SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
    Subscriviu-vos al nostre butlletí
    Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
    Què hi fa la bandera espanyola en una rèplica històrica de la nau Victòria? ¿Per què en aquesta rèplica...[+]
    Amaga el Persiles d'En Servent missatges en clau? On passa l'acció? Té alguna cosa a veure amb Xixona, Catalunya...[+]
    Les reflexions sobre la bandera dels Estats Units ens poden donar més d'un ensurt. Respira i relaxa't, perquè...[+]