Accediu  |  Registreu-vos-hi
"La història s'assembla a un sord que contesta preguntes que ningú fa."
Lleó Tolstoi
NOTICIES » 25-06-2012

Tesi sobre les influències hermètiques i catalanes a l'obra de Cervantes (Suècia, Upsala)

Carles Magrinyà prepara una tesi doctoral sobre les influències de la cultura catalana i de l'hermetisme en l'obra de Miguel de Cervantes

»
6160     

NOTICIES » 04-06-2012

Mèxic es fa ressò del Quixot català

La Televisió de Mèxic, Canal 3, es fa ressò de les teories sobre el Quixot català que defensa en Lluís Maria Mandado al seu llibre El Quixote va esborrar el Quixot

»
7014     

NOTICIES » 30-05-2012
Susana Rodríguez-Vida

Prefaci (al llibre El Descubrimiento de América: una historia censurada políticamente)

En aquest prefaci, l’autora mateixa ens explica com després de la lectura d'un llibre d’en Jordi Bilbeny, se li van obrir els ulls i va decidir explicar a tots els castellanoparlants, tant de Catalunya com de fora, el que havia descobert a l'entorn de l'ocultació de la catalanitat d'en Colom i de la gesta descobridora d'Amèrica

»
6742     

NOTICIES » 29-05-2012

L'Institut Nova Història al setmanari El Triangle

El setmanari El Triangle digital ha fet un esment a les recerques de l'Institut Nova Història avui dia 29 de juny del 2012.

»
4361     

NOTICIES » 25-05-2012
Ramon Serrano

Un llibre nou i estimulant: El Descubrimiento de América. Una historia censurada políticamente

En Ramon Serrano ens fa una ressenya del llibre de la Susana Rodriguez-Vida, publicat per Servidoc (Barcelona, 2012), que posa en escac la història oficial del descobriment castellà d'Amèrica, redactada per la censura política, i en vindica la seva autoria absolutament catalana

»
6370     

NOTICIES » 13-05-2012

Plaça per al defensor del Colom català

Lluís Ulloa, l'investigador que va reactivar la qüestió de la catalanitat d'En Cristòfor Colom, finalment tindrà el nom d'una plaça de Barcelona

»
3612     

NOTICIES » 11-05-2012
Fantassin Manel

La falsificació de la història

Article de Fantassin Manel al Diari Gran del Sobiranisme, publicat divendres 11 de maig del 2012. L'autor hi fa una reflexió sobre la importància de donar a conèixer al món que hi ha hagut una autèntica ocultació de la nostra història i la dels orígens de la colonització americana, de forma premeditada, i creu que aquest fet és l'autènticament crucial i el que cal potenciar a nivell internacional més que no pas obrir un debat sobre si En Colom era català o genovès.

»
3410     

NOTICIES » 08-05-2012

Amèrica, catalana

Article d'Isabel-Clara Simó publicat a ELPUNT AVUI+ el 8 de maig del 2012.

»
5755     

NOTICIES » 07-05-2012

Rècord de visites al web

El web de l'Institut Nova Història tanca el mes d'abril amb un nou rècord de visites. Un total de 53.827 usuaris únics han visitat el nostre web durant el darrer mes.

»
3405     

NOTICIES » 25-04-2012
Cesc Batlle

T'hi atreveixes?

Ara fa dos anys que, arran de la publicació del llibre d'En Charles J. Merrill sobre la catalanitat d'En Colom, i titulat Colom. 500 anys enganyats, En Cesc Batlle va publicar al diari El Punt aquest article en què donava suport a En Merrill i reflexionava sobre les tesis que a Catalunya defensa En Jordi Bilbeny

»
7917     

NOTICIES » 24-04-2012
Víctor Alexandre

Amèrica, un descobriment català

El periodista i escriptor Víctor Alexandre, dedica un article, el dia de Sant Jordi, a elogiar i recomanar el llibre d'Enric Guillot "Descoberta i Conquesta Catalana d'Amèrica. Una història reescrita pels castellans".

»
8505     

NOTICIES » 23-04-2012

Nou llibre: "En Colom a Barcelona", d'Antonio Rumeu de Armas

Us presentem una darrera i suculenta novetat del Sant Jordi d'enguany. Es tracta del llibre d'Antonio Rumeu de Armas editat per Llibres de l'Índex.

»
6267     

NOTICIES » 18-04-2012
Cesc Batlle

Un robatori històric

‘La descoberta i la conquesta catalana d'Amèrica', de l'Enric Guillot, demostra definitivament que la història del nostre país ha estat manipulada a una escala que, al principi, es fa molt difícil de creure.

»
5770     

NOTICIES » 12-04-2012

Notícia sobre la presentació del llibre d'Enric Guillot al TN Vespre de TV3

L'Enric Guillot presenta el seu llibre sobre la presència catalana al nou món durant els segles XV, XVI i XVII recollida en mapes, pintures i gravats d'aquesta mateixa època i el TeleNotícies Vespre de TV3 se'n fa ressò.

»
10081     

NOTICIES » 10-04-2012

El TN migdia (TV3) es fa ressò dels estudis sobre "El Quixot" català

Una part de l'equip que fa anys que defensa la catalanitat de Cristòfor Colom ha abordat ara una altra identitat manipulada: la de Miguel de Cervantes i la seva obra mestra, "El Quixot". L'estudi, que ha sortit editat aquesta setmana, sosté que, darrere del Quixot, s'hi amaga un autor valencià que va voler fer una crítica a Castella.

»
9661     

...
...
  EDITORIAL
L'Institut Nova Història torna a publicar un editorial d'En Jordi Bilbeny, que continua sent ben viu avui mateix. L'autor el dedica als calumniadors de ‘Sàpiens’.
35134     
SUBSCRIPCIÓ AL BUTLLETÍ
Subscriviu-vos al nostre butlletí
Al web de numericana podeu comprovar quin és l'escut d'armes de Leonardo da...[+]
Recuperem aquest article d'En Jordi Bilbeny, aparegut al 1994, que identifica com a "llegua catalana" la "llegua...[+]
Descobrim una prova de catalanitat a la nau Victòria de Magallanes en un mapa antic de les Philipines exposat al...[+]
Recollim en aquesta ocasió un interessant treball sobre Cervantes, que fou presentat als III Jocs Florals de la...[+]
Quondam vol dir difunt? Sí, és clar: i s’aplica quan algú és un difunt biològic. Però també s'utilitza...[+]