Accediu  |  Registreu-vos-hi
"Recuperar el passat per construir el futur esdevé la tasca que tot ésser humà ha d'assumir
responsablement en el seu compromís amb la societat"
Simone Weil
ARTICLES » 30-11-2021  |  COLOM, CATALà
2861

Per què Colom genocida?

En Ramon Tubau defensa En Cristòfor Colom, seguint la recerca que En Jordi Bilbeny ha dut a terme sobre aquesta qüestió, davant d'aquells que titllen de genocida el seu govern a les Antilles.

Monument a En Colom a Barcelona

L'opinió pública a casa nostra sobre el tema "Colom" és com allò que "quan algú assenyala la lluna, l'idiota només veu el dit". Llavors, la conclusió fàcil és que aquest senyor fou un genocida, i ja està!  Ell fou el titular del descobriment d'Amèrica i, per tant, responsable de tot allò que va passar després.Consegüentment, i per aquesta mateixa regla de tres, Oppenheimer, el teòric de l'energia nuclear, va ser qui va llançar les bombes atòmiques contra Hiroshima i Nagasaki. Aquest científic, més tard, va gosar penedir-se'n davant de Truman i aquest el va castigar perseguint-lo i acusant-lo de comunista.

Segons la crònica del Pare Cases (Bartolomé de las Casas), denunciador del veritable genocidi, el Descobridor, en retornar a Amèrica en el segon viatge va castigar durament els lloctinents que va deixar a l'illa per les malifetes comeses en absència seva. Per aquest motiu, i sempre segons l'opaca i manipulada història oficial, el retornaren encadenat a Espanya i fou tancat en una presó de "Valladolid".

Per tant, si només ens fixem en el dit, En Colom és un genocida. No ens interessa mirar més enllà. No interessa mirar la lluna i preguntar-nos: ¿com és que no hi ha testimonis escrits originals i que tot el que ha quedat són copies de còpies? ¿Com és que el seu fill Ferran Colom (Hernando Colón) i els seus descendents s'enfrontaren judicialment, durant més de 80 anys, a la monarquia, que volia arrabassar-los els drets adquirits a les Capitulacions de Santa Fe i, finalment, ho va aconseguir?

Això i molt més a mi em fa veure En Cristòfor Colom com un personatge incòmode en qui s'amaguen moltíssimes preguntes relatives a la Inquisició, la censura d'estat i a l'orientació centralista i castellanocèntrica d'una monarquia que, a partir del segle XVI (i que encara dura al segle XXI), es va proposar de tallar el fil històric que Catalunya i la Corona d'Aragó tingueren en un afer tan transcendental.

I per acabar: ¿Algú s'ha fixat en l'immens llibre d'història que és el monument d'En Colom, al port de Barcelona, i de la quantitat d'informació críptica que hi conté? Em sap greu que els meus compatriotes entusiastes "anti-Colón"  caiguin tan fàcilment a la trampa.

Per continuar mirant la lluna i no el dit sense entrebancs us recomano el web de l'Institut Nova Història: www.inh.cat

Ramon Tubau
14-10-2021


Autor: Ramon Tubau




versió per imprimir

  1. Franquinspain
    09-12-2021 09:55

    En cagalló Queralt ha deixat la cagadeta.

    Recomaneu-li que dormi.

    Només és en aquest espai per provocar i per insultar.

    Segur que cobra i treballa per l'estat.

  2. Guillem Caralt
    07-12-2021 19:32

    "Només puc que reafirmar-me."

  3. Xavi G.
    07-12-2021 19:22

    També també.

    I no et cabreges, però si llegeixo això (que ja ho pensava com saps) a un diccionari, què colons he de pensar?? Només puc que reafirmar-me.

  4. Guillem Caralt
    07-12-2021 14:45

    Sabem que era catala' perque' "COLON" es una forma de "COLLON".

    Li va sortir dels collons descobrir America.

  5. Xavi G.
    07-12-2021 11:26

    2.

  6. Xavi G.
    07-12-2021 11:24

    1. Només publicar-ho em va agafar el dubte.
    Em refereixo a la entrada "colon" del diccionari d'Alcover.Moll que diu açò exactament en la segona accepció:
    "2. COLON- Forma acastellanada del llinatge Colom del descobridor d'Amèrica. Christofol Colon, Tomic Hist. 287."

