Crea el teu compte
Accedeix
"Em meravello sovint que la història resulti tan pesada, perquè gran part d'ella ha de ser pura invenció"
Jane Austen (1775-1817) Escriptora
ARTICLES » 08-06-2018  |  MEMòRIA HISTòRICA
4768

Cicle de conferències sobre censura i la manipulació a la història de Catalunya (Calella, juliol i setembre 2018)

Conferències sobre la manipulació de la història de Catalunya a Calella aquest juliol i setembre.



L'Institut Nova Història organitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calella un Cicle de 4 Conferències sobre Manipulació i Censura a la Història de Catalunya (vegeu cartell adjunt). L'organització d'aquestes jornades és fruit d'una iniciativa del grup de col·laboradors locals encapçalats per En Joan Seseras i En Xavier Galícia, als quals l'INH agraeix públicament l'empenta i l'alt grau de compromís en la difusió de la tasca de l'INH.

Aquestes xerrades s’impartiran a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell de Calella. En concret a la Plaça de l’Ajuntament, 4. Se’n faran quatre: dues al mes de juliol i les altres dues el mes de setembre.

Conferències de juliol:

  • Dijous 5 de juliol encetarà el cicle en Jordi Bilbeny a 2/4 de 8 del vespre amb la conferència intitulada La censura d’Estat i la traducció sistemàtica d’obres literàries en català al castellà.
  • Dijous 19 de juliol en Pep Mayolas impartirà al mateix lloc una xerrada, també a 2/4 de 8 del vespre, sobre Santa de Teresa, el títol del qual és Teresa d’Àvila i Teresa de Cardona: a la recerca de Teresa de Jesús.



Santa Teresa, abadessa

Conferències de setembre:

  • Dijous, 13 de setembre: aquesta vegada en Jordi Bilbeny parlarà a l’edifici citat i també a 2/4 de 8 sobre en Cervantes. Vet ací el títol de la xerrada: De Cervantes a Servent: la història adulterada d’un català universal de Xixona.
  • Dijous 20 de setembre, finalment, l’Albert Fortuny exposarà, igualment a 2/4 de 8 a la sala esmentada, les seves investigacions sobre la Gioconda d’en Leonardo da Vinci. El seu parlament duu el títol següent: El paisatge de la Mona Lisa i la relació d’En Lleonard amb Catalunya

Institut Nova Història/Ajuntament de Calella



Autor: Institut Nova Història/Ajuntament de Calella




versió per imprimir

  1. Antón Martín
    22-06-2018 08:25

    Se te olvida que hubo una Castilla austracista (Madrid, Toledo o Alcalá de Henares, sin ir más lejos), así como una Cataluña borbónica (lo fue casi todo el Pirineo, y también puedes darte un rulo por Cervera). Lo del proceso internacional y Núremberg ya es para que te den algún calmante y todo.

  2. Johan Padró
    21-06-2018 18:40

    El 19 de juny de 1707 les tropes borbòniques perpetren l'extermini de Xàtiva.
    Per ordre de Felip V, la ciutat és cremada, enderrocada i sotmesa a la rapinya, i llur població executada o deportada. El nom de Xàtiva, per decret, és substituït a tots els mapes i documents oficials pel de Colonia Nueva de San Felipe. Fins i tot, fou reemplaçada als mapes la denominació Illa de Xàtiva que, fins aleshores s'havia aplicat a l'illa gran de Terra del Foc. Cremaren tots els arxius municipals. L'extermini va més enllà de ser físic i jurídic, els genocides pretenen esborrar la història d'una nació i atemorir a la resta de poblacions austriacistes.
    "La obstinada rebeldía con que hasta los términos de la desesperación resistieron la entrada de mis armas los vecinos de la ciudad de Xàtiva [...] empeñó mi justicia a mandarla arruinar para extinguir su memoria, como se ejecutó para castigo de su obstinación, y escarmiento de los que intentasen seguir su mismo error" –Felip V de Borbó.

    Fins al dia d'avui, aquest genocidi resta pendent de càstig i d'un procés internacional, si més no, semblant al celebrat a Nuremberg contra els nazis. No sigueu còmplices amb l'oblit i transmeteu la veritable història de l'extermini de Xàtiva, Quart de Poblet, Sallent, Monistrol de Montserrat,... i tantes altres viles arrasades pels mateixos genocides que tornarien 230 anys després durant la guerra del 36.

  3. Johan Padró
    21-06-2018 17:47

    Nou article de la vanguardia sobre Leonardo da Vinci.
    http://www.lavanguardia.com/cultura/20180621/45304525835/descubren-primera-obra-pictorica-da-vinci.html
    No aporta res de nou pero cal llegir-lo

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
38478
Llista de reproducció de tots els videus del 23è Simposi
11a UNH - Presentació de la universitat
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Salvador Dalí va manifestar que el filòsof i estudiós de la ciència Giambattista della Porta era català....[+]
Si En Colom hagués viscut a Castella i Andalusia, com se’ns diu, hauria après els noms dels animals en aquella...[+]
L'any 1519 Barcelona era la capital del monarca més poderós de la...[+]
Els qui hem vist les proves de la manipulació històrica secular que hem patit, no tenim cap dubte de la...[+]
loading