Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història l'escriuen els vencedors."
Winston Churchill
ARTICLES » 16-12-2020  |  PROJECTE DE MEMòRIA HISTòRICA
2273 lectures

El president de la Cambra de Comerç dóna suport explícit a l’Institut Nova Història

En Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i escollit candidat número 2 pel partit Junts per Catalunya per la demarcació de Barcelona, després de guanyar unes eleccions primàries aquest diumenge passat, va ser entrevistat aquest 14 de desembre al programa ‘Més 324’ pel seu presentador Xavier Grasset. En Canadell va donar el seu suport clar i explícit a la tasca desemmascaradora que duu a terme l’Institut Nova Història i demana que no deixem d'investigar, que no deixem de buscar. Hem reproduït les seves paraules sobre el tema, que van des del minut 1.01:53 fins al 1.03:32 de l’entrevista. Així mateix, hem posat l’enllaç al programa.

En Joan Canadell en un moment de l'entrevista

—Xavier Grasset: Els mitjans recorden el seu suport a l’Institut de la Nova Història, organització revisionista que diu que En Colom era català, i no només ell, sinó una pila de personatges més. No sé si els segueix donant suport...

—Joan Canadell: I tant! I tant! I tant! I ho seguiré fent. Mira, justament... saps que la Cambra, [de Comerç de Barcelona] té la Llotja com a seu. Doncs ara fa poc que ens hem assabentat que a la Llotja es va organitzar el segon viatge d’En Colom. La documentació sobre això l’hem trobat. I això, ¿com és que no ho sabíem? Com és que els antics presidents no ho sabien, això? Doncs perquè ningú no els ho havia explicat, perquè ningú no ho havia trobat. Ens han amagat tota la història. Però aquest document s’ha trobat. Quantes coses més d’aquesta mena no hi ha? Doncs moltes. La nostra història ens l’han explicat els vencedors. Jo, el que dic és que s’ha de revisar tota la història. No dic que ens ho haguem de creure tot. L’únic que dic és que ho hem de revisar tot, de manera que allà on trobem documents prou fefaents per donar fe d’un fet, doncs donem-li fe. I allà on no en trobem prou, aleshores podríem dir que «podria ser». Es pot conviure amb un «podria ser» i amb un «això és veritat». A la vida, posar imaginació a les coses també és maco. Per tant, pots posar imaginació i creure’t això de la Nova Història. Per què no? Qui pot prohibir que m’ho cregui?

—Xavier Grasset: prohibir potser no, però hi ha historiadors que els critiquen...

—Joan Canadell: per això ho dic. Del que no estigui prou justificat, doncs n’haurem de dir que «podria ser». El que estigui justificat, doncs reconeguem-ho. Per tant, no deixem d’investigar, no deixem de buscar. En tot cas, quan tinguem informació, donem per bo un fet. I si no en trobem, ho deixem córrer...

A continuació us fem a mans l’enllaç al programa. Com hem dit, cal visionar des del minut 1:01:53 fins al minut 1:03:32

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/mes-324/mes-324-14122020/video/6074460/

ARA ÉS UN BON MOMENT PER DEFENSAR LA NOSTRA TASCA. AFILIA'T A L'INSTITUT NOVA HISTÒRIA I ENTRE TOTS RECUPERAREM EL NOSTRE PASSAT ESBORRAT PER LA CENSURA D'ESTAT!!! 

Contacteu amb nosaltres a través de l'enllaç
https://www.inh.cat/adhesions/eco

Institut Nova Història
versió per imprimir

Comentaris publicats

 1. Amadis
  18-12-2020 20:50

  Imaginacio vol dir paradigma per Eliot i el paradigma com molt encertat diu Canadell en la Llotja de Barcelona hi havia documentacio del segon viatge Colom des de Barcelona i tots els anteriors dirigents no ho volien veure.Igual amb els dits historiadors a sou universitat espanyola, abans que veure la censura sobre la qual han inventat una Espanya ficcio estan disposats a passar per ximplets quan en realiat son fanatics censors del nacionalisme inquisitorial espanyol que ho falsifica i ho ha falsificat tot. Pierre Vilar, el gran historiador frances ,diu: la historia es allo que uns no volen oblidar i altres volen que s'obldi.
  Pero ara els que volen que s'oblidi tenen un problema que insultant no poden resoldre : tothom honest veu que son uns mentiders.

 2. Gil de Vas
  18-12-2020 20:01

  "Sense imaginació, l'historiador es converteix en un antiquari, fins que troba l'antigalla que imagina"

 3. Mir de Tost
  17-12-2020 19:10

  En Canadell va parlar d'imaginació: molt encertadament. Coincideix amb l'historiador hispanòfil (i espanyolista) anglès John H. Elliot, que va sentenciar:

  "Sense imaginació, l'historiador es converteix en un antiquari"

 4. Guerau
  16-12-2020 22:50

  Tenim les nacions que han fet una reforma, les protestants...i les que no han fet una reforma. Tot està a punt de canviar per sempre. Salut.

 5. Johan Padró
  16-12-2020 17:19

  Bona troballa.
  Els documents van sortint... els historiadors tindrien de revisar el tema i fer més cas del que diuen agrupacions com el INH.
  Salutacions a tots

Afegeix-hi un comentari:

Per poder deixar comentaris us heu de registrar:


  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
27214 lectures
Joanjo Albinyana - La nissaga catalana dels TRastàmara i Ferran I de Nàquera
Ferran Mozas - En cerca de Tartessos. Si existí, on era? Una revisió de les fonts
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Van ser traduïts els autors catalans dels segles XVI i XVII sistemàticament al castellà? Ho van ser alguns de...[+]
És un paisatge real el paisatge de la Gioconda? Com que no es pot identificar amb cap paisatge italià concret,...[+]
Si fos cert que la Celestina és una obra catalana traduïda al castellà, l'acció de la qual passa a València,...[+]
A ran de la presa de consciència que hi ha a València el Carrer d'En Colom, dit així perquè un gran personatge...[+]