    El dubte em va venir per si la referència a «Històries e conquestes de Cathalunya» de Pere Tomic que fa, troba només aquest nom que anota "Christofol Colon", o troba alguna cosa més en aquesta obra històrica de personatges catalans a partir de la segona edició de 1519, que permeta fer aquesta definició que fa. S'hauria de comprovar.

    El que queda clar és que Colon és Colom el descobridor, per definició.

  7. Guillem Caralt
    06-12-2021 22:59

    1. " Si no està entre aquestes dues la de Alcover-Moll/Tomic Hist, 1519/1534 o 1886, que la fiquen"



    No entenc.



    2. Es molt deshonest en molts sentits. Per exemple, al principi de l'article de la bandera americana. Es obvi. Et donare' mes casos. La seva forma d'escriure es deshonesta.

  8. Xavi G.
    06-12-2021 22:01

    1, 2, 3 i 5. Jo estic parlant ( i tu: "versió de Bilbeny"; "menteix sempre") de mentir en els seus llibres o articles, en la seva feina i treball.

    Aquestes altres qüestions són col·laterals, personals o no están acreditades al 100%. A mi m'interessa la seva honestedat en els seus treballs. Que es pugui equivocar, fins i tot tenir una interpretació diferent com en el cas del "quondam", equivocada o no, per a mi no es mentir ni ser deshonest.

    4. Si no està entre aquestes dues la de Alcover-Moll/Tomic Hist, 1519/1534 o 1886, que la fiquen.

  9. Guillem Caralt
    06-12-2021 20:50

    1. Sempre diu que ha aportat molts documents. Mai n'he vist cap. Menteix.



    2. Diu que va rebre un telegrama del director de la seva tesi, dient que hi havia "pressions" (o sigui, de Madrid) per aturar-li la carrera academica. El director de la seva tesi diu que no existeix cap telegrama, i que li van expulsar per incompetent.



    3. Diu que gariebe' tothom accepta que Colon era catalan. Cap expert ho accepta, hi molt poca gent en general.



    4. Va dir que hi ha molts documents dels s. XVI, XVII i XVIII que diuen que Colon era catala'. No se' si hi ha 2.



    5. Diu que cada vegada mes, els experts reconeixen la qualitat dels seus treballs. Mentida. Es un frau.

  10. Xavi G.
    06-12-2021 19:42

    Jo no he vist res que hagis dit que em faci pensar que Bilbeny ha mentit. Potser s'ha equivocat en alguna cosa, però mentir?

    També hi ha documentació que diu que aquest documents que l'acusen d'atrocitats son falsos, fets pels seus enemics per aixecar-li el virregnat.

    On diu Casaus coses dolentes del Colom?, vull veureu.

  11. Guillem Caralt
    05-12-2021 15:01

    Mai has llegit Las Casas, Xavier.



    Nomes t'has cregut la versio' del Bilbeny. I Bilbeny menteix sempre.



    Les atrocitats de Colon estan molt ben documentades. Hi ha molts testimonis.



    I...si insisteixes que Las Casas era catala', i Colon era catala', i tots els documents de tots estan falsificades.... Doncs quin valor probatori tenen els documents? La contradiccio' de sempre de l'INH....

  12. Xavi G.
    05-12-2021 13:57

    El còmic polititzat aquest que deixes, Caralt, entra en una greu contradicció.

    Colom res de res, assassí, genocida, etc, i el contraposa al Casaus a qui veu amb bons ulls fins i tot com a candidat al "Day", malgrat algunes qüestions.

    Osti!!, doncs el Casaus no deia res d'això del Colom del que l'acusa el del còmic!

  13. dvd
    04-12-2021 15:31

    Sí, jo també agraïria un canvi de trolls, això no es pot ni llegir normal, suposo que aquest és el seu objectiu.

  14. Guillem Caralt
    03-12-2021 14:07

    "No vull pensar"



    Ho has dit tu. Pobre rabios.

