Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Què és la història? Una senzilla faula que tots hem acceptat."
Napoleó
NOTICIES » 31-07-2012
3479 lectures
 [ ESBORRANY ]

Ruta colombina per Barcelona amb En Jordi Bilbeny

Organitzada per les associacions IPECC i Indrets del Record, el dissabte 21 de juliol del 2012, en Jordi Bilbeny va fer de guia en una Ruta d'En Colom per la Ciutat de Barcelona.

Jordi Bilbeny explicant detalls del monument d'En Colom

Organitzada per les associacions IPECC i Indrets del Record, el dissabte 21 de juliol del 2012, en Jordi Bilbeny, escriptor i investigador, poeta i filòleg, cap de recerca de l'Institut Nova Història, ens va guiar per una Ruta d'En Colom per la Ciutat de Barcelona.

Tot el recorregut va ser una constant sorpresa, tots els llocs eren coneguts, però la veritat dels fets que hi havien succeït, no. Ens va fer descobrir la història, ens va fer obrir els ulls davant tanta ocultació i manipulació, ens va fer agafar energia i inquietud per saber la veritat, per esperar les seves investigacions amb deler.

On era el monestir de Sant Francesc? Què s'hi veu al Monument d'En Colom? On era l'Hospital d'En Colom? Què s'hi comunicava a la celebració de Corts Generals de Catalunya al monestir de Santa Anna, al 1493? On va néixer, on va morir i on va ser enterrat En Colom? En algun punt de l'itinerari en Pep Mayolas ens va nodrir també amb les seves explicacions, plenes de dades i saviesa.

Jordi Bilbeny i Pep Mayolas a la Casa de la Caritat
Jordi Bilbeny i Pep Mayolas a la Casa de la Caritat

Després d'aquest recorregut tan interessant, i després que ens assenyalés on eren les cavallerisses dels Colom, vàrem fer la visita a l'antic Palau dels Colom, que és al costat mateix, però que ja ha estat convertit en pisos, i allà ens hi vàrem quedar a fer un dinar d'amistat.

I, encara, per postres, En Jordi Bilbeny ens va oferir unes explicacions històriques ben suggeridores sobre la casa d'aquests Colom i del Descobridor.

En Jordi Bilbeny crea mestratge. No està sol. Joves inquiets, contagiats del seu anhel de recerca i inspirats per les seves descobertes, el segueixen en el camí de recerca i de la investigació de la veritat ocultada i adulterada maliciosament.

Gràcies, Jordi Bilbeny, pel teu coratge i noblesa.

Teresa ClotaRedacció: Teresa Clota
versió per imprimir
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35531 lectures
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Ignasi Catalan començà a sospitar la procedència ibera de les barres en fixar-se que les figures geomètriques...[+]
En Felip Rodríguez ha trobat un text que explicita de forma incontestable que el famós pintor de l'alt...[+]