  15. Franquinspain
    03-12-2021 11:32

    Jo em despedeixo fins dijous o divendres, jo a diferència de Querlat, tinc familia, cal recordar però que, per més qeu m'esforci amb en Queraltó a debatre i centrar un tema concret, mai no demostra pensar, RAONAR O DEBATRE, sinó que es dedica a ordir un simulacre de discurs, en el que acaba sempre mentin, desviant l'atenció, i despreciant i insultant. En un moment diu una cosa. En acabat la contraria. Li ho demostres. No contesta, segueix insultant. És un manipulador nat. S'encén de ràbia, i es delecta amb onades d'emocions, en les que només intenta o pretén validar o confirmar la seva pròpia i falsa erudició. Es passa tot el dia i tota la nit AMORRAT per aquesta parcals mirant de fragmentar (recordeu números i espais), per finalment manipular-ho tot, mentir, insultar, prejutjar,....

    Té una constància enganyosa i alhora enginyosa, però finalment pesada, sorda, falsa i insultant.

    No vull pensar, si té família, com en deuen estar de carregats de la seva supèrvia, altivitat, despreci, prejudici,...

    Té una inèrcia tant forta d'autosatisfacció, que poques vegades dissimula, i que no he vist ni percebut mai en cap dels especialistes en literatura, motl superiors en coneixements que en QUeraltonet, o de fet, ara que hi penso, en cap camp, he vist aital actitud.

    Realment, QUeraltó, en el fons ets, caos, confusió, mentida, autoengany i indisciplina (que es coneix prou bé, si ha estudiat mai ja li van advertir segurament d'aquest desordre i qeu per això dissimula en espais i números, ..., i que per altre banda lògicament es vanagloria i es venta d'haver superat)

    Querasltó et converteixes cada vegada més ràpid , en una persona realment insuportable a nivell personal, no perquè facis intents de contradir o provar de rebatre argumentacions,.. i facis veure que debats, sinó perquè en el fons no fas res de tot això.

    No crec pas que tinguis fills. Si els tens, realment pobrets, ja deuen patir a base de bé aquest perfil teu de psicòpata.

    En Queraltó.... pobre infeliç, ha de ser ben galdós intercambiar amb tu unes paraules, tant en un ascensor, com compartir un espai de treball,... i els teus familiars?

    Pobres! ja et deuen tenir més que calat, deus quedar en un racó, allunyat de tanta insignificància.Oi?

    Tots estem bén classificats, i no valem res, coneixes tothom a la perfecció!

    Oi que no acaba aqui la teva muntanya de prejudicis i desprecis? oi que no?

    Però i la dona? En tens? com ho deies tu, la teva mamacita? Mare meva! Si tens dona i fills, segur que prefereixen que passis les estones, dia i nit amorrat per aqui, que no pas que estiguis amb ells.

    Ara començo a entendre't. Adeu Queraltó, jo passo de fer-te de coixi, o d'aparca-tarats.

    Entenc la teva dona i fills, però no comparteixo que TAMORRIN, per no patir-te.

    JO et recomanaria que dormisis una mica.

    Després talla i enganxa i demostra qui mana.

  16. Guillem Caralt
    03-12-2021 00:20

    "Honorant a Colom Catalunya honora els seus fills predilectes”



    Imagina't que fem un monument a Mozart devant el Palau de la Musica amb el text: "Honorant a Mozart Catalunya honora els seus fills predilectes”.



    Indica clarament que honorant a un personatge historic s'esta' honorant als musics, conductors d'orquestra, etc. catalans.



    Mir, no hi ha la mes minima prova que "aquí s'ha tingut clar que en Colom era català". Fins i tot ara, amb les tonteries (contradictories, s'ha de dir) de Bilbeny, d'Albardaner, de Nito Verdera, etc, la gran majoria de catalans saben que Colon no era d'aqui. I tampoc ho volen--es el primer responsable d'un genocidi.



    En qualsevol moment des del 1492 qualsevol catala' amb informacio' "no censurada" sobre Colon (o Cervantes, Sta Teresa, Erasme, Orgasme, etc) podia anar tranquilament a Amsterdam, Londres, Paris o Ginebra i editar un llibret per explicar la veritat al mon.



    Ningu' ho ha fet.



    Demencial tot.

  17. Mir de Tost
    03-12-2021 00:02

    Algú diu que el monument a Colom "indica clarament que Colom no era català". Els promotors del monument tenien tan clar que Colom era català, que el lema del projecte que es va dur a terme (de Gaietà Buigas) era, justament "Honorant a Colom Catalunya honora els seus fills predilectes”. Perquè en aquell moment i de sempre, aquí s'ha tingut clar que en Colom era català.

  18. Franquinspain
    02-12-2021 08:20

    Guillem Queraltó, no aportes res que pugui obrir cap debat.

    Generalement participes per embrutar.

    Quan fas l'intent infroctuós de debatre, i te les dones de set ciències i segur que no has estat ni escolarirtzat, els altres participants no t'entenem.

    Dius una cosa.

    Negues haver-la dit.

    Se t'estampa la prova fefaent.

    En acabat, ho ignores. No contestes.

    Finalment acceptes haver mentit, però fruit d'un malentès, (de diferenciació de conceptes),

    Novament demostro que un especialista "oficial", segueix contradient.

    Aleshores insultes i desprecíes.

    I dius que m'ho invento, i que sóc franquista i també la meva família, i que no tinc estudis, que sóc pastor d'obelles, i bla i bla.

    Total que ens deixes a tots esmeperduts.

    I tu et quedes amb un PAM DE NAS.


    Dorm.

  19. Guillem Caralt
    02-12-2021 00:58
  20. Frede
    01-12-2021 20:05

    M'apunto













    a







    la









    moda










    I demano als administradors de la pàgina web de l'INH, si us plau, que es posin ferms alhora d'acceptar els escrits que es befin de tots, em refereixo a aquesta animalada de separar frases i paràgrafs amb tres-centes línies orfes. És humiliant, a banda que se m'adorm el dit fent passar pàgines. No entenc qui ho fa, si no és per tocar allò que no sona, però encara entenc menys a l'INH que ho permet.

    Salut, República i una mica de sentit comú!

  21. Xavi G.
    01-12-2021 17:55

    No es pot jutjar fets de fa 500 anys amb el ulls d'avui.

    També els indígenes tenien esclaus i feien matances a mansalva.

  22. Johan Padró
    01-12-2021 17:42

    Tots els nobles d'aquella época tenien esclaus al seu servei, compraven i venien esclaus(persones).
    Per aquesta regla de tres tots serien genocides i esclavistes.

  23. Franquinspain
    01-12-2021 14:06

    Acabes amb una Queraltonada, però s'agraeix la recomanació.

  24. Guillem Caralt
    01-12-2021 00:29

    1. "la conclusió fàcil és que aquest senyor fou un genocida, i ja està! "



    Les atrocitats de Colon son molt ben documentades.



    https://www.vox.com/2014/10/13/6957875/christopher-columbus-murderer-tyrant-scoundrel



    2. "¿Algú s'ha fixat en l'immens llibre d'història que és el monument d'En Colom, al port de Barcelona, i de la quantitat d'informació críptica que hi conté?"



    Si, es clar, troves exactement l'informacio' que vols trovar...i es molt i molt criptica. Utilitzar una estatua de finals del s. XIX per determinar els esdeveniments de 400 anys abans es de bojos. I es mes: INDICA CLARAMENT QUE COLON NO ERA CATALA'.



    3. "seguint la recerca que En Jordi Bilbeny ha dut a terme sobre aquesta qüestió"



    https://en.wikipedia.org/wiki/Woozle_effect

Els comentaris per aquest article ja estan tancats.
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35161
Entrevista de Jordi Bilbeny sobre Papasseit a Espluga TV
Catalunya i el Mediterrani
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
D'on ve el terme "virrey" que En Colom va utilitzar fins a l'avorriment? Directament del llatí? O és un...[+]
Eren castellans els primers mercedaris que van passar a Amèrica després de la conquesta colombina? Per En Cesc...[+]
Construeixen i fan sonar un instrument musical que En Lleonard tan sols havia dissenyat en un...[+]
En Daniel S. Bello ens ofereix una crònica de la darrera conferència pronunciada per En Jordi Bilbeny a la...[+]